Dodaj do ulubionych

Czy Owsiak to diabeł?

IP: 194.75.37.* 18.01.07, 11:12
Rydzyk zawsze byl ponad prawem i caly czas jest, zaden prokurator go nie
ruszy a komornik nie wyegzekwuje wyroku. Ciekaw jestem co Rydzyk robil za
granica za PRL-u, dlaczego wtedy nie wlaczyl z komuna ktora tak teraz wyklina
na antenie. Jakos wtedy trzeslo sie dupa i zarabialo kase na handlu
samochodami zamiast walczyc o ojczyzne.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Czy Owsiak to diabeł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:14
      kiedy cała polska zbierała kase na orkiestrę, w telewizji trwam znów puścili
      ten sam film o woodstock, ojciec dyrektor jest ponad prawem
      • Gość: megatron Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:18
        Rydzyk jest pospolitym intelektualnym kloszardem. Najlepiej go łukiem szerokim omijać i ignorować. Bóg w niebiosach go rozliczy. My możemy tylko nie dać się zwieść temu pomiotowi szatana, temu duszożercy.
        • Gość: Lili Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 217.17.45.* 18.01.07, 12:20
          Krew mnie zalewa kiedy słyszę o ataku Rydzyka na Owsiaka. To prawda, że puścili
          ten film w dniu finału WOŚP i to nie jeden raz, tak żeby powstrzymać staruszków
          od wpłacenia kasy na WOŚP. Wiem, że puszczali ten film kilka razy przed
          finałem. Niestety znana mi babcia jest wielką wielbicielką Trwam i radia
          Maryja. Jestem przerazona ile jadu i nienawiści zaszczepiły te media w
          starszych ludziach, pod powłoczką religijności i chęci naprawy Polski. Ale
          podsumowując ile dobrego zrobił Owsiak dla dzieci, nawet jeżeli część funduszu
          przeznacza na organizację przystanku Woodstock? Nie da się porównac tego z
          działalnością Rydzyka, który chętnie nawołuje o datki dla radia Maryja, a który
          wykorzystuje tę kasę do rozbudowy swojego chorego imperium i do realizacji
          swoich chorych ambicji. Cieszy mnie tylko to, że mimo nagonki Rydzyka jest
          wielu zwolenników tego co robi Owsiak, a Rydzyka kochają głównie starzy ludzie,
          którzy niedługo umrą. Mam nadzieje, że za kilka lat jego imperium upadnie i ze
          nienawiśc, którą szerzy zwróci sie przeciwko niemu. Ja ze swojej strony będę co
          roku wpłacała więcej kasy na WOŚP, zeby tylko zrobić Rydzykowi na złość.

A swoją drogą ciekawe jest, że zdaniem osoby reprezentującej Rydzyka w sądzie,
          nie można identyfikowac Owsiaka z WOŚP. Oni własnie tak go identyfikują,
          puszczając ten plugawy i kłamliwy film tuż przed i w trakcie finału. Uderzają
          zarówno w Owsiaka jak i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
          • piwi77 Dajmy Rydzykowi spokojnie działać dalej! 18.01.07, 12:50
            Nikt lepiej od niego nie rozwala Kościoła. A jak już dokona swego dzieła pożrą
            go własne dzieci. Więc zamiast zaciskać pięści na widok toruńskiego pajaca,
            śpijmy spokojnie.
            • Gość: nierzucekamieniem swieta racja IP: *.broadband.pl 18.01.07, 12:55
              • antyprawak Jurek nie daj się! ale niestety przegrasz.. 18.01.07, 16:58
                Chyba wszyscy wiemy że ten człowiek jest bezkarny i co by nie napisał/powiedział nie poniesie za to ZADNYCH konsekwencji.
                Rydzyk to ogromne imperium którego za tych rządów nikt nie odważy sie ruszyć więc jestem powien na 101% że niestety przegrasz tą sprawę ale to nic moze za 3 lata wygra ktoś normalny i w tegy będzie się można sądzic uczciwie.
            • jama314 Śpimy dobrze, śpijmy.... 18.01.07, 16:18
              Szczególnie jak się walnie ostro w kanał na Woodstocku.
              • Gość: terence Re: Śpimy dobrze, śpijmy.... IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 16:44
                Idź jama314 walnij sobie kilka różańców lepiej... nie wiesz nie wiesz nie
                rozumiesz nic, a powtarzasz takie bzdury zasłyszane w radyju z ryjem i w tv co
                trfa

"Bo kultura Kościoła, to być niekulturalnym
                Spalić wszystko prawdziwe to jego kultura.."
                • jama314 Kulturalny człowiek... 18.01.07, 16:57
                  No właśnie to Twój właściwy jak na razie poziom kultury. Jaki to musi być wielki
                  ten Twój Kościół. Pozazdrościć, albo poczekać...
                  • Gość: terence Re: Kulturalny człowiek... IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 17:44
                    Ależ madame, obraża się madame za różaniec? toż to nie uchodzi, no nie
                    uchodzi... i jaki mój kościół ma madame na myśli?
                    • jama314 Niekulturalny człowiek i jego Kościół... 18.01.07, 19:18
                      Madame się nie obrażać, odmawia codziennie. Oczywiście Tobie jako wyznawcy(?)
                      prawdy z genialnego motta wystarczy po niego sięgnąć dopiero tuż przed śmiercią
                      (na nieśmiertelnego to mi nie wyglądasz). Z uczuć towarzyszących mi przy pisaniu
                      tych postów to najbliższe jest raczej współczucie, a nie obrażanie się
                      (szczególnie na takich którzy nie mają takiej mocy sprawczej)...
                      • Gość: terence Re: Niekulturalny człowiek i jego Kościół... IP: *.ols.vectranet.pl 19.01.07, 01:48
                        a może Bóg chciał bym był ateista? zdrowa przeciwwaga, może zobaczył że w
                        większej zbiorowości wiernych dopada stan "niemyślenia"
                        a może ja jestem baptystą, zielonoświątkowcem, prawosławnym, ewangelikiem i nie
                        używam różańca?

Jest wiele sposobów chwalenia Pana, najtrudniejszym z nich to być dobrym
                        człowiekiem. Pozdrawiam.
          • Gość: GDS Przepis jak (nie) pomóc radiu maryja ;P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:17
            Przypominam że datki na radio maryja są zwolnione z opłaty pocztowej więc
            sugeruje iść wpłacić troszkę kasy jak chce xiondz Borowik...
            Sugeruje kwotę 1 gr (słownie jeden geosz) pani na poczcie nie może odmówić
            przyjęcia takiej wpłaty bo może stracić prace a sami sobie policzcie że skoro za
            przelew płaci radio m. to nawet jeżeli za przekaz płacą 2 zł. to dzieki wam i
            waszemu datkowi będą 1,99 złotych wplecy.
            Pozdrowienia dla kółka przyjaciół ojca borowika ;D
            • jama314 Pozdrawiamy czubki sfrustrowane.... 18.01.07, 16:21
              Szumi Ci już dobrze pod rozczochraną. Daj Ci Panie Boże zdrowie, bo...
              • piwi77 No dobrze, jama314, nie wiesz co to frustracja, 18.01.07, 16:51
                więc Ci wytłumaczę. Pamiętasz może te twarze (w TV często pokazywali) sprzed
                Kościoła św. Jakiegoś Tam, po ingresie, do którego nie doszło? Tak wygląda
                frustracja.
              • Gość: terence Re: Pozdrawiamy czubki sfrustrowane.... IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 16:54
                "W tak zwanych wiekach wiary, gdy ludzie rzeczywiście wierzyli we wszystkie
                twierdzenia religii chrześcijańskiej, mieliśmy tortury inkwizycji, miliony
                nieszczęśliwych kobiet spalono jako czarownice i nie było okrucieństwa, którego
                by się nie dopuszczono na wszelkiego rodzaju ludziach w imię religii.
                Rozglądając się po świecie, wprędce spostrzegamy, że każdy, choćby najmniejszy
                wzrost uczuć humanitarnych, każda reforma kodeksu karnego, każdy krok w kierunku
                zmniejszenia niebezpieczeństwa wojny, każda próba poprawy położenia ras
                kolorowych lub złagodzenia niewolnictwa, każdy postęp moralny, który się udało
                osiągnąć, był stale zwalczany przez zorganizowane Kościoły całego świata.
                Oświadczam po dojrzałym namyśle, że religia chrześcijańska w postaci, jaką jej
                nadały Kościoły, była i jest jeszcze głównym nieprzyjacielem moralnego postępu
                świata". Bertrand Russel
                • jama314 Czubki sfrustrowane.... 18.01.07, 17:30
                  Musiał sobie dać nieźle w kanał (może w Woodstock?) jak to pisał, albo założył
                  nie te okulary jak liczył ofiary inkwizycji. Ja tam wiem, że jedna oświecona
                  rewolucja francuska przyniosła zncznie więcej ofiar i przemocy w imię
                  "braterstwa i wolności" niż cała inkwizycja przez grube dziesiątki lat (nie
                  wymawiając tej rosyjskiej czerpiącej z francuskiej najlepsze wzorce). Najlepiej
                  spytać o to chłopów z okolic Wandei. Z tego tematu to by Bertrand doktoratu
                  raczej nie zrobił. Czy aby przypadkiem nie zmienił poglądów na łożu śmierci, jak
                  to zwykle bywa? Zaś z "inkwizycji" to dobrze byłby Ci się dobry człowieku
                  podciągnąć. Podejrzewam że wiesz jeszcze mniej i jeszcze bardziej fałszywie niż
                  tezy B.R. Zdrówka życzę!
                  • Gość: terence Re: Czubki sfrustrowane.... IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 17:52
                    ależ co to za argument o Pani... inni robili jeszcze gorzej to ja jestem
                    rozgrzeszony?
                    rewolucja francuska zniosła feudalizm... czy chciałaby Pani żyć w feudaliźmie
                    dzisiaj także? ach te słodkie niewolnictwo, byleby nie być niewolnikiem,
                    wiadomo...chłopi murzyni i niechrześcijanie to przecież nie ludzie...

"Słowa i ideologia Chrystusa nigdzie nie były tak przeinaczane i niestosowane
                    jak w chrześcijańskim kościele" Geothe
                    • jama314 Prawda która wyzwala i która jednak gorszy bardzo 18.01.07, 18:49
                      Argument zwyczajny... prawdy. Jak ktoś bredzi i powtarza kłamstwa o milionach
                      ofiar inkwizycji to powinien się zmierzyć z prawdą o tamtych czasach nie tylko
                      co do liczby ofiar, ale i dostrzec też gdzie tak naprawdę była przemoc, gwałt i
                      bezprawie. O tym kto nie jest człowiekiem i co w związku z tym, to głosiła
                      zupełnie inna religia dobry człowieku. Wszystko Ci się pokręciło, podobnie jak
                      pisownia wyrazu "feudalizmie". Byłby już chyba czas taką elementarną wiedzę
                      sobie przyswoić zanim się zacznie wymądrzać... Zdrówka i mniej szumku z GW pod
                      rozczochraną....
                      • Gość: terence Re: Prawda która wyzwala i która jednak gorszy ba IP: *.ols.vectranet.pl 19.01.07, 02:04
                        o jejku będziemy się spierać czy były to miliony czy setki tysięcy czy "tylko"
                        tysiące? Przytoczyłem słowa Russela i jest w nim słowo miliony, wiem dobrze że
                        liczba tych ofiar była mniejsza, no i co z tego? To tylko statystyka... z resztą
                        inkwizycja to tylko jedna z wielu rzeczy jakie mozna zarzucić kościołowi
                        (kościołom), nie tylko katolickiemu...
                        czepia się pani wyrazu feudalizm bo nie postawiłem "ź" czy o co chodzi?
                        nie rozumiem tego zaniepokojenia że to GW robi mi i innym coś tam w głowie, z
                        pewnymi rzeczami i światopoglądem się zgadzam w GW z innymi nie...czytam bo
                        lubie... Michnik ani dziennikarze nie twierdzą że poznali wole Boga i prawdę
                        objawioną jak pan R. z Torunia
                        jak zawsze dobicie piłeczki kiedy zarzuca się coś kosciołowi... a inne ideologie
                        też były zbrodnicze np. komunizm - co to za argument? porównywanie się do
                        totalitaryzmów?
                        Także życzę zdrówka i więcej otwartości... i zrozumienia - na przykład tego że
                        świat nie jest czarno-biały, a sprawy w większości przypadków nie są proste (np.
                        pan Owsiak zły bo tak niektórzy panowie w czarnych kieckach mówią). Pozdrawiam.

Mundury jak kapłani w Babilonie
                        Władzę polityczną wzmacniają nieustannie
                        Są bronić jej gotowi wieczorem i rankiem
                        Twoją ręką ale swoim pistoletem
                        Palec wskazujący podniesiony do góry
                        To wzmacnia powagę postury
                        I teraz ci powiem mój miły kolego
                        To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego!
                        Apostołowie Słowo Boże spisali
                        Ludzie je zmienili, celom swym poddali
                        Podają sobie ręce, ze świata zbrodniarzami
                        Naradzają się i knują ponad ludu głowami
                        Ja w dniu, kiedy w Boga uwierzyłem
                        Członkiem tej instytucji przestać być musiałem
                        I teraz ci powiem mój miły kolego
                        To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego!
                        Na świecie głód, świątyń w brud
                        Podróże po całym świecie
                        Czy zboże dla głodnych dzieci?
                        Politycznie wzrasta, oczy na prawdę zamyka
                        Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika?
                        Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika!

"Święć się Imię Twoje" - mówią
                        I Imię Twoje ukrywają
                        "Odpuszczamy naszym winowajcom" -
                        Win nie odpuszczają
                        "Przyjdź Królestwo Twoje" -
                        Wcale jego nie czekają
                        "Po owocach ich czynów poznacie ich!"
                  • piwi77 Co Cie tak dręczy ta rewolucja francuska? Pewnie 18.01.07, 17:58
                    nie chodzi Ci o liczbę ściętych głów (w tym katolików nie przescignie nikt),
                    ale o to, że były to głowy wielebne, których lud już nie mógł ścierpieć.
                    Rozumiem, ze niektórym może się to śnić po nocach. Stado co podniosło rękę na
                    pasterzy...
                    • jama314 Lud już nie mógł ścierpieć... 18.01.07, 18:58
                      ...zzczególnie ten z Wandei. Weź no nieuku sobie raczej trochę książek do głowy,
                      zamiast bredzić i robić za "pożytecznego idiotę" na tym forum.
                  • Gość: terence Re: Czubki sfrustrowane.... IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 18:04
                    i co Pani jama314 ma z tym dawaniem w kanał? jak ja byłem na Woodstocku długi
                    czas temu (nota bene na tym z którego jest tendencyjny dokument puszczony w tv
                    co trfa) to było ponad 200tys ludzi, nie widziałem nikogo dawającego w kanał,
                    było bezpiecznie i miło... ech ech ale w radyju powiedzieli ze "dają w kanał" i
                    Pani powtarza głupoty... poza tym to chciałaby Pani żeby zakazać wszelkich
                    koncertów dla młodzieży?, no może oprócz tych kościelnych... wiadomo młodzież do
                    kościła i modlić się a nie na koncerty i wywrotowe myśli mogą przyjść do głowy...

"BÓG, KTÓRY STWORZYŁ ŚWIAT I WSZYSTKO NA NIM, ON, KTÓRY JEST PANEM NIEBA I
                    ZIEMI, NIE MIESZKA W ŚWIĄTYNIACH ZBUDOWANYCH RĘKĄ LUDZKĄ I NIE ODBIERA POSŁUGI Z
                    RĄK LUDZKICH, JAK GDYBY CZEGOŚ POTRZEBOWAŁ, BO SAM DAJE WSZYSTKIM ŻYCIE I ODDECH
                    I WSZYSTKO", DZIEJE APOSTOLSKIE 17,24
      • Gość: ccc Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 18.01.07, 11:20
        Brawo Jurek !!!!!! Zrobiles wiecej dla polskich dzieci, niz cala sluzba zdrowia.
        Miej w tyle Ojcow Prawdziwkow i ich Moherowe Szwadrony !!!!
        • Gość: ZdrowyRozsądek Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:52
          I tu pies pogrzebany!!!
          To jakas mitologia Owsiaka.
          Owsiak nie jest w stanie zrobić wiecej dla dzieciaków niż słuzba zdrowia.
          Jest za to stanie zrobić to super medialnie.

Jego miliony to i tak pryszcz w porównaiu z budżetem służby zdrowia
          Inna sprawa jak budzet służby zdrowia jest wykorzystywany,
          jakie są koszty służby zdrowia itp...

PS.
          Mimo wszystko też sie dorzuciłem do WOŚP :)
      • Gość: terence Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 11:43
        jak to??? puścili ten film za który mieli przeprosić? to zgroza! święte krowy
        ponad prawem!
      • Gość: owsianka Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.tkdami.net 18.01.07, 17:19
        Też to widziałam, i mną aż zatrzęsło! Kiedy ten Rydzyk zacznie wyznawać zasady
        katolickie? Jak można? Redaktorzy z TV Trwam zastanówcie się, co
        robicie!!!!!!!!!1
    • Gość: renap Czy Owsiak to diabeł? IP: *.wydawnictwo-trendy.pl 18.01.07, 11:40
      Rydzyk pierze mózgi niedouczonym i zakompleksionym tak samo jak sekty, tylko w
      majestacie Kościoła. I oczywiście na dużo większą skalę...
      A taki Owsiak pozwala sobie "odbierać dusze" i myśleć inaczej!!! Grzech i
      skandal!
      • Gość: breslauer hmmm w toryniu niezle smierdzi IP: *.telsat.wroc.pl 18.01.07, 12:00
        od tego radia ma ryja smierdzi
        jad sie saczy ... jurek graj dalej
        nie daj soie w kasze dmuchac.
      • Gość: miki Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.kolonianet.pl 18.01.07, 12:01
        Kropla drąży skałę. Jest całkiem niemało moherów, które święcie wierzą, że
        Owsiak ukradł te wszystkie pieniądze, sprzęt w szpitalu to lipa, a lekarze i
        rodzice, którzy go chwalą opętani są przez diabła właśnie. Choćby za to tylko
        o. Rydzyk bardzo się zdziwi, kiedy zadowolony z siebie, po najdłuzszym życiu,
        stanie przed Panem Bogiem.
        • Gość: marcin1 Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 194.176.105.* 18.01.07, 13:37
          mala poprawka: Rydzyk nie stanie przed nikim po smierci tylko rozsypie sie w
          nicosc,jak my wszyscy.Prosze nie dokladac do zamieszania ;)
    • Gość: a Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.07, 12:05
      Mam jednego i drugiego gdzieś.
      • Gość: feminka Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 12:12
        rydzyka nie popieram ale moim zdaniem WOSP to wyciąganie kasy od ludzi którzy
        jej nie mają, taka forma "Skarbówki" tylko bardziej zamaskowana
        • Gość: Pan M. Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 82.160.155.* 18.01.07, 13:41
          Gość portalu: feminka napisał(a):

> rydzyka nie popieram ale moim zdaniem WOSP to wyciąganie kasy od ludzi którzy
          > jej nie mają, taka forma "Skarbówki" tylko bardziej zamaskowana

Przecież nikt cię nie zmusza do ofiarowania kasy WOŚPowi!
        • Gość: pio Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.modgik.lodz.pl 18.01.07, 14:53
          a wyciąganie pieniędzy od emerytów przez rm: to jak nazwiesz ?
    • Gość: terence Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.ols.vectranet.pl 18.01.07, 12:09
      9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem; jeden bowiem jest Ojciec
      wasz, Ten w niebie.
      10 Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz
      Mistrz, Chrystus.
      11 Największy z was niech będzie waszym sługą.
      12 Kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony.
      13 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo zamykacie królestwo
      niebieskie przed ludźmi. Wy sami nie wchodzicie i nie pozwalacie wejść tym,
      którzy do niego idą
      14. Biada wam nauczyciele Pisma i faryzeusze obłudnicy, bo objadacie domy wdów
      pod pozorem długich modlitw. Dlatego otrzymacie surowszy wyrok.
      15 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo obchodzicie morze i
      ziemię, żeby pozyskać jednego współwyznawcę. A gdy się nim stanie, czynicie go
      dwakroć bardziej winnym piekła niż wy sami.
      25 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo dbacie o czystość
      zewnętrznej strony kubka i misy, a wewnątrz pełne są one zdzierstwa i
      niepowściągliwości.
      26 Faryzeuszu ślepy! Oczyść wpierw wnętrze kubka, żeby i zewnętrzna jego strona
      stała się czysta.
      27 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do
      grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są
      kości trupich i wszelkiego plugastwa.
      28 Tak i wy z zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, lecz wewnątrz pełni
      jesteście obłudy i nieprawości.
      29 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo budujecie groby
      prorokom i zdobicie grobowce sprawiedliwych,
      30 i mówicie: "Gdybyśmy żyli za czasów naszych przodków, nie byliśmy ich
      wspólnikami w zabójstwie proroków".
      31 Przez to sami przyznajecie, że jesteście potomkami tych, którzy mordowali
      proroków!
      32 Dopełnijcie i wy miary waszych przodków!
      33 Węże, plemię żmijowe, jak wy możecie ujść potępienia w piekle?
      Ew.Mateusza 23
      • Gość: marcin1 Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 194.176.105.* 18.01.07, 13:40
        tylko dlatego ze jestes biegly w cytowaniu jakies starej ksiazki nie oznacza ze
        masz racje, a tym bardziej ze ksiazka mowi cos szczegolnie interesujacego
    • Gość: nierzucekamieniam kaplani szatana IP: *.broadband.pl 18.01.07, 12:24
      kaplani szatana odprawiaja msze...oczywiscie ojciec kaplan rydzyk najwiecej dla
      naszych dzieci zrobil swymi dobrymi uczynkami i swa niezwykla miloscia
      blizniego....szkoda slow
    • vitkabravo Szatan jest wśród nas... na imie mu Rydzyk !! 18.01.07, 12:24
      do piekła z nim !
    • Gość: rydzyk=zlodziej Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 62.233.150.* 18.01.07, 12:34
      heh rydzyk zlodzieju a z kasy na stocznie juz sie rozliczyles? pomijajac temat
      czy w ogole z jakiejkolwiek kasy sie rozliczyl? co ten gosc zrobil dla chorych
      dzieci, zeby pluc na czlowieka, ktory nie jedno zdrowie uratowal. na jego
      nieszczescie mohery sa na wymarciu a jak jeszcze przekreci mu sie ten faszysta
      z urugwaju i stamtad tez sie skonczy zrodlo dochodow, to cienko beda
      pierdzieli:))
      • Gość: marcin1 Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: 194.176.105.* 18.01.07, 13:42
        oj mysle ze to niestey jeszcze troche potrwa.duzo jest glupoty na swiecie
    • piwi77 To katolicyzm jest zgubną ideologią, bałamucącą 18.01.07, 12:43
      ludzi niedorzeczną historią, tylko aby hierarchia katolicka mogła opływać w
      bogactwa. I o niebo gorszą niż Hari Kriszna, bo mającą więcej ofiar na sumieniu.
    • Gość: yhwh Czy Owsiak to diabeł? IP: 212.160.172.* 18.01.07, 12:58
      pierwszy!

aha, owsiak to diabel!!!!
    • flyb52 "Swiadkowie Rydzyka" 18.01.07, 13:14
      Na swoim koncie maja powazny rozlam w polskim Kosciele katolickim.
      Kolej przyszla na spowodowanie atmosfery nienawisci, wrogosci w spoleczenstwie
      laickim. Ich idealem jest filozofia: Mundurki, mundury kamasze i zamordyzm.
      Dlatego atakuja nawet takiego czlowieka jak Owsiak.
    • baska123 Re: Czy Owsiak to diabeł? 18.01.07, 13:41
      Czy?
      A jeśli tak, to ja gorąco proszę Boga by nam zesłał
      chociaż jeszcze jednego takiego Diabełka.
      A może piekło dysponuje większą ilością takich kochanych Diabłów?
      Poprosimy dostawę - sprawa pilna.
    • Gość: ibroy Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.68.76.178.brzesko76.tnp.pl 18.01.07, 13:55
      najgorszy diabel to ojciec D...siewca nienawisci nie milosci Chrystusowej...szatanskie dzialania oglupiaja starszych ktorzy chcieliby prawdziwie wierzyc w Jezusa
    • piwi77 Czy Owsiak to diabeł? Równie niedorzecznie można 18.01.07, 14:26
      zapytać, czy Owsiak to wilk z bajki o czerwonym kapturku. Wszelkie diabły to
      wymysł chyba wszystkich religii, bo wiadomo, że aby kierować bydłem (znaczy
      owczarnią) najlepiej jest ją porządnie wystraszyć. Samo gadanie o niebie nie
      wystarcza.
      • Gość: babajaga Re: Czy Owsiak to diabeł? Równie niedorzecznie mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:42
        Wszystkie epitety pod adresem WOŚP można dosyć łatwo dopasować do drugiej
        strony; "te pielgrzymkowe spędy odmóżdżonej tłuszczy,tarasujące
        drogi,zaśmiecające okolice nieprawdopodobną ilością zużytych prezerwatyw, ta
        ilość poczętych w grzechu dzieci......." itd.itp.itd. tylko po co??????
    • Gość: wiejska baba dewotki na widok rydzyka dostaja orgazmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:53
      którego nidy nie doznały....Owsiak nie daj się!!! my wiocha z Toba - bez
      złosliwosci...
      • sauternes tu po zdjeciu widac,ze Owsiak to Zyd,ktory 18.01.07, 15:26

wie jak robic biznes z uzyciem naszych pieniedzy.
        Ruszyl swoja prywatne fundacje,ktora uzywa spoleczne pieniadze.

Wybral dzieci,bo najlatwiej jest na taki cel wyciagnac pieniadze.Wosp to
        najgloszniejsza akcja charytatywana w Europie; najglosniejsza w doslownym znaczeniu.
        Jest potrzebna ,bo sa chore dzieci. Ale Owsiak robi cos innego pod plaszczykiem
        wosp.On uzywa procenty od wplywajacych spolecznych datkkow na organizacje spedu
        w Kostrzynie ,gdzie mlodzi ludzie pija alkohol,sa narkotyki i haslo 'robta co
        chceta".
        Jest to demoralizacja pod plaszczykiem wosp.
        Wosp to nie swieta krowa i podlega krytyce .Nie mozna grac dla dzieci jesli
        potem organizuje sie cos gdzie te dzieci umieraja z przechlania ,przedawkowania.

I tu jest zaklamanie owsiakowe. Tu jest ta hucpa.
        Co robi hare kriszna na takim spedzie??? To moze jeszcze muzulmanow???Tylko ,ze
        muzulmanie nie wyslaliby swoich na woodstock,bo oni nie pochwalaja picia wodki.
        Hare Kriszna to nie przeszkadza,podobnie jak owsiakowi.

owsiak to zaklamanie i tyle
        • Gość: marcin1 Re: tu po zdjeciu widac,ze Owsiak to Zyd,ktory IP: 194.176.105.* 18.01.07, 16:01
          Jezeli z tego zdjecia potrafisz rozpoznac Zyda, to gratuluje talenu
          tworczego.Ja tam ani pejsow ani mycki nie dostrzeglem a gosc ma raczej wlosy w
          troche jasniejszym odcieniu niz Dzieci Izraele ;)na imprezach organizowanych
          przez Owsiaka sa pewnie tacy co pija i biora ale w duzym tlumie zawsze sie tacy
          znajda.Sadze jednak ze wiekszosc mlodych poprostu dobrze sie bawi bez
          koniecznosci dodatkowych dopalow.Hare Krishna czy Muzulmanie tak samo dobrzy
          jak jakie kolwiek inne stowarzyszenie religijne,tj.w wiekszosci bezuzyteczne i
          zupelnie zbedne.Juras zbiera na dzieciaki i dobrze a koscielniki tylko psy
          wieszaja
    • Gość: zyzol Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.ztpnet.pl 18.01.07, 15:16
      Bardzo popieram WOŚP i kolejne finały. Zawsze uczestnicze i pomagam
      potrzebującym. Natomiast od kilku lat zauważam pewne zgrzyty w zachowaniu Jurka
      Owsiaka i jego świty. Np. ubieranie dziennikarzy w jakieś odblaskowe kamizelki,
      wyróżnianie ich z tłumu, wpuszczanie tylko tych, którzy robią klakę. Dla
      jasności Przystanek kocham i uwielbiam, w Żarach byłem na wszystkich. Rok temu
      ukazały się bilbordy fundacji z hasłem w stylu "KTO ZROBIŁ WIĘCEJ?" czy cuś w
      ten deseń. Podpisane to było jako Fundacja WOŚP, w tym roku też Jurek trochę
      się puszył, że jako fundacja robimy wielką robotę i ludzie w tv też mu tak
      kadzili. I wszystko ok. Bo Fundacja robi naprawdę wiele dobrego, ale NIE
      ZAPOMINAJMY O JEDNYM (i te słowa kieruję do Jurka i jego Fundacji przede
      wszystkim), NIE ZAPOMINAJMY, że to my, setki tysięcy anonimowych ludzików
      ratujemy te dzieci i zostawiamy te kilka statutowych procent dla Fundacji. Mam
      wrażenie, acz mogę się mylić, że w ostatnich latach i finałach zapomina się
      trochę o tym KTO TAK NAPRAWDĘ JEST BOHATEREM TEGO MAGICZNEGO DNIA...

Pozdrawiam Serdecznie:) i bez urazy.
      • Gość: jeden z was Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:44
        Masz rację w tym, że się mylisz. Owsiak jest freakiem polskiej sceny, jak się
        przez tyle lat nie puszył to i teraz ma to w gdzieś. Te bilbordy "Czy ktoś
        zrobił więcej?" były odpowiedzią na ataki radia maryja, tv trwam, rydza-
        śmigłego i caritasu, który ciężko trawi konkurencję, rynkową i ideologiczną. A
        o ludziach, którzy płacą na wosp nikt nie zapomina, bo i kto miałby zapomnieć?
        oni sami? Owsiak to człowiek instytucja, jasne że to jego trzeba pokazywać w
        tv, na finale itd, ktoś musi ten wosp pociągnąć, a facet ma charyzmę. Taka
        akcja musi być jakoś zpersonifikowana - w tym wypadku w personie Owsiaka.
        Wyobrażasz sobie, że finał orkiestry reprezentuje anonimowy tłum? Akcja
        rozleciałaby się w 2 lata z powodu syndromu brakującego bohatera.
        • Gość: zyzol Re: Czy Owsiak to diabeł? IP: *.ztpnet.pl 18.01.07, 16:26
          Piszesz stary o oczywistościach. Wiadomo, że Owsiak jest dyrygentem tej
          orkiesrty i siłą napędową. Nigdzie nie napisałem też, żeby to tłum prowadził tę
          akcję. Tylko, że od jakiegoś czasu Owsiak podczas finałów bardziej dziękuje
          Fundacji (czyli sobie samemu) niż temu tłumowi za jego serce, za datki. Ostatni
          finał w TVP2 to już była dość spora promocja samej Fundacji a nie ludzi, którzy
          wrzucają te swoje pieniądze i dobra. A jeśli to co piszesz, że bilbordy były
          odpowiedzią na ataki rydzyka i innych to "gratukuję" bo wolałbym aby ciężka
          kasa wydana na owe bilbordy poszła na leczenie dzieci a nie wojnę z oszalałym
          ojcem derektorem....
    • Gość: siema Nie diabeł, tylko odmóżdzony lewak!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.07, 16:51
      • piwi77 Chyba z pamięcią coraz gorzej (podeszłe lata?) 18.01.07, 16:59
        Znana toruńska rozgłośnia dla stukniętych, dodała jeszcze - Żyd, mason i
        liberał. To wszystko razem oczywiście nie ma sensu, ale tego wierni (w obu
        znaczeniach) słuchacze nie są w stanie wiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka