Gość: zziobro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:17 to na pewno przez UKŁAD! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.a.f.z.e.r.o Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy 20.08.07, 11:30 Hehe - biedne MiŚie - w przeciągu najbliższych miesięcy na pewno nie odrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus 20.08.07, 11:44 to jest oczywiste ktoś musi straćić jak sa straty a większość inwestycji na gieldach sa prowadzone przez fundusze inwestycyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:46 cytat: "Po czwartkowej panice na GPW notowania funduszy inwestycyjnych poszły w dół nawet o kilkanaście procent. Pioneer Małych i Średnich Spółek, zanotował spadek jednostki o 17,5 proc." Z treści wynika, że we CZWARTEK fundusze straciły po kilkanaście procent. We czwartek Pioneer Małych i Średnich stracił dużo bo ok. 7% ale to nie jest 17,5%. Może szanowny Redaktor to wyjaśni ? Może trochę więcej rzetelności w podawania faktów a mniej "FAKT"-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Mam pytanie, prosze o odpowiedz IP: *.net85-168-114.noos.fr 20.08.07, 12:23 A ile srednio stracily fundusze akcji (nie tylko te najlepsze)? Jaki wynik osiagnely te najgorsze fundusze? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Mam pytanie, prosze o odpowiedz 20.08.07, 12:48 sprawdź na fundi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooler Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy IP: 195.116.43.* 20.08.07, 12:54 Pamiętajcie Milusińscy, że chcąc sprzedać jednostki trzeba zapłacić "belkowe" czyli 22% od zysku. Jeżeli Fundusze spadły mniej niż 22%, to nie ma za czym płakać. Odkładam w funduszach akcji już kilka lat i śpię spokojnie, a pieniążki "same się rozmnażają". Życzę opanowania i rozwagi przed nowymi wyborami ... No more "duckstate"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:06 Nie widzę logiki w Twoim wywodzie :-( Czy tylko ja tak mam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakręcona Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:08 Albo ja, albo Ty źle rozumujemy belkowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:14 To do mnie ? nierozumnego ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia cooler sie myli, podatek Belki nie ma tu nic do 20.08.07, 13:22 rzeczy, zaplacimy go na koncu naszej drogi, jak sprzedamy jednostki, wydaje mi sie, ze 19% od wartosci calej transakcji.Ja mysle, ze fakt, iz cos spadlo o 17,5% jako wartosc jednostki funduszu nie ma tu znaczenia, ale sam juz nie wiem. Moze to ktos wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tum Re: cooler sie myli, podatek Belki nie ma tu nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:34 A co tu jest do wyjaśniania ? BTW - może cooler myśli, że jak ma straty to podatek Belki jest ujemny i jemu płacą ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus 20.08.07, 13:16 Czy Twoja wiedza wystarczyła do zaliczenia matematyki na poziomie podstawowym? Moje gratulacje że śpisz spokojnie... A tytuł artykułu jest zupełnie bez sensu bo w kogo miały uderzyć spadki jak nie w klientów funduszy?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:20 Otóż to .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:43 Jeśli wcześniej zarobiłem ok 50% to odstąpienie 20% zysku tak bardzo mnie nie boli....Jeszcze sporo zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaac-p Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:27 Jak już to... 19 %.......... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot BZ WBK to ciułacz czy instytucjonalny 20.08.07, 13:36 inwestor? Bo juz sam nie wiem, w telewizorni mówlili, że sprzedawali drobni inwestorzy a jaest komunikat, że BZ WBK zszedł ponizej 5 proc na Getinie,. To komu nerwy puściły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von hayek bzwbk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:00 arka (bzwbk) to dobre decyzje inwestycyjne 3-4 lata temu = dpbre wyniki do 2006 roku w 2006 dodajemy PR (najlepsze fundusze) + marketing (wielkie reklamy, arka najlepsza, w pewnym momencie zapedzaja sie gwarantujac zysk :P) reklama = klienci z zaskorniakami tylko ze to wszystko juz w momencie kiedy arka nie jest zadnym liderem, a tym bardziej w ujeciu ostatnich 12 miesiecy widzieliscie gdzies ostatnio reklamy arki? ja nie i choc osobiscie nie zaluje tego co tam mam, to ciesze sie, ze to tylk oczesc moich inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BZ WBK to ciułacz czy instytucjonalny IP: 62.233.178.* 21.08.07, 16:21 cooler - wróć ty lepiej do szkoły Podatek Belki to 19% od zysków - jeśli nie zarobiłeś, to go nie płacisz, jeśli zarobiłeś - to chyba i tak lepiej zapłacić ten podatek i uratować zysk, niż czekać aż będziesz na minusie? Odpowiedz Link Zgłoś