Dodaj do ulubionych

Dla węgla nie ma granic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:05
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=57725483
Obserwuj wątek
    • Gość: śleper Dla węgla nie ma granic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=57725483
    • Gość: harry Kto podpisal zgode na likwidacje szybu IP: *.as.kn.pl 26.02.07, 00:31
      przeciez mogl stac i czekac na lepze czasy.teraz mozna by wznowic eksploatacje.ale poco-lepiej zrobic szum medialny wokol nieretownych kopaln i zaczac je likwidowac bezpowrotnie ku uciesze publiki i niemyslacych politykow.koszt drazenia szybu na glebokosc 1000m to ok 200mln zl + uzbrojenie go w wieze szybowa i wyciag skipowy to kolejne 200 mln zl.trzeba byc baranem zeby podpisac likwidacje takiego majatku wiedzac ze na dole sa tak ogromne zasoby cennego surowca!niestety teraz trzebaby budowac nowy szyb lub byc zdanym na laske sasiadów.podziekujmy bezmyslnym politykom i krzykaczom karmionym przez media!
      • p.dziubek Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu 26.02.07, 00:37
        O ile mnie pamięć nie myli były to decyzje podejmowane przez tą samą ekipę,
        która obecnie też zajmuje się gospodarką. To takie może zbyt duże uproszczenie,
        ale... . Osiągnięcia obecnej ekipy speców od gospodarki są bardzo podobne.
        • Gość: Waldek Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 07:25
          Część osób które podjęło te decyzje jest teraz w opozycji i mocno przebiera
          nóżkami do objecia władzy za 2 lata. I będą rządzić w koalicji z innymi którzy
          też byli u wadzy i popisali się największą ilością afer w sferach władzy
        • Gość: pplar Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu IP: *.crowley.pl 26.02.07, 09:38
          czy ty jestes ta sama osoba, ktora napisala ten komentarz 2 lata wczesniej?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=17082767&a=17108650
          • p.dziubek Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu 26.02.07, 21:41
            Tak, przyznaję się. Jak widać ta kwestia ciągle wywołuje u mnie te same emocje.
            • Gość: pplar Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu IP: *.e-wro.net.pl 26.02.07, 22:03
              a ja jestem ta osoba ktora wtedy napisala to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=17082767&a=17115510
              Mam nadzieje ze Pan pamieta nasza korespondencje sprzed okolo 2 lat (narysowal
              mi Pan kilka rzeczy). Czy moglby Pan sie do mnie jeszcze raz odezwać na
              adamch@interia.pl (o ile bedzie mial Pan ochote), jako ze stracilem do Pana kontakt?
      • wlodwoz Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu 26.02.07, 08:21
        harry! widzę, że znasz się na rzeczy. Jednak tam przekrętów było o wiele, wiele
        więcej! Mógłbym je przytaczać długo.
        • Gość: harry Re: Kto podpisal zgode na likwidacje szybu IP: *.as.kn.pl 27.02.07, 22:50
          przyjkre to ze zawsze musza byc jakies przekrety a na dodatek winnych brak.koncze studia na polibudzie we wroclawiu na wydziale geoinzynierii gornictwa i geologii osobiscie chce pracowac na miedzi ale sprawy wgeglowe nie sa mi obce.w koncu bezpieczenstwo energetyczne kraju powinno byc na 1 miejscu!
          pozdrawiam
    • Gość: Kris Re: Dla węgla nie ma granic IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.02.07, 01:41
      Czeska firma moze i potrafi bo ona jest jak wynika z artykulu -prywatna.Jak by
      u nas gornictwo bylo prywatne to stalo by zupelnie inaczej.Nie wiem czy to
      widzicie ale to jedyna galaz gospodarki co nie jest prywatna.
    • Gość: Arietta Dla węgla nie ma granic IP: *.autocom.pl 26.02.07, 05:25
      kolejny weglowy kit.
      Od strony Czeskiej Ostrawytj. regionu Ostrawskiego juz dawno jest podkop i
      eksploatacja.
      Polscy górnicy zamiast pracować w Polsce to pracują w Czeczechah i przedostaja
      sie do Polski juz dano przekopem górniczym.
    • wlodwoz Dla węgla nie ma granic 26.02.07, 08:26
      Tomasza Głogowskiego proszę o kontakt. Chętnie podrzucę trochę ciekawych tematów
      dotyczących "Morcinka"
      • Gość: pplar Re: Dla węgla nie ma granic IP: *.e-wro.net.pl 26.02.07, 20:24
        serio masz jakies ciekawe materialy o Morcinku?
        Bo tak sie akurat sklada ze szukam takowych :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka