Dodaj do ulubionych

Czy powrócą dobre czasy dla polskiej wódki?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 23:10
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Starogardzka??? IP: *.wczesniak.pw.plock.pl / *.c149.petrotel.pl 27.05.06, 23:18
      Jakim cudem starogardzka może być jedną z najlepiej sprzedających się marek wódki jeśli smakuje jak wódka z mety a czasem nawet metówa lepiej smakuje?
      Chyba że poza Polską spredawana jest jakaś inna "odmiana" tej wódki...
      • Gość: Kret Re: Starogardzka??? IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 01:38
        Nie wiem jak często pijasz wódke i czy się na niej znasz, ale w relacji
        jakość/cena to starogardzka nie ma żadnej konkurencji. To naprawde dobra wódka
        a większość ludzi sie sugeruje jej ceną i uważa że jest niedobra. Ja tam pije i
        sobie chwale.
        Pozdrawiam wszystkich smakoszy starogardzkiej, my sami dzisiaj sami raczyliśmy
        sie literkiem tego napoju:)
        • Gość: koneser Re: Starogardzka??? IP: *.server.ntli.net 28.05.06, 02:16
          A gdzie Belvedere i Chopin?
          • Gość: run Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:09
            Smakosze! Gdyby wam podano różne wódki, w butelkach bez oznaczeń, to wasze
            opinie o nich byłyby zasadniczo różne, w zależności od dnia, pory dnia,
            nastroju i cholera wie jeszcze czego. Pomieszałyby się wam marki wódek i
            upieralibyście się, że ta sama wódka ale z innych butelek to różne gatunki.
            Bardzo prawdopodobne, że wyżej ocenilibyście wódkę zagraniczną z
            nietradycyjnych surowców bo jest produkowana na noczesnych instalacjach a u nas
            w niektórych "Polmosach" to prymitywna manufaktura, wiem coś o tym. Takie
            pisanie jak w tym artykule: "Chociaż najlepsze czasy dla polskiej wódki już
            chyba minęły, to nadal ten ulubiony napój Polaków (i nie tylko Polaków, lecz
            także Finów, Rosjan, Litwinów, Szwedów i Estończyków, a ostatnio także
            Amerykanów) produkowany jest według wiekowych receptur i metod", to
            zwyczajne "sranie w banię". Prawa ekonomii są nieubłagane i za jakiś czas
            zawartość każdej butelki wódki, niezależnie od marki, będzie pochodziła z
            podobnej instalacji oraz aktualnie najtańszego surowca. Tylko na nalepce będą
            zamieszczone bzdety o niezmienianej od wieków recepturze.
            • michalng Re: Starogardzka??? 28.05.06, 22:19
              Gupoty gadasz. Przeczytaj sobie w USa najszybciej rozwija sie rynek najdrozszych
              wódek. Wiadomo ze w nas narazie najlepiej sprzedaje sie tania wódka ale i to z
              czasem sie zmieni. Jesli chodzi o "smak" to nie on jest najwazniejszy tylko
              "marka". Zachod i tak pije wódke w drinkach. A zeby produkt był "markowy" to
              musi byc "wyjatkowy" czyli nikt nie bedzie cioł kosztów kupujac tani surowiec bo
              to moze zaszkodzic marce.
      • Gość: Pit Re: Starogardzka??? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.05.06, 08:50
        Bo byla pierwsza najtansza wodka w Polsce, a wszystkie wodki co koszyuja okolo
        15 zl to gowno
      • Gość: Kiki Re: Starogardzka??? IP: 220.126.199.* 28.05.06, 12:25
        Takim cudem że w pobliskim sklepie kosztuje 12 PLN i w relacji cena/jakość
        rzeczywiście nie jest taka tragiczna osobiście polecam Eristoffa całkiem dobrze
        wchodzi
      • Gość: semeon Re: Starogardzka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:50
        Oto jeszcze jedna "ogromna korzyść" przystapienia Polski do UE. Nawet wódkę
        zabronia nam dalej produkować, żeby się pozbyć konkurencji. A po co te flaszki
        0,2l i 0,7 l. pojemności. Przecież inne kraje UE tego nie wprowadziły. Tak
        jest ze wszystkim, czy to VAT w budownictwie, czy to kwoty mleczne, cukrowe,
        czy przepisy sanitarne, czy miliony innych zarządzeń, przepisów, nakazów i
        ograniczń. Wszędzie polski polityk i urzędnik mówi tylko jedno: tak każe
        unia. Ciekawe, że w innych krajach członkowskich nie każe. Weźmy chociażby
        VAT od budownictwa w Italii, czy w Niemczech. U nas obowiązuje tylko jedno
        hasło i jeden sposób myślenia, jak ktoś zaczyna krytykę lub wyraża chociaż
        wątpliwość co do "samych korzyści" przystąpienia Polski do UE to zaraz nazywają
        go oszołomem, fanatykiem lub głupcem. A przypominam, że do dzisiaj nie ukazały
        się porządne opracowania dotyczące np udziału Polaków w odsieczy wiedeńskiej /w
        ogromnie popularnej książce pt. "Imprimatur" traktującej o tym okresie są tylko
        dwa zdania o królu Sobieskim/. Nie uznano naszych zasług co do rozpracowania
        enigmy / w angielskim filmie o tym tytule nie pada nawet słowo o Polakach/, nie
        uznano naszych zasług w obronie Anglii w czasie II wojny światowej /we filmie
        pt "Obrona Anglii" nie pada także ani jedno słowo o zasługach Polaków. Tak
        jest w tysiącach innych spraw, ale Polak musi robić wszystko co UE każe. Gdzie
        sens, gdzie logika. Teraz nawet wódkę zabronią nam nazywać wódką.
        • Gość: jan III Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:51
          Co ty bredzisz patafianie. Widać, że włożyłeś wiele wysiłku w te wypociny ale
          artykułu nie zrozumiałeś, zdrzemnij się i ewentualnie przeczytaj to jeszcze
          raz. To co było, minęło. Pomyśl lepiej, czym ty będziesz mógł się pochwalić
          przed Europą i światem.
      • Gość: mis A Dębowa? IP: *.76.classcom.pl 28.05.06, 18:46
        Pycha i kaca po niej nie ma...
      • Gość: gaP. Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:06
        Absolwent jest najlepszy :D
        • Gość: Jan Dla mnie nie ma jak Żytnia - az morde wykreca:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:50
    • Gość: J Wyborowa jedna z bardziej popularnych w Chinach IP: 218.80.154.* 28.05.06, 04:06
      W Szanghaju jedna z bardziej popularnych wodek jest nasza polska Wyborowa,
      ktora jest tu tansza niz w Polsce(!). Znajdziesz ja na polkach wiekszosci
      sklepow z alkoholem oraz jakos house spirit w kilku barach.
      • Gość: smakosz Re: wodka smaczna IP: *.ventca.adelphia.net 28.05.06, 09:17
        dobra w samku, moge powiedziec ze Grand Maunier jest wysmenity, tequila, albo
        rum ale polska wodka, czy absolut , to chyba ktos nie wie co dobrze smakuje
      • Gość: shanghai2004 Re: Wyborowa jedna z bardziej popularnych w China IP: 218.16.53.* 28.05.06, 11:42
        Prawda! dotyczy to całych Chin, tam gdzie Chivas jest też Wyborowa! Smakuje
        bardzo! Szkoda trylko, żę dystrybucją zajmują się żabojady.
    • Gość: kolo wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski produkt IP: *.cable.mindspring.com 28.05.06, 07:20
      a co do finlandii na rynek amerykański to nie wiem czy nie dolewają wody bo mi w
      zamrażarce zamarzła 37% wg butelki
      leżąca obok żubrówka tylko lekko zgestniała
      • Gość: Szaszka Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.net 28.05.06, 10:26
        Heheh to nie tylko taka na rynek amerykanski zamarza, mi zamarzla Finlandia
        zakupiona w Polsce, wczesniej zamarzl mi Absolut, a np lezaca obok beherovka
        zrobila sie tylko troche gesta. Nastepnym razem robie test - kupuje Wyborową i
        zobacze czy zamarznie. :)
      • Gość: Liroy Najlepszy jest MaximuS IP: *.autocom.pl 28.05.06, 11:35
        Cena/jakośc i smak nie do pobicia.
      • Gość: run Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:23
        Nie dolewają, oczywiście ponad procenty podane na etykiecie. To normalne,
        alkohol etylowy (100%) też zamarznie w temp. ok. -114 stopni C. Mieszanina
        etanol-woda 30% alkoholu, zamarznie w ok. -15 stopni C a 40% w ok. -23 stopni
        C, a zamrażalnikach lodówek przeważnie występują temp. -15 do -25 stopni C.
        Oczywiście temperatury zamarzania mogą się nieco różnić bo do niektórych wódek
        producenci dodają niewielkie ilości cukru (do Żubrówki na pewno) dla poprawy
        smaku, a zawartość cukru w roztworze ma wpływ na temperaturę zamarzania.
        • Gość: kolo Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.cable.mindspring.com 28.05.06, 17:23
          troche mi rozjaśniłeś :-)
    • Gość: wooz Jak zwykle lipa... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.06, 11:52
      "Wśród 50 najszybciej rosnących marek na świecie w 2004 roku aż 11 to wódki, a
      liderem tego zestawienia jest Nemiroff, która wówczas była 5. wódką na świecie
      (por. tab. 3)."

Czy ktoś tu widzi jakąś tabele 3. ? Czyżby autor zrobił copy & paste z innego
      miejsca i zapomniał o tabelce ?
      Tandeta Panie !
    • Gość: FreakyMisfit Niestety, tragedią tego narodu jest kult wódki. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.05.06, 12:42
      Niestety, tragedią tego narodu jest kult wódki.
    • wlodeusz Owszem!... 28.05.06, 12:44
      pod jednym warunkiem Putin wprowadzi ścisłą prohibicję.
    • Gość: Ted gdzie ta Wyborowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:00
      O jakiej promocji Wyborowej oni pisza? Najpierw powinni popracowac nad
      dystrybucja. Wyborowej nie widzialem w ani jednym sklepie czy supermarkecie w
      Londynie, mimo ze mieszkalem tam pol roku.
    • Gość: eres Belvedere IP: *.hsd1.ct.comcast.net 28.05.06, 13:54
      od jakiegos czasu, w tv amerykanskiej smiga reklama tej wodeczki
      • Gość: sssslate W sklepach w Polsce pojawia się jak banany w PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:59
        jw.
    • Gość: borys wódka?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:57
      Właściwie po co się wszyscy wylewacie na temat jaka wódka smakuje najlepiej.
      Wszak wiadomo, że większość kupuje spirytus z przemytu.
      • Gość: Gam Re: wódka?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:57
        Nieprawda! Ja kupuję spirytus z naszego rynku:). A co do wódek to polecam Balsam Pomorski. Zdecydowanie lepszy od Starogardzkiej a niewiele droższy.
      • brendaa Re: wódka?!! 05.05.13, 23:09
        u mnie w domu zawsze gosci Pan Tadeusz
    • Gość: W Najlepsza jest Luksusowa IP: *.daminet.pl 28.05.06, 14:51
      Dobrze zmrożona, bez popity. Dobrze wchodzi, zero odrzutu and w trakcie ani po.
      • Gość: berywhite Re: Najlepsza jest Luksusowa IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 17:13
        Nie zapominajmy o Czerwonej Kartce - bije Starogardzka i Balsam Pomorski
      • Gość: teżW Luksusowa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.05.06, 18:40
        Nie często siegam po wódkę, ale jeśli już to właśnie po Luksusową. Tak jak
        poprzednik napisał - zimna, bez popitki, wchodzi rewelacyjnie.
    • Gość: alonso Najlepszą robi mój szwagier. IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 17:19
      Nie wiem jak to się dzieje, ale jak piję tzw. bimber, to nigdy kaca nie mam.
      A po tych naszy wódkach, szczgólnie z ziemiaków to łeb pęka...
      Niby takie przefiltrowane, sto razy destylowane i kiepścizna.

Domowej roboty wódka z cukru, wody i drożdży dobrze zrobiona jest baardzo dobra..
      Ale nie każdemu smakuje (szczególnie jak jeszcze pozostaje drożdżowy zapach)...
      Można zrobić nalewki... albo jeszcze destylować.. ale to bez sensu :)

W wakacje robię sobie absynt. Wszystkie zioła z czystych mazurskich łąk :)
    • Gość: Wielkie B a gdzie jest "Soplica" !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:29
      Jakim cudem może nie być Soplicy w gronie najlepszych wódek... U mnie jak na
      sklep rzucą z 40-50 butelek to w parę dmni to chodzi, bo wódeczka jest pyszna!
      • Gość: Loleq Re: a gdzie jest "Soplica" !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:31
        hm, faktycznie, aż dziw, że jej tu nie ma.
    • Gość: lolek WYBOROwa żadna rewelacja IP: *.chello.pl 28.05.06, 17:31
      mi najbardziej smakują ukrainskie wódki miodowo-paprykowe są świetne a z
      polskich to soplica,
      www.cotynato.prv.pl
    • Gość: alef zero niestety coraz więcej pijemy marek zagranicznych IP: *.trw.com 28.05.06, 19:52
      A moze po prostu "niestety coraz wiecej pijemy"?
    • Gość: Noname Powienien być dopisek "Artykuł sponsorowany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:28
      Autor niby mówi ogólnie o wódce, ale widać, że chodzi o reklamę Wyborowej.
      Dyskretne kontakty producenta z prasą, zaowocowały :-)
      • Gość: arg Re: Powienien być dopisek "Artykuł sponsorowany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:32
        zdecydowanie się zgadzam, jakoś tak tylko o wyborowej i to w samych
        suprlatywach, jakby inny wódek w polsce nie było
    • Gość: smakosz Kiedyś ...to była wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:12
      Do czsu gdy przebiegła nacja nie wprowadziła "koszernej", od tego czasu
      zaczęliśmy pić gnój
      • Gość: adas Re: Kiedyś ...to była wódka IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:56
        no nie wiem...astanawiam sie nad jednym-co to do ciezkiej ch.....
        jest "starogardzka"czy jakos tak??pierwsze slysze.jestem z malopolski...moze to
        dlatego...
      • Gość: zmacerowany Re: Kiedyś ...to była wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:04
        Masz na myśli czystą z czerwoną kartką? Podobnie śmierdzącą możesz kupić z
        przemytu. Poza tym najwyrażniej masz jakiś "buraczany problem", ale to nie
        tutaj, z tym zwróć się raczej do jedynie słusznego radia podczas
        audycji "Rozmowy rydzykowe nigdy nieskończone". Odnośnie wódki koszernej, była
        całkiem niezła i niedroga. Dopiero kiedy Polmosy zaczęły masowo mnożyć nazwy z
        tej serii widząc, że Koszerna się dobrze sprzedaje, jakość spadła.
    • Gość: carlos Nie kupujcie wyborowej! Nie promujcie francuzkiego IP: *.Red-80-36-113.staticIP.rima-tde.net 29.06.06, 21:01
      producenta. Wedlug artykulu powinnismy sie cieszyc iz francuzki koncern wykupil
      polska gorzelnie i wypromowal nasza marke na swiecie. tak ale tylko po to aby
      samemu na tym zbijac grube pieniadze. na swiecie jedyna polska znana marka
      wodki jest wlasnie wyborowa
    • Gość: Janek Wiecie ile kosztuje polska wodka w Meksyku? IP: *.unitymediagroup.de 07.05.13, 19:44
      1 litr Walesy kosztuje 6 euro,Varsowii 40% 3 euro,1 litr Wyborowej 3 euro.Ceny polskich alkoholi tak niskie ze az wstyd.Z drugiej strony,,Polacy sie nie wstydza takie nazwy swym wodkom dawac???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka