Gość: pen Agenci trzęsą d.! IP: *.chello.pl 21.02.07, 18:20 Wiele lat czekałem na moment, kiedy ujawnione zostanie ilu rzekomych "ludzi sukcesu" zbiło kasę dzięki swym skrywanym związkom ze służbami specjalnymi PRLu. Jako prywatny inwestor mam prawo wiedzieć, czy agenci PRLu są we władzach spółki publicznej, której jestem akcjonariuszem! Obecna histeria potwierdza, że wielu ma się czego bać! Prześledźmy choćby zbieżność (być może przypadkową?) przykładowych nazwisk obecnych na Liście zasobów archiwalnych IPN z nazwiskami ludzi znanych w finansach i bizensie: Michał Sołowow, Wojciech Kostrzewa, Piotr Śliwicki, Sławomir Lachowski, Jan Kuźma, Mieczysław Groszek, Bogusław Grabowski Lustracja da im szansę zweryfikowania wątpliwości. Coś mi podpowiada, iż najwięcej szpicli znajduje się w tym spółkach, które najczęściej lekceważyły prawa akcjonariuszy mniejszościowych...Parasol ochronny służb dawał bezkarność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na tak Jestem ze środowiska giełdowego i wcale nie szukam IP: *.chello.pl 21.02.07, 18:30 wyjścia dla uniknięcia lustracji. Wręcz odwrotnie! Panie red. Samcik, uprawia Pan propagandę promując jedynie poglądy tych, którzy mają powody do obaw. Niech Pan weźmie pod uwagę, że znakomita większość chciałaby raz na zawsze skończyć SBeckimi powiązaniami na życie gospodarcze w Polsce - co powodowało i powoduje nadal wiele negatywnych konsekwencji dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decent Wiosna będzie nasza! IP: *.chello.pl 21.02.07, 18:43 Wreszcie wyjdzie szydło z worka. Okaże się jak potwornym kłamstwem było insynuowanie Polakom, iż akumulacja kapitału niesłusznie zwana była prywatyzacją w jakoby wolnorynkowej gospodarce. Okaże się co było przepustką do zostania miliarderem w ciągu kilku lat. Wałęsa coś o tym wie, bo przebąkiwał ostatnio, że szpicle byli lepiej przygotowani do przejęcia gospodarki. A on biedak nie mógł nic zrobić - no bo jak się ma dwie lewe nogi, i Wachowskiego w roli szefa Kancelarii to nijak było zrobić cokolwiek innego jak tylko stać na straży układu. Przyzwoici członkowie środowiska giełdowego świadomi skali infiltracji środowiska biznesu i finansów przez ludzi służb specjalnych PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPR KG SB WSI.... Re: Lustracja spółek giełdowych trafi do Trybunał IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.07, 18:50 ...czas zakonczyc taniec MOSCIPANOWIE, a mysleliscie ze POLSKA zginela? Biale bedzie biale , czarne czarnym a czerwone bedzie zakazane !!! ... do 2 pokolenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umbrel Lustracja przywróci pojęcie etyki w biznesie IP: *.chello.pl 21.02.07, 19:04 Szpiclom marzy się parasol Trybunału Konstytucyjnego nad ich mroczną przeszłością. Tacy bogaci a nikt ich nie poinformował, że co nieco się w Polsce zmieniło... Promować należy przedsiębiorczych Polaków takich jak R.Kluska. Złodziejom zaś należy konfiskować majątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Lustracja przywróci pojęcie etyki w biznesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:33 Jak oni tyle lat siedzieli w tych bankach i tłukli kasę to teraz mogą im najwyżej naskoczyć na pukiel. Mają takie zasoby że mogą do końca życia siedzieć na plaży i kiwać palem w piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Lustracja spółek giełdowych trafi do Trybunału? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:34 No i znowu wyjdzie znakomita znajomość prawa rządząych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Lustracja spółek giełdowych trafi do Trybunał IP: 84.38.160.* 16.03.07, 15:08 Boze moj, ale idioci pisza te komentaze! Guzik mnie obchodzi, kto z nich i kiedy byl agentem KGB czy CIA, ja zycze sobie, zeby wartosc moich akcji rosla dzieki rozsadnym dzialaniom tych bylych agentow. A teraz moge sie spodziewac tylko spadkow na gieldzie, bo prezesi spolek beda zajeci problemem lustracji a nie pomnozaniem moich pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś