Dodaj do ulubionych

Firmy: jest super, ale nie ma kto pracować

• Gość: Gall Firmy: jest super, ale nie ma kto pracować IP: *.pzl.swidnik.pl 19.04.07, 10:35
      Jakby pracodawcy dali swoim pracownikom godziwie zarobić - to nie byłoby
      problemu z ich znalezieniem. I nie ma się co dziwić, że zamiast zarabiać 1000 zł
      brutto ludziska wyjeżdżają w świat za lepszą pracą
    • wreanch Firmy: jest super, ale nie ma kto pracować 19.04.07, 10:59
      Właśnie jestem ze śląska z tak zwanego zagłębia bezrobocia (Chorzów 18%, Bytom, Siemianowice Śląskie 19,5 %, Zabrze 19 %(Chińscy spawacze mają robić w Monstostalu Zabrze), Świętochłowice 25%), rąk jest za dużo więc pracodawcy to prawie bogowie. Inwestycje są ale dla swoich albo tak śmieszne stawki np: Johnson Controls 7,5 zł brutto h praca w systemie brygadowym. Niech tylko stawki dźwigną to będą ręce do pracy.
    • Gość: patthecat To może zaczniecie płacić, jak taki dobrobyt... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 11:03
      Gó..ani niewolnikobiorcy za 800 złotych....
      • Gość: Tomek Re: To może zaczniecie płacić, jak taki dobrobyt. IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 20.04.07, 05:30
        W jednym zdaniu obrażasz i żebrzesz. Powiedziałbym, że dziwię się, ale przywykłem.
    • Gość: slawek chcialbym tylko przypomniec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 11:53
      kiedys 2 lata temu podczas czatu z Panem Majcherkiem na ktoryms z portali,
      zapytalem go co bedzie jak do wladzy dojdzie pis samoobrona lpr. odpowiedzial
      mi ze jest to niemozliwe, jesli do tego dojdzie to bedziemy mieli kryzys w
      stylu argentynskim, inwestorzy sie wycofaja itd. I po paru latach widzimy co
      byly warte przepowiednie tego "guru". Zdrowe zasady rynkowe sluza kazdemu, bo
      wykluczaja patologie. Im wiecej grup zawodowych tzw "swietych krow" tym gorzej
      dla gospodarki. Jesli na przyklad lekarze chca zarabiac 5 tys niech zarabiaja
      ale niech maja zainstalowane kasy w swoich gabinetach i placa podatki. tak samo
      jest z innymi.
    • bopin super 19.04.07, 14:49
      Jest super, tylko nie ma komu płacić.
      • Gość: adrian Re: super IP: *.eranet.pl 20.04.07, 08:54
        To wszystko bzdury wyssane przez pismaków zza biurka.
        Niech taki pismak wyśle ze 100 CV na ogłoszenia o pracę.
        Jak dostanie 5 zaproszeń do rozmowy to bedzie sukces.
        Adasiu Michniku, dlaczego puszczasz takie bzdury do druku?
    • Gość: eloss Firmy: jest super, ale nie ma kto pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:12
      moze napiszecie prawde ze nie ze nie ma kto pracowac tylko zarobki sa takie
      niskie ze kazdy woli wyjechac za granice albo zyje z minimum!! to jest
      fakt!!!!! wiec nie gadajcie głupot.
      • olko4 Re: Firmy: jest super, ale nie ma kto pracować 20.04.07, 15:44
        moj szwagier Ukrainiec pracuje w Moskwie za 800 dolarow ja w Polsce [technik
        budowlaniec]za 2100zl zapwnim was ze pracownicy z bliskiej zagranicy nam nie
        groza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka