Gość: Andrzej IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 21:38 >Za co to wszystko mnie spotyka? Jak to za co? A Hiob dlaczego miał w życiu tyle kłopotów, Panie Kluska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sh3tfx Skad ja to znam? 11.03.03, 22:11 Takie szykany to moga sobie wyreklamowac takie szychy jak wymienione w artykule. Co ma zrobic szarak co stracil "zaledwie" jeden milion zlotych? A nawet na lapowy nie bylo juz kasy.... Skurwysyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypel Re: Skad ja to znam? IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 11.03.03, 22:27 Jest jeszcze całe mnóstwo szanowanych biznesmenów, oczywiście niesłusznie szykanowanych oczywiście wyłącznie z przyczyn politycznych. Źli prokuratorzy i sędziowie się ich czepiają, ale na szczęście mają swoich obrońców w ostatnich sprawiedliwych, czyli naszych nieskazitelnych parlamentarzystach. Odpowiedz Link Zgłoś
sh3tfx Cypel, nie probuj byc taki madry! 11.03.03, 23:02 Cypel napisal: "Jest jeszcze całe mnóstwo szanowanych biznesmenów, oczywiście niesłusznie szykanowanych" www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=30&w=4755433&a=4755433 Ja oczywiscie bylem slusznie szykanowany. Cyple wiedza najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: Cypel, nie probuj byc taki madry! 11.03.03, 23:47 sh3tfx napisała: > Ja oczywiscie bylem slusznie szykanowany. wejdź na wątek www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=61&w=4735193 przeczytaj rozmaryna i ... sam zdecyduj. Chcemy żeby było inaczej i qurwy znalazły swoje miejsce na śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Cypel, nie probuj byc taki madry! IP: 216.173.56.* 12.03.03, 16:09 kiedy zyje sie w stanach, to wyobraznia dla takich zjawisk zaweza sie. pierwszy raz poczulem fizycznie szczescie, ze nie zyje w kraju o tak beznadziejnie spierdolonym panstwie. ale ktos wybiera poslow, ktorzy wybieraja rzad. ktos wybiera tych, co buduja ten aparat. ludzie po 50ciu latach komunizmu maja calkowicie zrujnowana swiadomosc obywatelska. edukacja jest beznadziejna. w stanach motloch jest jeszcze glupszy, ale elity nie do przescigniecia. masz racje darth4, skurwysyny... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Cypel, nie probuj byc taki madry! 12.03.03, 13:34 Kolego w nieszczesciu, Przedsiebiorco Polski: ja tez juz kiedys opowiedzialam tu swa bajke dla doroslych, ale NIE MYLMY POJEC. Pan Kluska - jak wielu, ktorych zapewne oboje znamy (ja tez o maly wlos z "kluskowej" mozliwosci nie skorzystalam) - robil te slawna, LEGALNA, "przewale na VAT-ie", na odpisach eksportowo- importowych. Z punktu widzenia wowczas (nie wiem co dalej, bo III RP opuscilam)obowiazujacego prawa jest w porzadku (ale byl w porzadku i ...oscylator, a jednak posadzili), choc o etyce handlowej mozna by dyskutowac. My mielismy do czynienia ze ZWYKLYMI GNIDAMI (ja wole mafie, niz urzedasow, latwiej sie dogadac, nie drozsi niz legalna agencja ochrony, zreszta - maja juz od dawna wlasne, biora za "ochrone" z wystawieniem faktury), ktore - po polaczkowsku - "skoro ty zarabiasz, to i ja z tego tez cos musze miec". Bo mam albo wladze, albo sile w piesci. A tak naprawde, to w sprawie p.Kluski interesuja mnie dwa punkty: 1) czy owa - CELOWO stworzona luka prawna, pozwalajaca (ba, proszaca sie!)na "przewaly na VAT-ie" - ciagle jeszcze obowiazuje i KTO (tj. ktora ekipa) te luke zrodzila ? 2) DLACZEGO akurat na p. Kluske padlo, czym i komu biedak sie "podlozyl", skoro przeciez "wszyscy" te importowo-eksportowe sztuczki z VAT-em robili i do dzis wlos im z glowy nie spadl? Pozdrawiam i ponownego staniecia na nogi zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiebiorca Re: Skad ja to znam? IP: 68.16.27.* 11.03.03, 23:12 ty debilu!!! wlasnie przez takich jak ty, ludzi bez fantazji i pomyslu na zycie, ktorze sa zawistni cudzego sukcesu, nasz kraj drepcze w miejscu! odebralbym ci obywatelstwo, gdybym tylko mogl. Odpowiedz Link Zgłoś
sh3tfx przedsiebiorca 11.03.03, 23:18 Gość portalu: przedsiebiorca napisał(a): > ty debilu!!! wlasnie przez takich jak ty, ludzi bez fantazji i > pomyslu na zycie, ktorze sa zawistni cudzego sukcesu, nasz kraj > drepcze w miejscu! odebralbym ci obywatelstwo, gdybym tylko > mogl. I Ty jestes przedsiebiorca? Przedsiebiorca??? A gdzie sie podziala Twoja ciekawosc? Najwyrazniej pomyslales, ze te skurwysyny to przedsiebiorcy, o przepraszam. Mnie moze ponioslo, ale chodzilo o tych z za kurtyny. Ja tez jestem przedsiebiorca i zamiast nazywac mnie debilem przeczytaj ten link z postu dwa oczka wyzej. I wtedy wroc tu i odszczekaj. Zwlaszcza to obywatelstwo. Ty... zebym nie powiedzial co... matole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Skad ja to znam? IP: *.biaman.pl 12.03.03, 08:59 Nic nikomu nie zazdrościłem i nie zazdroszczę. Podchodzę do sprawy realnie i stwierdzam, że tzw. szanowani obywatele i przedsiębiorcy nie zawsze są czyści.Wystarczy solidnie rozliczyć niektórych ludzi przez urząd skarbowy i się okaże, że dorobili się na nierządzie, mieli spadek,wgrali w totka.Fakt autentyczny:przychodzi pewna pani do doradcy podatkowego i pyta jak się wytłumaczyć z kupna mieszkania bo pyta urząd skarbowy.Pan doradca odpowiada:założy pani krótką spódniczkę,odpowiednio się ubierze i powie,że zaspokaja potrzeby panów za kasę.I odziwo nasz urząd skarbowy w to wierzy.Sądzę ,że w tym kraju za dużo jast obłudy i zakłamania.Pan przedsiębiorca płaci pracownikowi 3,50 na godz./trzy pięćdziesiąt/ i cały czas narzeka jak to on jest obciążony podatkami i ZUS a sam kupuje luksusowe samochody i buduje dom i myśli , że ktoś jest idiotą i uwierzy mu w jego bajdurzenie/rzeczywiście trzeba w tym biznesie fantazji/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Skad ja to znam? IP: 141.228.156.* 12.03.03, 09:44 Gość portalu: alex napisał(a): > w tym kraju za dużo jast obłudy i zakłamania.Pan przedsiębiorca > płaci pracownikowi 3,50 na godz./trzy pięćdziesiąt/ i cały czas > narzeka jak to on jest obciążony podatkami i ZUS a sam kupuje > luksusowe samochody i buduje dom i myśli , że ktoś jest idiotą i > uwierzy mu w jego bajdurzenie/rzeczywiście trzeba w tym biznesie > fantazji/ To zakladaj przedsiebiorstwo zamiast marudzic! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Powinno byc na odwrot 12.03.03, 13:39 To przedsiebiorca, wykladajacy swoj kapital, pracujacy 16-godzin na dobe i chandryczacy sie z kazdym urzedasem doslownie o wszystko powinien miec 3,5 na godzine, a jego pracownik, bo lopata machac potrafi, powinien budowac dom i jezdzic sportowym samochodem. Wtedy by bylo "sprawiedliwie". Niech sie swieci dyktatura proletariatu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re:ja to znam normalne ale po co komu i na co...! IP: *.bb.online.no 13.03.03, 23:05 Gość portalu: alex napisał(a): > Nic nikomu nie zazdrościłem i nie zazdroszczę. Podchodzę do > sprawy realnie i stwierdzam, że tzw. szanowani obywatele i > przedsiębiorcy nie zawsze są czyści.Wystarczy solidnie rozliczyć > niektórych ludzi przez urząd skarbowy i się okaże, że dorobili > się na nierządzie, mieli spadek,wgrali w totka.Fakt > autentyczny:przychodzi pewna pani do doradcy podatkowego i pyta > jak się wytłumaczyć z kupna mieszkania bo pyta urząd > skarbowy.Pan doradca odpowiada:założy pani krótką > spódniczkę,odpowiednio się ubierze i powie,że zaspokaja potrzeby > panów za kasę.I odziwo nasz urząd skarbowy w to wierzy.Sądzę ,że > w tym kraju za dużo jast obłudy i zakłamania.Pan przedsiębiorca > płaci pracownikowi 3,50 na godz./trzy pięćdziesiąt/ i cały czas > narzeka jak to on jest obciążony podatkami i ZUS a sam kupuje > luksusowe samochody i buduje dom i myśli , że ktoś jest idiotą i > uwierzy mu w jego bajdurzenie/rzeczywiście trzeba w tym biznesie > fantazji/ jak juz napomknalem: Jezeli Pani inwalidka matka dwojga dziecie siedzi w kasie i placi podatek 28% rocznie to jak mozna prowadzic polityke podatkowa gdzie gdzie "podatkownicy" samoprzedsiebiorcy deklaruje ZERO jezdza nowkami roznego rodzaju buduja domy w staja sie czynszownikan i sie smieja ze "wspolnym rewizorem" o ile sa tak "szczodrzy", ze go posiadaja..itd logika a wladza ? Czy ja przesadzam? jeszcze jeden grymas "kutas" opodatkowac nalezy kazda osobe ktora przebywa dluzej niz 3 miesiace w kraju (to i tak elegancja gospodarza!) kazda zdrowa przytomna osoba powinna uiscic rocznie srednia najnizsza minimum inaczej to bandytyzm podatkowy. To co zapomogi socjane daja tez powinno byc opodatkowane w tem sposob 15% zapomogi zalozmy 2.000 nalezy podielic na stwke godinna i odpracowac te tygodnie za darmo dla kogos kogo nie stac na zatrudnionego np panstwo lub gmine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Skad ja to znam? IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 23:15 A.Pan przedsiębiorca płaci pracownikowi 3,50 na godz./trzy pięćdziesiąt/ i cały czas narzeka jak to on jest obciążony podatkami i ZUS a sam kupuje luksusowe samochody i buduje dom i myśli , że ktoś jest idiotą i uwierzy mu w jego bajdurzenie/rzeczywiście trzeba w tym biznesie fantazji/ B. Co do tych 3,50 to masz racje, w wykorzystywaniu ludzi i traktowaniu ich rzeczowo przedsiebiorca okazuje, swoj brak elementarnej kultury. Widzialem, nie przecze to są autentyczne chamy i ćwoki. Jednak co do domu i samochodu to w zasadzie trzeba powiedziec, ze zwlaszcza budowa domu powinna byc pozytywnie odbierana, bo taka budowa daje wielu ludziom zarobic. Teraz jest tyle dobrych krajowych materialow i wielu ludzi bardzo dobrze zna sie na budownictwie. Wiec moim zdaniem ten pieniadz, ktory z prywatnej kosumpcji tutaj by szedl, szedlby z korzyscia dla wielu ludzi. Ale jest jeszcze inna filozofia liberalna mowiaca niech cham wydaje i zyje tylko zeby zarobic i kupic, bo dzieki temu cale spoleczenstwo staje sie bogatsze. I dlatego ja bym im nie zalowal. Choc za bucami nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 11.03.03, 22:22 wszystko cacy cacy- tylko zastanawiam sie : >gdybym to ja sprzedal" na niby" na Słowację jeden komputer i potem szkole bez Vat-u to co ? a jeżeli 10000 sztuk to co ? ..... ....................... >myślę dalej gdybym nie będac posłanką miała zalegającego budżetowi syna i "nadawała " na fiskusa to co ? (byłabym moralna czy nie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 11.03.03, 23:03 Gość portalu: niepewny napisał(a): > wszystko cacy cacy- tylko zastanawiam sie : >gdybym to ja > sprzedal" na niby" na Słowację jeden komputer i potem szkole bez > Vat-u to co ? a jeżeli 10000 sztuk to > co ? ..... ....................... > >myślę dalej gdybym nie będac posłanką miała zalegającego > budżetowi syna i "nadawała " na fiskusa to co ? (byłabym moralna > czy nie ? ) DALEJ BEDE NIEPEWNY BO WSZYSCY PEWNI SWOICH RACJI MNIE DADZA ARGUMENTOW BY ZOSTAC TEZ TAKI PEWNY SWYCH RACJI Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.f Re: Jak się łapie biznesmenów 11.03.03, 23:05 Gość portalu: niepewny napisał(a): > wszystko cacy cacy- tylko zastanawiam sie : >gdybym to ja > sprzedal" na niby" na Słowację jeden komputer i potem szkole bez > Vat-u to co ? a jeżeli 10000 sztuk to > co ? ..... ....................... Problem w tym, że to państwo wymyśliło przepis (pytanie retoryczne: celowo czy niechcący) zgodnie z którym komputer składany w Polsce był "na dzień dobry" droższy o 22% od identycznego, składanego z takich samych - dalekowschodnich - części ale składanego np. w Niemczech albo w Czechach. Wyjątkowość tego absurdu polega na tym, że bez względu na to czy transakcja była obciążona VAT-em czy nie, sprzedający i tak nic nie zyskiwał. Gdyby transakcja z ministerstwem była obciążona VAT-em to państwo po prostu musiałoby dołożyć z budżetu ministerstwu dodatkowe 22% wartości kontraktu które następnie odebrało by z powrotem od sprzedawcy. > >myślę dalej gdybym nie będac posłanką miała zalegającego > budżetowi syna i "nadawała " na fiskusa to co ? (byłabym moralna > czy nie ? ) Był już jeden który na swoich rodziców doniósł. Nazywał się Pawka Morozow i mieszkał w ZSRR. Władze radzieckie nic nie mówiły na temat jego moralności ale mianowały go bohaterem Związku Radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEPEWNY Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 11.03.03, 23:16 jerzy.f napisał: > Gość portalu: niepewny napisał(a): > > > wszystko cacy cacy- tylko zastanawiam sie : >gdybym to ja > > sprzedal" na niby" na Słowację jeden komputer i potem szkole > bez > > Vat-u to co ? a jeżeli 10000 sztuk to > > co ? ..... ....................... > > Problem w tym, że to państwo wymyśliło przepis (pytanie > retoryczne: celowo czy niechcący) zgodnie z którym komputer > składany w Polsce był "na dzień dobry" droższy o 22% od > identycznego, składanego z takich samych - dalekowschodnich - > części ale składanego np. w Niemczech albo w Czechach. > Wyjątkowość tego absurdu polega na tym, że bez względu na to czy > transakcja była obciążona VAT-em czy nie, sprzedający i tak nic > nie zyskiwał. Gdyby transakcja z ministerstwem była obciążona > VAT-em to państwo po prostu musiałoby dołożyć z budżetu > ministerstwu dodatkowe 22% wartości kontraktu które następnie > odebrało by z powrotem od sprzedawcy. > > > >myślę dalej gdybym nie będac posłanką miała zalegającego > > budżetowi syna i "nadawała " na fiskusa to co ? (byłabym > moralna > > czy nie ? ) > > Był już jeden który na swoich rodziców doniósł. Nazywał się > Pawka Morozow i mieszkał w ZSRR. Władze radzieckie nic nie > mówiły na temat jego moralności ale mianowały go bohaterem > Związku Radzieckiego. TO CIEBIE przynajmniej zrozumiałem jak ocenie ze jako sprzedajacy nie zarobie na płaceniu Vat-u Państwu to moge zadecydować ze go nie płacę !!>drugi wątek porównanie bez sensu poslanka na konferecji nie nadawala na syna tylko zapomniała ,że go ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bio ukrainizacja IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 11.03.03, 22:24 Niby juz jestesmy jedna noga w Europie, ale panstwo polskie nie za bardzo. Wprawdzie u nas MSW nie likwiduje dziennikarzy jak u Kuczmy, ale za Millera wszystko moze sie zdarzyc. Jak na razie jego hucznie zapowiadane rzady koncentruja sie na wykanczaniu polskich przedsiebiorcow i garstki klasy sredniej, ktora nam sie uchowala. Jesli ktos mial watpliwa przyjemnosc blizszych kontaktow z naszymi sadami lub skarbowka, to wie ze jest fatalnie. A Kolodkowskie 3,5 % wzrostu nie wezmie sie z powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ukrainizacja IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 22:45 Gość portalu: bio napisał(a): > Niby juz jestesmy jedna noga w Europie, ale panstwo polskie nie > za bardzo. Wprawdzie u nas MSW nie likwiduje dziennikarzy jak u > Kuczmy, ale za Millera wszystko moze sie zdarzyc. Jak na razie > jego hucznie zapowiadane rzady koncentruja sie na wykanczaniu > polskich przedsiebiorcow i garstki klasy sredniej, ktora nam sie > uchowala. Jesli ktos mial watpliwa przyjemnosc blizszych > kontaktow z naszymi sadami lub skarbowka, to wie ze jest > fatalnie. A Kolodkowskie 3,5 % wzrostu nie wezmie sie z > powietrza. Skoro aby mieć pieniądze Polacy musza uciekać w szarą strefę, która rozwija się niczym łaki na wiosne po deszczu to my frajerzy, którzy nie możemy uciec bo jestesmy np na etatach musimy ponosić coraz większe obciążenia podatkowe (zamrożenie progów podatkowych, likwidacja ulg) Nikt nie dostrzega,że skory dochody Kas Chorych uzaleznione są od dochodów społeczeństwa a te uciekają w szarą WOLNĄ strefę, to służba zdrowia padnie. Jakom prawnik dostrzegam, że prawo podatkowe jest wyrazem woli klasy panującej niezależnie od koloru tej klasy, przykład dlaczego koszty uzyskania przychodu w umowie o dzieło wynoszą 50 % ( pieniądze wolne od podatku, nie obciążone składka ZUS w całości)moja odpowiedź - wykład np ministra jest dziełem, dostaję 100 a płacę podatek od 50, genialnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 22:31 To państwo gnije i tyle. Widocznie panowie nie wchodzili w układy (pięknie to widać w sprawie Rywina), albe wchodzili nie z tym kim trzeba. Czemu Kluskę aresztowano jak aresztowano, a cackają się z Rywinem, którego nikt nie aresztował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary kret Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 169.254.10.* 11.03.03, 23:00 ręce precz od towarzysza rywina,to wzór cnót wszelakich.on ci to filmy krencił i coś tam jeszcze a wcześnij tołon był w telewizji i co jak by łon ci nie był łuczciwy to łoni by go tam nie dali,tylko innego by se dali,a oni mu ufali,łon był sprawdzony towarzysz,choć i może bezpartyjny ale ci to byli bardziej ofiarni w znoszeniu do gniazdka trofeów i innych suwenirów.no rence precz o d rywina zgniłe karły reakcji,tera bedzie nowa moralność bolszewicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 22:36 A co z aferą paliwową?Bardzo dodrze znam to z drugiej strony- ślimaczące się śledztwo a w końcu sąd który robi wszystko aby nie prowadzić sprawy!Nikt jednak nie pomyśli o aresztantach/jeszcze nie tak dawno biznesmenach/o rodzinach zostających z problemami i szarpiącymi się o każde widzenie i każdą złotówkę na utrzymanie.Zabrakło wyobrażni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korp to proste IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.03, 22:39 nie płacił kolesiom zasrańca millera (P.Kluska). "po pierwsze przedsiębiorczość..." kpisz towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba iii Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 22:40 Polska rzadzi mafia i kazdy kto sie jej nie podporzadkuje jest atakowany. "pruszków" prawdziwy składa sie z Kwasniewskiego. Millera, różnych Kuczerów tudziez tzw biznesu rodem z najróżniejszych słuzb. Nie ma szans na zadna IV Rzeczpospolita, bowiem do tego niezbedna byłaby rewolucja. Żadne okregi jednomandatowe niczego nie zmienia. To samo bydło zostanie u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biznesman Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.vf.shawcable.net 11.03.03, 22:43 Wydaje sie, ze to celowa robota, aby odwrocic uwage opinii publicznej od sprawy Lwa Rywina. Chyba w Polsce to nie pierwszy raz jest przerabiane. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee moja opinia IP: 195.116.153.* 11.03.03, 22:49 jest nastepujaca: Ci Panowie biznesmenowie, bedace szefami tak waznych firm jak PKN Orlen nie zostali szefami tychze firm bo sa swietnymi biznesmenami, bo wygrali konkurs, bo le[pszych kandydatow nie bylo etc. Oni zostali bo mieli uklady z mafią (SLD). Pewnie jak sie po kilku latach biznesmenowania nachapali kasy to nagle im woda do glow uderzyla i zaczeli swoim mocodawcom (SLD) pokazywac gest kozakiewicza. Wiec ich mocodawcy, wkurzeni takim stanem rzeczy, postanowili im pokazac kto tutaj tak naprawde rzadzi zamykajac ich na pare miesiecy w areszcie i tyle. Ot cala afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: moja opinia IP: 217.97.130.* 12.03.03, 08:25 Gość portalu: eeeee napisał(a): > jest nastepujaca: > > Ci Panowie biznesmenowie, bedace szefami tak waznych firm jak > PKN Orlen nie zostali szefami tychze firm bo sa swietnymi > biznesmenami, bo wygrali konkurs, bo le[pszych kandydatow nie > bylo etc. > > Oni zostali bo mieli uklady z mafią (SLD). > > Pewnie jak sie po kilku latach biznesmenowania nachapali kasy to > nagle im woda do glow uderzyla i zaczeli swoim mocodawcom (SLD) > pokazywac gest kozakiewicza. > > Wiec ich mocodawcy, wkurzeni takim stanem rzeczy, postanowili im > pokazac kto tutaj tak naprawde rzadzi zamykajac ich na pare > miesiecy w areszcie i tyle. Ot cala afera. > Ten eeee ma chybe "eeee" zamiast mózgu. Bo jeżeli Turczyński z Modrzejewskim są z SLD to Papież jest Dalaj Lamą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek W wolnym kraju IP: *.dialup.umb.edu 11.03.03, 22:48 ofiary (o ile to prawda) takiego traktowania otrzymalyby olbrzymie odszkodowanie a z roboty wylecieliby ci, ktorzy sa za to odpowiedzialni. W Polsce zawisc i zazdrosc na to nie pozwola. Brawo SLD-owski aparat wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 195.116.21.* 11.03.03, 22:50 Chłopcy z brygad AT tak się podochocili wykręcaniem rąk panom: Klusce, Modrzejewskiemu itp że na akcję przeciw prawdziwym bandytom w Magdalence pojechali jak na piknik bez należytej ilości amunicji, snajperow, transporterow opanc, karetek itp sprzętu. Po prostu sami uśpili swoją czujność akcjami przeciw biznesmenom. Nie rozumiem celu i stylu tych akcji. Uważam te akcje za skandal nie mniejszy niż Rywingate. Powinny zasługiwać na śledztwo przez Komisję sejmową. Przecież w sprawę przeciw p. Klusce zamieszane są 4 resorty. Czy ktoś mnie przekona że ta sprawa będzie właściwie wyjaśniona przez te resorty. Nie mogę w to uwierzyć, szczegolnie po ośmieszającym występie prokuratorów na spotkaniu z w.w.biznesmenami i posłami. A już przedstawiciele fiskusa uważają sie za całkowicie bezkarnych bo jak nawet nie bedą mieli racji to i tak im nic nikt nie zrobi. Oto Nasza POLSKA. Taka własnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary kret Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 169.254.10.* 11.03.03, 22:55 a co a jak Fujimorii mógł to on nie.ale mam nadzieje że skończą w sądzie.nie na emigracji no chyba że w moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey ja tam sie nie znam IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 23:40 Ja tam sie nie znam ale nadal nie mam co ze soba robic i pisze kolejnego glupiego posta. Uwaga, post: to wszystko wina Balcerowicza, wiec on musi odejsc, a mnie niech stad ktos zabierze bo wzrok sobie psuje piszac te swoje zawziete bzdety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dred Jak się łapie biznesmenów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 23:50 Komunista umie tylko zabierać. Wolnośc, majątek, zdrowie, rodzinę wreszcie życie. Sam dać z siebie nic nie potrafi, a co zagrabione i tak zmarnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 "Prokurator" Wiesław Nocuń IP: 130.94.106.* 11.03.03, 23:52 "Prokurator" Wiesław Nocuń podpisywał nakazy przeszukań oraz ich uzasadnienia pod koniec lat sidemdziesiątych. Przeszukania mieszkań dokonywała SB a skierowane były przeciwko działaczom opozycji. Więcej pytań? Więcej złudzeń? ---- Zdumiewa krótka pamięć red. Ewy Milewicz. Powinna pamiętać te fakty bez prowadzenia "dziennikarskiego śledztwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotka Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 00:55 i znowu to samo. Co z naszym mysleniem ? co ma afera Rywina do afery Optimusa ? czy jeżeli pracownicy ministerstwa przygotowuja dokumenty, które pozwalaja na łamanie prawa to znaczy że należy przymknąć oko? że nasze przepisy fiskalne sa do niczego to wiemy wszyscy i może tu powienin pojawic sie protest ogółu społeczeństwa, aby nasi posłowie zajęli się tym co nas boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.proxy.aol.com 12.03.03, 01:39 oczywiscie winne jest nasze skurwione prawo, a raczej jego przedstawiciele: prokuratorzy, sedziowie, adwokaci. Wszyscy prostytuuja sie dla kasy z kazdym: raz jest to gangster, raz polityk, raz aferzysta jest tylko jedno kwestia kasy. Babcie za kradziez batonika potrafia zapudlowac a gangsterowi umozliwic ucieczke z kraju. Aferzystom umozliwiaja latami bezkarnosc a dziecko za poprawienie podpisu w legitymacji szkolnej scigaja po sadach. Nie sa to wyjatki ale regula w tym gangsterskim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crap Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.10.* 12.03.03, 01:45 pier...le to wszystko! SLD czy UW czy jak tam sie teraz nazywaja ukladaja sobie polityke podlug wlasnych interesow. A policja, jak to policja, albo jest na kazde gwizdniecie wladzy, albo napada z bronia w reku. Nienawidze tego kraju. Wyjezdzam stad w przyszlym roku i opisze to lepiej niz Bulhakow Rosje. Va fan culo a tutti, stonzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariox Prawdziwych bandytów się boją, a takich ludzi jak... IP: 195.116.220.* 12.03.03, 07:18 Kluska nie, ponieważ Kluska nie będzie rzucał w nich granatami. Policji i prokuraturze starcza odwagi przy łapaniu ludzi niewinnych albo niegroźnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.bphpbk.pl 12.03.03, 07:44 Ja przez caly rok nagabywalem krakowska prokurature (ta sama, ktora zajmuje sie sprawa p. Kluski) w sprawie ewidentnego przestepstwa. Niestety, ta sprawa na nikim w prokuraturze nie zrobila wiekszego wrazenia, nie podjeto zadnych czynnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 213.195.180.* 12.03.03, 08:00 Szanowni Posłowie, o co tyle krzyku, to przecież wy jesteście autorami bezprawia panującego w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Kto wyslal brygade antyterrorystyczna do Magdalenki ?? IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 08:02 Przeciez oni potrafia aresztowac kobiety w ciazy a nie bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kluska to wróg ludu IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 08:27 Gość portalu: stachu napisał(a): > Przeciez oni potrafia aresztowac kobiety w ciazy a nie bandytow. To jest demagogia Panie Stachu. Czysta Demagogia przez duże D. Wystarczy popatrzeć na Kluskę - TO JEST WRÓG LUDU. Moim zdaniem przydałby się jeszcze do tej akcji czołg i helikopter (gdyby jeszcze jakiś działał to na pewno by go tam wysłano). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor T. Re: Jak się łapie biznesmenów IP: 217.97.130.* 12.03.03, 08:04 GW sama powinna walnąć się w pierś w tych i podobmnych sprawach. Od 10 lat nakręcała Gazeta atmosferę psychozy korupcyjnej. I w końcu sama padła ofiarą swoich metod. "Nosił koń po błoniach, ponieśli i konia". A poza tym sam mogę się podpisać pod tym co mówi Turczyński. Tyle, że mi niszczą życie od 2 lat (tyle czekam na 1 rozprawę pod idiotycznymi zarzutami) z Wyborczą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Jak się walczy z bezrobociem IP: *.dami.pl / 192.168.2.* 12.03.03, 08:30 Urzędy Skarbowe za spóźnienie się o 1 dzień z deklaracją VAT - stosują przepis praktycznie likwidujący przedsiebiorstwa - ściągają podatek VAT bez odliczeń wydatków (czyli ok. 10 X większy od wymaganego) - mało które przedsiebiorstwo to przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmx Re: Jak się walczy z bezrobociem IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 10:39 VAT u Unii jest dla firm neutralny - zwrot dostają natychmiast i bezwarunkowo. POLSKI VAT TO AKCYZA !!!! dla wyjaśnienia: mam firmy w Unii i w Polsce i wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janette Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.bdk.pl 12.03.03, 08:41 Jest zasada jeśli nie jesteś z nami, to jesteś przeciw nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY21 Re: Jak się łapie biznesmenów IP: *.sloneczny.pl 12.03.03, 08:53 I CO SZANOWNI OBYWATELE ? Macie demokrację "wywalczoną" przy kanciastym stołku przez takich bojowników jak Adam M. i Czesław K. To sytem takiego nowoczesnego niewolnictwa - o ileż bardziej wydajnego od tego starego typu. Czy chcecie zrzucić te kajdany !? Pytanie do tych co wiedzą , że są zniewoleni. Reszta NIECH DALEJ ZGINA KORNIR KARK modląc się w duchu aby jego akurat razy ominęły. pozdrówko jerry Odpowiedz Link Zgłoś