Gość: janek-007 IP: *.sympatico.ca 28.05.06, 20:34 A to dopiero 8 miesiecyod wygranej PiSu i Kaczynskich. Co bedzie po 4 latach? 'Sky is the limit'. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s.flores Re: Budujemy więcej domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:36 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > A to dopiero 8 miesiecyod wygranej PiSu i Kaczynskich. Co bedzie po 4 > latach? 'Sky is the limit'. Cool, będziemy krajem drapaczy chmur. Pytanie tylko co ma z tym wspólnego PiS i Kaczyńscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Wszystko. Przeczytaj jeszcze raz.... IP: *.qc.sympatico.ca 29.05.06, 00:43 A tak wlasciwie to ty nie 'ponimajesz'. 'Sky is the limit' nie odnosi sie do drapaczy chmur ale do nieograniczonych mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wszystko. Przeczytaj jeszcze raz.... 29.05.06, 03:07 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > A tak wlasciwie to ty nie 'ponimajesz'. 'Sky is the limit' nie odnosi sie do > drapaczy chmur ale do nieograniczonych mozliwosci. ****************************************** Raczej nieograniczonego kłamstwa, bo to Marcinkiewicz miał wybudować 3 mln mieszkań. Dotychczas nie zrobił nic, więc siłą rzeczy atrakcyjny zrobiło sie budowanie własnego lokum, a nie czekanie na Godota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Maruda.r! Juz prawie lipiec a ty piszesz... IP: *.sympatico.ca 29.05.06, 04:01 jakbys sie z choinki urwal. Przypomne ci bo chyba masz pomrocznosc jasna a moze jasna pomrocznosc. Wiec, to tak mialo byc. Od kiedy to rzad jest od rozdawania np. mieszkan. Rzad, czyli my wszyscy, kreuje uczciwe i przyzwoite warunki a ty chatke sam sobie postaw i wlasnie tak jest fajnie. Ty dalej myslisz kategoriami PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Pogoda jest dziś ładna! 29.05.06, 06:49 I to też jest zasługa rządu Marcinkiewicza, a zwłaszcza geniuszu panów Kwakwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek A tak na serio: 29.05.06, 07:31 Mógłbyś podać choć jeden przykład działania rządu, który Twoim zdaniem uzasadniałby twierdzenie, że ten rząd choćby w najmniejszym stopniu cokolwiek zrobił dla polepszenia sytuacji na rynku mieszkaniowym w Polsce? Oprócz kwiecistych obietnic pana M. i zabiegów z dziedziny PR pana K. Nota bene: sytuacja w budownictwie jest dramatyczna - głównie za sprawą braku warunków do podejmowania decyzji o zagospodarowaniu przestrzennym. Tutaj rząd nie robi nic. A że społeczeństwo pomimo nieudolności rządu nadal sobie radzi, to już wiadomo od dawna. Z tym, że teraz młodzi ludzie nie muszą się już przepychać z dziwolągami typu Marcinkiewicz czy Lepper i mogą po prostu wyjechać do normalnie rządzonych krajów. Proponuję przestudiować statystyki emigracyjne z ostatnich miesięcy, a potem głosić peany na cześć panów Kwakwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Maruda.r! Juz prawie lipiec a ty piszesz... 29.05.06, 17:27 Odpowiadasz na : Gość portalu: janek-007 napisał(a): > jakbys sie z choinki urwal. Przypomne ci bo chyba masz pomrocznosc jasna a moze > > jasna pomrocznosc. Wiec, to tak mialo byc. Od kiedy to rzad jest od rozdawania > np. mieszkan. Rzad, czyli my wszyscy, kreuje uczciwe i przyzwoite warunki a ty > chatke sam sobie postaw i wlasnie tak jest fajnie. Ty dalej myslisz kategoriami > > PRLu. ********************************* Najpierw pieprzysz, że to zasługa rządu, a teraz mówisz, ze nie. Zdecyduj sie na coś. I przypomnij mi rozporzadzenia i ustawy przyjęty przez ten rząd i sejm, które miałyby sie przyczynić do wzrostu w budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Nie wiem czy sie cieszyc czy 'plakac'... IP: *.sympatico.ca 30.05.06, 02:48 ale fala zfrustrowanego lewactwa zalewa fora GW. To jednak chyba dobry znak i zaczynam sie cieszyc. Okazuje sie ze GW to juz jedno z niewielu miejsc gdzie lewako-frustraci moga wylewac swoje 'gorzkie zale', czytaj 'zfrustrowane zale'. Tonacy brzytwy sie chwyta i oby tak dalej lewactwo samo sie wyrznie i to juz nie dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.flores Re: Nie wiem czy sie cieszyc czy 'plakac'... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 05:18 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > Tonacy brzytwy sie chwyta i oby tak dalej lewactwo samo sie wyrznie i to juz > nie dlugo. No tak, jestem lewactwo i się wyrżnę, poza tym tonę. Niech będzie. Ale może jakieś odniesienie się do argumentów? Nacy podał nieprawdziwe dane? Czy FreakyMisfit kłamie sugerując, że nie będzie boomu bez odblokowania planów zagospodarowania przestrzennego? A maruda.r i ja przytoczyliśmy zmyślone cytaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Wy poprostu macie jakies psychiczne ... IP: *.sympatico.ca 30.05.06, 06:03 zablokowanie czy moze zakorkowanie jezeli chodzi o obecna koalicje i jej sukcesy. Dobra rada dla was 'lewaccy zatwardzialcy' i to za darmo; wyjmijcie sobie korki. Wracajac do waszych argumentow to wydaje mi sie ze wy wszyscy jestescie kapani w goracej wodzie i nie bede sie odnosil to wypowiedzi poszczegolnych osobnikow ktorych wymieniles. Oczywiscie ze rzad odblokuje to co nalezy we wlasciwym czasie i po odpowiednim przygotowaniu legislacyjnym. To nie jest tak ze maruda.r dzisiaj cos chlapnal s.flores podchwycil a rzad w lot bedzie natychmiast reagowal. Co do zaslug PiS i obecnej koalicji to tylko slepy moze nie widziec ze sytuacja sie zmienila popatrzcie na wykresy. Porzedni rzad nawet przed wyborami nic nie mogl zrobic wszystko lecialo na leg i na szyje, nawet kielbasa wyborcza nic nie pomagala. Po wyborach sytuacja sie jednak zaczela zmieniac na lepsze wiec odmawianie kredytu PiSowi i obecnej koalicji za zmiane na lepsze jest poprostu upierdliwe z waszej strony, delikatnie mowiac. Od kiedy to w skali kraju mozna sytuacje odwrocic o 180 stopni w ciagu paru tygodni biorac pod uwage jakie trudnosci mial PiS z utworzeniem koalicji. Wasze upierdliwe krytykanctwo jest najepszym dowodem jak opozycja podchodzi do spraw waznych dla Polski. Dla was uierdliwych i upierdliwie myslacych opozycja to taktyka 'spalonej ziemi' a o demokracji i o jej procesach nie macie zielonego pojecia. Dla was liczy sie tylko krytykanctwo i to tylko takie ktore jest oparte na falszu i na negatywnym mysleniu. Krytykowac powinno sie jak najbardziej ale konstruktywnie a wy robicie krytyke destruktywna i to wam wyjdzie na zle z czego bede sie oczywiscie bardzo cieszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.flores Re: Wy poprostu macie jakies psychiczne ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 06:31 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > zablokowanie czy moze zakorkowanie jezeli chodzi o obecna koalicje i jej > sukcesy. Dobra rada dla was 'lewaccy zatwardzialcy' i to za darmo; wyjmijcie > sobie korki... Zadałem proste pytanie: czy ktoryś z wymienionych przeze mnie uczesników tego forum kłamał. W zamian dostałem 4 akapity o tym jaki jestem zły i krytykancki. Ciągle cierpliwie czekam na odpowiedź. A póki co odniosę się do ostatniego Twojego zdania. > Krytykowac powinno sie jak najbardziej ale konstruktywnie a wy robicie krytyke destruktywna > i to wam wyjdzie na zle z czego bede sie oczywiscie bardzo cieszył. Wolałbym, gdyby się okazało, że faktycznie nie mam racji. Ty mógłbyś się cieszyć, że Twoje wiara nie została zawiedziona, ja cieszyłbym się, że wreszcie w Polsce budownictwo przestało być problemem. Jedyne co mogłoby mi wyjść na złe to niestety, spełnienie się moich intuicji tzn. nie tylko niedotrzymanie przez rząd obietnicy 3 mln mieszkań, ale nawet tego 1,5 mln o którym mówi się teraz. Pytanie tylko z czego Ty wtedy byś się cieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.flores Re: Wszystko. Przeczytaj jeszcze raz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:05 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > A tak wlasciwie to ty nie 'ponimajesz'. 'Sky is the limit' nie odnosi sie do > drapaczy chmur ale do nieograniczonych mozliwosci. Serio? Myślałem, że musi chodzić o drapacze, bo z innych nieograniczonych rzeczy PiS oferuje głównie niczym nie ograniczone samozadowolenie. Dedykuję Ci plaśnięcie o sufit ministra Łopińskiego: 3 mln mieszkań wzięło się również stąd, że eksperci sygnalizowali, że taki może być popyt. W tej chwili eksperci sygnalizują, że ten popyt na mieszkania może być mniejszy. Że w ciągu tych ośmiu lat być może ten popyt będzie na poziomie dwóch mln mieszkań. Może nawet nieco mniej. I tak został skonstruowany program rządu, żeby tę liczbę pomiędzy 1,8 mln a 2 mln mieszkań zrealizować. Ja nie jestem wróżką, nie potrafię powiedzieć (Łopiński w Salonie Politycznym Trójki) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wszystko. Przeczytaj jeszcze raz.... 29.05.06, 17:44 Gość portalu: s.flores napisał(a): > 3 mln mieszkań wzięło się również stąd, że eksperci sygnalizowali, że taki może > być popyt. W tej chwili > eksperci sygnalizują, że ten popyt na mieszkania może być mniejszy. ******************************** "Poświęcę kilka słów budownictwu mieszkaniowemu, bo wiele osób o ten program pytało. Tak, w exposé w dwóch miejscach prezentowałem elementy programu mieszkaniowego. To są tanie kredyty hipoteczne, po które będą mogli sięgać wszyscy polscy mieszkańcy, osoby fizyczne i to te osoby, a nie rząd, będą budowały mieszkania w Polsce. Jest szansa, aby wybudować ich w ciągu 8 lat 3 mln tylko wtedy, gdy potroimy liczbę mieszkań oddawanych do użytku już w dniu dzisiejszym, czyli w najbliższym roku, a więc wtedy, kiedy ten program zostanie wprowadzony." K. Marcinkiewicz, Sejm RP, 10.11.2005 Al Capone został w końcu ujęty za oszustwa podatkowe. Marcinkiewcz za wróżenie z fusów. Wyborcy (mam nadzieję) tym razem skrupulatnie rozliczą rząd z gruszek na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter Mocniej opodatkowac pracujacych za granica, bo IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 29.05.06, 00:47 to co jest to jeszcze za malo. Na pewno wtedy bedzie wiecej budowanych domow. Zwlaszcza wszelkiej masci wspolnot i stowarzyszen. WYWALIC GILOWSKA Z PRACY I TO NATYCHMIAST !!! RAZEM ZE WSPOLPRACOWNIKAM!!! CO DO JEDNEGO!!! Za co? Za podwojne opodatkowanie Polakow pracujacych za granica, za wywlaszczenie ich z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacy Nie nazwalbym tego boomem IP: 195.7.49.* 29.05.06, 02:31 W 4 milionowej Irlandii buduje sie co roku ok 60 tys domow. Czyli analogicznie w 10x wiekszej Polsce powinno sie budowac co roku 600 tys mieszkan (dodam, ze w PL buduje sie jakies moze z 80tys mieszkan co roku). To co sie dzieje w polskim budownictwie teraz, to w normalnej gospodarce nazwano by mega kryzysem. No ale z tego robi sie polityczny sukces PiS'u. Tylko, ze tego sukcesu nie ma i nie zanosi sie aby byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yubari no to dawac vat do 50% i polaczkom po jajach ha ha IP: *.dyn.iinet.net.au 29.05.06, 06:31 zeby plebs glowy nie podniosl, to sa jaja zeby dziadostwo nazywac sukcesem haha Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: no to dawac vat do 50% i polaczkom po jajach 29.05.06, 09:37 Dlaczego ludzie wybrali populistów. Gadac to oni umieją. Chwalą się nie swoimi sukcesami.Kompletne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Budujemy więcej domów IP: 82.139.9.* 29.05.06, 07:43 odkąd pamiętam,czyli od 30 lat buduje się tylko mniej.żeby coś się zmieniło trzeba wielu zmian a nie tylko trwania rządu ( ciekawe jak długo ).\ \ oczywiście jak coś drgnie in plus to półtorametrowy chomik przypisze to sobie - jak amerykańskie wizy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Budujemy więcej domów 29.05.06, 09:59 Gość portalu: janek-007 napisał(a): > A to dopiero 8 miesiecyod wygranej PiSu i Kaczynskich. Co bedzie po 4 > latach? Po czterech latach Kaczyńscy odejdą i wszystko się zawali. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELES Re: Budujemy więcej domów IP: 192.165.213.* 29.05.06, 10:14 Jeszcze tylko mi powiedzcie, ze ten, jak to niektorzy nazywaja, boom to efekt wejscia do rzadu opalonego Andrzeja. Widac, na ile zwolennicy PiSu znaja sie na ekonomii. Budownictwo to branza, ktora najbardziej podaza za wahaniami koniunktury gospodarczej. Gospodarka przyspiesz, budujemy wiecej. I gowno ma to wspolnego z polityka pisiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just a dust Re: Budujemy więcej domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:16 Bardzo cieszę się na widok tego, że coraz więcej ludzi porywa się na zamieszkanie we własnym domu. Nieważne czy jest to dom postawiony od zera czy wyremontowany z ruiny. Nawet jeśli będzie niewielki, nawet bez garażu, ale ogrodzony ładnym płotem, pomalowany w normalne kolory i zadbany tak jak sobie życzy właściciel. Docieplony i ogrzewany zgodnie z indywidualnym życzeniem. I posiadający jak najwięcej indywidualnych cech. Każdy dba o swoje, a w sumie wszystko jest zadbane. Już wystarczy blokowisk i rozmywania odpowiedzialności. I użerania się z sąsiadami pijakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Budujemy więcej domów IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.05.06, 11:08 Czyżby w końcu rzucili na rynek tajemnicze plany zagospodarowania przestrzennego, których nigdy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleofas I dobrze ,bo rzygać się chcę od tych bloków ,nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:15 tych "nowoczesnych" . Może jakby był prawdziwy kapitalizm ,a nie SOCJALIZM ,który mamy obecnie ,to każdego byłoby stać na dom . Mieliśmy komuchów socjalistów ,a teraz mamy faszystów socjalistów . Kiedy Polacy przejrzą na oczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timon Re: Budujemy więcej domów IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.05.06, 11:25 tak było zawsze gdy kończyła się jakaś forma preferencji zwiazanych z budownictwem. Gdy ku końcowi dobiegała duza ulga budowlana no i teraz gdy kończy się korzystny sposób obliczania zdolności kredytowej dla kredytów denominowanych w walucie obcej. Także drodzy państwo, bez hura entuzjazmu, po lipcu można się spodziewać zmniejszenia ilości kredytów w walucie a co za tym idzie spadku w zakupach działek i rozpoczynaniu inwestycji budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusis Re: Budujemy więcej domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:39 > A to dopiero 8 miesiecyod wygranej PiSu i Kaczynskich. Co bedzie po 4 > latach? 'Sky is the limit'. I to jest niby zasługa PiSu? Zgodze, sie że to jest ich zasługa pod warunkiem, że popatrzymy na to trochę inaczej. To dzięki PiSowi gospodarka odetchnęła bo PiS jeszcze w niej nie zaczął bruździć. PiS bawi się w konfliksty z innymi partiami i kryzysy, gospodarkę zostawiając w dużej części sama sobie. Dzięki temu może ona spokojnie odetchnąć i trochę bardziej sie w tym okresie rozwinąć. A to skutkuje walką o klienta (obniżka kredytów), oraz wzrostem budowy mieszkań. Jednakże bezpośrednio do tego PiS nie przyłożył ręki. Szkoda tylko, że politycy PiSu na pewno to wykorzystają i ogłoszą jako spełnianie obietnic wyborczych a niektórzy ludzie uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś