Dodaj do ulubionych

Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 10:56
A co mają do roboty w kaczym grodzie. Tu panuje przekonanie, ze bycie lekarzem
to powolanie a nie praca, wiec powinni robic za darmo. W PL wszystko sie
idealizuje hutnikow, gornikow, lekazy itp.. Ci ludzie nie pracuja dla siebie
tylko dla narodu. Przy takim podejscu nie dziwie sie sam stad spadam po
obronie magisterki. Odbylem juz praktyki w Londynie w pozadnej firmie, ktora
chce mi placic pieniadze a nie orzeszki. W PL jak szukalem pracy to propozycje
wynagrodzenia byly na poziomie 1000-1400 zl BRUTTO!!! i co ja k... ma zrobic z
ta kasa ktora mi zostanie? kupic sobie sznur i sie powiesic?!
Obserwuj wątek
    • miron999 Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski 05.04.07, 11:02
      Ano tak się porobiło. Jak się z lekarzy robi morderców i łapówkarzy,
      wszystkich 'wrzuca do jedego worka', płacąc 300Euro miesięcznie... Kiedyś
      studenci wybierali medycynę chociaż ze względu na prestiż społeczny, uznanie
      pacjenta. Nie obwiniajcie o to medyków - wina jest na Wiejskiej!
      miron
      • poszeklu Trzeba placic za studia tyle ile sa warte 05.04.07, 16:45
        Jak jest tak wielu chetnych na studia w Polsce i do pracy
        poza Polska, to znaczy ze w polsce szkola jest za pol darmo.
        Trzeba podniesc poziom i zwielokrotnic cene aby byla zblizona
        do podobnej w Londynie.
        Potem niech delikwent robi co mu sie podoba. Nikogo nie powinno
        bolec, ze chce pracowac i zyc w Londynie. Stawki same sie ustala
        po pewnym czasie. Jak Michniki beda musialy latac do przegladu
        dentystycznego samolotem na swoj koszt, to im sie odechce
        pierdoly wypisywac w swoich szmatlawcach.
        • poszeklu Re: Trzeba placic za studia tyle ile sa warte 05.04.07, 16:49
          Jak jest tak wielu chetnych na studia w Polsce i do pracy
          poza Polska, to znaczy ze w Polsce szkola jest za pol darmo.
          Trzeba podniesc poziom nauki i zwielokrotnic za nia zaplate
          aby byla zblizona do podobnej w Londynie. Zyskaja na tym
          polskie wyzsze uczelnie.
          Potem niech delikwent robi co mu sie podoba. Nikogo nie powinno
          bolec, ze chce pracowac i zyc w Londynie. Stawki same sie ustala
          po pewnym czasie. Jak Michniki beda musialy latac do przegladu
          dentystycznego samolotem na swoj koszt, to im sie odechce
          pierdoly wypisywac w swoich szmatlawcach.

• adas313 Re: Trzeba placic za studia tyle ile sa warte 05.04.07, 17:22
          > Trzeba placic za studia tyle ile sa warte

Śmiem twierdzić, że niektóre kierunki byłyby mocno deficytowe.
        • Gość: ewa Re: Trzeba placic za studia tyle ile sa warte IP: *.lns1.syd7.internode.on.net 10.04.07, 13:01
          na calym swiecie studia medyczne sa platne, dla mnie to chore, ze polska szkoli
          przyszlych lekarzy za frajer. w australii czy usa mozna uzyskac pozyczke od
          rzadu jak sie na studia nie ma, ale trzeba ja oddac.
          na prawde pochrzaniony tej kraj....
    • forresty Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski 05.04.07, 11:13
      a zaco sie wykształciłeś? Czy w tym kraju panuje opinia że każdy musi być
      lekarzem ? Jakbyś w polsce tak jak na zachodzie miał płacić za studia prawnicze,
      lekarskie to i byś zarabiał tyle ile ile trzeba . studia w polsce to relikt
      komunizmu który produkuje masowych magistrów - półanalfabetów.
      • Gość: ja Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: 195.136.143.* 05.04.07, 11:21
        TYŻ PRAWDA
        • Gość: znowu ja Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: 195.136.143.* 05.04.07, 11:25
          Ale co z tego? Co proponujesz? Lekarze mają startować w wyborach do sejmu, żeby
          mogli zmienić prawo? Oni chcą żyć i pracować zgodnie ze swoim wykształceniem.

Aha, no i wszyscy w Polsce to analfabeci - oprócz Ciebie??
      • Gość: Poeta Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 11:26
        Ja koncze prawo na UWr, za ktore place z wlasnej kieszeni. I nie mam zamiaru
        pracowac za 1200 brutto, skoro dostalem oferte 2300 funtow miesiecznie, nawet po
        odjeciu podatku jest to bardzo dobra kasa. Takze w czerwcu sie bronie i spadam z
        tego chorego kraju.
    • Gość: Katolik Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:20
      Nic tu nie będą mieli do roboty. Zbudujemu jeszcze kilkaset kościołów i
      będziemy się modlić o zdrowie.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski 05.04.07, 11:29
      No i dobrze, mniej gąb do wykarmienia, a chorych uleczy dobre słowo i
      błogosławieństwo wielkiego Polaka.
    • Gość: q Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.torun.mm.pl 05.04.07, 11:30
      Hippokrates pisze się przez dwa "pp".
      nie niższy/mniejszy-krates
      tylko konio-krates ;).
    • pestycyd Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski 05.04.07, 12:27
      A po co nam lekarze?! Kazdy Polak wie, ze wystarczy 5 zdrowasiek w piecu chlebowym.
    • Gość: Karolina proponuje IP: *.toya.net.pl 05.04.07, 17:00
      niech wyjeżdżają, ale najpierw najpierw powinni oddać państwu te kildziesiąt/kilkaset? tysięcy złotych, które poszły na ich edukację... jak nie oddadzą niech zostają, zresztą nie dziwię im się... szerokiej drogi
      • Gość: Marta50 Re: proponuje IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.07, 17:09
        A ja im zycze powodzenia w szerokim swiecie, niech znajda sobie taki kraj gdzie
        bedzie dla nich sie oplacac pracowac za ten trud jaki wlozyli w nauke, taki kraj
        z ktorego moga byc dumni, taki kraj gdzie wiecej zyczliwosci i normalnych na
        swiecie warunkow ich spotka, niech przynajmniej sluza ludziom tam gdzie znajda
        godnosci i nie beda zdani na intrygi, zdani na polowanie na czarownice, skoro
        Polska nie moze im zaproponowac niczego, nawet tego zeby sie z odrobina dumy
        przyznac ze pochodza z Polski.
      • Gość: Absolwentka. Re: proponuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:52
        Ceny usług podaje się przed transakcją, a nie po. Tak nakazuje uczciwość.
    • Gość: karolina a ile ci zostanie IP: *.toya.net.pl 05.04.07, 17:02
      no ja nie wiem, czy jak zapłacisz rachunki i kupisz chleb i smalec (na nic więcej nie licz) to ci na sznur starczy, bo ja dostaję 5 złoty za godzinę, i gdyby nie mój narzeczony, to by mnie nie było stać nawet na buty od chińczyka za 20 złoty...
    • Gość: kartuz Przyszli lekarze chcą wyjechać ale nie wyjada IP: *.range86-143.btcentralplus.com 05.04.07, 21:15
      Tylko tak strasza
    • Gość: Janusz Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.04.07, 22:22
      To możęniech płacą za te swoje studia a nie za freeco nauka a do roboty to się nie nadają
    • Gość: bunia Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.is.net.pl 10.04.07, 11:54
      Jeżeli studenci medycyny nie planują pozostawania w kraju to powinni zwrócić
      koszty swojego wykształcenia.Ja płacę ze swoich podatków m.in. na to by mieć
      zapewnioną opiekę medyczną.W innych krajach studia są płatne i wtedy lekarz może
      pracować gdzie chce nawet na Kubie.
      • Gość: Absolwent Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:29
        Wszystkie studia zrobić płatne i ceny wolnorynkowe. Podnieść poziom
        kształcenia, a za przektęty i łapownictwo skutecznie karać. Kirunki studiów
        gdzie poziom w ostatnich latach b. poleciał należy zlikwidować, a sprawców
        obniżania poziomu odsunąć od władzy, a nie awansować. Dla biednych zwrotne
        stypendia. Płace też wolnorynkowe, na państwowych posadach jawne. Decydenci
        państwowych posad, obowiązkowo powinni ręczyć całym majątkiem za podejmowane
        decyzje. Nie masz poręczeń ani zabezpieczeń, nie kandydujesz w wyborach.
        Rozliczyć z przetargów i prywatyzacji z ostatnich 20 lat. Każdy ma obowiązek
        rozliczyć się z posiadanego majątku i jak go zdobył. Nie ujawnisz konta w
        Szwajcarii nie kandydujesz lub tracisz stołek państwowy.
    • Gość: Maxi Re: Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:18
      Jestem lekarzem i zasadniczo się z Tobą zgadzam. Nie zgadzam się tylko z
      pierwszym zdaniem. Nie wyjeżdżam z kraju z powodu Kaczyńskich, tylko z powodu
      smrodu jaki pozostawiły po sobie rządy Kwaśniewskiego i Tuska.
    • Gość: Doktor Przyszli lekarze chcą wyjechać z Polski IP: 194.114.147.* 27.04.07, 13:11
      Nie ma na co czekać ja znalazłem pracę w Irlandii przez agencję Directionjob i
      przez kilka lat na pewno nie wrócę do Polski.

Pozdrowienia dla wszystkich planujących wyjazd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka