Gość: gosc IP: 203.36.162.* 13.03.03, 04:34 A kiedy zredukuje sie wynagrodzenia tym co zarabiaja 3000 tys i wicej ? Bo tu jest mowa o wynagroidzeniach glodowych ! Ten "Rzad"to banda oszustow i cwaniakow zabieraja matka chleb dla dzieci ! gosc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rom Lepiej wszystkim rowno = wszystkim g..no IP: 213.77.79.* 13.03.03, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.daewoo.com.pl / 172.17.28.* 13.03.03, 09:15 Jestem zbulwersowana!!!!! Sami pławią się w dostatkach, mordy coraz bardziej spasione, a tych najbiedniejszych udupiają jak mogą. A wszystko to najbardziej krzywdzi nasze dzieci. Nie na taką Polskę czekałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.nsm.pl 13.03.03, 20:42 a na jaką głosowałam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka II Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.azoty.pulawy.pl 13.03.03, 09:54 Podobnie, jak moja poprzedniczka jestem zbulwersowana!!!! O jakich właściwie "pozytywnych" zmianach w obrębie zasiłków trąbią media. Moje dzieci mają wypłacane alimenty z funduszu alimentacyjnego, ponieważ ich tatuś - krętacz miga się od ich zapłaty (zaś do ZUS płaci, bo boi się o swój .....). Od września moje dzieci nie dostaną nawet grosza ani od tatusia ani od państwa,gdyż w ub. roku otrzymywały alimenty z Funduszu (w nowych zasadach do dochodów wliczane będą także świadczenia społeczne). I co? Przecież takich przypadków jest mnóstwo. Generalnie wychodzi na to, że Ci którzy w ub. roku otrzymywali jakieś pieniądze od państwa, w tym roku mogą sobie pozamykać .... kołkiem.Mówi się o tym, że ogólna kwota wydatków państwa na ten cel się nie zmieni. Tak? To gdzie w takim razie rozpłyną się te pieniądze? Może znów urzędnicy na wysokich stołkach powymieniają sobie limuzyny na bardziej nowoczesne?!! Ludzie, dlaczego jest na to przyzwolenie społeczne? Z jednej strony upodlenie tych najuboższych a z drugiej sponsorowanie cwaniaków i krętaczy?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_wa Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:19 Jeeezu, w głowie sie nie mieści......To chyba wymyslil jakis sk...n, ktury ma zasądzone alimenty-w swietle prawa uznano ze moje dziecko ma prawo jesc, i za to ma placic tatus.A tatus ma w d..., wiec pieniadze -za pomoc akomornika-znowu wlacza sie prawo- przeslal sprawe do Funduszu.Zus -znow w swietle prawa dyscyplinuje tatusia-i probije sciagnac pieniadze. A w tej chwili-tatus z zasadzonym wyrokiem jest wolny jak ptak-Fundusz mi nie zaplaci ani grosza, tatus mi nie zaplaci-jak dotychczas- Zusowi tez nie bedzie musial-bo i za co...i z wyrokiem moge isc do Pana Boga a zebrac na ulice chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.cs.put.poznan.pl 13.03.03, 10:22 Uscislijmy tylko jedno: Panstwo niczego nie zabierze. Panstwo po prostu przestanie dawac. Jezeli mamy powiedzmy 3 miliony osob wymagajacych zasilkow, i kazdemu z nich da sie po 200 zlotych, czyli tyle co nic, to rocznie wydaje sie 82 miliony zlotych - prawda? Natomiast jezeli te same pieniadze podzieli sie miedzy milion osob, to kazde z nich dostanie 600 zlotych, czyli juz calkiem wydatne pieniadze. I tylko o to chodzi. Obowiazkiem panstwa nie moze byc zmuszanie podatnikow do placenia zasilkow dla pozostalych. Do tego moze tylko zmuszac wlasne sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastepna samotna Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:51 Jestem wrecz zszokowana! Zarabiam 1500 zl - to niby duzo, wiec swiadczenia od panstwa nie dostane. Oplaty = 900 zl, na jedzenie na 3 osoby zostanie 600 zl. Syn ma 15 lat, je za 3 osoby, corka tez dojrzewa... A gdzie pieniadze na rozwoj i nauke?.... Tata z zasadzonym wyrokiem juz od 4 lat nie placi nawet do ZUS-u... Komornik? - tez nierychliwy, bo jakiz to procent od wyegzekwowania tak malych sum mozna otrzymac... Smaczku dodaje temu jeszcze to, ze alimenty byly dla dzieci - wolne od podatku, a teraz nie dosc ze w tak niskiej wysokosci, to jeszcze podatek nam od tego hmmm "dodatku" dosola....:(((( Oby tak dalej panie Kolodko, oby tak dalej... niedlugo nie bedzie nawet takiego, ktory by mial sile zgasic to przyslowiowe swiatlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:19 Kochanie, ale tu nikt nie napisał, że będziesz płacic podatek od alimentów. A teraz moja wypowiedź. Dziwne w tym kraju jest to, ze wypłaca sie zasiłek rodzinny zaleznie od dochodów w zeszłym roku. Co ma piernik do wiatraka. Nigdy w zyciu nie brałam zadnych zasiłków, tez sama wychowuje dziecko. W zeszłum roku zarabiałam 1900 zł. netto + alimenty. I co z tego. W tym roku straciłam prace i dostaje zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 400 zł netto. Teraz potrzebowałabym tych pieniedzy, ale co z tego, skoro duzo ponoc zarobiłam w zeszłym roku. I na tym koniec. Nie dostanę ani grosza wiecej. mam nadzieje, ze zaraz znajdę pracę, bo inaczej będe musiała jeść chleb i popijać woda. Pozdrawiam wszystkie samotne matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez matka... Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:57 Pieknie! Pieknie! Ile oszczednosci... Tylko dlaczego nie tworzy sie zadnych aktow prawnych, a... malo tego, jakos nikt nie ma pomyslu, co zrobic z tymi tatusiami, ktorym dzieci sie znudzily? Dlaczego nie ma nowych rozwiazan prawnych, by przymusic panow do placenia??? Zamiast zabierac naszym dzieciom, w licznych przypadkach, obiad, niech zajma sie uszczelnieniem systemu sciagania alimentow od tatusiow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Samotna zbulwersowana mama IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:22 Dziwne w tym kraju jest to, ze wypłaca sie zasiłek rodzinny zaleznie od dochodów w zeszłym roku. Co ma piernik do wiatraka. Nigdy w zyciu nie brałam zadnych zasiłków, tez sama wychowuje dziecko. W zeszłum roku zarabiałam 1900 zł. netto + alimenty. I co z tego. W tym roku straciłam prace i dostaje zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 400 zł netto. Teraz potrzebowałabym tych pieniedzy, ale co z tego, skoro duzo ponoc zarobiłam w zeszłym roku. I na tym koniec. Nie dostanę ani grosza wiecej. mam nadzieje, ze zaraz znajdę pracę, bo inaczej będe musiała jeść chleb i popijać woda. I jeszcze jedno. Podobno tez nie będziemy mogły sie rozliczać z dzieckiem. To jest obłęd. Ten Kołodko to jakis kretyn, chyba za duzo zarabia i juz mu sie we łbbie przewraca chyba od tego biegania. Pozdrawiam wszystkie samotne matki. P.S. Wyjeżdżam z tego kraju póki jeszcze mozna, bo za chwile to połowa kraju bedzie w smietnikach grzebała szukajac jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Samotna zbulwersowana mama IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:23 Dziwne w tym kraju jest to, ze wypłaca sie zasiłek rodzinny zaleznie od dochodów w zeszłym roku. Co ma piernik do wiatraka. Nigdy w zyciu nie brałam zadnych zasiłków, tez sama wychowuje dziecko. W zeszłum roku zarabiałam 1900 zł. netto + alimenty. I co z tego. W tym roku straciłam prace i dostaje zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 400 zł netto. Teraz potrzebowałabym tych pieniedzy, ale co z tego, skoro duzo ponoc zarobiłam w zeszłym roku. I na tym koniec. Nie dostanę ani grosza wiecej. mam nadzieje, ze zaraz znajdę pracę, bo inaczej będe musiała jeść chleb i popijać woda. I jeszcze jedno. Podobno tez nie będziemy mogły sie rozliczać z dzieckiem. To jest obłęd. Ten Kołodko to jakis kretyn, chyba za duzo zarabia i juz mu sie we łbbie przewraca chyba od tego biegania. Pozdrawiam wszystkie samotne matki. P.S. Wyjeżdżam z tego kraju póki jeszcze mozna, bo za chwile to połowa kraju bedzie w smietnikach grzebała szukajac jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Zbulwersowana mama IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:33 Dziwne w tym kraju jest to, ze wypłaca sie zasiłek rodzinny zaleznie od dochodów w zeszłym roku. Co ma piernik do wiatraka. Nigdy w zyciu nie brałam zadnych zasiłków, tez sama wychowuje dziecko. W zeszłum roku zarabiałam 1900 zł. netto + alimenty. I co z tego. W tym roku straciłam prace i dostaje zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 400 zł netto. Teraz potrzebowałabym tych pieniedzy, ale co z tego, skoro duzo ponoc zarobiłam w zeszłym roku. I na tym koniec. Nie dostanę ani grosza wiecej. mam nadzieje, ze zaraz znajdę pracę, bo inaczej będe musiała jeść chleb i popijać woda. I jeszcze jedno. Podobno tez nie będziemy mogły sie rozliczać z dzieckiem. To jest obłęd. Ten Kołodko to jakis kretyn, chyba za duzo zarabia i juz mu sie we łbbie przewraca chyba od tego biegania. Pozdrawiam wszystkie samotne matki. P.S. Wyjeżdżam z tego kraju póki jeszcze mozna, bo za chwile to połowa kraju bedzie w smietnikach grzebała szukajac jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka (raz jeszcze) Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.daewoo.com.pl / 172.17.28.* 13.03.03, 11:36 Wszystkich ich do gazu skur.....!!!! Gdzie są granice wytrzymałości nas, gnębionych przez rząd ludzi??? Przecież w końcu ten wrzód na dupie musi pęknąć!!! Tylko kiedy???? SAMOTNE MATKI ŁĄCZCIE SIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:39 gwarantuje Ci, ze juz niedługo peknie. Jeszcze troszeczke. Może jak wejdziemy do Unii, to ten pieprzony rząd wyjedzie tam i wreszcie sie ich pozbedziemy. Ale jesli nie bedziemy dalej chodzic na wybory, to gwarantuje Ci, ze nic w tym kraju sie nie zmieni. Gdyby poszli wszyscy to troche inaczej ustawialiby swoje hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga zBULWERSOWANA MAMA IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:43 Kobiety, nie ródźcie dzieci. Bo w tym kraju to nie ma sensu. Wyjeżdżam stąd, jak Boga kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.acn.pl 13.03.03, 11:49 Ale czemu maja to redukować? Niech ludzie zarabiaja nawet po 20 tys. Wtedy sa podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka któras z kolei Re: Rewolucja w zasiłkach IP: 212.160.101.* 13.03.03, 12:28 Jak można!!!!! w taki sposób traktować samotne matki, które wychowują dzieci, a zwalniać z obowiązku tatusiów, too rzecz niebywała. Nie dość że zawsze musimy walczyć o swoje, to jeszcze nam się zabiera, co nam się słusznie należy naszym dzieciom. Takim postępowaniem rząd zwalnia tatusiów z jakiej kolwiek odpowiedzialności TATUSIÓW , którzy powinni zapewnić dzieciom godziwy byt. Jestem wstrząśnięta takim postępowaniem, gdyż teraz ojcowie obciążeni płatnościami alimentacyjnymi będą czuli się bezkarnie i będą robili to co chcą. Druga rzecz co mia zasiłek rodzinny do świadczeń alimentacyjnych. Ci w rządzie widocznie mają dzieci na bokach jeżeli chcą takie coś wprowadzić, aby uchylić się od odpowiedzialności. pozdrawiam wszystkie samotne matki i nietylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna samotna Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.pol.lublin.pl 13.03.03, 14:21 "Gazeto"! Zrób coś! To się w głowie nie mieści!!!! Po prostu się nie mieści, mimo że człowiek tyle lat żyje w tym kraju. Doświadczenie uczy, że właśnie w tym kraju wszystko, co głupie i absurdalne-jest mozliwe. Doświadczenie uczy, że jak rząd chce coś zabrać, to na pewno to zrobi. Dzięki alimentom z funduszu moje dziecko mogło skończyć liceum, teraz ma trochę do skończenia studiów... Co za podłość, co za głupota. Że oni się nie boją? Wnet ludzie wyjdą na ulice. "Gazeto", zacznij jakąś akcję! Czy w tym kraju nie można zwyczajnie spokojnie pożyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.coig.katowice.pl 13.03.03, 15:39 No to mamy w tym kraju, to chciało większość wyborców. Przecież SLD wygrało i to Wyście ludzie głosowali. Oni w swoim programie wyborczym mięli napisane o Funduszu Alemntacyjnym - co chcą zrobić-zlikwidować. Czemu ludzie są tak naiwni, trzeba wiedzieć na kogo się głosuje. Jak ktoś był złodziejem to nim pozostanie, tym bardziej jak ma okazję kraść. Ciekawa jestm tylko jak ich sumienia, wożą dupska po całym świecie i wstydu nie mają. Mam nsdzieję, że w końcu to społeczeństow się opanuje i trochę zmądrzeje, bo cierpią na tym biedni, niewinni ludzie i przede wszystkim dzieci. To jest bardzo proste - komu nie brakuje do życia, ten nie ma pojęcia o tym jak może być trudno przetrwać na tym świecie. Wię trudno wymagać od władz aby przejmowali się zwykłym człowiekiem, gdyż oni są są bez wartości, bez Boga, bez skrupułów. Każdy z nich już ma zagwarantowaną pozycję i załatwione msc. dla swoich dzieci. Myślę, że w następnych wyborach nasze społeczeństow będzie bardziej odpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksm Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 16:55 Mam 3 dzieci. Tatuś je olewa.Nie pracuje oficjalnie, zeby mu nie zabrali na dzieci. Ja pracuję ile mogę. Stracę bardzo dużo na reformie. Nie powinno się tak traktować matek, które wychowują przyszłe pokolenie Polaków.Można np. obniżyć pułap dochodu na osobę. 2 lata temu było to okolo 1200zł (trochę dużo). Ja bedę miała teraz 200 na osobe. W zeszlym roku było lepiej. Jak bedą liczyć wys. zasiłku w zaleznosci od zeszłorocznego dochodu to nie dostanę nic. Cóż - starsze dzieci trzeba wysłać do innego Państwa - a szkoda bo są bardzo zdolne................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Również samotna matka Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 16:48 No tak, teraz sama będę łożyć na wychowanie córki, bo ojciec się nią nie interesuje i jak się można domyślić, pomimo zasądzonych alimentów, nie poczuwa się również do ich płacenia. Ja pracuję, wychowuję i nie narzekam. Boli mnie jednak fakt, że od września stracę zarówno zasiłek rodzinny jak i alimenty. Nie wiem jak sobie poradzę. Będziemy obie żyć skromnie, nie wiem czy zapewnię córce podstawowe potrzeby, będziemy dużo sobie odmawiać, a jej ojciec będzie śmiał się nam w twarz i żył jak przysłowiowy pączek w maśle. Jest to na prawdę niesprawiedliwe. Państwo nie gwarantuje możliwości wyegzekwowania należnych alimentów. Czeka mnie i mi podobne kobiety (a także mężczyzn) prawdziwa ciężka dola. Mam głęboką nadzieję, że projekt tej nowelizacji nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: Rewolucja w zasiłkach - czy kradzież? IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.3.* 13.03.03, 19:15 Rewolucja w zasiłkach - czy kradzież? Sądzę że kradzież. Przecież z czegoś trzeba finansować np. wojnę z Irakiem, a silni, młodzi i bogaci nie dadzą na to ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.icpnet.pl 13.03.03, 22:44 Ja jestem wściekła i nie popuszczę tym złodziejom i bandytą w garniturach. Jest jeszcze Trybunał w Sztrasburgu ponad tymi złodziejami. Nie pozwolę bardziej skrzywdzić swoich dzieci. w najgorzsym wypadku oddam je na wychowanie pani minister Jolancie Banch.Bo to ona w końcu sie pod tym szowinistyczym badyctwem podpisuje.Tak nieodpowiedzialni faceci, którzy się nam trafili będą nam się śmiać w twarz!!!! Ale niedługo. Napiszcie do mnie a ja tego tak nie zostawię , ale muszę mieć poparcie. Barbara z Poznania. Mój adres basiek@icpnet.pl. Czekam piszcie a ja im dokopię!!! Obiecuję!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.pol.lublin.pl 14.03.03, 09:16 Basiek, jak chcesz to zrobić? Sama? Może trzeba większą akcję zrobić, zapewnić sobie poparcie "Gazey"?! Jestm skłonna Cię poprzeć; myślę, że nie tylko ja; trzeba szyblko działać, bo nasz gforycz wylana tu na forum niewiele da... Co za draństwo, co za złodziejstwo! W tym kraju likwiduje się wszystkie zdobycze socjalne... Odpisz, basiek, będziemy działać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rewolucja w zasiłkach IP: 217.153.7.* 14.03.03, 16:32 jestem za.... pani Basiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trocia66 Re: Rewolucja w zasiłkach IP: 217.98.97.* 14.03.03, 07:33 to wstyd - rząd łata diurę przy pomocy alimentów mojej córki - jeśli już OK . Jakie są nowe sposoby na egzekucję alimentów ? ZUS był bezsilny - rozumiem że ja dla córki wyegzekwuję je bez problemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka z 504 zł Re: Rewolucja w zasiłkach IP: 62.233.230.* 14.03.03, 12:20 CZy inflacja w Polsce sie obniżyła że zmiejszony zostaje próg do otrzymania zasiłku. Który z polityków wyżyje za 504zł/na m-c. Na kolacje wydają zdecydowanie wiecej. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Do Barbary z Poznania! IP: *.pol.lublin.pl 14.03.03, 12:50 Basiek, napisałam do Ciebie na podany adres e-mailowy! Moje poparcie masz, apeluję o poparcie innych osób. I to szybko! Samo biadolenie nic nam nie da! Pozdrawiam serdecznie, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 08:40 Obecny rząd prowadzi politykę antyrodzinną. Mam dwoje dzieci w wieku 5 i 10 lat. Nigdy nie otrzymywałam zasiłku rodzinnego, bo zawsze o kilka zł przekraczaliśmy granicę dochodu. O początku stycznia jestem osobą bezrobotną i zapewne znowu nie otrzymam zasiłku rodzinnego, ponieważ będę miała duże dochody za ubiegły rok. Mieszkam w woj. warmińsko-mazurskim, w moim mieście stopa bezrobocia sięga 40%, miejsc pracy nie przybywa. I mimo wyższego wykształcenia nie mam widoków na pracę, ponieważ przekroczona 40- tka mnie dyskwalifikuje. Pierwszy raz znalazłam sie w trudnej sytuacji życiowej i naiwnie myślałam, że otrzymam np. dodatek mieszkaniowy i zasiłek rodzinny ale warunki, które trzeba spełnić by otrzymać te formy pomocy są dla mnie nie do "przejścia". Ten rząd nie daje nadziei zwykłym obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.pol.lublin.pl 17.03.03, 08:44 Heleno, niestety masz rację! Nic dodać, nic ująć. Napisz do Baśki z Poznania, adres wyzej. Ja to zrobiłam. Przynajmniej próbujmy coś robić, im nas więcej, tym lepiej! I może przenieść temat dyskusji na forum Kobieta? Więcej ludzi tam przychodzi, większy będzie odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 15:49 Ja też uważam,że nie można tego zostawić bez dalszego działania. Mam dwójkę dzieci i bez alimentów po prostu nie dam rady.Pracuję w służbie zdrowia. Proponuję się zorganizować i zacząć od petycji do Sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.pol.lublin.pl 24.03.03, 13:55 Słusznie. Napisz do Baśki. Poza tym-Twój pomysł jest b. dobry, tylko trzeba to wszystko jakoś zgrać. Tylko szybko! Co zrobiłaś? Masz jakiś projekt tej petycji? Zorganizujmy się, bo czas leci, a Ci bandyci z rządu znowu nas okradną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo@um. katowice.pl Re: Rewolucja w zasiłkach IP: *.um.katowice.pl 26.03.03, 13:55 Hmm... jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę dorabiać w agencji towarzyskiej. A mój były się buja i ma wszystko gdzieś. Taka to nasza polska polityka... Odpowiedz Link Zgłoś