vargas 17.02.07, 03:29 Prywatne firmy maja podlegac lustracji? Narodzie zrzuc jarzmo durnia i jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bodek55 Re: Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpie IP: *.chello.pl 17.02.07, 08:17 Głupota lustracji jest bezgraniczna , to już nawet nie koszmar , to idiotenhorror. Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpie 18.02.07, 00:33 ciekawe kiedy uczniowie zażadają oświadczeń lustracyjnych od swoich nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet A kiedy weryfikacja najwyższych urzędników IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.07, 20:49 państwowych pod kątem poczytalności umwysłowej. Powołać konsylium w celu zbadania brata bliźniaka czy jest durniem czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Sorki ale mój fundusz musi zarabiać kasę dla mnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.07, 14:21 Sorki ale mój fundusz musi zarabiać kasę dla mnie. Nie będę ukrywał, że dosłownie z.isa mi czy zarządza nim KGB czy nie. Po prostu chodzi mi o kasę. Jak ten grzmot Skrzypek popsuje złotówkę i będę miał mniej, to dla mnie będzie od gorszy niż KGB i Sb do kupy i będzie dla mnie najgorszym łachudrą z najgorszych. W sumie Skrzypek nie ma zbyt mądrej miny na tych zdjęciach, mam nadzieję, że to przez złośliwość fotografa GW, ogólnie boję się że Wałęsa ma rację i mamy do czynienia z durniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Tak czy owak debilny kraj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.07, 14:27 Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti A dlaczego nie? 17.02.07, 12:07 Firmy wchodzące na giełdę i współpracujące z sektorem państwowym jak najbardziej powinny być lustrowane W końcu byli SB-cy mają chyba godziwe emerytury i nie muszą dorabiać w Radach Nadzorczych i Zarządach www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks zrobice ta lustracje i skonczce temat IP: *.aster.pl 17.02.07, 12:27 winnych powiesic, miej winnych zagazagowac, reszta gnić do pudła i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon WSI we waldzach spolek IP: *.aster.pl 17.02.07, 12:40 Jak sa niewinni, to czego sie boja? A jak mieli drugie etaty w sluzbach, to nie musza juz sie dalej dorabiac. Tylko w Korei Poludniowej albo na Kubie szefowie firm musza byc agentami roznych sluzb. U nas tylko w Locie agentow WSI bylo 143, w Orbisie 22, w Ciechu - 22, Elektrimie -24, Impexmetalu - 35, Metaleksporcie -33 , Uniwersalu -19, Varimexie - 33. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kakaz Re: WSI we waldzach spolek 17.02.07, 13:06 I cale szczescie ze byli. Dla mnie to dowod profesjonalizmu tych sluzb... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Ten "parlament" już wyczerpał swoje możliwości 17.02.07, 16:21 Państwo poselstwo i senatorstwo: najwyższy czas odkręcać tabliczki z nazwiskami! Jak się nie pospieszycie, to w zgiełku rozdzielanych wam przez naród bolesnych kopniaków, będziecie musieli zrezygnować z "pamiątki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter przestan pierniczyc koles, to oczywiste ze UB i IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 18.02.07, 00:14 powinowaci powinni byc wywaleni za burte. Niech sie ciesza, ze nie wyganiamy ich do Rosji, ktorej wlazili bez mydla w d.pe przez tyle lat, bo tam ich zdajcow miejsce. Ja doskonale pamietam tych oficerow politycznych, totalnych glupoli przesiaknietych wasalstwem sowietom i wojsckowa przysiege na wiernosc armii sowieckiej, ktora ta cholota wymuszala na ludziach tez bardzo dobrze pamietam. Wiec nie odgrazajcie sie Rzadowi i Prezydentowi, ze niby narod jest z wami a przeciw nim. Jak przyjdzie co do czego to nie zdazycie kaleson zalozyc glupie palanty. To, ze robicie duzo wrzasku to za malo by wykazac sie zdolnoscia do dzialania. Popieram Rzad i Prezydenta, jak wielu moich przyjaciol i znajomych, i gwarantuje wam szczwacze porcje lekcji, ktorej nie zapomnicie do konca waszego jazgotliwego zycia juz przy najblizszych wyborach. A temu chamowi, co byl nawet kiedys prezydentem mozecie glupie szczwacze podac reke, boscie rowni sobie. To wszystko adresuje zwolennikom WSI, postkomunistom i synalkom fornali, co to ich tatusiowie komune wdrazali. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: przestan pierniczyc koles, to oczywiste ze UB 18.02.07, 03:31 p.i.e.r.d.o.l.n.i.j. sie w beret, popaprancu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Siurek Re: przestan pierniczyc koles, to oczywiste ze UB IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.02.07, 08:49 Jak to milo moralizowac samemu siedzac na zmywaku w UK, prawda, popaprancu? Rzygac sie chce patrzac na pis-bolszewie: wciska sie ludziom, jaki to dobrobyt sie im szykuje, a przy najblizszej okazji spieprza do Londynu jak wazelinkiewicz. Poza tym, o ile dobrze pamietam, obecnie najlepszym przyjacielem rosji w polsce sa niejaki tata rydzyk (dostal nadajniki i czestotliwosci dla swojej faszystowskiej stacji, oraz tata giertych (ten co byl za wiecznym sojuszem z wielkim bratem). Moze najpierw ich pogonmy, gdzie ich rodacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: przestan pierniczyc koles, to oczywiste ze UB? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.02.07, 16:46 Czasem zdarza sie tak, iz zolc i slina zalewaja mozg i to kompletnie uniemozliwia procesy racjonalnego myslenia. Mysle, iz taki tez jest przypadek kogos kto podpisal sie jako "Monter"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Sorki Monter ale gadasz jak komunista IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.07, 14:24 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: WSI we waldzach spolek IP: *.aster.pl 17.02.07, 17:14 To przede wszystkim dowod nieprofesjonalizmu zarzadow tych firm. Czym kierowal sie prezes LOT-u, ktory byl na drugim etacie w WSI? Na pewno nie interesem LOT- u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: WSI we waldzach spolek IP: *.aster.pl 17.02.07, 13:23 Po pierwsze wymienione przez ciebie spółki to (o ile się nie mylę) w większości spółki państwowe. A tu jest mowa o prywatnych. W tych raczej niekomu nie można zabronić pracować. Jak ktoś chce robić biznes, to jego sprawa. Zweryfikują go pracodawca, kompetencje i rynek. A kwestie moralne - jesli zechcą - pod uwagę wezmą ewentualnie klienci i kontrahenci. Nikt inny. To zasadnicze prawo kapitalizmu. No chyba że my w IV RP jakiś inny ustrój wprowadzamy. Po drugie nie myl SB-ków z WSI. Raport mówi o pracownikach WSI. Może i kiepsko kontrolowanej i pełnej patologii, ale jednak instytucji wolnego państwa Polskiego, a nie PRL-u. Po trzecie, co z tego że byli tam agenci? Ustawiali przetargi? Mieli dostęp do niejawnych informacji i wykorzystywali je do działalności gospodarczej? Działali wbrew interesowi gospodarczemu RP? Udowodnić im to i skazać przed sądem, a nie ujawniać w specjalnym raporcie podpartym powagą urzędu prezydenta RP. A jeśli nie - jakie wynikają z tego inne niebezpieczeńtwa? Wykorzystując znajomości i nieformalne układy wpływali na rynek? Tworzyli towarzyskie i biznesowe sieci powiązań? Rety, w takim razie opublikujmy nastepne raporty. O działających w biznesie klikach kupli z jednego roku SGH, stowarzyszenia pracodawców, klubu golfowego, yacht clubu. Ci też podpadają pod te kryteria. Aha, no i nie zapominajmy o masonach. Ci to dopiero mogą mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio zachowaj ostrożność! 17.02.07, 15:33 > powiązań? Rety, w takim razie opublikujmy nastepne raporty. O działających w > biznesie klikach kupli z jednego roku SGH, stowarzyszenia pracodawców, klubu > golfowego, yacht clubu. Ci też podpadają pod te kryteria. Aha, no i nie > zapominajmy o masonach. Ci to dopiero mogą mieszać. Lepiej nie wypowiadać publicznie czegoś takiego. Bo dziś takie absurdy trafiają na bardzo chłonny grunt. Wiesz, nie wszyscy plenipotenci potrafią odróżnić rzeczy rozsądne od absurdalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: softeam Re: WSI we waldzach spolek IP: *.chello.pl 17.02.07, 19:00 Gość portalu: rupi napisał(a): >...Aha, no i nie > zapominajmy o masonach. Ci to dopiero mogą mieszać. Zapomniałeś jeszcze o członkach PC (byłego?). Ci to dopiero mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Co to są "waldze"? 17.02.07, 16:23 Nowomowa obecnych władz jest dla mnie niezrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: WSI: tak robia podobne sluzby na calym swiecie IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.02.07, 16:29 To jest normalne (praktycznie na calym swiecie), iz w liniach lotnicznych umieszcza sie agentow roznych sluzb specjalnych. Czy Polska chce byc krajem gdzie praktycznie wszystko robi sie dokladnie odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: WSI we waldzach spolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:29 Wygląda na to, że szanowny KATON pracując w slużbach specjalnych prowadzil ewidencję agentów. Stąd taka precyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: WSI we waldzach spolek IP: *.aster.pl 17.02.07, 20:31 Wystarczy przeczytac Gazete Wyborcza, zeby sie o tym dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A co glupi kartofel chce od prywatnych spolek 17.02.07, 17:36 i tak bedzie mogl im skoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: A co glupi kartofel chce od prywatnych spolek IP: *.chello.pl 17.02.07, 17:37 Mylisz się synku. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: A co glupi kartofel chce od prywatnych spolek 17.02.07, 17:42 No to co zrobi, ojczulku ? Zacznie zamykac prywatne spolki ? He he he. To dopiero bedzie wesolo, juz zaczynam wspolczuc Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: zrobice ta lustracje i skonczce temat IP: *.lublin.mm.pl 17.02.07, 20:18 Jest tylko mały problem - w wiezieniach juz dawno miejsca brakuje... Ciekawe kto i za co będzie budować następne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: Dlaczego ma to być pomyłka posłów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:36 W każdym cywilizowanym państwie kontroluje się przepływ kapitału i ludzi nim obracających tak by nie dopuścić do prania brudnych pieniędzy. Co tak bardzo poruszyło finansjerę w Polsce że aż GW podnosi larum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: Dlaczego ma to być pomyłka posłów ? IP: *.aster.pl 17.02.07, 13:33 "Ale po co lustrować szefów prywatnych spółek giełdowych? - pytamy. - Ależ ich szefowie wcale nie będą lustrowani! Moja poprawka mówi tylko o instytucjach finansowych - upiera się poseł. Sprawdziliśmy stenogramy. Poseł najpierw ustnie zgłosił poprawkę mówiącą o lustrowaniu "członków organów zarządzających lub nadzorujących instytucji finansowych podlegających nadzorowi Komisji Nadzoru Finansowego". A kilka chwil później szef komisji Karol Karski z PiS oświadczył, że wpłynęła na piśmie poprawka Mularczyka, iż "osobami pełniącymi funkcje publiczne w rozumieniu ustawy są członkowie organów zarządzających lub nadzorczych podmiotów podlegających nadzorowi Komisji Nadzoru Finansowego". Jakim cudem w kilka minut "instytucja finansowa" zamieniła się w "podmiot"? Tego poseł Mularczyk nam nie wyjaśnił. A różnica jest fundamentalna. Według Pawła Mierzejewskiego, radcy prawnego z kancelarii Brockhuis, Schnell, Jurczak, Prusak, zapisu, który ostatecznie został przyjęty, nie da się zinterpretować inaczej niż tylko tak, że zarządy spółek giełdowych będą musiały się lustrować. - Może to jakaś poselska pomyłka? - zastanawiał się w rozmowie z "Gazetą" Mierzejewski" Jak nie widzisz w tym przede wszystkim poselskiej niekompetencji i braku świadomości z efektów własnej inicjatywy to gratuluję. Inicjator zapisu sam nie umie wytłumaczyć zmiany w zapisie i nie rozumie, do czego on w rzeczywistości prowadzi. No ale oczywiście lepiej wytłumaczyć to spiskiem - masoni i światowa finansjera (zapewne wszyscy na usługach KGB, albo i jakiegoś innego, już my wiemy jakiego, wywiadu) drżą z przerażenia, bo Polska ich zdemaskuje. Wpadli w taką panikę że od razu uruchomili swoją polska agenturę - polskojęzyczną "GW". Ale my dobrze wiemy kto za tym naprawdę stoi, czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: A jak "pranie pieniedzy" kontroluja w USA? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.02.07, 16:33 Czy potrafisz "Tomaszu" jakos logicznie wytlumaczyc co i ile ze soba wspolnego maja "lustracja" i "pranie brudnych pieniedzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: A czy możesz wykazać, że w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:41 gdzie było już wiele różnych afer związanych z działalnością służb specjalnych, nie ma żadnych przekrętów w sferze finansów ? Wielki krzyk medialny jaki jest podnoszony przy tej okazji może świadczyć tylko, że jest coś na rzeczy. Poza tym oświadczenie lustracyjne składane jest pod odpowiedzialnością karną podobnie jak oświadczenie majątkowe o którym zapomniała Nasza Hania Kochana. Tu też media narobiły wiele szumu ale oczywistego błędu nie udało się zakrzyczeć, a Hania już zaczyna się szykować do wyborów. Równie wielki krzyk media podnosiły w stosunku do sejmowej komisji bankowej. Balcerowicza już nie ma w NBP ale jakieś papiery pozostały i też mnie nie zdziwi gdy za jakiś czas usłyszymy o jakiś przekrętach, nieprawidłowościach itp. Dlatego z dużą rezerwą podchodzę do tego co wypisują wiodące media, a nawet do wyroków sądowych, bo wymiar sprawiedliwości też jest jaki jest. Jest demokracja, a bardziej MEDIO-KRACJA w której każdy przynajmniej teoretycznie może robić i myśleć co chce nawet gdy nie jest to zgodne z linią wiodących mediów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: A czy możesz wykazać, że w Polsce? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.02.07, 20:55 Panie "Tomaszu" - otoz i w USA zdarzalo sie, iz pracownicy agencji typu FBI, czy CIA byli zamieszani w rozne podejrzane afery (takze i finansowe, tak, tak!). Nie spowodowalo to jednak ich zlikwidowania, ani tez wydawania idiotycznych raportow (jak to obecnie dzieje sie w Polsce). I to na tyle... P.S. Odnosnie pani Gronkiewicz - Waltz (nie znam tej pani wiec nie pozwole sobie na "poufalosci" typu "Nasza Hania Kochana"). Otoz w skali calej Polski sprawa oswiadczen majatkowych po wyborach samorzadowych dotknela KILKASET osob. A to juz raczej swiadczy o tym, ze prawo jest zle, czy kiepsko sformulowane. Czy uwazasz, ze te kilkaset osob ma cos na sumieniu??? P.S. Rozumiem, ze nie lubisz okreslonych osob (Gronkiewicz-Waltz, Balcerowicz) ale wysuwajac oskarzenia nie poparte zadnymi praktycznie dowodami stajesz sie li tylko zwyklym, malym oszczerca - i niczym wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: Wasz Prezydent, Nasz Premier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:38 Na takim korupcyjnym porozumieniu zbudowana została III-cia RP, a jednym jego z ubocznych efektów jest masowy wyjazd Polaków z ojczyzny. Nt. szkodliwej działalności służb specjalnych wypowiadali się wielokrotnie politycy wszystkich opcji, a więc coś chyba jest na rzeczy. Odnośnie złego prawa to ludzie którzy je stanowili w sejmie są najbardziej zobligowani do jego przestrzegania. I tu mogę zrozumieć jakiegoś wójta z Poszeszupia czy Szepliszczek, który mógł się pogubić w radosnej twórczości parlamentarzystów ( dotyczy to zaledwie kilku procent osób wybranych w wyborach) ale osoba z tytułem profesora i sztabem doradców powinna bardzo się pilnować, a nie próbować medialnie zakrzyczeć popełniony błąd. Nie jestem moherowym beretem jak to obelżywie próbują nazywać wszystkich oponentów jedynie słuszni i uprawnieni do rządzenia, choć czasem udaje mi się posłuchać i rydzykowego radyjka i przeczytać michnikową gazetkę. Widząc jak życie polityczne zeszło na psy mogę jedynie stwierdzić, że Polska jest chorym państwem. Czy wobec tego Kaczuszki są dobrym lekarstwem, które nas uzdrowi ? Mam tutaj wiele wątpliwości ale wrzawa jaką podnoszą media może tylko utwierdzać, że komuś mocno zaleźli za skórę. Jest demokracja więc naród znów będzie mógł przy urnie wyrazić swoją ocenę i niech tak zostanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Wasz Prezydent, Nasz Premier... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.02.07, 16:51 I tu sie "Tomaszu" zgadzamy - trzeba wciaz wierzyc w demokracje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: A dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:38 Skończ już człowieku z tymi SB>pracowali w innym systemie i to była PRACA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Polski jestem :) przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:18 mam konto i kredyt w PKOBP współpracuję z nimi, przyznaję zlustruj mnie :-P Czy wy naprawde nie widzicie potencjalnych nadużyć jakie tego typu rozwiązania mogą tworzyć. Kto twoim zdaniem miałby decydować które to są dokładnie firmy. Sam JArek w jego wielkiej osobie? Polska jest piękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint Rewelacja. Drżyjcie szpicle! Rynek się odrodzi! IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:40 To nie tylko problem "Bułgara" - Andrzeja Podsiadło (b. prezesa PBK, PKO czy Warty). Ilość TW w instytucjach finansowych będzie szokiem. Dlatego taki krzyk podnoszą. Oto kilka przykładów, które w tym trybie wyjaśnią się ostatecznie: Jan Kuźma (nazwisko z Listy IPN, tożsame z nazwiskiem Dyrektora BDM PKO BP, b. wicedyr. CDM PeKaO S.A.), Piotr Śliwicki (nazwisko tożsame z nazwiskiem prezesa Hestii Insurance S.A.). Odrębnym przykładem są takie banki jak np. BRE Bank S.A., o którym "Dziennik" 28.08.2006 r. pisał, że "Był opanowany przez służby specjalne PRLu". A teraz "lista obecności" BRE na Liście IPN: Krzysztof Szwarc, Wojciech Kostrzewa, Sławomir Lachowski, Andrzej Dorosz, Mieczysław Groszek, Barbara Błaszczyk, Sławomir Wiatr, Bogusław Grabowski i wielu innych. Zastanówcie się dlaczego BRE pod wodzą Kostrzewy finansował ITI, dlaczego Kostrzewa został prezesem ITI po tym jak jego działalność w BRE przyniosła setkimilionów strat, dlaczego wczoraj złożył żałosne Oświadczenie o braku kontaktów ITI z wywiadem wojskowym mimo, że Gazeta polska w art. "Wojenna poczta Jana Wejcherta" w ub.r. opisała te związki (sprawa była przemilczana przez ITI i Wojtka K.). Świetnie, że "prawda nas wyzwoli"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Polski jestem :) nie chce mi się już tego czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:28 Baaaaaaardzo dziwne i podejrzane, że w Banku Rozwoju Eksportu, jak to się kiedyś nazywał byli ludzie ze służb? Czy wiesz wogóle do kogo on teraz należy? Oj, źle trafiłem, zaraz się dowiem, że to nawet jeszcze gorzej :-). Otóż kochanieńki BRE to Commerzbank, czyli Niemcy. Czy sądzisz że specjalnie zatrudnialiby ludzi niekompetentnych, tylko dlatego, ze są z tzw. służb? Nie - taka tendencja jest wyraźnie widoczna po prawej stronie, gdzie ludzie oczekują niewiadomojakich stanowisk tylko dlatego, że przespali się kilka dni na styropianie i byli "internowani" w ośrodku wczasowym. Powtarzam - spółka prywatna o rynek zweryfikuje sposób zarządzania ludzi z zarządu, czy też właściciela. Najwyżej akcje polecą na pysk, ale na pewno nie dlatego, że ktoś był.niebył agentem :-) Kocham Polskę Wiem, że uogólniam i nie mam zamiaru umniejszać dokonań ludzi dzięi którym żyjemy w wolnej Polsce, ale tak właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: To robi się jasne skąd ten krzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:28 ale poczekajmy na wyniki. Gdy polskojęzyczne media krzyczą to znaczy że coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczki dwa Cza zlustrować wszystkich z babciami z wc włącznie IP: *.233.udn.pl 17.02.07, 12:42 a potem bedzie dobrobyt i 300 000 000 mięszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torres Kaczynscy to kartoflane buractwo i tyle IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:43 popatrzcie na gebe wiceministra skarbu Ireneusza Dąbrowskiego przeca to dziecko k korte jeszcze matce za cycka nie podziewkowalo a juz sie za lustracje dureń bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo i tyle IP: *.aster.pl 17.02.07, 12:45 Dobrze, ze sie bierze, skoro nawet szef LOT-u byl na drugim etacie w WSI. Podobnie jak dyrektor biura LOT-u w Chicago i 141 innych. Wyglada na to, ze praktycznie caly management. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandor Gruzel Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo i tyle IP: *.cust.imagine.ie 17.02.07, 14:01 Zdolnych polakow w ramach pomocy zza granicy na przechowanie w mieszkaniu w Dublinie przyjme od zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo.... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.02.07, 16:39 O co ci wlasciwie chodzi "Chicago"? Po pierwsze - WSI to byly sluzby dzialajace LEGALNIE w III RP, po drugie - czyzby w biurach roznych hamerykanskich linii lotniczych na calym swiecie nie bylo agentow CIA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo.... IP: *.aster.pl 17.02.07, 18:19 W biurach moze sa, ale nimi nie kieruja. Nie zdarzylo sie tez jeszcze, aby jakiejs amerykanskiej linii szefowal agent CIA. To ta delikatna roznica. Czy zastanowiles sie poza tym, dlaczego niejaki Jan Litwinski zostal prezesem LOT- u, a niejaki Tomasz Romaniuk dyrektorem biura w Chicago. Bynajmniej nie dlatego, ze byli genialnymi managerami. A podobnych przypadkow w samym tylko Locie jest poand 140, bo tylu bylo aentow WSI. Nic dziwnego, ze firma ledwo zipie, skoro zarzad i top management opanowany byl przez gosci, ktorych glownym zadaniem bylo sluzenie WSI. O to kolego chodzi w tej calej sprawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV RP - NIE Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo.... IP: *.chello.pl 17.02.07, 21:06 hehehe ale masz myslenie :). Polska jest jedynym krajem, ktora ujawnila swoich agentow :). Skad wiesz, ze jakis manager nie jest w CIA? Jak masz takie informacje to lepiej juz nie pisz na necie bo znaczy jestes szpiegiem obcego wywiadu i do rana nie dotrwasz:) CIA i FBI nigdy by nie ujawnily swoich ludzi :) no ale tam kartofle sa na polu a nie na wysokich stanowiskach a taki Macierewicz to by co najwyzej pracowal w sortowni smieci, no ale oni sa potega gospodarcza i militarna bo maja odpowiednich ludzi na odpowiedni stanowiskach a my mamy lustracje i matolów w mysl zasady Bierny Mierny ale Wierny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 04:07 1. Skad wiesz, ze tam nie ma agentow? Nie wiesz bo rzad amerykanski nei jest popierniczony i nie bedzie ujawnial swoich ludzi. 2. A skad sluzby specjalnie wszelkiej masci maja miec informacje? taki nikt z ulicy jak ty jest w stanie im cos podac? nie. aby sluzby byly skuteczne to musza miec ludzi na wysokich stolkach. ale lebiegi twojego pokroju nie sa w stanie tego pojac i szafuja jedny jak papugi katroflanymi farmazonami. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re:pomysl kolego zanm cos napiszesz IP: *.aster.pl 18.02.07, 10:55 Drogi kolego, czy nie dociera do Ciebie, ze praktycznie caly management takiej firmy, jak LOT, to byli goscie na pasku WSI. Wyjazd na placowke zagraniczna kogos spoza grupy 143 agentow agentow WSI byl praktycznie niemozliwy. Najpierw trzeba bylo zostac agentem, a potem dopiero mozna bylo awansowac. Nie liczyly sie umiejetnosci, liczyly sie tego rodzaju uklady. Kariera Mr. J. Litwnskiego, wielotniego przesa LOT-u najlepiej tego dowdodzi. Jak facet za duzo wzial od Swissaira i trzeba go bylo z LOT-u zabrac, to WSI skierowalo go do Air Polnii, ktora tez polozyl. A przypadek Mr. T. Romaniuka, ktory donosil na swoich kolegow z Chicago, gdzi trafil za wczesniejsze zslugi dla WSI? Jak wyglada dzis LOT dzieki takiemu zarzadzani przez ludzi z WSI, kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegluga i porty Re: Kaczynscy to kartoflane buractwo.... IP: 196.202.146.* 25.04.07, 10:12 Zegluga i porty, podobnie do LOTu jest w calosci opanowana przez ubekow. I prosta zmiana nic tu nie da bo zastepcy, nastepni w kolejnosci do objecia stanowisk, to z nielicznymi wyjatkami tez ubecy. mam wrazenie ze ta dziedzina ma specjalna ochrone ubecka propagandowo, agentow wplywu itp kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:48 Skali mrocznego wpływu przeszłości na teraźniejszość i przyszłość w biznesie dowodzi fakt, że są duże spółki giełdowe, takie jak np. Budimex S.A., w których byli pracownicy służb specjalnych PRLu (Przewodniczący Rady Nadzorczej,b. prezes Kredyt Banku,b. pułkownik MSW, St.Pacuk), TW WSI (Członek Rady, b. wiceprezes PKN Orlen, Andrzej Macenowicz "Parys") czy TW SB (Krzysztof Sokolik) stanowią większość polskich członków w Radzie Nadzorczej! Czy można się potem dziwić, że takie spółki wiecznie rozczarowują inwestorów wynikami finansowymi?! A przykładów tego zjawiska jest więcej. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Pasożyty z WSI i SB okradły społeczeństwo! IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:54 Analiza wiedzy i zdolności merytorycznych, tych którzy są beneficjentami przemian gospodarczych w Polsce dzięki współpracy z SB, WSI i ABW dowodzi bezspornie, że to pasożyty, które okradły społeczeństwo polskie! Przykładów znanych mi osobiście jest aż nadto. Problemem PiSu jest brak kadr i niechęć do skorzystania z kompetentnych ale "nie swoich" managerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.lanet.net.pl 17.02.07, 12:56 To są prywatne firmy i kaczkom nic do tego kto nimi kieruje. Mogą tam być nawet pułkownicy KGB. Podlegają oni kontroli Rady Nadzorczej i Zgromadzenia Akcjonariuszy i tylko przed nimi powinni odpowiadać. Komuniści z PiSu, łapy precz od prywatnego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:57 Problem w tym teoretyku, że TW siedzą w RN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.lanet.net.pl 17.02.07, 15:19 Jeżeli jesteś akcjonariuszem to ich odwołaj. Jeżeli nie jesteś to nie Twój biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenon Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.chello.pl 17.02.07, 17:27 Jestem akcjonariuszem mniejszościowym i nie mogę już patrzeć jak TW okradają spółkę giełdową i innych mniejszościowych akcjonariuszy. Jak mam ich się pozbyć z RN? Podpowiedz mi mądralo! Problem jest ważny także dlatego, że ta spółka żyje z publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:17 Masz rację. W zarządach spółek mogą być pułkownicy KGB, pod warunkiem, że członkami rad nadzorczych tych spółek będą generałowie z CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! 18.02.07, 01:10 o jaki swietny pomysl! Jak sie nie wie, jak wykonczyc konkurenta w businessie, to teraz juz bedzie sposob: zrobic z niego TW.....Nie przewiduje, zeby daleko ten kraj pociagnal, gospodarka poki co pedzi, bo nie zdazyli sie za nia zabrac, ale teraz sie zabiora, na business nie bedzie czasu, bedzie lustracja. Wypadaloby zaczac jednak od pomyslodawcy, co z ta teczka premiera? zobaczymy ja wreszcie, czy nie? Oczywiscie z zaswiadczeniem od grafologa, ze "falszywki" to rzeczywiscie falszywki, i powinno to byc zaswiadczenie od kilku grafologow, niezaleznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurent Re: Skończyć z patologią! Dość TW w biznesie! IP: 196.202.146.* 25.04.07, 09:40 A mnie TW zepchneli ze stanowiska szefa handlowego sporej firmy panstwowej na prokurenta a potem wyrzucili z firmy. pracuje za granica. TW oblowili sie niebywale i uchodza obecnie za "smietanke towarzyska" oraz "wybitne osobistosci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek skonczyc z patologia - nie wasza kasa barany! IP: 194.75.37.* 18.02.07, 09:40 jak sobie zarobisz i kupisz akcje spolki to bedziesz mogl sobie decydowac jakie oswiadczenia ma skladac jej prezes. A poki co, to spolka nalezy do jej akcjonariuszy i oni decyduja czy prezesi s godni zaufania czy nie. Najwieksza komuna to nie byli SB-cy tylko matoly, ktore same na niczym sie nie znaja i wprowadzaja socjalizm w kazdej dziedzinie zycia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinks Re: skonczyc z patologia - nie wasza kasa barany! IP: *.chello.pl 18.02.07, 09:45 Baranie, w tym problem, że często genezy powstania tej KASA nigdy nie została ujawniona... a wiele wskazuje, że może pochodzić z FOZZu i innych funduszy operacyjnych służb specjalnych! Przeraziłbyś się gdybyś wiedział ile słupów funkcjonuje jako tuzy biznesu w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo przeczytaj artykul... 18.02.07, 20:23 baranie. tu chodzi o prezesow a nie wlascicieli ciemna maso. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpiecz.. 17.02.07, 12:51 No to teraz obok notowań gielda będzie podawac także treść oświadczenia lustracyjnego prezesa. Ale będzie smiech z prezesa i jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwq No to szykują się rezygnacje... IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:56 Doskonale. Precz z TW w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpiecz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:04 Na złodzieju czapka gore, stąd taki lęk przed nowelizacją ustawy. Szkoda, że tak późno wchodzi w życie. Ciekawe co o niej powie TW Bolek. Kto mu się dopierze do tyłka, ale to jest kwestia czasu. Do dzieła Kaczory ! Tak trzymać !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Lustracja najwazniejsza? Co za dziwny kraj! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.02.07, 16:45 "TW Bolek"? Czy to nie ten, dzieki ktoremu Szalone Kaczory mogly zdobywac pierwsze "szlify" polityczne i - w koncu - zaczac dzialac na wlasna reke? Odpowiedz Link Zgłoś
kakaz Re: Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpie 17.02.07, 13:05 No wiec widac teraz dosyc wyrazie czemu sluza te dzialania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator. Re: Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:06 Już srasz w portki. Poczekaj. Nie od razu dobiorą ci się do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: market fan Będzie taniej o "rentę szpiclowską"! IP: *.chello.pl 17.02.07, 13:08 Zdominowanie życia gospodarczego w Polsce przez ludzi ze służb specjalnych kosztuje nas wszytkich. Wyeliminowanie tej warstwy pasożytów będzie zbawienny dla urynkowienia rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Re: Będzie taniej o "rentę szpiclowską"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:15 Czegos tak glupiego dawno nie slyszalem. Dawno, znaczy od ostatniego wystapienia niejakiego Antka policmajstra i jego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Będzie taniej? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.02.07, 16:59 Hej "market fan"! Czy moglbys wytlumaczyc co to jest "urynkowienie rynku"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: market fan Re: Będzie taniej? IP: *.chello.pl 18.02.07, 17:16 To zbawienny skutek lustracji w biznesie polegający m.in. na tym, iż zmniejszona będzie możliwość robienia kasy dzięki nielegalnemu (i bezkarnemu) wykorzystywaniu informacji poufnych, karalnemu preferowaniu swoich kumpli ze służb w biznesie czy finansach (np. poprzez finansowanie korporacji pozbawionych zdolności kredytowych, etc.), przejmowaniu firm (w tym także notowanych na GPW) z rażącym naruszeniem prawa po to, by przejąć atrakcyjne rynkowo aktywa, itd, itd,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Ten nieszczesny kraj zupalnie zwariowal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:13 Przeciez to wszystko przypomina jakis szalony bal w domu wariatow! Czy Polacy sa na prawde az tak strasznie glupi aby takie rzady tolerowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ten nieszczesny kraj zupalnie zwariowal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:23 Szkoda, że te rządy tak późno przyszły i dopiero teraz zaczęły robić porządki. Trzeba to było zrobić już po 1989 roku. Straciliśmy tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Siurek Re: Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.02.07, 13:34 Obawiam sie, ze nawet jesli juz zlustruja wszystkich agentow, zajma sie wyszukiwaniem Zydow, potem leworecznych, potem takich, co maja jakies znamiona na skorze (ciekawe, po co to ukrywaja?) potem przyjdzie czas na wegetarian, potem dostawcow pizzy, a i tak tym chorym z nienawisci kaczkosrancom bedzie malo. Chodzi bowiem o to, ze ich chorobe napedza nie tylko strach przed odpowiedzialnoscia za decyzje w innych dziedzinach (np. sluzbie zdrowia, ktora tonie w zgielku calego tego lustracyjnego cyrku, czy w systemie ubezpieczen spolecznych, ktory runie za kilka lat), ale takze zadawnione konflikty i kompleksy, ktorych nie wypedzi sie z nich nawet czosnkiem i egzorcyzmami. To ludzie naprawde gleboko nieszczesliwi, byc moze skrzywdzeni w dziecinstwie, co ich czesciowo usprawiedliwia, ale, na Boga, niech nie okreslaja sie mianem 'katolikow'. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
klara93 Pamietacie Jakubowską 17.02.07, 13:35 i słynne "i czasopisma"? zera z pisuaru nie potrafią nic logicznego i mądrego ułożyć,potrafią tylko zerżnąć cudze pomysły jak te pasożyty żywiące się na cudzym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpiecz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:37 O narodzie kogoż Ty wybrałeś?To jest karygodne i żenujące!A podobno są prawnikami no i ten "Sejm".To jest farsa systemu państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspomnienie Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpiecz.. IP: 81.219.51.* 17.02.07, 13:48 Pamiętam jeszcze jak Irek Dąbrowski chciał nam puścić jakie "ostry szwecki film" na zajęciach z Mikroekonomii II, ale nie pamiętam czemu się wtedy opanował, a szkoda bo film mógł być całkiem ciekawy, a zajęcia nudne jak flaki z olejem. A teraz jaki "święty" inkwizytor lustracji. Dziwny jest ten świat... Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Wałęsa jednak ma rację . 17.02.07, 13:53 Mamy półdurnia za prezia ,jeden um podzielił się na dwóch a co z jajcam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jedna z 1 na liscie to powinien byc IMPEL IP: *.magma-net.pl 17.02.07, 14:07 zalozyciele i szefostwo dobrze zakotwiczone w ukladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Ola Jakubowska tym palantom dopisała co nieco!! 17.02.07, 14:09 Ola Jakubowska tym palantom dopisała co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srającynaubecje chyba mam prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:12 decydować czy chcę dać kase jakiemuś sku..synowi czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: chyba mam prawo 17.02.07, 17:45 Jak dajesz na tace w kosciele, to tez nie wiesz, czy Twoja kase dostanie TW czy pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurent Re: chyba mam prawo IP: 196.202.146.* 25.04.07, 09:55 Do tej pory polska gospodarka ma wszelkie cechy siatki gangsterskiej. I mam prawo wiedziec komu powierzamy swoje czy panstwowe pieniadze. Kto rzadzi bankiem.Kto spiskowal aby ukrasc moje pieniadze z ZUS pod pretekstem informatyzacji. Kto z tego wciaz istniejacego ukladu wyrosl i wciaz obraca moimi pieniedzmi, nawet mnie o tym nie informujac??? No kto?? No powiedz kto??? Chyba mam prawo wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berettakk Lustracja obejmie szefów banków, firm ubezpiecz.. IP: *.nsm.pl 17.02.07, 14:15 Ewentualna lustracja szefów prywatnych spółek giełdowych będzie największym zamachem na wolny rynek w historii III RP. Wstyd i hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Polski jestem :) Kocham ten kraj :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:15 Ludkowie kochani, chcecie się bawić w lustracje i szukanie agentów, to róbcie to na swoim podwórku, tj. w spółkach państwowych, gdzie upychacie swoich kolesi, oraz w samorządach. Mi to pasuje, choć i tak jest to działanie dla mnie niezrozumiałe. Dobrze napisali - rolą spółki giełdowej jest zapewnienie jej zysku, czyli w ostatecznym rozrachunku jej akcjonariuszom. Jak dla mnie, jako posiadacza całkiem zróżnicowanego portfela akcyjnego, decyzje może podejmować nawet Marsjanin, o ile będzie kompetentny i firma będzie miała dobre wyniki. Minęło już 18 lat od 89, czy ci ludzie naprawdę sądzą że takie sprawy kogokolwiek jeszcze interesują? Zajmowanie sie nimi jest potrzebne (ciekawe tylko dlaczego nasi kochani rządzący nie załatwią tego jak w NRD, ach prawda, czy by się późiniej zajmowali, teraz są ekspertami w tej dziedzinie :-)), ale w inny sposób. Bez pokazówek, ale za to skutecznie. Okazałoby się wtedy, ze już wszystko zostało wyjaśnione po 2 latach takiego działania :-). PIS, czy LPR nigdy nie dopuszczą do wyjasnienia tych spraw do końca - ci ludzie już cierpią że wojna skończyła się już tak dawno i coraz bardziej trzeba ją odgrzewać przy kontaktach z Niemcami :-). Ja wiem, że nieudacznicy, którzy obecnie są u władzy sądzą, że w wolnej Polsce nie było innej możliwości na dorobienie się, niż poprzez układy nabyte jeszcze w SB/Milicji/Wywiadzie/GRU/KGB/../Związku Działkowców Polskich :-). Otóż można było. Zresztą jest całkiem sporo stosunkowo niewielkich firm założonych przez ludzi którzy za komuny "w najgorszym razie" kończyli studia, a w sporej części są wytworem lat dziewięćdziesiątych. Jeżeli WGPW naprawdę chce stać się znaczącym rynkiem w skali Europejskiej to powinna unikać tego typu rozwiązań. Sądzicie, że u nas były wałki przy prywatyzacjach? U naszych sąsiadów były niemniejsze, a w zalezności od kierunku i większe się zdarzały :-). Po co zniechęcać firmy z tamtych krajów> Wyobrażacie sobie taki pomysł w Szwajcarii? Czy nie lepiej nie robić niepotrzebnego szumu i zarabiać? Zresztą po co pisać więcej, jak i tak elektorat tych zabawnych ludzi tego nie zrozumie. Już wyobrażam sobie minę obcokrajowców w zarządach na taką konieczność :-). Odpowiedz Link Zgłoś