Gość: Szarlej IP: 80.72.34.* 02.05.03, 00:22 No to wypijmy piwko z tej okazji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirek Re: Heineken kupi BBAG IP: *.chello.pl 02.05.03, 02:33 W Polsce pozostał do kupienia jeszcze Strzelec z Brokiem. Ciekawe czy się uchowa ta ostatnia polska grupa piwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrS a co za roznica? IP: *.1000lecie.pl 02.05.03, 12:20 ..czy polskie czy nie polskie, byle dobre i niedrogie - Zywiec, Lech, Tyskie rulz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkochol tfuj wruk Re: a co za roznica? IP: 213.194.23.* 02.05.03, 19:59 Gość portalu: TrS napisał(a): > ..czy polskie czy nie polskie, byle dobre i niedrogie - Zywiec, > Lech, Tyskie rulz ! Dokladnie tak, a jak wejdziemy do UE, to rzad bedzie bedzie musial obnizyc akcyze na importowane browarki i wtedy kazdy bedzie mogl zlopac, co bedzie chcial! Na szczescie nie ma nic lepszego niz schlodzony do +2 stopni Zywiec albo Tyskie! Long live Polish beer industry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Heineken kupi BBAG IP: *.inter / 192.168.1.* 02.05.03, 13:16 BROK jest polskim browarem? Myślałem, że od doś długiego czasu swoje udziały posiada tam Holsten. Tak na marginesie, to niedawno zaprzestano rozlewania piwa w browarze w Połczynie Zdr., na rzecz ... wody mineralnej, która ponoć cieszy się dużym popytem na rynkach zachodnich (w kraju nie do nabycia) ze względu na swe walory zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeromino Re: Heineken kupi BBAG IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 18:17 A po cholerę komuś bankrut ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jer Kupi po to, żeby zlikwidować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.03, 07:13 Tak jak u nas. Kupują browary, potem je zamykają (Gdańsk, Braniewo, niedługo Elbląg). W dziąsło szarpani "inwestorzy"... Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Kupi po to, żeby zlikwidować 05.05.03, 19:21 Co Wy z tym Elblągiem??? Jeszcze raz powtórzę - browar w elblągu nie będzie zamknięty, dla Twojej świadomości właśnie się go rozbudowuje, poza tym nie dawno wmontowano wielkie unitanki przywiezione z zamkniętego gdańskiego browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Heineken kupi BBAG IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 09:39 Trzy kolejne browary do zamknięcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodowiec Re: Heineken kupi BBAG IP: *.bris.ac.uk 02.05.03, 11:19 tak jak mowicie pewnie kupia zeby zamknac albo przerobic na rozlewnie heinekena, a miejscowe gatunki zostana kompletnie spieprzone i sie beda roznily od heinekena tylko z nazwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Heineken kupi BBAG IP: *.acn.waw.pl 02.05.03, 13:27 To może być spory problem dla polskich browarów. Heineken to właściciel Żywca, Leżajska, Warki, Elbląga i paru zamknietych browarów, które można kupic pod warunkiem, ze nie będzie się w nich robić piwa. BBAG to Van Pur, Warszawa i Bydgoszcz. Można się spodziewać, ze jednemu właścicielowi z prawie 50% - wym udziałem w rynku może się nie opłacić posiadanie w Polsce prawie dziesięciu działających browarów, z których większość nie pracuje na pełnych obrotach. Efekt łatwy do przewidzenia - można tylko zgadywać, który browar zostanie zamkniety jako pierwszy. Ja bym z przykrością obstawiał taką kolejność - Elbląg, Leżajsk, Bydgoszcz. A swoją drogą, ciekawe kiedy jakiś zachodni inwestor w branży postanowi zbudowac w Polsce nowy browar. Nie czekając na odpowiedź, mam drobną radę - jezeli nie chcemy za 3 lata wybierać między Carlsbergiem a Heinekenem, pamiętajmy o małych polskich browarach, które cały czas istnieją a piwo robią często nie gorsze. Przykłady (kolejnośc przypadkowa - nie mam w tym zadnego interesu): Lwówek, Jabłonowo, Konstancin, Krasnystaw, Nakło, Witnica, Głubczyce, Zabrze, Łomza, Grybów i wiele innych. to prawda, ze nie da się ich spotkac w każdym supermarkecie, ale często wystarczy się odrobinę rozejrzeć po okolicznych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: Heineken kupi BBAG 05.05.03, 19:19 Wspomniałeś , że Elbląg jako pierwszy. Ja ci powiem, że nie zamyka sie czegos co się aktualnie rozbudowuje, powieksza halę, a ostatnio zamontowano kilka wielkich unitanków z zamkniętego heveliusza w Gdańsku. Więc raczej zmień kolejnośc. Poza tym zapomnaiłes o browarze w Braniewie i go się zamyka właśnie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkochol tfuj wruk! Re: Heineken kupi BBAG IP: 213.194.23.* 02.05.03, 19:56 Gość portalu: Szarlej napisał(a): > No to wypijmy piwko z tej okazji Ja poszedlbym nawet dalej, proponuje wypic 4 browarki oraz 2 pryty z tej okazji! Niech sie swieci drugi maja! Z partyjnym pozdrowienyem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambino Piwko z Zywca IP: *.240.81.pwd-by.belgacom.net 02.05.03, 20:45 No to Zywiec zgarnia wiekszosc polskiego rynku jesli dobrze kapuje. I co teraz... przygoda, przygoda, kazdej chwili szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Piwko z Zywca IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.20.* 04.05.03, 13:53 ja tam do Heinekena nic nie mam bo to zajebiste piwko. Nie mamy sie tez czego wstydzic bo Zywiec, Warka czy Tyskie to swietne piwka ale Jablonow?! Ludzie bez przesady,przeciez to sikacz.Pozdrawiam prawdziwych piwoszy Odpowiedz Link Zgłoś