kargulopawlak 24.04.07, 12:59 No to juz sie napracowali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zigi Protest cywilnych pracowników wojska IP: 87.252.158.* 24.04.07, 13:18 W pełni ich popieram. Zobaczcie sobie jak wyglądają polskie jednostki wojskowe. Notoryczny brak pieniędzy na remonty i dostosowanie do warunków niezbędnych by zapewnić bezpieczeństwo kraju. A pieniądze z naszych podatków idą na nierentowne kopalnie i inne państwowe molochy. Obowiązkiem państwa było i jest zapewnienie bezpieczeństwa obywatelom. I dlatego właśnie na wojsko oraz policję powinny iść pieniądze z naszych podatków a nie na darmozjadów w kopalniach oraz biurokratów których z każdym rokiem przybywa. Rozwiązaniem jest prywatyzacja, ograniczenie biurokracji oraz inwestycje w obronność oraz bezpieczeństwo wewnętrzne. Państwo ponadto z naszych podatków powinno budować systemy komunikacji (drogi, lotniska, linie kolejowe). Cała reszta lepiej da sobie radę będąc prywatna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.botany.gu.se 24.04.07, 13:57 Z puktu widzenaia obywatela to takie same darmozjady. Jaka obronnosc? Czym? Przestazalym sprzetaem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigi Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: 87.252.158.* 24.04.07, 14:06 Właśnie na ten sprzęt powinny iść pieniądze. Ja nie napisałem że te pieniądze mają iść na pensje tych ludzi. Te pieniądze powinny iść na wyposażenie ale także na pensje specjalistów którzy się tym wszystkim zajmują. A tak z innej beczki to ktoś tą infrastrukturą powinien się zajmować i są to właśnie cywilni pracownicy wojska. Wiadomo, że teraz nasze wojsko to obraz nędzy i rozpaczy ale właśnie to trzeba zmienić i to polski przemysł mógłby wielce się do tego przysłużyć. Ale nie państwowe molochy a prywatne firmy które rozwijałby zaawansowane technologie kupowane potem przez wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-nka Protest cywilnych pracowników wojska IP: 81.15.202.* 24.04.07, 13:23 może sie coś w końcu ruszy, poprzednik obiecal i na obiecankach sie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujacy_obywatel Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: 217.153.60.* 24.04.07, 13:29 ja bym zlikwidował przynajmniej połowę tego całego wojskowego burdelu. Gorzej zarządzaną organizację ciężko naprawdę znaleźć, nie jest nam praktycznie w ogóle potrzebna. Młodszych trzeba by było pozwalniać natomiast starsi do emerytury (nie wojskowej) powinni zajmować sie likwidacją tego burdelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:19 gdybyś taki post napisał w USA, uznali by Cię za chorego psychicznie i mógłbyś się ubiegać o rentę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajt Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:24 WOJSKOWA AGENCJA MIESZKANIOWA - tym złodziejom nie dawać nawet złamanego grosza baaa uciąć jeszcze o połowe to co mają pier.....one złodzieje i kretacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Niech przyjdą do ZUS IP: 195.205.221.* 24.04.07, 13:43 zobaczą co znaczy dużo pracy za małe pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Niech przyjdą do ZUS IP: 153.19.190.* 24.04.07, 15:00 A zarabiacie tam mniej niż 800 zł na rękę? Bo takie zarobki są w wojsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TameX Re: Niech przyjdą do ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:09 brat pracuje 23 rok w wojsku jako magazynier uzbrojenia i amunicji, ma dopuszczenie do informacji tajnych, a zarabia 869 zł na rękę. Już dawno mu mówiłem, żeby sprzedał kilanaście sztuk bandziorom i prysnął za granicę, a nie tyrał za frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modelka Re: Niech przyjdą do ZUS - właśnie przeszłam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:25 ... z wojska do ZUS, pobyłam 5 m-cy i odchodzę, bo znalazłam lepszą fuchę. Pensje w ZUS są nijakie jak w wojsku, ale pracuje się 8 godzin, a w wojsku musiałam przybiegać na alarmy, bo miałam fuchę na "elementach bazy mobilizacyjnej" - za friko oczywiście. Teraz szukam szczęścia w IPN- ie, zobaczę jak bedzie, współczuję jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Niech sobie pojadą na wojnę do Afganistanu 24.04.07, 14:31 Chcą się dorobić na współpracy z rządem i z wojskiem? Niech sobie pojadą na wojnę do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentorek Re: Niech sobie pojadą na wojnę do Afganistanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:17 tak, są w Iraku i Afganistanie - średno zarabiają po 380 USD na miesiąc + dodatek 0,80 USD dziennie, czy dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referent PW Re: Niech sobie pojadą na wojnę do Afganistanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:50 Pracownicy wojsa są w Iraku i Afganistanie! Wiedzą jakie są trudy i wyrzeczenia z tym związane. A i tak mam pytanie czy utrzymałbyś lub utrzymałabyś rodzinę za 800 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piguła_wojskowa Re: Pseudoksięgowe zarabiają OK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:14 te baby w sekcjach finansowych mieniące się księgowymi zarabiają po 1500 zł na łapę plus premie w pierwszej kolejności i myślę, że ten protest ich nie dotyczy. Niech przyjdą do prywatnej firmy i popracują w rachunkowości to zobaczą co to księgowość. Wojsko uzbrojeniem stoi, a najmniej zarabiają cywile obsługujący specjalistyczny sprzęt wojskowy, odpowiedzialni za ochronę tajemnicy i pielęgniarki (tak jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaroGWŁ Re: Pseudoksięgowe zarabiają OK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:44 Masz rację Piguła. Osoby, które obsługują sprzęt, mają najmniej. Wszelkiego rodzaju "panie" w finansówkach itp. mają się o wiele lepiej. Pozdrawiam Wszystkich mniej zarabiających i Ciebie Piguła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.07, 23:27 Popieram - pracowałem w SOW ale na chleb było brak teraz pracuję w normalnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: 80.50.249.* 25.04.07, 10:28 Pracuje w syfie ale juz nie dlugo bo tal jak inni fachowcy wyjade z tad moze zatrudniom wtedt na moje miejsce emerytowanego trepa który nic nie umie albo sprowadzą chińczyków , w koncu jak to w wojsku ABY BYLA SZTUKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:28 Cywile to budżetówka a w budżecie braki i najłatwiej je łatać oszczędzając na emerytach, pielęgniarkach i cywilnych pracownikach a 50 latków na normalnym rynku pracy nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwepoi Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:31 Jestem informatykiem w jednostce logistycznej, przechowujemy i zapatrujemy inne jednostki w sprzęt uzbrojenia i środki bojowe. Ludzie tu zarabiają od 850 zł brutto(podkreślam brutto) do 1500 na stanowiskach kierowniczych. W kilkudziesięciu obiektach na terenie Polski pracuje ok 1200 pracowników wojska i ok 60 trepów, którzy nic zupełnie nie robią. Gdyby nikt z cywili nie przyszedł do pracy jednostka by była całkowicie sparaliżowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.08, 14:49 Ja mając wyższe wykształcenie jestem na stanowisku pod referendarza bo takie były wolne etaty.Stanowisko,pensja-żenada -wymagania kosmiczne a i tak ciągle słyszę że mam sie wykazywać.Przez 2 lata nie mam szans na podwyżkę a o awansie mogę zapomnieć.Kobiety-pracownicy cywilni wojska traktowane są jak motłoch przez rząd jak i samych wojskowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata50 Re: Protest cywilnych pracowników wojska IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 23:50 Nie mam siły juz tak zyć...gdyby nie mój syn nie dałabym rady...po opłaceniu rachunków niewiele mi zostaje do zycia..pracuję w wojsku juz pietnascie lat i niestety sama nie moge sie utrzymac z tej marnej pensji.Dlaczego człowiek ,który pracuje uczciwie w naszym kraju nie stać go na życie nawet skromne...Na czym mam oszczędzać...na jedzeniu?Już bardziej nie mogę...Mam żal,że doczekałam sie takich czasów,że nawet nie wystarcza mi na skromne zycie.Nie mowie juz o tym,ze na zaden urlop nie wyjeżdzam nigdzie tylko szukam dodatkowej pracy,ale ile tak mozna?Za 1100 zł....ILE MOŻNA? Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Stara sprawa sprzed 2 lat 14.05.09, 14:19 Ale nadal aktualna. Wojsko za sprawą zawodowej kadry to bagno z wodorostami. Nic nie umiejące, głupie, spasione i prymitywne trepy dostają za nic nie robienie kosmiczne pieniądze. To są ludzie wyalienowani ze społeczeństwa. Kryzys sprzyja temu dziadostwu. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Protest cywilnych pracowników wojska 14.05.09, 18:35 No tak, ale skads te pieniadze trzeba na podwyzki nazbierac. Trzeba komus zabrac. Kazdy ma tylko roszczenia, a ile Polakow robi za najnizsze krajowe? Praktycznie wszystkie supermarkety, pracownicy drobnych sklepikow, stazyscc itd. A trzeba pamietac, ze wojsko jest tworem kompletnie nieproduktywnym. Nie potrafi wygenerowac dla gospodarki zlamanego centa, bo tez i zostal stworzony do innych celow. Caly ten kraj jest chory... Odpowiedz Link Zgłoś