Gość: jebacwisle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Starogardzka??? IP: *.wczesniak.pw.plock.pl / *.c149.petrotel.pl 27.05.06, 23:18 Jakim cudem starogardzka może być jedną z najlepiej sprzedających się marek wódki jeśli smakuje jak wódka z mety a czasem nawet metówa lepiej smakuje? Chyba że poza Polską spredawana jest jakaś inna "odmiana" tej wódki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kret Re: Starogardzka??? IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 01:38 Nie wiem jak często pijasz wódke i czy się na niej znasz, ale w relacji jakość/cena to starogardzka nie ma żadnej konkurencji. To naprawde dobra wódka a większość ludzi sie sugeruje jej ceną i uważa że jest niedobra. Ja tam pije i sobie chwale. Pozdrawiam wszystkich smakoszy starogardzkiej, my sami dzisiaj sami raczyliśmy sie literkiem tego napoju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Starogardzka??? IP: *.server.ntli.net 28.05.06, 02:16 A gdzie Belvedere i Chopin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:09 Smakosze! Gdyby wam podano różne wódki, w butelkach bez oznaczeń, to wasze opinie o nich byłyby zasadniczo różne, w zależności od dnia, pory dnia, nastroju i cholera wie jeszcze czego. Pomieszałyby się wam marki wódek i upieralibyście się, że ta sama wódka ale z innych butelek to różne gatunki. Bardzo prawdopodobne, że wyżej ocenilibyście wódkę zagraniczną z nietradycyjnych surowców bo jest produkowana na noczesnych instalacjach a u nas w niektórych "Polmosach" to prymitywna manufaktura, wiem coś o tym. Takie pisanie jak w tym artykule: "Chociaż najlepsze czasy dla polskiej wódki już chyba minęły, to nadal ten ulubiony napój Polaków (i nie tylko Polaków, lecz także Finów, Rosjan, Litwinów, Szwedów i Estończyków, a ostatnio także Amerykanów) produkowany jest według wiekowych receptur i metod", to zwyczajne "sranie w banię". Prawa ekonomii są nieubłagane i za jakiś czas zawartość każdej butelki wódki, niezależnie od marki, będzie pochodziła z podobnej instalacji oraz aktualnie najtańszego surowca. Tylko na nalepce będą zamieszczone bzdety o niezmienianej od wieków recepturze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Starogardzka??? 28.05.06, 22:19 Gupoty gadasz. Przeczytaj sobie w USa najszybciej rozwija sie rynek najdrozszych wódek. Wiadomo ze w nas narazie najlepiej sprzedaje sie tania wódka ale i to z czasem sie zmieni. Jesli chodzi o "smak" to nie on jest najwazniejszy tylko "marka". Zachod i tak pije wódke w drinkach. A zeby produkt był "markowy" to musi byc "wyjatkowy" czyli nikt nie bedzie cioł kosztów kupujac tani surowiec bo to moze zaszkodzic marce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Starogardzka??? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.05.06, 08:50 Bo byla pierwsza najtansza wodka w Polsce, a wszystkie wodki co koszyuja okolo 15 zl to gowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Starogardzka??? IP: 220.126.199.* 28.05.06, 12:25 Takim cudem że w pobliskim sklepie kosztuje 12 PLN i w relacji cena/jakość rzeczywiście nie jest taka tragiczna osobiście polecam Eristoffa całkiem dobrze wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Starogardzka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:50 Oto jeszcze jedna "ogromna korzyść" przystapienia Polski do UE. Nawet wódkę zabronia nam dalej produkować, żeby się pozbyć konkurencji. A po co te flaszki 0,2l i 0,7 l. pojemności. Przecież inne kraje UE tego nie wprowadziły. Tak jest ze wszystkim, czy to VAT w budownictwie, czy to kwoty mleczne, cukrowe, czy przepisy sanitarne, czy miliony innych zarządzeń, przepisów, nakazów i ograniczń. Wszędzie polski polityk i urzędnik mówi tylko jedno: tak każe unia. Ciekawe, że w innych krajach członkowskich nie każe. Weźmy chociażby VAT od budownictwa w Italii, czy w Niemczech. U nas obowiązuje tylko jedno hasło i jeden sposób myślenia, jak ktoś zaczyna krytykę lub wyraża chociaż wątpliwość co do "samych korzyści" przystąpienia Polski do UE to zaraz nazywają go oszołomem, fanatykiem lub głupcem. A przypominam, że do dzisiaj nie ukazały się porządne opracowania dotyczące np udziału Polaków w odsieczy wiedeńskiej /w ogromnie popularnej książce pt. "Imprimatur" traktującej o tym okresie są tylko dwa zdania o królu Sobieskim/. Nie uznano naszych zasług co do rozpracowania enigmy / w angielskim filmie o tym tytule nie pada nawet słowo o Polakach/, nie uznano naszych zasług w obronie Anglii w czasie II wojny światowej /we filmie pt "Obrona Anglii" nie pada także ani jedno słowo o zasługach Polaków. Tak jest w tysiącach innych spraw, ale Polak musi robić wszystko co UE każe. Gdzie sens, gdzie logika. Teraz nawet wódkę zabronią nam nazywać wódką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan III Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:51 Co ty bredzisz patafianie. Widać, że włożyłeś wiele wysiłku w te wypociny ale artykułu nie zrozumiałeś, zdrzemnij się i ewentualnie przeczytaj to jeszcze raz. To co było, minęło. Pomyśl lepiej, czym ty będziesz mógł się pochwalić przed Europą i światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis A Dębowa? IP: *.76.classcom.pl 28.05.06, 18:46 Pycha i kaca po niej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaP. Re: Starogardzka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:06 Absolwent jest najlepszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Dla mnie nie ma jak Żytnia - az morde wykreca:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Wyborowa jedna z bardziej popularnych w Chinach IP: 218.80.154.* 28.05.06, 04:06 W Szanghaju jedna z bardziej popularnych wodek jest nasza polska Wyborowa, ktora jest tu tansza niz w Polsce(!). Znajdziesz ja na polkach wiekszosci sklepow z alkoholem oraz jakos house spirit w kilku barach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: wodka smaczna IP: *.ventca.adelphia.net 28.05.06, 09:17 dobra w samku, moge powiedziec ze Grand Maunier jest wysmenity, tequila, albo rum ale polska wodka, czy absolut , to chyba ktos nie wie co dobrze smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shanghai2004 Re: Wyborowa jedna z bardziej popularnych w China IP: 218.16.53.* 28.05.06, 11:42 Prawda! dotyczy to całych Chin, tam gdzie Chivas jest też Wyborowa! Smakuje bardzo! Szkoda trylko, żę dystrybucją zajmują się żabojady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski produkt IP: *.cable.mindspring.com 28.05.06, 07:20 a co do finlandii na rynek amerykański to nie wiem czy nie dolewają wody bo mi w zamrażarce zamarzła 37% wg butelki leżąca obok żubrówka tylko lekko zgestniała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaszka Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.net 28.05.06, 10:26 Heheh to nie tylko taka na rynek amerykanski zamarza, mi zamarzla Finlandia zakupiona w Polsce, wczesniej zamarzl mi Absolut, a np lezaca obok beherovka zrobila sie tylko troche gesta. Nastepnym razem robie test - kupuje Wyborową i zobacze czy zamarznie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liroy Najlepszy jest MaximuS IP: *.autocom.pl 28.05.06, 11:35 Cena/jakośc i smak nie do pobicia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:23 Nie dolewają, oczywiście ponad procenty podane na etykiecie. To normalne, alkohol etylowy (100%) też zamarznie w temp. ok. -114 stopni C. Mieszanina etanol-woda 30% alkoholu, zamarznie w ok. -15 stopni C a 40% w ok. -23 stopni C, a zamrażalnikach lodówek przeważnie występują temp. -15 do -25 stopni C. Oczywiście temperatury zamarzania mogą się nieco różnić bo do niektórych wódek producenci dodają niewielkie ilości cukru (do Żubrówki na pewno) dla poprawy smaku, a zawartość cukru w roztworze ma wpływ na temperaturę zamarzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: wyborowa? pychoty, zawsze wspieram polski pro IP: *.cable.mindspring.com 28.05.06, 17:23 troche mi rozjaśniłeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooz Jak zwykle lipa... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.06, 11:52 "Wśród 50 najszybciej rosnących marek na świecie w 2004 roku aż 11 to wódki, a liderem tego zestawienia jest Nemiroff, która wówczas była 5. wódką na świecie (por. tab. 3)." Czy ktoś tu widzi jakąś tabele 3. ? Czyżby autor zrobił copy & paste z innego miejsca i zapomniał o tabelce ? Tandeta Panie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Niestety, tragedią tego narodu jest kult wódki. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.05.06, 12:42 Niestety, tragedią tego narodu jest kult wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Owszem!... 28.05.06, 12:44 pod jednym warunkiem Putin wprowadzi ścisłą prohibicję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted gdzie ta Wyborowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:00 O jakiej promocji Wyborowej oni pisza? Najpierw powinni popracowac nad dystrybucja. Wyborowej nie widzialem w ani jednym sklepie czy supermarkecie w Londynie, mimo ze mieszkalem tam pol roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Belvedere IP: *.hsd1.ct.comcast.net 28.05.06, 13:54 od jakiegos czasu, w tv amerykanskiej smiga reklama tej wodeczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssslate W sklepach w Polsce pojawia się jak banany w PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:59 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys wódka?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:57 Właściwie po co się wszyscy wylewacie na temat jaka wódka smakuje najlepiej. Wszak wiadomo, że większość kupuje spirytus z przemytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gam Re: wódka?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:57 Nieprawda! Ja kupuję spirytus z naszego rynku:). A co do wódek to polecam Balsam Pomorski. Zdecydowanie lepszy od Starogardzkiej a niewiele droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Najlepsza jest Luksusowa IP: *.daminet.pl 28.05.06, 14:51 Dobrze zmrożona, bez popity. Dobrze wchodzi, zero odrzutu and w trakcie ani po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berywhite Re: Najlepsza jest Luksusowa IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 17:13 Nie zapominajmy o Czerwonej Kartce - bije Starogardzka i Balsam Pomorski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżW Luksusowa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.05.06, 18:40 Nie często siegam po wódkę, ale jeśli już to właśnie po Luksusową. Tak jak poprzednik napisał - zimna, bez popitki, wchodzi rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Najlepszą robi mój szwagier. IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 17:19 Nie wiem jak to się dzieje, ale jak piję tzw. bimber, to nigdy kaca nie mam. A po tych naszy wódkach, szczgólnie z ziemiaków to łeb pęka... Niby takie przefiltrowane, sto razy destylowane i kiepścizna. Domowej roboty wódka z cukru, wody i drożdży dobrze zrobiona jest baardzo dobra.. Ale nie każdemu smakuje (szczególnie jak jeszcze pozostaje drożdżowy zapach)... Można zrobić nalewki... albo jeszcze destylować.. ale to bez sensu :) W wakacje robię sobie absynt. Wszystkie zioła z czystych mazurskich łąk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkie B a gdzie jest "Soplica" !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:29 Jakim cudem może nie być Soplicy w gronie najlepszych wódek... U mnie jak na sklep rzucą z 40-50 butelek to w parę dmni to chodzi, bo wódeczka jest pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loleq Re: a gdzie jest "Soplica" !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:31 hm, faktycznie, aż dziw, że jej tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek WYBOROwa żadna rewelacja IP: *.chello.pl 28.05.06, 17:31 mi najbardziej smakują ukrainskie wódki miodowo-paprykowe są świetne a z polskich to soplica, www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero niestety coraz więcej pijemy marek zagranicznych IP: *.trw.com 28.05.06, 19:52 A moze po prostu "niestety coraz wiecej pijemy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noname Powienien być dopisek "Artykuł sponsorowany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:28 Autor niby mówi ogólnie o wódce, ale widać, że chodzi o reklamę Wyborowej. Dyskretne kontakty producenta z prasą, zaowocowały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arg Re: Powienien być dopisek "Artykuł sponsorowany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:32 zdecydowanie się zgadzam, jakoś tak tylko o wyborowej i to w samych suprlatywach, jakby inny wódek w polsce nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Kiedyś ...to była wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:12 Do czsu gdy przebiegła nacja nie wprowadziła "koszernej", od tego czasu zaczęliśmy pić gnój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Kiedyś ...to była wódka IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:56 no nie wiem...astanawiam sie nad jednym-co to do ciezkiej ch..... jest "starogardzka"czy jakos tak??pierwsze slysze.jestem z malopolski...moze to dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmacerowany Re: Kiedyś ...to była wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:04 Masz na myśli czystą z czerwoną kartką? Podobnie śmierdzącą możesz kupić z przemytu. Poza tym najwyrażniej masz jakiś "buraczany problem", ale to nie tutaj, z tym zwróć się raczej do jedynie słusznego radia podczas audycji "Rozmowy rydzykowe nigdy nieskończone". Odnośnie wódki koszernej, była całkiem niezła i niedroga. Dopiero kiedy Polmosy zaczęły masowo mnożyć nazwy z tej serii widząc, że Koszerna się dobrze sprzedaje, jakość spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Nie kupujcie wyborowej! Nie promujcie francuzkiego IP: *.Red-80-36-113.staticIP.rima-tde.net 29.06.06, 21:01 producenta. Wedlug artykulu powinnismy sie cieszyc iz francuzki koncern wykupil polska gorzelnie i wypromowal nasza marke na swiecie. tak ale tylko po to aby samemu na tym zbijac grube pieniadze. na swiecie jedyna polska znana marka wodki jest wlasnie wyborowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Wiecie ile kosztuje polska wodka w Meksyku? IP: *.unitymediagroup.de 07.05.13, 19:44 1 litr Walesy kosztuje 6 euro,Varsowii 40% 3 euro,1 litr Wyborowej 3 euro.Ceny polskich alkoholi tak niskie ze az wstyd.Z drugiej strony,,Polacy sie nie wstydza takie nazwy swym wodkom dawac??? Odpowiedz Link Zgłoś