Gość: czytelnik TVP lustruje Polsat IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.06, 11:13 napewno był agentem. SB zawsze dbało o swoich. Ci co dorobili sie majatku są umaczani w SB.Dlaczego Kaczyńscy nie dorobili się niczego? Bo są uczciwi, a więc głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator TVP lustruje Polsat IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.06, 11:23 napewno był agentem. SB zawsze dbało o swoich. Ci co dorobili sie majatku są umaczani w SB.Dlaczego Kaczyńscy nie dorobili się niczego? Bo są uczciwi, a więc głupi.Wałęsa też stary SB, kieruje nim Wachowski ,oficer wyższy rangą. Dlaczego nie wezmą się za Wachiwskiego, gdzie pracuje, z czego się utrzymuje itd. Wałęsa to na 100% Bolek.O tym mówi cały czas Pani Walentynowicz i Gwiazda.Wałesa to człopek ze wsi i tylko taki może się skusic na pieniądze SB.Dzieci narobił, to musi kombonować. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Icek Wildstein wykonuje rozkazy "Protektora". 17.11.06, 11:31 TVP schodzi na psy i nabiera cech pisuarów /obrzucanie błotem,zakłamania ,niski poziom,manipulacje,walka teczkami itp/.Nie zaprasza niektórych osób,którzy mogliby powiedzieć coś niestosownego na Kaczorów itp.Niedługo TVP osiągnie poziom swoich mocodawców i TV Trwam.CiemnogrOd.Będzie to taki kaczy ściek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu TVP lustruje Polsat IP: *.chello.pl 17.11.06, 11:32 To wcale nie tajemnica bo już J.Urban opisywał to dosyć jasno ile to miał paszportów i skąd przyjechał.A ja pytam za czyje pieniądze czy aby nie FOZ-u czyli za nasze pieniądze założył telewizje.Jeżeli tak to znacjonalizować Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: TVP lustruje Polsat 17.11.06, 11:32 "Jak sam przyznał, Solorz przekazywał SB informacje mało użyteczne. - Ale to nieważne, bo bez złożenia tego podpisu nie doszedłby do takiej fortuny - stwierdził Witkowski." "Po audycji Birka nie krył oburzenia. - Nie przypuszczałem, że dopuszczą się aż takiej manipulacji. Przecież nawet z tych dokumentów wynika, że Solorz unikał spotkań, nie wykonywał żadnych zadań i został wyrejestrowany jako nieprzydatny. Nie powiedziano o tym ani słowa. Solorz ustawowo nie podlega lustracji, ale nawet gdyby podlegał, to z tych papierów wynika, że nie współpracował." Lustracja made in Polanda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl mieliscie sluzby debilne nie "specjalne" IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.11.06, 11:34 przestancie sie dowartosciowywac wyrazem "specajlne" sluzby specjalne? wy bydlo smierdzace pokomuny, jestescie zgnila banda prymitywnych kapusiow koorew i cynkciarzy bo tylko tacy tworzyli wasze "sluzby" wiec zamknac ryje bydlo prlu! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Najwiecej o Solorzu i innych nazwiskach dowiecie 17.11.06, 11:46 sie od jego kolegow w Niemczech i bylych zon.... Jak ktos chce niech ich poszuka. Moze byc ciekawy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Tasmy Beger.... 17.11.06, 11:56 ujawnily twarz III RP.To bylo na porzadku dziennym i nikt o tym nie mowil.Nawet PO domagalo sie tysiaca stanowisk dla swoich pupilkow.Ale ty tego nie widziales bo byles po prostu zalany.I dobrze sie stalo.Polityka bedzie w koncu przejrzysta Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: a może bredż gdzie idziej...nie na Forum...?? 17.11.06, 12:06 Pogadaj z Adasiem lub Rapaczynska.Moze mnie skasuja.Jak za komuny.Nie tylko kasowaliscie wypowiedzi ale mordowaliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: a może bredż gdzie idziej...nie na Forum...?? 17.11.06, 12:17 presentation1 napisał: > Pogadaj z Adasiem lub Rapaczynska.Moze mnie skasuja.Jak za komuny.Nie tylko kas > owaliscie wypowiedzi ale mordowaliscie. To pis_dolot, Michnik lub Rapaczyńska kogoś zamordowali? A ty, presiu, chcesz za wszelką cenę zrobić z siebie "ofiarę prześladowań" tylko, k...a mać, ciągle nie wychodzi, bo specjalnie na złość cenzorzy forum nie kasują ci postów :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot może twoj tatuś chłopczyku mordował...? 17.11.06, 12:18 w tej sytuacji nie dziwi mnie twoje nagłe "nawrócenie sie" na kaczyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: TVP lustruje Polsat 17.11.06, 11:56 Czas zlustrowac Kaczynskich. Jest oczywiste,ze oni ludzi szantazuja ,bo musza miec ciemne stroniczki w swoim zyciorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: TVP lustruje Polsat 17.11.06, 12:00 Jestes lewaczkiem wiec masz sumienie jakie masz.Kaczynscy chca lustracji.To Oni sie tego domagali bo wiedzieli ze byla III RP zlodziejska jak chociazby w przypadku Polsat i TVN.Ci ludzie nie boja sie prawdy.Boja sie zlodzieje z PO i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysty jak ubek Żałosny bełkot "Zegarka"... IP: 195.136.168.* 17.11.06, 12:05 Mimo nielegalnego wyjazdu z Polski, w stanie wojennym miał paszport konsularny i swobodnie podróżował na Zachód. W '94r. "zapomniał", że podpisał współpracę z SB i dodatkowo z wywiadem, że przeszedł szkolenie i przyjął pseudonim agenta. W uznaniu zasług dostał kredyt z FOZZ - na rozkręcenie "biznesu" (no przecież każdy mógł dostać kredyt z FOZZ :))... Żałosny "Zegarku", takie bajki możesz opowiadać swoim wnukom (też ci nie uwierzą...) Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski tym maniakom z 4rp chyba nie staje.. 17.11.06, 12:09 ..i to jest przyczyna ich zaciekłych i pełnych nienawiści insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: tym maniakom z 4rp chyba nie staje.. 17.11.06, 12:11 Tobie nie staje bo jestes teczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voytus każdy był agentem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:39 Oglądając wczorajszy żałosny program w tvp1,naszła mnie taka refleksja.Ludzie w wieku 40-50-60 lat są ofiarami swoich czasów.Z tego co wiem,żeby dostać paszport,trzeba było zawsze podpisać jakąś karteczkę o lojalności.System był taki a nie inny i zawsze się trafił jakiś towarzysz major,który tylko czekał na swoją okazję,żeby się wykazać.Jeżeli zaś chodzi o Solorza-Żaka(nie wiem jak on się właściwie nazywa)to myślę,że nie jest ważne co ten człowiek robił w przeszłości(każdy kiedyś popełnił jakiś błąd)ważne jest co robi teraz.Wystarczy tylko pojechać do CZD w Międzylesiu i zobaczyć ile Polsat zrobił dla dzieci.Ja ze swojej strony dziękuję Panu Panie Solorz. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: każdy był agentem...czyli typowy głos zwolenni 17.11.06, 12:46 ka teorii "pańświnizmu" Urbana. Kolejnym wyznawca jest autor Cuchnowski piszący stylem "znany emigracyjny lustrator " czy "to on dostarczył do TVP kwity na Solarza z IPN" Typowy bełkot jakby z minionej epoki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: każdy był agentem...czyli typowy głos zwolenn 17.11.06, 14:06 Kwestia jest jedna.Wielu przyznaje sie ze sprzedawalo nawet wlasna rodzine co widac na forum.Wiec?Sprzedaja dalej swoj kraj a przeszkadza Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Niezależne, komercyjne media TVN, Polsat 17.11.06, 12:44 Ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 TVP lustruje Polsat 17.11.06, 13:24 Materiały o tym jegomościu były dostępne od 6-ciu miesięcy w sieci.I pisałem o tym ale cudowny cenzor GW skwapliwie wywalał moje artykuły ze 4-razy tak że dałem spokój.Choć nie wszystko co teraz podają jest zgodne z prawda:Solorz był cinkciarzem w Katowicach i UB-cy go nakryli ale podpisał listę że będzie kapował kto sprzedaje zielone a było to w 1969 roku ,no i tak mu się ta współpraca spodobała że wstąpił do PZPR i dostał etecik w SB tak podają żródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba kreska Tadka Juz czas na lustracje naczelnego GW .... IP: *.promax.media.pl 17.11.06, 13:31 ...i pozostałych tam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roal Co było w tych paczkach, że udało się uciułać na P IP: 157.25.31.* 17.11.06, 13:41 Polsat? Uran? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x TVP lustruje Polsat czyli odwet nieudacznikow 17.11.06, 13:41 Gamonie wreszcie mysla ze maja swoj dzien. Uwazam ze wyjdzie to jednak na dobre bo ludzie przestana zwracac uwage na przeszlosc innych. Z kolei wszystkie wydazenia ostatnich miesiecy wytwarza przekonanie ze agent i pracownik bezpieki jest zawsze taki sam i ten sam los podzieli nie wazne czy dzialal w PRL czy w ktorejs RP, czyli np. Kiszczak=Macierewicz, agent UOP=agent SB i tak dalej. Nad tym IV RP mocno pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Chcecie zyc....... 17.11.06, 13:43 w panstwie prawa.Przeciez to nie moze byc prawo ktore pozwolilo waskiej grupie w ciagu kilku lat dorobic sie fortun gdy w panstwach typowo kapitalistycznych do fortun mierzonych w miliardach dolarow dochodzi sie pokoleniami.W panstwach postkomunistycznych stalo sie inaczej.Czy chodzi o to zeby tych ludzi zamknac?Nie .Tu chodzi o prawo.Zlamal je niech wiec odpowiada jak i ten bezdomny ktory wyzwal Prezydznta.Moze i by go nie wyzwal gdyby dorobek spoleczenstwa podzielono sprawiedliwie?Nie wiem.Wiem jedno ze dorobek naszych dziadkow ; ojcow podzielono w sposob polityczny.I to wlasnie stanowi problem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Chcecie zyc....... dajcie zyc innym 17.11.06, 13:45 presentation1 napisał: >... w panstwach typowo kapitalistycznych d > o fortun mierzonych w miliardach dolarow dochodzi sie pokoleniami... --------------------- O panstwach kapitalistycznych to zbyt wiele nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Chcecie zyc....... dajcie zyc innym 17.11.06, 13:48 Akurat zyje na zachodzie.Zaliczylem przed Francja kilkadziesiat krajow.O czym wiec dyskutujemy?Zylem takze w Dallas,stany troche objezdzilem wiec nie trudz sie na kompleksy komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Chcecie zyc....... dajcie zyc Zlodziejom 17.11.06, 13:57 Pytam-dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
aeth Re: Chcecie zyc....... dajcie zyc Zlodziejom 17.11.06, 16:38 "Zaliczylem przed Francja kilkadziesiat krajow" ??????? Doprawdy? Kilkadziesiąt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOOR TVP lustruje Polsat IP: *.agora.pl 17.11.06, 14:06 PiS-uary stają na głowie, aby zniszczyć TVN. Teraz przyszła pora na POLSAT. W ich zamyśle ma być tak, że na placu boju zostanie tylko TVP. Telewizja, którą banda Kaczorów już dawno opanowała. Jak za dawnych lat 'ciemny lud' znów będzie miał do wyboru reżimową - jedynie słuszną - stację. A będą w niej pracować 'świetni i bezstronni' dziennikarze od ojczulka-dyrektora. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: TVP lustruje Polsat 17.11.06, 14:10 Przeciez ogladasz zbokow z TVN?Czy ktos ci zabrania?Ty zabraniasz takim ludziom jazk ja,przeciwnym komunie i zlodziejstwu, prawa do glosu.Przez kilkadziiesiat lat broniliscie dostepu i mordowaliscie.A dzisiaj jestescie zdziwieni ze ludzie moga mowic prawde....... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Solorz i jego "interesy"... 17.11.06, 14:07 Jesli to prawda, ze Solorz byl umoczony w przesladowania opozycji w PRL i sam bral czynny udzial w pracach SB i komunistycznego wywiadu - to rozwiazanie jest proste: nalezy przyjrzec sie interesom tego pana, zabezpieczyc jego majatek i poprosic go o stawienie sie do sadu na rozprawe. Jesli jest winny to powinien poniesc kare z konfiskata majatku i odsunieciem od waznych funkcji publicznych wlacznie. Nie moze byc miejsca dla kryminalistów z PRLu z zyciu publicznym! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Solorz i jego "interesy"... 17.11.06, 14:13 Masz racje.Tak prawo powinno dzialac.W USA dostalby nie mniej niz 100 lat.Gdyby dzialal dla dobra kraju,nie ma problemu.On dzialal dla systemu-i jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 TVP lustruje Polsat 17.11.06, 14:15 Może łatwiej i prosciej byłoby wymienić tych,którzy na pewno nie współpracowali. W koncu stanowili mniejszość... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: TVP lustruje Polsat 17.11.06, 14:17 A ty wspolpracowales?Sprzedawales swoj kraj?A moze robiles to po zlosci zonie bo wolala spac z murzynem? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 PIS-u atak na media ... 17.11.06, 17:00 wszystko ma logikę isens.Najpierw atak na TVN i twierdzenia że za wszystkim stoją b.agenci SB, no a skoro tak, to wszystko co widzieliśmy w ukrytej kamerze w pokoju Beger to tak naprawdę niczego nie widzieliśmy. To były omamy wzrokowe, bo za audycją stał Subotic, agent SB.Teraz mamy grzebanie w przeszłości Solorza,b.dobrze przygotowany atak będący pokazem mistrzowskiej manipulacji.Z kartonu wyciąga się jeden dwa,papiery o współpracy,i bombowa audycjas gotowa. Nie pokazuje się kwitków świadczącyh o tym,że cała robota agenturalna Solorza, jeśli wogóle była, to była warta funta kłaków i atramentu którym esbeki podipsywali raporty. To jest właśnie przykład klasycznej manipulacji o której tak głośno wrzeszczą pisuarczykowskie pisarczyki pokroju Galby,Presentation1,talesa czy Palestriny. Jet oczywistym, że aatak na Solrza im pasuje gdyż to logiczny ciąg wojny Kaczyńskiego z mediami.A przynajmniej z tymi które o nim samym wypowiadają się żle! Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Bajki dla grzecznych dzieci 17.11.06, 18:56 W 1983/84 otrzymanie paszportu przez osobe w wieku Solarza graniczylo z cudem . Wozenie paczek i wielokrotne przekraczanie granicy bez ukladow to po prostu bajka . Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys4 I to wyjaśnia skąd wzięły się fortuny,których... 17.11.06, 19:45 w żaden inny sposób nie można było posiąść-bo tak a nie inaczej ustawione było (i niestety jest nadaL)jarzmo finansowe.Dziadami łatwo jest rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: I to wyjaśnia skąd wzięły się fortuny,których IP: *.teledisnet.be 17.11.06, 23:13 I to wyjaśnia skąd wzięły się fortuny,których... Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: ozyrys4 Data: 17.11.06, 19:45 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- w żaden inny sposób nie można było posiąść-bo tak a nie inaczej ustawione było (i niestety jest nadaL)jarzmo finansowe.Dziadami łatwo jest rządzić. ------------------------------------------------------------------------------- - W 1983/84 otrzymanie paszportu przez osobe w wieku Solarza graniczylo z cudem . Wozenie paczek i wielokrotne przekraczanie granicy bez ukladow to po prostu bajka . ------------------------- no to ja wam opowiem jak to bylo bo kur.wa jak sie czyta te pierd.oly to krew czlowieka uczciwego zalewa, przeczytajcie ciemnoty i inne chu.je takie same ciemnoty jak wy, bo dosc juz szarpania i mieszania porzadnych ludzi z blotem, w tym pierdo.lonym kraju juz nic nie ma wartosci, to nie kraj to gnoj z obory, niedlugo wlasnym rodzicom i dzieciom bedziecie pluc w twarz --------- w l979 r. bylam w KOR-ze od 2 lat, nie wiem do dzis czy mnie inwigilowano czy nie, mam to w dupie i to gleboko, wiec w tym 79 r.na zaproszenie kolegi poznanego w Zakopanem 2 lata wczesniej, pojechalam na 1 mc wakacji do Francji, paszport dostalam za 2 pary rajstop i 3 czekolady w ciagu tygodnia, tydzien pozniej na zaproszenie kolezanki ze Szwecji wsiadalam na statek w Gdansku, paszport zdalam i wydano mi go po tygodniu, dyr.przeds.w ktorym pracowalam wyrazil zgode na moj wyjazd, dla niego wyjezdzalam na 10 dni, ja-wiedzialam, ze nie wroce przed rokiem. Nikt mnie nie ustawial, ustawialam sie sama aby zarobic godziwe pieniadze do godziwego zycia. W Polsce jest ZABRONIONE miec pieniadze, zyc po ludzku - bo albo zyd, albo to zlodziej. Z taka mentalnoscia daleko sie nie zajedzie. Ciemnota. A co do postu "ozyrysa" jak sie bierzesz za dziada majac tak niskie mniemanie o sobie, to pisz chamie w liczbie pojedynczej, bo inni cie nie upowaznili abys pisal w ich imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
markerek22 Re: I to wyjaśnia skąd wzięły się fortuny,których 18.11.06, 20:13 Droga Pani ! Przepraszam że nie miałem cierpliwości czytać tych pierduł i do Pani postu trafiłem tak póżno. Zgadzam się całkowicie z Panią. Dziwia mnie tylko dwie rzeczy. Po pierwsze, proszę się tak nie denerwować, większość forumowiczów to bardzo źle wychowani młodzi ludzie przepojeni nienawiścią o bardzo niskiej wiedzy historycznej. Po drugie, niech Pani zwróci uwagę jak bardzo szybko obniża się poziom dyskusji na ogólnodostępnych "forach". Jak wiele głupot się wypisuje. Jakim językiem posługują się (jak sądzę młodzi ludzie). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markerek22 TVP lustruje Polsat 18.11.06, 20:01 Nie mam zamiaru brać udziału w dyskusji czy Solorz był czy nie był. Tylko jedno pytanie do redaktora Urbana. Czy nie uważa Pan że uczniowie przerośli mistrza o głowę?. Populistyczny bolszewizm PIS-u coraz bardziej podnosi głowę. Obyśmy za lat kilka nie musieli tworzyć kolejnej "solidarności". Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: TVP lustruje Polsat 18.11.06, 22:39 Nie ma sie czego dziwic, ze "publiczna" TVP Wildseina stosuje metody wynalezione przez "wodzusia" Lechujarka i stosowane z sukcesem przez mistrza Kurskiego. Ogolnie rzecz biorac "sprawa Solorza" jest dobra ilustracja polskiej zawisci znanej ze starego dowcipu o polskim piekle bez dyzurnych diablow: Polacy sami sciagna spowrotem do kotla ze smola kazdego kto choc troche wybije sie ponad przecietnosc polskiego piekla. Oj zawistnicy, zawistnicy... Odpowiedz Link Zgłoś