Dodaj do ulubionych

Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:17
to na pewno przez UKŁAD!
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy 20.08.07, 11:30
      Hehe - biedne MiŚie - w przeciągu najbliższych miesięcy na pewno nie odrosną.
    • firmland Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus 20.08.07, 11:44
      to jest oczywiste ktoś musi straćić jak sa straty a większość inwestycji na gieldach sa prowadzone przez fundusze inwestycyjne
    • Gość: ciekawe Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:46
      cytat:
      "Po czwartkowej panice na GPW notowania funduszy inwestycyjnych
      poszły w dół nawet o kilkanaście procent. Pioneer Małych i Średnich
      Spółek, zanotował spadek jednostki o 17,5 proc."

Z treści wynika, że we CZWARTEK fundusze straciły po kilkanaście
      procent. We czwartek Pioneer Małych i Średnich stracił dużo bo ok.
      7% ale to nie jest 17,5%. Może szanowny Redaktor to wyjaśni ? Może
      trochę więcej rzetelności w podawania faktów a mniej "FAKT"-u
    • Gość: zaciekawiony Mam pytanie, prosze o odpowiedz IP: *.net85-168-114.noos.fr 20.08.07, 12:23
      A ile srednio stracily fundusze akcji (nie tylko te najlepsze)? Jaki wynik
      osiagnely te najgorsze fundusze?
      • sokolasty Re: Mam pytanie, prosze o odpowiedz 20.08.07, 12:48
        sprawdź na fundi.pl
    • Gość: cooler Spadki na giełdach uderzyły w klientów funduszy IP: 195.116.43.* 20.08.07, 12:54
      Pamiętajcie Milusińscy, że chcąc sprzedać jednostki trzeba zapłacić "belkowe"
      czyli 22% od zysku. Jeżeli Fundusze spadły mniej niż 22%, to nie ma za czym
      płakać. Odkładam w funduszach akcji już kilka lat i śpię spokojnie, a pieniążki
      "same się rozmnażają". Życzę opanowania i rozwagi przed nowymi wyborami ...
      No more "duckstate"!
      • Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:06
        Nie widzę logiki w Twoim wywodzie :-( Czy tylko ja tak mam ???
      • Gość: zakręcona Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:08
        Albo ja, albo Ty źle rozumujemy belkowe..
        • Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:14
          To do mnie ? nierozumnego ? ;)
          • gugcia cooler sie myli, podatek Belki nie ma tu nic do 20.08.07, 13:22
            rzeczy, zaplacimy go na koncu naszej drogi, jak sprzedamy jednostki, wydaje mi
            sie, ze 19% od wartosci calej transakcji.Ja mysle, ze fakt, iz cos spadlo o
            17,5% jako wartosc jednostki funduszu nie ma tu znaczenia, ale sam juz nie wiem.
            Moze to ktos wyjasni.
            • Gość: tum Re: cooler sie myli, podatek Belki nie ma tu nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:34
              A co tu jest do wyjaśniania ?
              BTW - może cooler myśli, że jak ma straty to podatek Belki jest
              ujemny i jemu płacą ? :)))))
      • kropka9991 Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus 20.08.07, 13:16
        Czy Twoja wiedza wystarczyła do zaliczenia matematyki na poziomie podstawowym?
        Moje gratulacje że śpisz spokojnie...
        A tytuł artykułu jest zupełnie bez sensu bo w kogo miały uderzyć spadki jak nie
        w klientów funduszy?!?
        • Gość: tum Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:20
          Otóż to ....
          • Gość: ale Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:43
            Jeśli wcześniej zarobiłem ok 50% to odstąpienie 20% zysku tak
            bardzo mnie nie boli....Jeszcze sporo zostało
      • Gość: jaac-p Re: Spadki na giełdach uderzyły w klientów fundus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:27
        Jak już to... 19 %..........
    • tomekjot BZ WBK to ciułacz czy instytucjonalny 20.08.07, 13:36
      inwestor? Bo juz sam nie wiem, w telewizorni mówlili, że sprzedawali
      drobni inwestorzy a jaest komunikat, że BZ WBK zszedł ponizej 5 proc
      na Getinie,. To komu nerwy puściły
      • Gość: von hayek bzwbk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:00
        arka (bzwbk) to dobre decyzje inwestycyjne 3-4 lata temu = dpbre wyniki do 2006
        roku
        w 2006 dodajemy PR (najlepsze fundusze) + marketing (wielkie reklamy, arka
        najlepsza, w pewnym momencie zapedzaja sie gwarantujac zysk :P)
        reklama = klienci z zaskorniakami
        tylko ze to wszystko juz w momencie kiedy arka nie jest zadnym liderem, a tym
        bardziej w ujeciu ostatnich 12 miesiecy

widzieliscie gdzies ostatnio reklamy arki?

ja nie

i choc osobiscie nie zaluje tego co tam mam, to ciesze sie, ze to tylk oczesc
        moich inwestycji

• Gość: ja Re: BZ WBK to ciułacz czy instytucjonalny IP: 62.233.178.* 21.08.07, 16:21
        cooler - wróć ty lepiej do szkoły
        Podatek Belki to 19% od zysków - jeśli nie zarobiłeś, to go nie
        płacisz, jeśli zarobiłeś - to chyba i tak lepiej zapłacić ten
        podatek i uratować zysk, niż czekać aż będziesz na minusie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka