krzys1231 05.02.03, 20:43 No, jak Prokom sie to wezmie, to nasi piloci dlugo nie polataja. Oby tylko zdazyli sie katapultowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harry Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 05.02.03, 20:50 + Nieudana komputeryzacja ZUSu za wiekie pieniądze. + KLAPA systemu liczącego głosy w wyborach. ....czyli wspaniałe rekomendacje do zajmowania się offsetem. No ale pan K. (sponsor kilku wpływowych polityków) nie pozwoli aby taki wiekie pieniądze z offsetu ominęły jego firmę. Brawo polskie "elity polityczne" !!! ...ŻENADA :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: *.ptr.net.pl / 192.168.2.* 06.02.03, 00:00 Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał się na coś takiego. Na dzień dzisiejszy można mówić o ogromnym doświadczeniu małej (w skali światowej) firmy z Gdyni. Jest to najlepszy polski wykonawca softwaru. Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! 06.02.03, 00:21 Gość portalu: igor napisał(a): > Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie > projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez > precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał > się na coś takiego. Na dzień dzisiejszy można mówić o ogromnym > doświadczeniu małej (w skali światowej) firmy z Gdyni. Jest to > najlepszy polski wykonawca softwaru. Nie najlepszy, tylko najlepiej znany polski wykonawca software'u. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja To teraz Rysio wodke bedzie pil z Georgem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.03, 03:09 To teraz Rysio wodke bedzie pil z Georgem. Przekrety Prokomu sa elementem kapitalizmu. Prokom ma pozycje dominujaca na rynku Lobbingu, jest liderem w wreczaniu korzysci majatkowych, liderem polskij informatyki. Bush mial niedawno problemy, bo sprzedal akcje mimo zobowiazania do niesprzedawania (chwile po sprzedazy kurs sie zalamal, ale mial Bush nosa ;). Nie wierze, ze chlopaki nie znajda wspolnego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: proxy / *.net.nbp.pl 06.02.03, 06:53 hmm...jeśli ktoś mówi o sukcesie Prokomu lub zdobyciu doświadczenia, to ten ktoś chyba pracuje w piekarni i sprzedaje świeże bułki w małej zapomnianej wiosce. Jeśli zdobyli doświadczenie to tylko w tym, jak utorować sobie drogę do tzw, wielkiej polityki. Z kolei jeśli ktoś mówi o Prokomie jako znana firma software'owa, to życzę mu dalszych prac nad rozbudowaniem swojego niezawodnego Atari Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! 06.02.03, 12:02 Gość portalu: Carlos napisał(a): > hmm...jeśli ktoś mówi o sukcesie Prokomu lub zdobyciu > doświadczenia, to ten ktoś chyba pracuje w piekarni i sprzedaje > świeże bułki w małej zapomnianej wiosce. Jeśli zdobyli > doświadczenie to tylko w tym, jak utorować sobie drogę do tzw, > wielkiej polityki. Z kolei jeśli ktoś mówi o Prokomie jako znana > firma software'owa, to życzę mu dalszych prac nad rozbudowaniem > swojego niezawodnego Atari Chcesz powiedzieć, że Prokom nie jest znany, czy to, że nie jest firmą software'ową? flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: *.crowley.pl 06.02.03, 12:23 No nie, zaraz pęknę ze śmiechu :) Otóż projektu w ZUS podjęli się również HP i IBM, ponadto nieco lepiej oszacowali koszt projektu. Jak można mówić o Prokomie, że jest najlepszą w PL firmą IT jeżeli jej projekty załamują się w tak spektakularny sposób?!! Do najbardziej znanych porażek Prokomu (czyli ZUS i wyborów) dodam jeszcze projekt w Warcie i wzrożenie KGHM (uratowane ale już nie przez Prokom). Przecież Prokom spieprzy wszystko za co się weźmie a mimo to dostaje ogromną kasę!! Uważam że w Polsce wreszcie powinien zacząć działać Trybunał Stanu, bo politycy zasłużyli na to już dawno temu. frolix napisał: > Gość portalu: igor napisał(a): > > Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie > > projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez > > precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał > > się na coś takiego. Na dzień dzisiejszy można mówić o ogromnym > > doświadczeniu małej (w skali światowej) firmy z Gdyni. Jest to > > najlepszy polski wykonawca softwaru. > > Nie najlepszy, tylko najlepiej znany polski wykonawca software'u. > > flx Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! 06.02.03, 12:59 Gość portalu: M. napisał(a): > No nie, zaraz pęknę ze śmiechu :) > Otóż projektu w ZUS podjęli się również HP i IBM, ponadto nieco > lepiej oszacowali koszt projektu. Jak można mówić o Prokomie, że > jest najlepszą w PL firmą IT jeżeli jej projekty załamują się w > tak spektakularny sposób?!! Pękaj sobie. "Małpy też czytają, ale nie rozumieją". Napisałem, że Prokom nie jest najlepszą polską firmą software'ową, ale najwyżej najlepiej znaną polską firmą software'ową, zwłaszcza w kręgach, które podejmują decyzje związane z offsetem. > Przecież Prokom spieprzy wszystko za co się weźmie a mimo to > dostaje ogromną kasę!! Prokom postawił sobie cel wygrać kontrakt na offset i tego nie spieprzył. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesarz Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 02:23 pierdolisz ! Są z pewnoscią lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: *.idk.intel.com / 172.28.172.* 06.02.03, 09:19 Zanim Prokom przystąpił do tworzenia systemu dla ZUS, byłem przekonany że będzie to porażka i żenada. Znałem kilka osób które tam pracują (pracowały?) jako informatycy (projektanci systemów informatycznych). To się po prostu nie mogło udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk PROMOM bedzie zawsze dostawal duze projekty!!!! IP: *.de.inter.net 06.02.03, 10:05 Co za bzdura, najwiekszy projekt na swiecie. Takich projektow i to o wiele wiekszych jest bardzo duzo. Nalezy sie tylko rozgladnoac po swiecie. To kompletna demagogia i wciskanie ludziom kitu. Ten projekt jest niczym wyjatkowym, normalnie na swiecie trwa taki projekt ok. 3 lat i potem wszystko dziala. Ale czy ktos mowil kiedykilwiek ze system ma byc gotowy czy ze PROKOM ma go po prostu robic. No i oni go robia i beda dalej robic przez nastepne 100 lat bo kasa kapie i to nie mala. A politycy niezle z tej kasy zyja, i co myslicie ze ktos to zmieni! Zarznie taka dojna krowe? A pomyslcie tylko sobie ze przychodzi jakas firma i rezlizuje projekt ZUS w 3 lata!!!??? I pieniadze sa na kontach i w OFE! To z czego beda zyc politycy??? TO SIE NIGDY NIE SKONCZY I PROKOM ZAWSZE DOSTANIE PROJEKTY Z DUZA KASA I SIE CHETNIE PODZIELI Z POLOTYKAMI. Smutne ale prawdziwe. > Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie > projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez > precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał > się na coś takiego. Na dzień dzisiejszy można mówić o ogromnym > doświadczeniu małej (w skali światowej) firmy z Gdyni. Jest to > najlepszy polski wykonawca softwaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: 62.148.94.* 06.02.03, 12:37 Gość portalu: igor napisał(a): > Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie > projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez > precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał > się na coś takiego. Najwiekszy na swiecie projekt!!! :-)))) Boki zrywac. Po prostu taki wielki, ze nie byli wstanie go zobaczyc calego. Najwiekszy na swiecie!!! Ciekawe skad p. Igor wytrzasnal takie informacje. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: proxy / 212.160.130.* 06.02.03, 14:13 Igor - tylko ta zabawa prokomu w zus jest także za moje pieniądze i to mi nie odpowiada. Jeśli ktokolwiek nie wykonał zobowiązań z umowy, nie uruchomił = wdrożył systemu/ów, czy czekogolwiek - czego się podjął zrobić w 100% skutecznie - nie powinien absolutnie otrzymać żadnego wynagrodzenia lub wcześniej otrzymane środki finansowe winien niezwłocznie zwrócić co najmniej z karnymi odsetkami - rzędu stopy redyskonta. Mnie nie interesuje - że prokom podjął się tego czego nikt na świecie jeszcze nie zrobił. Faktem jest, że prokom nie wywiązał się ze swoich zobowiązań i teraz - chce urwać coś powiedzmy z tych 6-ciu miliardów USD. Może pierw "wyjdzie" z zus`u. Mam nadzieję, że Amerykanie nie będą naiwni. Z innej strony to wstyd - że prokom to Polska firma, nie mamy się w tym wypadku niczym pochwalić. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablooo Re: Kto przegoni oszusta K. i jego PROKOM??!! IP: 80.85.232.* 06.02.03, 12:50 Panowie... na nich nie ma mocnych, tak samo jak na M$. I prosze niech ktos powie ze mi sie zdaje ze to prokom i M$ rzadzi w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Chroń nas Panie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 20:59 ...przed zarazą, wojną i ProKomem! Może mi ktoś wytłumaczy - jak to jest? Prezes ProKomu lata z premierem Millerem. W jakim celu? Jaki jest związek między oboma panami? Dlaczego akurat ProKom i Computerland mają coś do czynienia z tzw. offsetem? Gdyby tak Bill Gates przeleciał się z Bushem, afera byłaby na kilka miesięcy. Monopolistyczna pozycja Microsftu, itd. Coś mi tu pachnie komunką. Czy mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Chroń nas Panie... IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 02:25 YES!!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zedo Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: spc:* / 126.17.24.* 05.02.03, 21:03 No to zajebiście!!! Te partacze z Prokomu żerują cały czas na naszych pieniądzach, rozkładając każdy projekt informatyczny. Ludzie, wycofujcie kasę z PKO BP, bo Prokom ma tam robić system!!!. Ostatnio postawili system CRM w TPSA na outlooku!!!! AAAA!!! i to za miliony PLN. A politycy na to pozwalają bo siedzą u Krauzego w kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy 05.02.03, 21:15 krzys1231 napisał: > No, jak Prokom sie to wezmie, to nasi piloci dlugo nie polataja. > Oby tylko zdazyli sie katapultowac. To znajdź w Polsce inną firmę, która ma podobnie bogate doświadczenie przy dużych projektach informatycznych. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMaPr Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 05.02.03, 21:29 Przy informatycznych to by sie znalazlo, chociazby ten drugi z listy rankingowej. W przekretach, rzeczywiscie jest nie do przebicia, nr 1. Ciekawe z kim on tancuje na balach charytatywnych, a moze jego syn lub corka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.02.03, 21:30 frolix napisał: > To znajdź w Polsce inną firmę, która ma podobnie bogate doświadczenie przy > dużych projektach informatycznych. > > flx Gdzie jest napisane, że w Polsce musi być taka firma ? Prokom ma natomiast szczegolne doświadczenie w zawalaniu swoich projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 05.02.03, 21:36 W Polsce tez by sie znalazla, ale nie jest tak bogata, wiec Gora o niej nie "slyszy", no coz, nie kazdy jest tak pozbawiony skrupulow jak Prokom. Z samego dojenia ZUSu mozna niezle sponsorowac tych wplywowwych. Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy 05.02.03, 23:21 Gość portalu: w napisał(a): > > To znajdź w Polsce inną firmę, która ma podobnie bogate doświadczenie przy > > > dużych projektach informatycznych. > > > > flx > Gdzie jest napisane, że w Polsce musi być taka firma ? Nie dziw się więc, że można było wybrać Prokom. > Prokom ma natomiast szczegolne doświadczenie w zawalaniu swoich projektów. Bo mu wolno. Sądzę, że z Lockheed nie pohula sobie tak łatwo. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Sprostowanie... IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 05.02.03, 23:04 frolix napisał: > To znajdź w Polsce inną firmę, która ma podobnie bogate doświadczenie przy > dużych projektach informatycznych. > > flx Rzeczywiście trudno znaleźć firmę która ma podobnie bogate doświadczenie przy SPAPRANYCH projektach informatycznych. W tym Prokom od dawna dzierży palmę pierszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Sprostowanie... 05.02.03, 23:38 Gość portalu: harry napisał(a): > frolix napisał: > > To znajdź w Polsce inną firmę, która ma podobnie bogate doświadczenie przy > > dużych projektach informatycznych. > > Rzeczywiście trudno znaleźć firmę która ma podobnie bogate doświadczenie przy > SPAPRANYCH projektach informatycznych. W tym Prokom od dawna dzierży palmę > pierszeństwa. Ale na poziomie, na którym są rozstrzygane umowy z Lockheed, nie mówi się o spapranych, tylko o dużych projektach. Tu pierwszy jest Prokom i dlatego dostał ten kontrakt. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.ludwig.uu.se 05.02.03, 21:43 no tak, prokom to specjalisa w wypompowywaniu publicznych pieniedzy do kieszeni skorumpowanej wladzy, wiec juz jest wszysto jasne, co sie stanie z grubymi miliardami z ameryki, przykre ale prawdziwe :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: 80.48.116.* 05.02.03, 21:48 Święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm.. Czyzby Prokom naprawil swoje knoty i pooddawal dlugi? IP: proxy / 200.61.6.* 05.02.03, 23:19 ze probuje zabierac sie za wspolprace z uczciwymi firmami? Przeciez Prokom - to zwyczajni zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ myszka Re: Czyzby Prokom naprawil swoje knoty i pooddawa IP: *.rene.com.pl 06.02.03, 00:11 Co z waszą pamięcią (za mała pojemność ram?). Czego czepiaćie się tylko Prokomu. Zapomnieliście słynny Computer Land i premiera Pawlaka. Oni dawali chyba jeszcze większego ciała i byli jeszcze bardzie korupcjogenni. Ta fuzja to dla mnie szok. Dobrało się dwóch fachowców - kasiarz i doliniarz. Ten kraj zaczyna mnie nie na żarty przerażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Jestem pracownikiem ZUS-U IP: *.rudna.linuxstar.pl / 192.168.0.* 06.02.03, 01:19 PROKOM informatyzowal juz ZUS - zamknac tego aferzyste Krauzego. Amerykanie powinni sie dowiedziac jak ta firma "przysluzyla" sie juz polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Jestem pracownikiem ZUS-U 06.02.03, 01:22 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > PROKOM informatyzowal juz ZUS - zamknac tego aferzyste Krauzego. > Amerykanie powinni sie dowiedziac jak ta firma "przysluzyla" sie > juz polsce. Dlaczego sam tego Amerykanom nie powiesz? Rozumiem, że masz dowody. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiterCh Re: Jestem pracownikiem ZUS-U IP: *.rudna.linuxstar.pl / 192.168.0.* 06.02.03, 01:28 przejdz sie do ZUSU i dowiedz sie czy masz wszystkie skladki na twoim indywidualnym koncie, albo czy wogole je masz Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: Jestem pracownikiem ZUS-U 06.02.03, 11:56 Gość portalu: PiterCh napisał(a): > przejdz sie do ZUSU i dowiedz sie czy masz wszystkie skladki na > twoim indywidualnym koncie, albo czy wogole je masz I, oczywiście, w ZUS-ie powiedzą Ci, że winny jest Prokom. Niby co mają powiedzieć? Że sami sobie zawalili system i nie potrafią się go nauczyć? flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Jestem pracownikiem ZUS-U IP: CENTRALA:* / *.zus.pl 06.02.03, 11:46 A ja jestem pracownikiem Prokomu... I wiecie co - rozumiem wasze rozgoryczenie, ale ja naprawdę mam dość. Nikt nie jest idealny, nic nie jest idealne, ale nie można mówić o rzeczach, o których nie ma sie pojecia. Może oprogramowanie Prokomu pozostawia wiele do życzenia - jednak to oprogramowanie obsługuja ludzie, którzy popełniaja błędy i to znacznie wieksze niż generuje system. Nie raz widziałam jak pani pijąc kawę i rozmawiając z kolezanka przy sąsziednim komputerze wprowadzała dokumeny (raporty, zgłoszenia) i wprowadzała NIP zamiast Pesla, czy też przesuwała przecinek to w prawo, to w lewo i jednocześnie ignorowała komunikaty o niezgodnościach przyjmując, że płatnik źle wypełnił dokument(informuję, że urzędniczka nie ma prawa poprawiać danych na dokumencie nawet jeśli są absurdalne!). Dajcie więc spokój! A inny temat jest taki, że Prokom startuje do offsetu a jednocześnie robi czytki w kadrach (w tym roku wyleciało zaledwie 50 osób, a chodzą słuchy o kolejnych 150!)... Ale to już inna bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Projekt w ZUS IP: *.crowley.pl 06.02.03, 12:37 Gość portalu: MM napisał(a): > A ja jestem pracownikiem Prokomu... > I wiecie co - rozumiem wasze rozgoryczenie, ale ja naprawdę mam > dość. Nikt nie jest idealny, nic nie jest idealne, ale nie można Aha - więc jednak nauczyliście się czegoś na tych spieprzonych projektach! Już wiecie że nikt nie jest idealny? Tyle, że takie rzeczy trzeba wiedzieć przed rozpoczęciem projektu, na etapie analizy. To że w dokumentach płatników będzie mnóstwo błędów wiedzieli wszyscy, tyle że Prokom nie uwzględnił tego przygotowując software. A 10% błędów w deklaracjach ZUS do dosyć pokaźna liczba, dająca zatrudnienie wielu tysiącom osób i tym samym generująca ogromne koszty. Wspomnę jeszcze o programie "Płatnik", który był aktualizowany parę razy dziennie a mimo to nadal nie działał, czy o sieci, która również nie działała. Mam wrażenie, że pracownicy Prokomu najpierw piszą program a dopiero potem myślą. Może jednak stopniowo odkrywając prawdy takie jak "nic nie jest doskonałe" czy "nie ma niezawodnego sprzętu" albo też "najpierw analiza a dopiero później realizacja" wyrobią się i za jakieś 50 lat będą mogli sprzedawać projekty. > mówić o rzeczach, o których nie ma sie pojecia. Może > oprogramowanie Prokomu pozostawia wiele do życzenia - jednak to > oprogramowanie obsługuja ludzie, którzy popełniaja błędy i to > znacznie wieksze niż generuje system. Nie raz widziałam jak pani > pijąc kawę i rozmawiając z kolezanka przy sąsziednim komputerze > wprowadzała dokumeny (raporty, zgłoszenia) i wprowadzała NIP > zamiast Pesla, czy też przesuwała przecinek to w prawo, to w > lewo i jednocześnie ignorowała komunikaty o niezgodnościach > przyjmując, że płatnik źle wypełnił dokument(informuję, że > urzędniczka nie ma prawa poprawiać danych na dokumencie nawet > jeśli są absurdalne!). > Dajcie więc spokój! > > A inny temat jest taki, że Prokom startuje do offsetu a > jednocześnie robi czytki w kadrach (w tym roku wyleciało > zaledwie 50 osób, a chodzą słuchy o kolejnych 150!)... > Ale to już inna bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jestem pracownikiem ZUS-U IP: 212.160.130.* 07.02.03, 07:29 Ogólnie chciałbym przypomnieć o elementarnym wywiązywaniu się ze swoich zobowiązań. Odnośnie kwestii redukcji zatrudnienia poruszonych przez MM - to podejrzewam - raczej "nowatorską" jakość zarządzania w firmach - typu prokom. Polecam uniwersalność tak zwanej Formuły 20:80 pasującej nie tylko do zagadnienia i celu, którą określili przecież "wielcy tego świata". Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krause Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 02:20 Nie daj boze takiego przekretu nastepnego co zrobil z ZUSEM. System nie dziala a on bierze grube pieniadze za jego obsluge. Toz to od razu na sciane do Strzelina albo otwieramy dla niepokornych dla Rzplitej jeszcze raz ARBEIT MACHT FREI. A nie tylko przekrety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotreq Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.nik.gov.pl 06.02.03, 03:18 Przecież jeśli zrobią taki wałek amerykańcom to sie nie wypłacą. Nie będą współpracować z rządem tylko z prywatną firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dealer Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 06.02.03, 09:00 Offsetu nie powinny dostać firmy największe, ale te które coś wnosza do dziedziny nowych technologii. Takich, które wyróżniają się dobrymi przyszłościowymi projektami, które mogą w przyszłości zaowocować tym że Polska w przyszłości jakoś zabłyśnie na rynku nowych technologii. Dobrym przykładem myśle że może tu być fińska nokia, która nie tylko zabłysła ale od wielu lat ma palmę pierwszeństwa w produkcji i sprzedaży telefonów komórkowych. Prokom z tego co ja się oriętuję nie wnosi do polskiej informatyki nic, skupiają się na realizacji dużych projektów urzywając przy tym softu przeważnie już gotowego i przeważnie "mikrosoftowego". Przy takim podejściu większość offsetu wróci spowrotem do USA i napędzi tamten rynek a nie nasz :) Tu powinny mieć szansę firmy nowatorskie takie jak np firma ABA z krakowa. Pieniądze powinny dostawać też Polskie uczelnie na pracę nad projektami naukowymi, bo to właśnie one w dużym stopniu napędzać mogą w przyszłości naszą gospodarkę. Przyszłość leży w nauce a nie w dużych firmach informatycznych, którym zależy tylko na tym żeby kurs ich akcji szedł w górę na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były prac. ZUS Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 07:27 Niech PROKOM rozliczy sie z tego co spieprzył w systemie Zusowskim. Jak sie Prokom za cos weźmie to zawsze spieprzy tak jak przy wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Gdańska Offset przeznaczyć na dostęp do portów IP: spc:* / 126.36.9.* 06.02.03, 07:50 skoro są pieniądze dla RG to może część dać na dokończenie Tras Sucharskiego i Kwiatkowskiego, które niedawno zostały wycięte przez inteligentnych inaczej ministrów SLD. Bez tego nasze porty nigdy się nie rozwiną. O ruchu tranzytowym i turystycznym północ- południe też nie ma co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szefc Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.ist.com.pl 06.02.03, 09:25 A jak to wyglada z komisja ktora miala badac wpadke Prokomu przy ostatnich wyborach ... jakos wszystko ucichlo? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
frolix Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy 06.02.03, 12:09 Gość portalu: Szefc napisał(a): > A jak to wyglada z komisja ktora miala badac wpadke Prokomu przy > ostatnich wyborach ... jakos wszystko ucichlo? Dlaczego? Nie komisja, tylko NIK. Bada wpadkę nie Prokomu, tylko Pixela. Wyniki będą na wiosnę, chyba w maju. flx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krauze Możecie gadać, klnąć, .... IP: 212.160.128.* 06.02.03, 10:40 Możecie się wściekać, kląć na czym świat stoi - i tak mi nie zaszkodzicie!. Wszystkich mam w kieszeni: Leszka, Olka, Witka, Bronka, Adama, Władka, .... . Wasz Rysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Możecie gadać, klnąć, .... IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 06.02.03, 11:52 Nosil wilk razy kilka, poniesli i wilka. Al C. byl jeszcze wiekszy i wiekszych mial w kieszeni, a jednak i nie Rysiu tylko Richard, her krauze. Odpowiedz Link Zgłoś
olias antywojenny pomysł 06.02.03, 11:09 "... np. budowa wojskowych systemów łączności TETRA". Doskonały pomysł. Dzięki temu Polska przystąpi do wojny tydzień po jej zakończeniu. Popieram. Gorzej, jak żadnej wojny nie będzie. Znowu pozostanie mnie i innym dług do spłacania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokom-sceptyk Prokom - dał dupy przy projekcie dla ZUS, jednak IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 06.02.03, 13:39 dalej będzie dostawał zlecenia. Jak oni to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Chuj Re: ComputerLand i Prokom chcą współpracować przy IP: *.axelspringer.com.pl 06.02.03, 13:45 No to dwa najwieksze skurwysyny sie wziely za rozkradanie pieniedzy amerykanskich. Pewnie zajebali by i wszystko z pieniedzy Unijnych gdyby mogli. Budynek Computerlandu postawiono z pieniedzy ktore firma zapieprzyla z programu AJAX. Dobrze ze im sie parking zawalil, szkoda ze nikt nie zginal, moze by im sie do dupy ktos dorwal. J.Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk PROKOM jest najlepszy!!!!!!!!!! IP: *.de.inter.net 06.02.03, 14:15 Co za bzdura, najwiekszy projekt na swiecie. Takich projektow i to o wiele wiekszych jest bardzo duzo. Nalezy sie tylko rozgladnoac po swiecie. To kompletna demagogia i wciskanie ludziom kitu. Tak jak za komuny!!!! Mielismy najwieksze Huty, stocznie i wogole bylismy naj naj. Co za bzdura. Ten projekt jest niczym wyjatkowym, normalnie na swiecie trwa taki projekt ok. 3 lat i potem wszystko dziala. Ale czy ktos mowil kiedykilwiek ze system ma byc gotowy czy ze PROKOM ma go po prostu robic. No i oni go robia i beda dalej robic przez nastepne 100 lat bo kasa kapie i to nie mala. A politycy niezle z tej kasy zyja, i co myslicie ze ktos to zmieni! Zarznie taka dojna krowe? A pomyslcie tylko sobie ze przychodzi jakas firma i rezlizuje projekt ZUS w 3 lata!!!??? I pieniadze sa na kontach i w OFE! To z czego beda zyc politycy??? TO SIE NIGDY NIE SKONCZY I PROKOM ZAWSZE DOSTANIE PROJEKTY Z DUZA KASA I SIE CHETNIE PODZIELI Z POLOTYKAMI. Smutne ale prawdziwe. > Prokom informatyzując ZUS podjął się największego na świecie > projektu tej skali i zasięgu. Jest to przedsięwzięcie bez > precedensu. Fakt, nieudane, ale nikt na świecie nigdy nie porwał > się na coś takiego. Na dzień dzisiejszy można mówić o ogromnym > doświadczeniu małej (w skali światowej) firmy z Gdyni. Jest to > najlepszy polski wykonawca softwaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krauze Są większe systemy ... IP: 212.160.128.* 06.02.03, 14:37 Prawda! My robimy duże systemy ale największy system zrobił Lenin. Marzę by mu dorównać. Wasz Rysiu. Odpowiedz Link Zgłoś