skubi6 28.04.07, 22:02 Oby jak najszybciej ! www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: etet Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.04.07, 22:11 Tanie państwo potrzebuje pieniędzy dlatego nie ma na co liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Z wami to nawet podwyżki bym nie chciał IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.04.07, 08:07 Tacy chciwi na władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent Niesamowicie merytoryczny komentarz PISowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 08:40 Na szczęście podwyżki podatków zapewenia Ci obecny rzad - zniesione wszelkie ulgi - podwyższona skałdka zdrowotna - rosnący VAT na różne artykuły i materiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Tak merytoryczny komentarz jak ten PO IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.04.07, 08:56 Ulgi zniosły rządy poprzednie. Tak jak podwyżki VATu zagwarantowali nam negocjatorzy wstąpienia do Eurokołchozu. PISowi podziękuj za obniżkę składki rentowej i obniżkę podatku PIT. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 to PO chce podwyższać podatki 29.04.07, 09:07 o przepraszam, to PO chce zwiększyć pensje lekarzom, a nie da się tego zrobić inaczej niż przez podniesienie składki zdrowotnej Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Po-wiaki sami przyznali że chcieli...dmuchnąć 29.04.07, 09:49 pracowników. Gdyby wprowadzono ich słynny na cały świat :) podatek liniowy to pracownicy robiliby zrzutkę na majątki już i tak bogatych ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selat Liberałowie i lewica chcą dobra wszystkich?Śmiech! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 10:14 farbowane "Lisy" - myślą tylko o sobie, oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob30tt Re: tylko swołocz ruska głosuje na Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:32 PO tyle mówi o upraszczaniu i zmniejszaniu podatków a jak dojdą do władzy to będzie jak zawsze - "no teraz w tym roku nie zdarzymy bo po poprzedniej ekipie juz mamy budzet" "w nastepnym roku tez nie bo muismy przygotowac projekt" - projekt juz powinien byc gotowy i czekac tylko na przyklepanie, a potem wszysyc zapomna o tych obietnicach i bedzie ze "my chceilismy ale nie moglismy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty Re: Po-wiaki sami przyznali że chcieli...dmuchnąć IP: 82.146.248.* 29.04.07, 14:27 Podatek liniowy---napchanie dużych pieniedzy bogatym a nędzne grosiki biednym.Oto cała filozofia podatku liniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.chello.pl 28.04.07, 22:14 Tusk. Jedż do Rosji. Tam już mają liniowy 13%. Dzięki temu jest tam raj na ziemi i wszyscy marzą, żeby tam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:20 Panie Tusk, my wam nie wierzam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkwr Ale sciema... IP: *.freedom2surf.net 28.04.07, 22:42 "Dzisiaj wiemy, że przy problemach tysięcy polskich rodzin nie ma możliwości jednolitej stawki podatku VAT". Obnizcie podatki, wszystkie, to rodzinom bedzie lepiej, młoty... I jeszcze do wyboru zaklad ubezpieczen, zamiast ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakej POpelina IP: *.net.upc.cz 29.04.07, 01:22 Różne stawki VAT to tylko furtka dla brudasów ze skarbówek żeby mogli brać w łapę, za przypisywanie do różnych kategorii podatkowych (według swojego widzimisię albo tego ile kto zapłaci) wszelkich towarów i usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymistka ;-) Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:46 Coraz większą irytację budzi u mnie "uproszczenie" systemu podatkowego proponowane przez PO.Zastanawiam się kiedy zamiast głosić, iż podatek liniowy w wysokości 15% uprości system podatkowy, a zarazem stanie się panaceum na wszystkie problemy w Polsce, politycy PO chociaż raz zastanowią się nad efektywnością podatków dochodowych w ogóle.Po pierwsze, nie mam pojęcia co właściwie zostałoby uproszczone w systemie podatkowym przez wprowadzenie jednej stawki dla wszystkich podatków??Sposób ich pobierana?Obliczania?Nawet sam tekst ustaw podatkowych nie zostanie znacząco "uproszczony" (a jest co upraszczać!!), choćby dlatego,że PO proponuje ulgi prorodzinne,które skomplikują sposób obliczania należności podatkowych.Po drugie,ze względu na niską efektywność (dużo łatwiej jest kombinować jak zapłacić niższy podatek dochodowy,co w zasadzie odpada przy podatkach pośrednich:akcyzie i Vat) podatków dochodowych,nie wierzę,aby udało się ustalić stawkę VAT na poziomie 15%,tak,żeby deficyt budżetowy państwa się nie zwiększył.Po trzecie,wydaje mi się,że utrzymywanie kosztownych i mało efektywnych podatków dochodowych "dla samej zasady ich istnienia" jest co najmniej głupie.I na koniec: "Liniowy podatek dochodowy ma być dużo bardziej efektywny i rozwiązywać wiele problemów. Pomysł ten nie bierze pod uwagę tego, że jeżeli podatek dochodowy przestanie utwierdzać wyborców w przekonaniu, że „bogaci się podzielą" to straci rację bytu. Chyba, że stanie się wyrazicielem ideologii „bogacenie się nie jest złe". W taki oto sposób politycy znaleźli pole bitwy do walki pomiędzy ideologią „bogaci powinni się podzielić", a ideologią „bogacenie się nie jest złe", zapewniając wyborcom podatkowe igrzyska." (cytat za: www.racjonalista.pl/kk.php/s,5358) Odpowiedz Link Zgłoś
mcozio problem tkwi 28.04.07, 23:54 nie tylko w stawkach bo jakos czechy moga miec 19% a niedługo 16% podatki liniowego, ale metody - polska jako aparat podatkowy jest nieufna wobec obywatela i chce go kontrolowac - co , gdzie, za ile kupił i skad miał na to kase - dochodzi do tego ze sami musimy udowadniac skad mamy kase - czyli niestosuje sie zasaday domnienamia niewinnosci - w polsce kazdy jest winnien jesli zarabia cos wiecej niz minimun, do tego przekonanie panstwa ze polak jest bezradny i trza mu zus narzucic bo by sam o siebie nie dbał - jakos w USA naród jest głupszy - a wiekszosc ma polisy albo buli za leczenie, do tego emerytury - kasa z OFE ma byc przez zus grabiona - mnie to na szczescie niedotyczyc bo ofe nie mam,,a co do podatków - brakuje w polsce zbieralonisc - tzn mało ich wpływa bo jest system taki zawikłany ze bogatych stac na to aby ich nie płacic . ULGI - jak dla mnie złodziejstwo ale cóz... takze jestem za 3x 15 i do tego prosty system - jak ktos ma etat to tylko pracodawca wysyłła za niego PIT co i tak robi co miesiac - od razu wiadomo ile to 15% z tego co zarobil - jesli firma to patrzy wyrzej tyle ze firma liczy za siebie - obrót - zysk minus wydatki i koszty pracy = zysk i od reszty 15%. VAT - ech, teraz 22, czasem 7 - ale w sumie co za róznica,,wolny rynek wyznacza cene i dodaje rabaty.....co to zmieni - mysle ze 1/3 skarbówki mozna wywalic, chyba ze z nich poliche gospodarcza zrobia i beda tropic tych co na czarno pracuja, aby nie płacic podatków liniowych i byc legalnym,, a co z Zusem ? nie wiem - sprywatyzowac albo puscic na wolny rynek - prenie utonie a jego role przejma prywantne powazne firmy - jakos ING i inne tego typu OFE lepije zarzadzaja kasa jak w symulacji na 33 lata z 120 tys wpłacacnyc po 350 zł miesiecznie mozna miec 300 tys przy wzroscie 5% a jak bedzie wiecej to kasa sie pomnoży.. poza tym stabilnosc prawa - jak sie ustawy co miesiac zmieniaja to jak tu zyc, krecic interes i myslec o inwestowaniu ? jak nie wiadomo co zycie przunienie za przepisy,,, ja jestem za PO,,moze jakos normalnie bedzie bo wolny rynek znikła w połowie lat 90-tych,,teraz tylko jakies marnowanie czasu i kasy - publicznej na mękę,, oby polska była typem panstwa - nocnego stróza,,polak umie kombinowac i nie zgienie,,nawet jak ma taka władze u władzy ze musi kombinowac i koło sie zamyka.. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: problem tkwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:45 co do zusu - to moim zdaniem jakby tylko zarządzał środkami takimi jak z drugiego filaru, to może i miałoby to sens. ale z tego jak ja się orientuję, zajmuje się on głównie zbieraniem pieniędzy od obecnie pracujących i przekazywaniem ich obecnym emerytom i rencistom. i tu wg mnie nie ma co mówić o symulacjach, bo nie trzyma pieniędzy długo. a te środki zarządzane zgodnie z symulacjami już są w drugim filarze. a jakby wszystkie środki miały być tak zarządzane jak w symulacjach, to trzeba by było całkowicie przestać wypłacać renty i emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Tusk: chcecie z nami obniżyć renty ,wydatki, 29.04.07, 00:19 na zdrowie,nauke i szkolnictwo,oraz podatki dla hipermarketow,gieldowym spekulantom ,kryminalistom co wyszli z wieziaenia (rowny start do zycia) oraz turystycznemu "biznesowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaTriXu Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.aster.pl 29.04.07, 00:25 tere fere, bedzie task samo jak z PiS duzo przedwyborczych obietnic, a potem dalej swoje, i pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Tusk - spadaj, oszuście! 29.04.07, 00:28 Pamiętam sprawę podatku Belki i tak łatwo nie zapomnę, jak wam się punkt widzenia zmienił podczas przymiarek do rządu. Możecie próbowac ściemniać ile wlezie, ja mam pamięć dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Ja jeszcze pamiętam becikowe i immunitet dla Ostro IP: *.acn.waw.pl 29.04.07, 11:15 wskiej. Na PO bardzo, bardzo się zawiodłem a to czego im nie wybaczę to ukłony w stronę SLD i wypowiedź Palikota że trzeba ich bronić. Wiedziałem że Tusk rozwali tą partię bo to dzieciak który potrafi albo się obrażać albo rzucać kiełbasę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 06:06 jestem za obnizeniem podatkow, ale bez PO i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomanBarbarzynca Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.chello.pl 29.04.07, 06:59 sorry ale jak patrze na jego morde, to trudno uwierzyc mi choc w jedno slowo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomanBarbarzynca Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.chello.pl 29.04.07, 07:02 przepraszam za zanizanie poziomu w tym watku, ale polityka i wizerunek tłuska od rana nie sluzy mi, PO - Tusk = OK, skoncz wasc z polityka, prosimy Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 chyba dobiła go ta trzecia porażka - frustrata 29.04.07, 07:57 jak jego kumla bufona Sejm nie wybrał na marszałka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czynnik Miarodajny Regionalizacja programu PO IP: 192.87.136.* 29.04.07, 08:20 A więc zregionalizują program obiecując na prowincji opiekę społeczną i zdrowotną, w metropoliach obniżkę podatkom najbogatyszym, a potem skasują publiczną służbę zdrowia w całym kraju, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.asta-net.com.pl 29.04.07, 08:35 Podatek liniowy 15% ma swoje dobre i złe strony. Na liniowym podatku skorzystają bogaci. Natomiast biedni będą naprawdę bardzo biedni. Bowiem podstawowe produkty spożywcze, które mają zerową lub siedmioproentową stawkę podatku zdrożeja odpowiednio. A przecież to są podstawowe produkty: chleb, mleko, mąka, cukier itd. Lepiej więc obniżyć podatki bez wprowadzenia podatku liniowego. I nie dajcie się nabierać na te pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohpwr Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.catv.net.pl 29.04.07, 09:14 Tusk kłamie, ode mnie już szansy nie dostanie. Jak widzę ile ustępstw dla swoich partii, pozycji w rządzie, zmian prawnych na Kaczyńskich wywalczyli Lepper i Giertych, to dociera do mnie jakim idiotą albo oszustem jest Tusk. Miałeś chamie złoty róg. Trzeba było się dogadać z bliźniakami, teraz pocałujcie wyborców w podatek. 15% to oszustwo i demagogia. Nawet jeśli z obecnego zdejmą 1% - to dołożą w pośrednich. Ci którzy mieli watpliwosci juz wiedza, ze jedynym celem tuska w dojsciu do wladzy byla ochrona czerwonych interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:23 Nie wierzę an jednemu słowu. Jak dojdą do władzy, policzą i zostanie jak jest. Dla mnie cała "góra" PO to banda zarozumialców przekonanych o swojej przwadze intelektualnej nad resztą. Z takimi ludźmi nie da się współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Tusk, jak wy to zrobicie to będziecie mieli 50 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:39 poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.e-wro.net.pl 29.04.07, 09:41 Nareszcie coś sensownego. Przypominam szanownym zwolennikom PiS (których nie wiedzieć czemu na Wyborczej nie brakuje), że teczkami i lustracją się nie najemy, a mieszkania same się nie budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Tuskt ty ofiaro losu! Jestes smierdzacym leniem IP: 80.51.192.* 29.04.07, 09:52 sejmowym i tyle. Zajmnij sie ta historia moze lepiej ci wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. dla mnie to dalej wygląda jak by chodziło przede IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:58 wszystkim o najbogatszych i duże firmy. jakoś już nawet ta ulga w zusie wprowadzona przez rząd SLD dla osób rozpoczynających działalność gospodarczą wydawała mi się sensowniejsza od tego. może i potrzebne te obniżki, ale mi się wydaje, że lepsze są na razie te obniżki zusu dla poprawienia sytuacji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
1a40 Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? 29.04.07, 10:06 Panie Tusk,tak chcemy obnizenia podatkow,ale na pewno nie chcemy tego z Pana partia. Nawet jak bysmy tego chcieli,to jest to tylko teoretyczne.Wybory,wygra oczywiscie PIS,gdyz poza rzeczami niepopularnymi,robi tez kawal dobrej roboty, rowniez dla Pana i Panskich zwolennikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUSCI !!!!!!!!! Re: Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.04.07, 10:06 Straciliście głosy moje i rodziny wycofując się z obniżki VAT do 15%. Prowadzę mały sklepik przemysłowy i to właśnie podatek VAT jest dla mnie największym obciążeniem. Dochodowy po odliczeniu składki na ubezpieczenie zdrowotne nie jest aż takim obciążeniem jak wysoki VAT 22 %. Polska ma prawie najwyższy VAT w Europie po Dani i Szwecji bo oni mają po 25% ale nie porównójmy tych krajów do nas. Dobrze że teraz się z tego wycofaliście a nie po wyborach bo wtedy bym żałował że na Was głosowałem a w tej sytuacji nie bedziemy wraz z rodziną na PO napewno głosować. A za pół roku wycofacie się z liniowego 15% i stwierdzicie że był Waszym "poważnym błędem". Czuje się przez WAS OSZUKANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selat z Tuskiem nie chcę robić NIC - to obibok i leń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 10:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajag Tusk: Czy chcecie z nami obniżyć podatki? IP: *.biprogeo.wroc.pl 29.04.07, 10:29 Wszystkie działania KAŻDEJ partii,będą lepsze od tego co wyprawiają kaczory z przystawkami!Jeśli jeszcz ktoś ma do nich zaufanie to jest..../ wpisać dowolnie/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor co niby robia kaczory? IP: *.telprojekt.pl 29.04.07, 13:47 jak na razie nie slyszalem zeby cos spieprzyli Odpowiedz Link Zgłoś