Gość: weteran IP: *.adsl.hansenet.de 01.07.07, 18:12 jak ja slysze Eureko to zbiera mi sie na wymiety,banda auslendrow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: none no właśnie IP: *.aster.pl 01.07.07, 20:47 Co to za firma Ernst&Joung? Skąd się wzięła? Gazeta.pl schodzi na dno, skoro takie teksty przepuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dh75 Re: no właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:56 PIS i jego ludzie (na czele z Nezlem - 2 godzinny trzezwosci dziennie) doprowadza do upadku spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: PZU nie wypłaci dywidendy IP: *.elisa-laajakaista.fi 01.07.07, 18:37 ciekawa decyzja walnego zgromadzienia PZU. drobni akcjonariusze się wkurzą. stać skarb państwa na oddanie lekką ręką prawie miliarda złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: PZU nie wypłaci dywidendy 01.07.07, 19:17 Z jednej strony tylko po to, żeby Holendrom zrobić na złość rząd postanawia nie wypłacać dywidendy z Eureko, z drugiej chce wyssać w postaci dywidendy funudsze z KGHM, które - zgodnie z planami poprawnego politycznie, pisowskiego zarządu - miały iść na inwestycje (albowiem koniunktura na miedź nie będzie trwać wiecznie). Kto widzi w tym logikę, niech się zapisze do PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł Re: PZU nie wypłaci dywidendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:48 Chodzi tylko o to, żeby zrobić na złość Holendrom: 1. Nieracjonalny brak wypłaty dywidendy (za dużo gotówki w spółce jest niekorzystne) 2. Wstrzymanie absolutorium dla ludzi Eureko i dla wszystkich racjonalnie myślących przedstawicieli Skarbu Państwa którzy w niektórych fachowych kwestiach zgadzali się z Eureko - patrz Stypułkowski. 3. Szykany wobec członków RN którzy nie będą mogli się przygotować do posiedzeń! Z daleka widać techniki PISowe - "prędzej spowodujemy bankructwo PZU niż oddamy Holendrom (co z tego że kiedyś im to obiecaliśmy)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukkiee PZU nie wypłaci dywidendy IP: *.aster.pl 01.07.07, 21:58 Kiedyś doszedłem do wniosku, że największymi wrogami spółek lub szerzej - podmiotów gospodarczych - są ich właściciele. Miałem wtedy na myśli zagranicznych akcjonariuszy polskich spółek. Okazuje się, że wnioski są bardziej uniwersalne - polska spółka i polski akcjonariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzu powinno być: rząd PiS zdecydował o braku dywidendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 00:02 Przedstawiciele skarbu państwa, który ma 55% udziałów w PZU, mogą przegłosowac każdą głupotę i skwapliwie z tego korzystają. Pozostali udziałowcy mogliby praktycznie nie brać udziału we wczorajszej farsie zwanej walne zgromadzenie akcjonariuszy, bo poza strofowaniem, obrażaniem i pokrzykiwaniem ze strony nadętych reprezentantów skarbu państwa, nie mają tam nic do gadania. Większy może wszystko i tyle. Nawet jeżeli pozbawia budżet tak znaczącej kwoty, która powinna służyć zaspokajaniu potrzeb społecznych. A jutro premier egzorcysta zapewe po raz kolejny będzie publicznie łgał, że nie ma skąd zasilić budżetu więc trzeba podwyższyć podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koonserwatywny Re: powinno być: rząd PiS zdecydował o braku dywi IP: *.fredolsen.co.uk 02.07.07, 09:50 Gosciu, na zaspokojenie potrzeb spolecznych to wykladaj kase z wlasnej kieszeni. Mnie do tego nie mieszaj, ja mam swoje wlasne potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzu Re: powinno być: rząd PiS zdecydował o braku dywi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:41 Gość portalu: koonserwatywny napisał(a): > Gosciu, na zaspokojenie potrzeb spolecznych to wykladaj kase z wlasnej kieszeni > . > Mnie do tego nie mieszaj, ja mam swoje wlasne potrzeby Właściwie to powyższy arogancki wpis, napisany w knajackim stylu, zdradzający przy tym kompletną ignorancję piszącego, powinien pozostać bez odpowiedzi. Jednak teza postawiona przez autora, może wprowadzać w błąd innych uczestników forum i dlatego należy wyjaśnić, że zaspokajanie potrzeb społecznych to m.in budowa autostrad, finansowanie ochrony zdrowia, szkolnictwa, bezpieczeństwa. Jeżeli rząd, z idiotycznych powodów, nie sięga po środki które wypracowują spółki z kapitałem skarbu państwa, wówczas, co już zresztą zapowiedział premier, będą musiały być podniesione podatki. Czyli państwo sięgnie do kieszeni wszystkich obywateli, w tym "konserwatywnego". Odpowiedz Link Zgłoś