habitus 10.08.05, 14:41 Poszukuję części. Ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zephir Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 15:58 Stary-zapomnij. Jakieś 10 dni temu dałem posta na temat Osy z prośbą o jakąś dokumentacje,porady itp.Myślisz że ktoś sie odezwał?.............No dobrze myślisz.Wszyscy mają w doo...żym poważaniu takie sprzęty.Nawet ciężko napisać: "stary niestety nie pomoge-ale fajnie,że ktoś sie takimi dziadkami zajmuje".A tu cisza. Co do części to pozostaje allegro i jakieś giełdy.Ja na giełdy nie jeżdże więc częsci kupuje przez internet. A-jest jeden sklep: www.skuterdebica.hg.pl/ Można tam dostać troche nowych części. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 16:13 Zephir- jestes z okoloc Tarnowa ?? Bo ja tez sie zajmuje takimi sprzetami ( dwie Mz jakółki). Dzieki za link - przyda sie A co do czesci to warto spróbowac na weteranszos.pl/ Znalazłem tam pare gratów do mojej staruszki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 16:52 No niestety-do Tarnowa mam daleko.Jakieś................750km :D.Ja latam narazie SHL M-11.Osa czeka na części.Potem w kolejności WSK dwuramowa.I jak z nimi skończe to pewnie przyjdzie czas na coś większego,na 4 pracującego i starszego.Ale narazie niema co o tym myśleć.Trzy moje stoją w garażu i czekają:). I dzięki za linka:). Pozdrawiam. P.S.Ale najpierw zakup japońca bo potrzebuje czymś jeździć a nie 2/3 sezonu spędzać na naprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 17:13 > P.S.Ale najpierw zakup japońca bo potrzebuje czymś jeździć a nie 2/3 sezonu > spędzać na naprawach. doskonale rozumiem - u mnie tez teraz wiecej siedzenia w warsztacie niz na trasie www.wilmat.torun.com.pl/ tu tez mozna cos ciekawego czasem znalezc - nawet jak na stronie nie ma w ofercie to warto wysłac maila i zapytac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 17:57 No dzięki:). A wiesz co mnie najbardziej śmieszy?Jak mi ludzie mówią że japoniec jest o wiele droższy w eksploatacji i jak ledwie nadążam za SHL to żebym sie nie pakował w drogie sprzęty.Totalna ignorancja.Przecież tak naprawde wychodzi to samo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 18:16 hehe- dokładnie Za to wpakowałem w moja Babe Jage przez te dwa lata , spokojnie bym kupił GS 500 w dobrym stanie. Ale chyba nie miałbym z niej takiej radochy. Kiedy motocykl jest dwa razy starszy od ciebie i znasz w nim prawie kazdą srube to inaczej go traktujesz. Troche jak "cos" zywego... A co do kosztów napraw i eksploatacji to mozna to zrobic dosc tanio - tyle ze trzeba sie nachodzic :D Polecam motobajzle , mimo ze ich nie lubisz, to czasem mozna znalezc kogos, kto zna kogos , kto Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: Skuter Osa M52 10.08.05, 23:18 Racja,racja. Jak policzyć serwis japonii co 6000km i porównać z tym co wydam na części,mechanika i transport padniętego w trasie dziadka to wyjdzie,że nie opłaca sie staruszkami latać;). Jak chcesz to moje GG: 6912153 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Skuter Osa M52 IP: *.kondylis.com 12.08.05, 22:42 wy to jestescie prawdziwi 'adventure riders' Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Skuter Osa M52 16.08.05, 15:58 hehe - nie znasz swojego motocykla jesli nie wiesz jak długo trzeba go pchac do własnego garazu. Moj rekord - 12 km w pełnym słoncu ( 30 st. C ) skonczylo sie na udarze cieplnym. Moge mniec pretensje tylko do siebie - nie wiem jak to sie stało ale tego dnia zrobiłem 212 km i chyba zagotowałem prądnice. Moja babka wazy na sucho 162 kg, do tego poł baku paliwa, olej , komplet narzedzi, zapasowe swiece, blokada na koło i troche pierdółek... Targałem ja do domu chyba przez 3 godziny - myslałem ze padne :D No coz - uroki jazdy motocyklem dwa razy starszym od siebie. Jedynym minusem jest fakt ze moge przekroczyc magicznej bariery 4500 km na sezon :/ - zawsze po 4 tys cos sie musi spi...lic i przez zime musze grzebac, kombinowac czesci , dorabiac , szkuac ludzi ktorzy moga cos załatwic itd. Moze jeszcze wyjade w tym sezonie z garazu ... Przy wmianie uszczelnienia od strony skrzyni korbowej okazało sie ze wał ma bicie promieniowe i szykuje sie remont kapitalny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus71 Re: Skuter Osa M52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:17 Jeden gość niedaleko mnie ma osę. Jak go spotkam zapytam i jak coś konkretnego będzie wiedział dam ci znać. No chyba, że to Ty jesteś tym gościem. Mieszkam w Wawie na Kępie. Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: Skuter Osa M52 15.08.05, 18:54 :) Z tego co wyczytałem to Saracen jest z okolic Tarnowa.A ja ze Szczecina. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus71 Re: Skuter Osa M52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:49 Widziałem się z gościem, na razie dał mi taki adres, ale pewnie już masz: osa_m52@wp.pl. Gość od tego e-maila ma stronkę: osa.naszemiasto.pl, chyba jest z 3 miasta. Ma jeszcze poszukać jakichś nr-ów telefonów. Dam ci znać. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś