Dodaj do ulubionych

Biznes karci PiS

26.07.06, 02:34
brawo ! tak trzeba z PiSem walczyć ... ratować co tylko się da przed
upolitycznieniem i zawłaszczeniem przez łże-patriotów. Może w ten sposób uda
się przetrwać do końca tego rządu przynajmniej części tych organizacji które
teraz działają dobrze, mimo iż są duszone przez wybujałe przepisy i
nadgorliwość urzędników.

Poza tym znamienna jest wypowiedź członka PiS na temat zaistniałej sytuacji -
postawili się więc na pewno byli z PO, PO paraliżuje działania rządu. To jest
jakaś paranoja ... uczniowie protestujący przeciwko Giertychowi są ubekami i
aktywistami komunistycznymi, przedsiębiorcy wszyscy bez wyjątku należą do
uosabiającej samo zło Platformy (wg. PiSu oczywiście) ... czy to nie pachnie
paranoją?
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Uff,jak miło przeczytać choć jedną dobrą wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 03:04
      Więc można im się jakoś przeciwstawić. Oby krakowscy przedsiębiorcy znaleźli jak
      najwięcej naśladowców!

Szkoda tylko, że na wyniki wyborów to raczej nie wpłynie. Wyznawcy PiS-u
      przecież i tak wiedzą, że to banda wyzyskiwaczy powiązana z Układem i sterowana
      przez PO.
      • Gość: Janek Oho! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 07:38
        Oho, rzeczywiście strasznie miła ta wiadomość:
        "a partia zasiądzie do rozmów z PO w sprawie nowego zarządu samorządowej spółki"
        Czyli jak sprzeda się coś PO to będzie dobrze. Dwójmyślenie, forumowicze :/
        • Gość: ratio Re: Oho! IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 26.07.06, 14:19
          Apropos siadania do rozmów z PO to było zdanie Pisiaka więc paranoja dalej
          trwa - niech usiądą z przedsiębiorcami a nie z PO to się dogadają - tyle że
          żeby rozmawiać z biznesem to trzeba cokolwiek wiedzieć, posługiwać się faktami
          i wykorzystywać bystrośc umysłu, której brakuje tej bandzie nieudaczników z PiS
          • pose.one akcja - reakcja 26.07.06, 15:42
            akcjaobywatelska.wordpress.com/
    • Gość: mniejsza o to [...] IP: *.aine.pl 26.07.06, 03:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kott Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 03:50
        Gość portalu: mniejsza o to napisał(a):

> Fuck off!! to do red GW i tych dwoch kmentatorow powyżej

Hmm... To może przejdźmy do konkretów.

Czy Twoim zdaniem powiększenie Agencji o dodatkowe dwie osoby, których pensje
        obciążą budżet, to przykład realizacji koncepcji taniego państwa? A może
        przyniesie jakieś inne, ukryte korzyści tzw. zwykłym ludziom? Jeżeli tak, to jakie?

Czy przed wyborami PiS informował, że zamierza utrudniać życie drobnym
        przedsiębiorcom poprzez mnożenie biurokratycznych barier? Jeżelit tak, to
        zwracam honor - PiS jest uczciwy. Podaj tylko, proszę, odpowiedni cytat.

Czy posadzenie na czele Agencji człowieka oskarżonego o niegospodarność to krok
        w kierunku bardziej przejrzystego państwa i gospodarki? Bo rozumiem, że jego
        zwyczaj pozdrawiania się po hitlerowsku absolutnie Ci nie przeszkadza.
        • Gość: antypis Dysput i PiSiorkami nie ma sensu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.06, 07:14
          Zgadzam sie z Twoimi racjami, nie zgadzam sie z tym ze jest sens przekonywac
          indolentow i bezmozgowia do swoich racji. Na pewno nie przekonasz ich
          racjonalnymi argumentami. Ich trzeba w kozi rog zapedzac, a ze nie maja jaj to
          latwo ich tam bedzie stlamsic!
          Toz PiSiaki to to samo co PZPR - a z nimi tez nie dyskutowano. Roznica jest na
          szczescie taka, ze dzis mamy demokracje i niemalo, powtarzam, niemalo srodkow
          sprzeciwu spolecznego (poczawszy od samorzadu, na parlamencie skonczywszy).
          PiSiorkom daje najwyzej rok - a potem do piachu.
          • Gość: kott Re: Dysput i PiSiorkami nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 07:37
            Gość portalu: antypis napisał(a):

Roznica jest na
            > szczescie taka, ze dzis mamy demokracje i niemalo, powtarzam, niemalo srodkow
            > sprzeciwu spolecznego (poczawszy od samorzadu, na parlamencie skonczywszy).
            > PiSiorkom daje najwyzej rok - a potem do piachu.

Sorry, ale jest gorzej niż myślisz. Zajrzyj na Onet i przeczytaj wyniki
            najnowszych sondaży. Jeżeli po tym wszystkim, co się teraz dzieje, poparcie dla
            tej partii ROŚNIE, to znaczy, że będzie rosło nadal.

Im się udało "nakręcić" umysły mało rozgarniętych ludzi, których w tym kraju
            jest niestety bardzo dużo, w taki sposób, że po każdej porażce PiS-u bedą go
            popierać jeszcze bardziej. Na zasadzie: "jeśli im coś nie wyszło, to znaczy, że
            Układ istnieje, a żeby zniszczyć Układ, to trzeba poprzeć PiS".

Gdy na to patrzę, przypominają mi się filmy o latach trzydziestych w Niemczech.
            • Gość: rafvonthorn Re: Dysput i PiSiorkami nie ma sensu IP: 83.2.73.* 26.07.06, 10:23
              Aye, dokładnie tak jak mówisz. polecam książkę Ericha Fromma "Ucieczka od
              wolności". Wyjaśnia w niej jakie procesy społeczno-polityczne doprowadziły do
              triumfu nazistów w niemczech lat trzydziestych. Przerażająco aktualne...
            • Gość: ikar dlaczego piszez te bzdury! IP: *.bph.pl 26.07.06, 12:42
              żyjemy w czasach demokracji medialnej, większość faktów i np. oceny polityków
              są kreowane przez media, które może są nazywane IV władzą ale tak naprawdę
              aspirują do tego aby być pierwszą.
              Jesteś jednak człowiekiem myślącym i nic nie powinno Ciebie zwalniać z myślenia
              i kojarzenia faktów.
              Nawet ten artykuł w GW pokazuje jedynie, że dotychczasowy układ PO/SLD broni
              się przed zmianami. Nazywanie ich "bizneem" jest nadużyciem.
              Piszesz, że rośnie poparcie dla PiS, dlaczego? Oczywiście bo polacy są "durni,
              słuchają radio maryja i siedzą przed tv". Otóź nie - ja zagłosuję na PiS bo
              widzę zmiany na lepsze. Dla ułatwienia dodam, że głosowałem w wyborach na PO
              ale już więcej tego błędu nie popełnie.
              Głosowałem na PO: Rokity, Kluski, Olechowskiego, Gilowskiej, Sośnierza.
              a dostaję Tuska, Schetynę, Gronkiewicz, Miodowicza, Brochwicza i Wiśniewską.
              W samorządach dostaję dodatkowo skompromitowanych ludzi z SLD i PSL.
              I nikt nawet nie powie sorry.
              • Gość: ratio Re: dlaczego piszez te bzdury! IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 26.07.06, 14:34
                "Dla ułatwienia dodam, że głosowałem w wyborach na PO
                > ale już więcej tego błędu nie popełnie."
                Głosowałeś na PO Olechowskiego? Kluski? - chyba cię pogieło - a oni byli w tej
                partii podczas wyborów? Kluska - nigdy nie był - oficjalnie popierał PiS - był
                trzonem kampanii PiS!
                Oczywiście bo polacy są "durni,
                " słuchają radio maryja i siedzą przed tv". - hehehe rozumiem że ty chłopskim
                sposobem wydajesz sądy bez posiadania informacji - mosz swój rozum chłopie!
                "Otóź nie - ja zagłosuję na PiS bo
                > widzę zmiany na lepsze. " - jakież to zmiany na lepsze widzisz albo skąd je
                obserwujesz?
                A o tych samorządach to już zupełnie nie wiem o co ci chodzi - Ikar - skończ
                jarać bo tracisz kontakt z rzeczywistością.
              • Gość: elle Re: dlaczego piszez te bzdury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:16
                Gość portalu: ikar napisał(a):

> ja zagłosuję na PiS bo
                > widzę zmiany na lepsze. Dla ułatwienia dodam, że głosowałem w wyborach na PO
                > ale już więcej tego błędu nie popełnie.

Ja zagłosuję na PO, mimo że mam do nich wiele zastrzeżeń. Bo widzę zmiany na
                gorsze i zagrożenie demokracji. Sankcjonowanie kolesiostwa za pomocą ustawy o
                służbie cywilnej, majstrowanie przy ordynacji wyborczej - to tylko dwa przykłady
                fałszu i obłudy PiS-owców. Gdy SLD tylko na pewien czas zawiesiło konkursy w
                służbie cywilnej, PiS uznał to za przestępstwo. Gdy SLD próbowało w podobny
                sposób "zmodernizować" ordynacje wyborczą, Kaczyński grzmiał z trybuny sejmowej
                na całą Polskę. Już nie pamiętasz? Są nagrania, są teksty.

Dla ułatwienia dodam, że głosowałam na PiS, ale więcej tego błędu nie popełnię.

> Głosowałem na PO: Rokity, Kluski, Olechowskiego, Gilowskiej, Sośnierza.
                > a dostaję Tuska, Schetynę, Gronkiewicz, Miodowicza, Brochwicza i Wiśniewską.
                > W samorządach dostaję dodatkowo skompromitowanych ludzi z SLD i PSL.

Głosowałam na PiS, który będzie rządził z PO. Do dziś w necie mozna znaleźć
                nagranie Kaczyńskiego przysięgającego, że koalicja z Giertychem i Lepperem jest
                niemożliwa. Teraz w samorządach dostaję pakiet "wszystko w jednym". Nie mogę
                głosowac na PiS, nie wspierając równocześnie SO i LPR. PiS mnie oszukał.

Wybrałam PiS, bo PO zraziło mnie sprawą Cimoszewicza. Kaczyński zawiesił
                Kurskiego i obiecał, że ten człowiek nie będzie zajmował żadnych eksponowancyh
                stanowisk. Oszukał mnie.

Głosowałam na PiS walczący o wolny dostęp do zawodów prawniczych, rozszerzenie
                prawa do obrony koniecznej, ostrzejsze kary dla pijanych kierowców. PiS może
                mało sympatyczny, ale zawsze trzymający się prawa. Okazało się, że PiS prawa
                przestrzega tylko wtedy, gdy jest dla nich korzystne (patrz sposób wyboru pani
                Kruk). PiS mnie oszukał. I nikt nawet nie powie sorry.
            • Gość: ratio Re: Dysput i PiSiorkami nie ma sensu IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 26.07.06, 14:26
              Rozgarniety elektorat wyjechał nie widząc dla siebie szans w tym zasicianku
              którym coraz bardziej staje się polska - jeszcze troche i pisowi będzie rosło
              jeszcze bardziej bo w końcu i ci mniej zdecydowani popieprza ten burdel i
              wyjadą - zostaną nieudaczni ćwierć-inteligentni politycy PiS wraz ze swoim -
              jak ich nazywają - "ciemnym ludem" - będą mieli poparcie 98%
          • Gość: ikar jesteście żałośni IP: *.bph.pl 26.07.06, 11:22
            jak olo z ekipą, plus platfusy przez wiele lat uprawiały skrajny nepotyzm to
            wielu "oburzonych" komentatoró" siedziało cicho jak trusie
            a teraz wielkie "halo"
            Jako mieszkaniec Krakowa muszę was uświadomić: czerwono-różowa koalicja SLD i
            PO doprowadziła inwestycje infrastrukturalne do całkowitej katastrofy,
            port lotniczy w Balicach, droga dojazdowa do portu, obwodnica południowa, ronda
            Mogilskie, Polsadu, Makro, trasa wylotowa na warszawę, szybki tramwaj, nowe
            miasto - na tych pseudo inwestycjach miasto straciło wiele milionów złotych.
            Każdy kto był w Krakowie samochodem to wie. Najgorsza infrastruktura w kraju.
            Do tego magistrat i dziesiątki afer łapówkarskich.
            Inwestycje mieszkaniowe - klęska. Cena metra wzrosła z 2tys. do 6tys. co wynika
            z braku nowych inwestycji
            Hala widowiskowa?
            Bosika?
            Baseny?
            I to wszystko zawdzięczamy PO i SLD.
            Niech przyjdą nowi ludzie, obojętnie z PiS, SO, LPR, SDPL, PSL albo nawet
            najlepiej bezpartyjni. Ale niech to się raz nareszcie skończy!

• Gość: Lucusia Re: jesteście żałośni IP: 212.244.186.* 26.07.06, 13:32
              Jak Ci sie nie podoba to co się dzieje na drogach w Krakowie, to zobacz co przybyło przez okres rządów kaczyńskich w Warszawie, i to nie chodzi o prywatne inwestycje.
              Ja uważam, że w Krakowie przybyło bardzo dużo nowych rzeczy, fakt, wiekszość rozpoczeto za poprzedniej ekipy, ale teraz stanowczo zwolniły, bo ucięto w Warszawie, w ostatnich miesiącach, pieniądze dla Krakowa. Chcieli zabrac to co mialo iśc na rozbudowę Balic, instytucje krakowskie sa konsekwentnie pomijane w różnych dotacjach ministerialnych, dostaniemy na następne 6 lat najmniej w Polsce środków strukturalnych. To nie jest optymistycznie nastawiające dla wyborców, ale dla samodzielnie kojarzących fakty wyborców.
              A w Warszawie o ile wiem zostały zatrzymane wszystkie inwestycje, co kosztuje ogromne pieniądze, bez pozytywnych efektów dla mieszkańców. Mnie sie wersja krakowska bardziej podoba.
            • Gość: waszowiak Re: jesteście żałośni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.06, 15:11
              > I to wszystko zawdzięczamy PO i SLD.

I co, dlatego właśnie głosowałeś na PO (patrz swój post wyżej)?
              • Gość: kralik Re: jesteście żałośni IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 16:48
                Gość portalu: waszowiak napisał(a):

> > I to wszystko zawdzięczamy PO i SLD.
                >
                > I co, dlatego właśnie głosowałeś na PO (patrz swój post wyżej)?

Ten gosc od dluzszego czsu pisze pod roznymi nickami dokladnie ten sam tekst,
                swiadczy to o tym, ze cycek jest ,lub pracuje dla PiS, nie dajmy sie omotac
                klamliwej propagandzie PiS!

Pozrdawiam
            • Gość: ant żłosny cycu, czy słyszałeś takie powiedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:01
              że co za duzo to i świnia nie chce ??
              platfusy platfusami ale to co wyprawiają pisiory to kurestwo...
            • kolargolo w Warszawie rzadzi PiS 26.07.06, 22:09
              i jest znacznie gorzej. Piskorski moze i robil przekrety ale za to zbudowal
              most, tunel, ktory rozladowal korki na Wislostradzie, remontowal drogi i cos
              sie dzialo. Kaczynski zrobil jedno: zablokowal wszystko. WSZYSTKO!
              NIC sie nie poprawilo w Warszawie przez ostatnie 4 lata a teraz ciemny
              warszawski lud zaglosuje na tych samych kolesi co przez 4 lata nic nie zrobili.
          • Gość: Lorenzo Re: Dysput i PiSiorkami nie ma sensu IP: *.crowley.pl 26.07.06, 14:53
            Rzeczywiście, sensu za bardzo nie widać. Doradzałbym tylko trochę wstrzemięźliwości w nadziejach na
            szybki upadek koalicji - należy jednak pamiętac o nieobliczalności masy wyborczej, kttóra jak widac lubi
            działać na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy". W miare upływu czasu wzrasta także liczba
            tzw. klientów czyli tych, którzy za stanowiska (jeśli chcą je utrzymać) będą robili wszystko, by ich
            chlebodawcy nadal byli u władzy. To powoli staje sie ich interesem, aby ta koalicja przetrwała. I to
            ładnych parę lat. Długotrwała i uparta indoktrynacja też zrobi swoje. Z drugiej strony, przy najlepszej
            woli, nie widać ani charyzmatycznych przywódców opozycji, ani idei zdolnych do porwania za soba ludzi
            myślących normalnie i widzących coś więcej niż tylko koniec swego nosa.
      • drbob20 Re: Biznes karci PiS 26.07.06, 06:06
        no, no, wyznawca kaczyzmu sie zdenerwowal!! i to po angielsku- czy aby tym nie
        zdenerwuje kaczych karlow? no bo jak to- oni ani be ani me a 'supporter' po
        angielsku wali, to czego sie nauczyl.

no a tak na marginesie to te kacze PiSdu nie ma zadnego pojecia o gospodarce i
        dlatego kazdy kto ma to sie z ich pomyslow po prostu smieje. precz z kaczyzmem!!
      • Gość: fourX Re: Biznes karci PiS IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 26.07.06, 06:26
        "Fuck off!! to do red GW i tych dwoch kmentatorow powyżej". Oto typowy
        zwolennik PiS. Rydzyka tez pewnie slucha.
      • Gość: painless Re: Biznes karci PiS... IP: 132.170.5.* 26.07.06, 06:48
        "f..k off"? Czy to jedyne dwa slowa po angielsku
        jakie znasz PiS-uarze?

P.S. Moze macie glowe dobra do obelg ale... do gospodarki
        to juz chyba zbyt mala!
      • Gość: Jan Re: Biznes karci PiS IP: *.aster.pl 26.07.06, 07:32
        > Fuck off!! to do red GW i tych dwoch kmentatorow powyżej
        Wyjątkowo merytoryczna wypowiedz, tylko pogratulować.
        • Gość: kralik Re: Biznes karci PiS IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 16:53
          Gość portalu: Jan napisał(a):

> > Fuck off!! to do red GW i tych dwoch kmentatorow powyżej
          > Wyjątkowo merytoryczna wypowiedz, tylko pogratulować.

Co tu sie dziwic skoro j.kaczynski przez poltorej godziny przemawia z glowy a
          sens w tym taki sam jak tego postu powyzej.
          Jacy wodzowie takie przydupasy ;)))

P.S. Celowo pisze nazwisko kaczynski z malej litery, bo na wielka to cos w
          zaden sposob nie zlasluguje.
          Pozdrawiam
    • Gość: wolunteer [...] IP: *.aine.pl 26.07.06, 03:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kott Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 04:01
      pasqdniq napisał:

To jest
      > jakaś paranoja ... uczniowie protestujący przeciwko Giertychowi są ubekami i
      > aktywistami komunistycznymi, przedsiębiorcy wszyscy bez wyjątku należą do
      > uosabiającej samo zło Platformy (wg. PiSu oczywiście) ... czy to nie pachnie
      > paranoją?

Jaka paranoja? Przecież wróg cały czas czuwa. Tylko w ostatnich dniach prasa
      doniosła, że grupa hakowa chciała zniszczyć Giertycha, a pokojówka z hotelu
      sejmowego przeprowadziła nieudany zamach na życie posła Bendera za pomocą mokrej
      pościeli. I co, może nie ma Układu?
    • wan4 Re: Biznes karci PiS 26.07.06, 06:01
      Z PiSiorami trzeba tylko ostro, tylko taka taktyka przynosi pozytywne skutki
      wobec prostaków co każdy rodzaj kompromisu uważaja za słabość i okazje do
      ekspansji kartoflanej wojny
      • Gość: antypis Re: Biznes karci PiS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.06, 07:20
        Tak jest wlasnie - do piachu z PiSiorami i wszystkimi innymi wszami.
        Najlepiej niech spi...ja do tej Afryki z ktora nasz premier - Wielki Brat -
        POPULISTA i KLAMCA chce zaciesnic wspolprace. Niech sobie uklada dobre stosunki
        z Kongo - moze tak jak w Kongo beda w IV RP wygladaly wybory.
        Kazdy kartofel skonczy bez skory
        W wodzie postoi i zrobi sie bury.
    • Gość: legniczanka Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 06:04
      Zeby w sobie tyle przyzwoitości mieli lokalni maluczccy , którzy dorwali się do
      ogromnej kasy w KGHM, to tutejszy PIS nie miałby tak podłej gęby.
      Pazernosć , żądza władzy i ślepota poltyczna , to mamy jako rekompensatę , za
      to że myslący nie poszli na wybory!
    • Gość: philippo Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 06:33
      Brawo, tak trzeba z nimi, krótko!!!!!!!! Śmierdzące sieroty po komuniźmie, PIS
      off!!!!!!!
    • krzych.korab Zawdzięczamy to tzw.intelektualistom oraz odweto- 26.07.06, 06:43
      wcom wschodniopolskim.
    • Gość: Dudek To Układ! IP: *.pl / 80.51.194.* 26.07.06, 07:08
      Panie Prezydencie, Panie Premierze!
      Tym powinna się zająć prokuratura. CBŚ! CBA!! Młodzież Wszechpolska!!!
      • Gość: antypis Obudzcie sie Polacy!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.06, 07:47
        Jedyne co PiSiaki zrobily porzytecznego - pokazaly Polakom ze to co bylo, nie
        bylo jeszcze najgorsze, ze nasz kraj nie byl na dnie, ze zawsze mozna bardziej
        schrzanic. Polacy sie budza jako spoleczenstwo, sprzeciw jest sluszny i bedzie
        procentowal. PiSiorki najpierw sie sparza w samorzadach, potem rozpadnie im sie
        ta koalicja z nazistami i chlopkami-roztropkami, a potem to juz tylko
        marginalizacja.
        Ciekawe czy Jarek wprowadzi sie do Lecha - Placek do Jacka.
        • Gość: rafvonthorn Re: Obudzcie sie Polacy!!! IP: 83.2.73.* 26.07.06, 10:25
          Taaa, a na placu boju zostanie już tylko zwycięski Lepper...
    • Gość: Tomek Re: Biznes karci PiS IP: *.lafot.com / *.lafot.com 26.07.06, 07:29
      Kropla w morzu, ale od czegoś trzeba zacząć.
      • Gość: roosevelt5 Re: Biznes karci PiS IP: *.toya.net.pl 26.07.06, 08:15
        Obiecanki, cacanki. Naśladowcy PZPR-u. Widzę, że nie tylko ja tak myśle. PiS do
        spółki z LPR i Samoobroną chcą stworzyć system władzy dokładnie taki, przeciw,
        któremu walczyli. Gdzie by się nie wczytać, tam wszędzie analogia do PRL-u,
        tylko po innym sztandarem. Proponuje przed wyborami rozmawiać i przkonywać po
        przez argumenty oraz wyjaśniać na czym polega władza w rękach PiS-u,
        wszystkich tych, którzy nie chodzą na wybory oraz tych nie zdecydowanych. To
        jedyny sposób na to aby w cywilizowany sposób odsunąć od władzy ludzi chorych
        na władze. Jeśli w następnych wyborach frekwencja będzie jeszcze mniejsza, PiS
        zdobędzie jeszcze większą władzę. Zdyscyplinowany elektorat Rydzykowy oraz inne
        naleciałości odchaczą się przy urnach wyborczych niemal w 100%. Tego możemy być
        pewni. Nikt nie powiedział tego wprost, ale o to chodziło J.Kaczyńskiemu
        proponując majowe wybory.
        • Gość: sd Re: Biznes karci PiS IP: *.chello.pl 26.07.06, 08:22
          wszystko fajnie tylko na kogo glosowac? na platforme? bez jaj..
          • Gość: stary Re: Biznes karci PiS IP: *.chello.pl 26.07.06, 08:35
            A chociażby na Platformę , albo na SLD , cokolwiek, wszystko i tak będzie lepsze
            od pisiorowców
          • Gość: mrstone Re: Biznes karci PiS IP: *.hstl6.put.poznan.pl 26.07.06, 09:42
            Na UPR. :)
          • Gość: kralik Re: Biznes karci PiS IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 17:01
            Gość portalu: sd napisał(a):

> wszystko fajnie tylko na kogo glosowac? na platforme? bez jaj..

No dobra, ale o masz przeciwko Platformie? I czy widzisz inne, alternatywne
            ugrupowanie? To wlasnie takim jak ty, pseudointelektualistom zawdzieczamy ten
            cala PiSi bajzel, dzieki ci rodaku .
        • Gość: na buraki nie! Re: Biznes karci PiS IP: *.slowianin.pl 26.07.06, 09:35
          Nie tyle przekonywać niezdecydowanych co szefostwa partyjne, żeby na listy nie
          pakowały spadochroniarzy czy lokalnych nieudaczników - jak tu głosować na takie
          odpady? Ale o co ja proszę, wszak przeważnie nieodpowiedzialni nieudacznicy
          zasilają szeregi partii, żeby potakiwać nawiedzonym liderom i za nic nie
          odpowiadać.
    • muzg_na_patyku Re: Biznes karci PiS 26.07.06, 08:32
      "Zbysław Owczarski, wicemarszałek Małopolski z PiS, nie kryje zdziwienia: - To niezrozumiałe decyzje inspirowane przez Platformę Obywatelską. Oznaczają paraliż największej naszej spółki. Dla nas są też zerwaniem koalicji (w małopolskim sejmiku PO i PiS wciąż są w koalicji)."

Żenada, i taki spektakl musimy oglądać codzień za nasze pieniądze. Perfidni goście z "układu" specjalnie zrezygnowali z funkcji żeby odnieść w ten sposób partykularne korzyści kosztem "interesu narodu" jakim bez wątpienia są stołki dla kolesi z partii. Obawiam się jednak że to nie powstrzyma Pisu przed jego zapędami - prztpadek PAP, który niedawno miał 3 rady nadzorcze na raz, dowodzi że nic nie jest w tym kraju niemożliwe.
    • Gość: he he Biznes polski IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.07.06, 08:48
      jest tak przesiakniety polityka ze należy go nazywać raczej układem
      politycznym.Pomagaja poltykom rozwalac ten kraj do cna.
    • Gość: gość PiS = zbiorowy polski Lukaszenka: te same metody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:29
      działania. Słodko mowi, zgarnia władze i przybiera biznes do kiszeni.

Konsekwencje dla Polaków też są podobne do tych dla Bełarusinów - chcesz
      lepszej przyszłości - emigruj.

• Gość: k Re: Biznes karci PiS IP: *.hotspot.katowice.pl 26.07.06, 09:46
      przedsiębiorcy i ludzie prowadzący małe i średnie firmy - ZJEDNOCZMY SIĘ !!!!
      WYJDŹMY NA ULICĘ....
    • Gość: ed to nie jest biznes tylko Polska Zjednoczona Koalic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:29
      ja Hunów ktora ma jeden cel wszystko sprzedac i rozkraść a Polaków do obozu
      pracy za 600zł, już tam są.
      • Gość: S. Re: to nie jest biznes tylko Polska Zjednoczona K IP: *.chello.pl 26.07.06, 11:42
        Dlaczego zamieniłeś sobie głowę na czajnik?
    • Gość: elerek Wszystkim Politykom trzeba stanowczo powiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:42
      rząddzcie sie ale za swoje pieniądze i płaccie rachunki sami za siebie
    • Gość: Antyordynacki Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:46
      Nie przed PIS-em tylko przed ordynacką-złodziejami trzeba się bronić !!!
      • Gość: OOO Re: Biznes karci PiS IP: *.org 26.07.06, 11:45
        Napisz jeszcze coś równie mądrego...
      • Gość: kralik Re: Biznes karci PiS IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 17:06
        Gość portalu: Antyordynacki napisał(a):

> Nie przed PIS-em tylko przed ordynacką-złodziejami trzeba się bronić !!!

Trzeba sie bronic przed wszytkimi zlodziejami, a rzeczywistosc pokazuje
        jednoznacznie, ze najwiekszymi zlodziejami sa wlasnie ci, ktorzy krzycza
        najglosniej "lapac zlodzieja"!
        Czyz to nie jest wlasnie PiS?
        Popatz sam, najwieksze afery finansowe w Polsce od 1989 roku sa zwiazane z
        bracmi kaczynskimi, nie przeszkadza ci to?
    • Gość: bobo wiadomo było już dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:47
      ze tak sie stanie. PIS probowal oglupiac opinie publiuczna, ale powoli wuchodzi
      szydlo z worka. Niedoswiadczony w sprawach gospodarki PIS nie zdaje sobie sprawy
      ze oprocz ich bzdurnego "ukladu" w Polsce istnieje (pozytywny) "system", ktory
      ma tzw. wlasna dynamike. Tego PIS nigdy nie pokona.
    • Gość: Ingo Brawo ktos musi postawic veto PiS i kolesiom IP: 213.17.170.* 26.07.06, 11:54
    • Gość: seb Re: Biznes karci PiS IP: *.intdus.retail / *.retail-sc.com 26.07.06, 12:36
      najwyzszy czas aby wszyscy ci co utrzymuja ten kraj placac podatki powiedzieli
      dosc !!! nie dajmy sie dluzej oszukiwac i oklamywac ! wzywam do obywatelskiego
      nieposluszenstwa i zaproptestowania 15 wrzesnia na ulicach Warszawy !!!
      • Gość: pol Re: Biznes karci PiS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.06, 13:09
        do "seba"
        Leć już dzisiaj bo 15 września może zabraknąć miejsca, jak dowiedzą się o
        demonstracji geje i inni dewianci.
        • Gość: :)))) Re: Biznes karci PiS IP: *.acn.waw.pl 29.07.06, 04:22
          Gość portalu: pol napisał(a):

> do "seba"
          > Leć już dzisiaj bo 15 września może zabraknąć miejsca, jak dowiedzą się o
          > demonstracji geje i inni dewianci.

Tylko jak my, normalni stąd wyjedziemy, to komu odbierzecie pieniądze, by wypłacić sobie renty i
          zapomogi? Wyborcy PIS to lumpenproletariat, który oczekuje jedynie manny znieba. A "geje i inni
          dewianci" w nomenklaturze katolików to właśnie my - wykształceni i pracownici NORMALNI.
    • losiu4 Re: Biznes karci PiS 26.07.06, 12:59
      nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale wyglada na to że protestują obecni
      stołkowicze siedzacy w zarzadach (ich spis, dzięki PiSowi jest chyba dostępny w
      internecie) oraz biznesmeni kręcący lody z owymi spółkami. Cóż, utrata ciepłej
      posadki kazdego by zabolała

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: kralik Re: Biznes karci PiS IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 17:09
        losiu4 napisał:

> nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale wyglada na to że protestują obecni
        > stołkowicze siedzacy w zarzadach (ich spis, dzięki PiSowi jest chyba dostępny
        w
        >
        > internecie) oraz biznesmeni kręcący lody z owymi spółkami. Cóż, utrata
        ciepłej
        > posadki kazdego by zabolała
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu

Lesiu to ze jestes glupkiem udowadniac juz wiecej nie musisz, ale zanim jeszcze
        raz wejdziesz na forum zeby sie wykazac, radzilbym zapoznac sie najpierw z
        trescia omawianego artukulu :)))
        • losiu4 Re: Biznes karci PiS 27.07.06, 11:33
          chodzi o zastępowanie jednych stołkowiczów innymi i zrozumiałymi protestami
          tych pierwszych, pozbawianych ciepłych posadek, czy się mylę?

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: FreakyMisfit Re: Biznes karci PiS IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.07.06, 13:04
      I znowu ta platforma, ach jakie utrapienie z nimi :)))
    • Gość: Szmicior Re: Biznes karci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:46
      A mie powoli przestaje sie podobac w Moim kraju ... i to niedobrze. Wiecej
      zaczynam dochodzic do wniosku, że wszechobecny "Układ" istnieje z tym, że PIS
      jest jego częścią ... Ale to hipoteza.
    • iulius Re: Biznes karci PiS 26.07.06, 14:54
      Niech żyje przedsiębiorczość, precz z nacjonalizacją! Oby tak dalej!
      • Gość: polityczny skansen Re: Biznes karci PiS IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 26.07.06, 16:33
        Precz z wszelkiej masci populistami
        rzadzacymi obecnie w Polsce!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka