Dodaj do ulubionych

Zachodni kapitał lgnie do polskich szpitali

IP: *.home.net.pl 22.05.07, 14:10
Oczywiście ze na ochronie zdrowia można zarobić - wystarczy że są klienci
gotowy zapłacić aby ich obsłużono w racjonalnym czasie.
A kiedy już powstanie sieć szpitali prywatnych, które zaoferują lekarzom
rynkowe stawki wynagrodzenia, to w szpitalach nfz'owskich nie zostanie już
prawie żaden lekarz. A ci co pozostaną nadal będą robić po trzy lub cztery 8
godzinne etaty każdego dnia - co powoduje że nigdzie ich nie ma bo ciąglę
musza jechać na inną robotę :)
Obserwuj wątek
    • iulius Zachodni kapitał lgnie do polskich szpitali 22.05.07, 14:41
      Zlikwidować NFZ i Ministerstwo Zdrowia, sprywatyzować całą opiekę medyczną.
      Wtedy będzie dobrze.
    • adwach NIECH BUDUJĄ! 22.05.07, 14:43
      Im więcej prywatnych szpitali i przychodni w naszym kraju tym lepiej dla nas
      wszystkich! Jedynie prawdziwa konkurencja spowoduje, że skończą się łapówy w
      szpitalach czy przychodniach. Ponadto taka prywatna służba zdrowia odciąży
      naszą korupcyjną państwową służbę - a zatem DO DZIEŁA PANOWIE !! BUDOWAĆ BUDOWAĆ!!
      • Gość: gawron kapitalisci wyssa z tego narodu co sie da IP: *.fabricom.no 22.05.07, 15:14
        Juz to widze.
        Najpierw wykoncza szpitale uzywajac ukladow i korupcji.
        A potem beda raz, ze przejmowac postpanstwowy sprzet, placowki, a dwa ze zacznie
        sie drenaz kieszeni pacjenta, bo ceny pojda w gore.
        Czyli pomysl w sam raz jak od Pana Balcerowicza.
        Najpierw dobic, po to zeby potem obcy kapital mogl drenowac kieszenie niewolnikow.
        Nastepny krok - cala Polska wyjedzie na zachod.
        Zdrajcy.
        • Gość: Jonek Re: kapitalisci wyssa z tego narodu co sie da IP: *.e-wro.net.pl 22.05.07, 17:09
          Jeśli ktoś jest inteligenty i potrafi zarobić to nie będą straszne ceny w
          prywatnych szpitalach bo będzie sie ubezpieczał w prywatnych funduszach zdrowia.
          A frajerzy... a kogo obchodzą frajerzy. Frajerzy nie se głosują na kaczki i
          patrzą jak państwowe szpitale padają jeden po drugim.
    • Gość: Edgaro Péron No najwyższy czas! IP: 89.174.255.* 22.05.07, 15:29
      Podobnie jak dziś Polaka nie stać na mieszkanie wykupione przez spekulantów, tak nie będzie stać na opiekę zdrowotną. Jedno co mnie cieszy, to że mohery ucierpią na tym - za głupotę w końcu zapłacą cenę najwyższą, własnym życiem...
      • Gość: Lukas46 Re: No najwyższy czas! IP: *.tktelekom.pl 22.05.07, 15:52
        Człowieku jesteś poprostu żałosny w swoim myśleniu.Pomyśl troszkę,gdyby nie
        moherowe Babcie ,Dziadkowie,coż z młodymi małzeństwami.A tak u Dziadkow
        przechowają,Dziadzkowie nakarmią,wspomogą do pierwszego.Nie odsyłaj staruszków
        do piachu.
        • Gość: Jonek Re: No najwyższy czas! IP: *.e-wro.net.pl 22.05.07, 17:37
          O czym Ty piszesz? Mohery rujnują ten kraj, im szybciej wykitują tym lepiej dla
          normalnych ludzi. A paradoks polega na tym, że moherki same sobie wybrały rząd,
          który przyspiesza ich drogę na tamten świat.
    • mcozio to by trza od razu 22.05.07, 15:43
      i zus sprywatyzowac, panstwo powinno płacic za ratownie zycia i powinnien byc
      obowiazek ubezpieceznia ale niekonicznie w zusie,, wybieram inna firma,
      podpisuje umowe, ide do zusu sie wyrejestrowac z nowa umowa i mnie to juz nie
      interesuje - bo wiem gdzie jest moja kasa,,w zusie nie wiem, do tego jak dzis
      zadzwoniłem po TK to mi teremin w sierpniu zaoferowali, takze

proponuje wolny rynek na ubezpiecznie i emerytury, bo jedno z drugim sie łączy,
      a z tego kasa bedzie dla lekarzy i emerytów
      • Gość: graf Re: to by trza od razu IP: *.home.net.pl 22.05.07, 15:44
        > i zus sprywatyzowac, panstwo powinno płacic za ratownie zycia i powinnien byc
        > obowiazek ubezpieceznia ale niekonicznie w zusie,, wybieram inna firma,
        > podpisuje umowe, ide do zusu sie wyrejestrowac z nowa umowa i mnie to juz nie
        > interesuje - bo wiem gdzie jest moja kasa,,w zusie nie wiem, do tego jak dzis
        > zadzwoniłem po TK to mi teremin w sierpniu zaoferowali, takze
        >
        > proponuje wolny rynek na ubezpiecznie i emerytury, bo jedno z drugim sie łączy,
        > a z tego kasa bedzie dla lekarzy i emerytów

A z czego kochana władzia będzie senektury dla "politycznie merytorycznych"
        wycinać? NIe ma szans
        • mcozio w zusie tonie nasza kase 22.05.07, 15:55
          w imie obsługi całego tego bałaganu, jakby ich na wolny rynek wrzucic to by w
          ciagu 3 lat padli, jak III filar - została tylko czołówka 5 firm ktróre sie
          licza w branży
      • Gość: Jonek Nie przesadzaj IP: *.e-wro.net.pl 22.05.07, 17:11
        ZUS-u nie można rozwalić bo skąd będą pieniądze na świątynie opatrzności bożej.
    • adalberto3 Rhoen AG !! Skad my to znamy !!! 22.05.07, 16:51
      W doniesieniu Gazety pojawiaja sie dwie firmy majace ochote wykorzystac
      zamieszanie w opiece zdrowotnej w Polsce. Rhoen AG jest firma gieldowa z
      rocznym obrotem rzedu 1,0 mld Euro i rzadzi sie zgodnie z wola swoich
      akcjonariuszy czyli musi przynosic dochod. Odbywa sie to w dwojaki sposob:
      poniewaz liczba chorych na danym terenie i na dana chorobe jest w zasadzie
      stala, a nawet w przypadku dobrej profilaktyki powinna spadac, firma zwieksza
      swoje dochody poprzez zbedne leczenie (operacje!) lub przez wykonywanie coraz
      to drozszych badan dodatkowych. Jako monopolista zarabia w ten sposob latwe
      pieniadze. Ma zapewne wolne srodki i teraz szuka naiwnych w Polsce. Co
      ciekawsze na terenach bedacych kiedys w granicach Rzeszy.
      • Gość: Jonek Re: Rhoen AG !! Skad my to znamy !!! IP: *.e-wro.net.pl 22.05.07, 17:27
        A to jest jakiś przymus leczenia sie właśnie u nich? Nie pasuje Ci to korzystaj
        z państwowych placówek. Masz wybór.
        • Gość: Bubatek Każdy system ma wady IP: 151.193.120.* 22.05.07, 17:36
          Nawet prywatny. Nie miejmy jednak złudzeń - wolę ryzykować, że ktoś wykona mi
          dodatkowe, niekoniecznie potrzebne badanie, niż że przywiozą mnie do szpitala a
          tam akurat strajk. Albo że bedzie mnie operować ledwo żywy chirurg po 20
          godzinach pracy.

A za to dodatkowe badanie i tak nie ja bym płacił tylko moja firma
          ubezpieczeniowa, w której dobrze pojętym interesie będzie patrzeć tym zdziercom
          na ręce i kontrolować, czy przypadkiem takich nadużyć nie ma. A składka nie
          była by wcale wyższa niż obecna wrzutka do państwowej studni.
          • Gość: Jonek Re: Każdy system ma wady IP: *.e-wro.net.pl 22.05.07, 18:01
            U mojego wujka wykryto jakiś czas temu nowotwór ale jako że NFZ finansuje tylko
            jedno badanie danego typu u pacjenta nie zrobiono szczegółowych badań w celu
            sprawdzenia czy nie przerzutów. Oczywiście przyrzuty były. Wujek leczy się już
            od 3 lat, jest strasznie wycieńczony a wystarczyło już za pierwszym razem zrobić
            komplet badań no ale NFZ nie pozwala na takie fanaberie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka