Gość: Gosc Pseudoliberalni oszusci wiernych wyborcow IP: 62.29.169.* 26.10.07, 16:22 Od 89 glosowalem na liberalne partie, ktore w wiekszosci byly w opozycji. A teraz zaczyna wychodzic pare dni po wyborach, ze to bylo oszustow. Ja nie chce, aby ciagle im zbierane 50% pensji, kiedy inni oddaja ponad 20% i dlatego glosowalem na od KLD do PO. Ale zaczynam sie bac ze jest to socjalistyczny "uklad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Cud nadchodzi IP: *.aster.pl 26.10.07, 16:45 A gdy cud już minie, to okaże się, żw wszystko co było do upłynnienia jest w obcych rękach, a Polacy są zwykłą najemną hołotą roboczą. To nie cud nas czeka, a zwykłe hohsztaplerskie kuglowanie jak w cyrku. Poza tym na obiecane zmiany czekają już od dzisiaj Underman z Bukielem, którzy umoczyli w wyborach i zapowiadają egzekucje zapowiedzianych obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz wawa POudawalismy ze rozkręcimy gospodarke IP: 195.94.198.* 26.10.07, 16:58 a teraz bedziemy ja niszczyc; plan PO; Platforma miała obniżać podatki a cofa obniżki planowane przez PIS, zamiast tego sypnie budzetówce, wszyscy musimy wiecej do nich dokladac; no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizibond Podwyżki i obniżki PO IP: *.chello.pl 26.10.07, 17:48 Ciesze się ,że Platforma wygrała, chociaz do Pana Tuska nie mam zaufania..Obserwuję jego działalność w parlamencie od początku i niepokoi mnie to, ze nie majac chyba /obym sie mylił/ pomysłów na rzadzenie,bedzie sterowany /tak jak Buzek przez Krzaklewskiego/z tylnego siedzenia. Cieszy to,ze skonczył sie koszmar z Kaczyńskim i chciało by się pożyć troche w spokojnym kraju.Zyczę mu dobrych pomysłów i odwagi w ich realizowaniu .A jak bedzie -zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław dają budżetówce a zabiorą innym IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 18:28 Nic dodać nic ująć...za platformy będzie żyło się lepiej ale tylko budżetówce a co z resztą ludzi???innym można zabierać Odpowiedz Link Zgłoś
karatakus Podwyżki i obniżki PO 27.10.07, 14:41 No i, tośmy się, k....a, doczekali. Głosowano na tego idiotę głos, bo przedstawiał nadzieję na to, ze zajmie sie gospodarka w sensie innym niz in minus. I co i jeden wielki męski organ płciowy. Konkretne pomysły na rozdawnictwo, rozmyte komunały i myślenie życzeniowe jeśli idzie o rozwiązanie problemu. Nosz do #%!#$%345!!!. Czesi biją już nas na łeb na szyję. A ten debil chce podnosic uposażenia budżetówce. A co mi z nauczycieli, policjantów, czy CBA, której funkcjonariuszom płaci się grubą kasę, kiedy muszę, każdą złotówkę liczyć? Koniec końców skądś kasę na to trzeba będzie wziąć i mam dziwne wrażenie że znowu z naszej kieszeni. Takich liberałów przydałoby się na wolnym ogniu przypiekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Podwyżki i obniżki PO IP: *.dolsat.pl 27.10.07, 16:55 Skoro Pawlak tak dobrze zna się na komputeryzacji i systemach to pierwsze co zrobi to porządek z systemem ZSZiK w ARiMR który pochłonął wiele kasy a działa tak, że pożal się Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
michal512 Co sądzisz o Warszawskiej Giełdzie? ? 27.10.07, 17:23 wejdź na: www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/4598 Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z To ile w końcu tego deficytu? 28.10.07, 01:17 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4617744.html Wczoraj drugi z koalicjantów - PSL, otrzymał od swoich ekspertów (m.in. prof. Elżbiety Chojny-Duch i Władysława Szymańskiego) opracowania dotyczące przygotowanego przez PiS projektu budżetu na 2008 rok. - Ich zdaniem dochody są przeszacowane, wydatki zaniżone. Deficyt wynosi nie 28 mld zł, ale co najmniej 46 mld zł. Trzeba się zastanowić nie tylko nad wstrzymaniem obniżki składki rentowej, ale także nad innymi wydatkami - powiedział "Gazecie" odpowiedzialny w PSL za finanse i gospodarkę poseł Marek Sawicki. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,4614297.html Gilowska zaplanowała go w przyszłym roku na 28,1 mld zł. - Sądzę, że będzie to 25 mld zł - mówi poseł Chlebowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Podwyżki i obniżki PO IP: *.aster.pl 29.10.07, 18:02 A kiedy obniżka cen żywności. Przed wyborami Tusku tak się odgrażał, że to PIS-u wina. Zobaczymy co zrobi PO. A co z emerytami, czy dalej mają zdychać z głodu. Znając PO to jak SLD dadzą 2 zł lub zabiorą. Owoce, warzywa i drób będą rozdawać za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buum PO-st bolszewicy PO-udawali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:52 brawo wyborcy !!! Cuda, cuda, oglaszaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlm w Japonii nauczyciel zarabia okolo IP: *.cda.ics.saitama-u.ac.jp 30.10.07, 11:16 w Japonii nauczyciel zaraz po studiach pracujacy w szkole sredniej zarabia okolo 5 tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: w Japonii nauczyciel zarabia okolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 14:51 No i? Troche inne tam koszty utrzymania, nie uwazasz? Gość portalu: nlm napisał(a): > w Japonii nauczyciel zaraz po studiach pracujacy w szkole sredniej zarabia okol > o > 5 tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoPO Re: Podwyżki i obniżki PO IP: *.chello.pl 30.10.07, 19:32 Pewnie niedługo doprowadzą do tego, że łapówki będzie się odliczało od podatku; by żyło się lepiej; wszystkim: biorącym i dającym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Podwyżki i obniżki PO IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.10.07, 01:47 Kurcze, dałem się nabrać. Dlaczego wszyscy gadaliście, że Tusk jest taki super, że ma świetny plan, zmanipulowaliście mnie tu na forum. Mogłem głosować na PiS. Przynajmniej nie majstrowali przy podatkach. Jakby te bezrobocie spadło trochę bardziej to pensje musiałyby się podnieść. Dałem się sfrajerować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Podwyżki i obniżki PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 17:34 Ja chyba rowniez. Ktora partia jest liberalna w takim razie? Ja chce wolnego wynku, niskich podatkow, zadnych swiadczen spolecznych, totalnej prywatyzacji, 5 razy mniej urzednikow, eliminacji biurokracji i malego panstwa zajmujacego sie prawem i nauka a nie gospodarka. (Prawo nie powinno byc sprywatyzowane bo nie moze sluzyc tworzeniu zyskow, nauka wymaga zbyt dlugich horyzontow czasowych do uzyskania potencjalnego zysku, wiec prawie nie interesuje inwestorow, natomiast gospodarka w prywatnych rekach ma sie znakomicie (vide US, UK i inne panstwa o liberalnej gospodarce)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaJa Podwyżki i obniżki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 11:51 Należy stale pamiętać o konstytucyjnej zasadzie solidarności. Mamy ogromną liczbę ludzi bardzo biednych. Tym osobom należy podwyższać renty (w tym rodzinne) i emerytury. I na to należałoby przeznaczyć nadwyżki z ubezpieczenia rentowego. Dodatkowo należy stworzyć prawdziwe fundusze stypendialne dla zdolnej a zarazem biednej młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Podwyżki i obniżki PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 17:28 A mowili mi, ze to partia liberalna a nie socjalistyczna. Sam Tusk tak mowil w Debacie z Kaczynskim... Kurde... Jak partia liberalna chce wycofywac liberalne pomysly obnizenia socjalistycznych skladek oraz zwiekszac pensje w budzetowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Przeżyliśmy Ruska,przeżyjemy i Tuska IP: 212.87.241.* 02.11.07, 05:43 Odpowiedz Link Zgłoś