Dodaj do ulubionych

Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi ...

IP: *.zabki.net.pl 19.11.07, 22:31
Kilkadziesiąt złotych? W Stanach te lody wcale nie są takie pioruńsko drogie.
Chociaż fakt, ostatnio jadłam je w lodziarni w willowej dzielnicy Mexico City
- Polanco i tam kosztowały o ile mnie pamięć nie myli 9-12 zł za kulkę. Ale za
to jaką kulkę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzes Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi ... IP: *.jota.za.digi.pl 19.11.07, 22:34
      Sa dobre, ale nie na tyle zeby zadac takich kwot. Uwazam ze waniliowe zlidla
      sa super.
      • Gość: baca Chłam w porównaniu do Grycana IP: *.aster.pl 20.11.07, 09:00
        Jeśli chodzi o pudełkowane z supermarketu, nie mówiąc o Blikle na Nowym Świecie
        w gałkach (1.80 zl zagałkę)
        • Gość: Grzesiek Haagen Dazs ma dobry produkt IP: 194.75.37.* 20.11.07, 09:30
          ale jest porownywalny z Grycanem wiec nie wiem czy uda im sie go
          sprzedac za wyzsza cene.
          • nkab No to, kręcimy lody. 20.11.07, 09:54
            To naprawdę się opłaca.

Andrzej.
            • swistak336 Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego 20.11.07, 12:47
              Kochani - lody, jak lody. Smaczne - podobnie jak wiele innych smacznych lodów.

Musicie się zastanowić: czy idziecie zjeść lody (wtedy zjecie Grycana, Zieloną Budkę...a nawet lepsze hipermarketowe), czy idziecie wydać dużo kasy, żeby poprawić sobie humor przez sam fakt wydawania kasy.

Ja uważam, że cena jest uzależniona od wartości produktu, a nie że cena jest psychoterapią.
              Dlatego nie dam kilkudziesięciu złotych za lody.
              • Gość: Ania każdy bisnes ma nutkę "żydowską" IP: *.autocom.pl 20.11.07, 13:09
                zabawne
                • Gość: cooo Nazywanie tego luksusem to chyba jakiś żart IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 13:18
                  • Gość: strawberry Re: Nazywanie tego luksusem to chyba jakiś żart IP: 217.67.202.* 20.11.07, 15:33
                    a jadles to kiedy???
                    • pieczarek Re: Nazywanie tego luksusem to chyba jakiś żart 20.11.07, 16:46
                      Truskaweczko, dobra luksusowe, to takie, które nie tracą w istotny sposób na
                      wartości w trakcie normalnego używania. Np. luksusowe zegarki, samochody,
                      biżuteria, meble itp. Wyobrażasz sobie, że te "luksusowe" lody po zużyciu są
                      tyle samo warte, co na samym początku ich rynkowej drogi?
                      Jedzenie może być np. wyjątkowo wykwintne, ale nigdy nie luksusowe.
                      • Gość: Warszawiak. Re: Nazywanie tego luksusem to chyba jakiś żart IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 01:32
                        dziwna wypowiedz.
                        • Gość: fdffggf Gdzie logika? Np: lody truskawkowe ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 16:16
                          Gdzie logika tej ceny?

Jezeli ktos twierdzi, że jego lody są niesamowite, bo smak
                          truskawkowy jest niezmeismki - to ja powiem tak.

Truskawki za 50 g (bo tyle ma kilka?) kosztowąły by z 50 gr?
                          więc jakim cudem, mam dac 30 zł za imitacje smaku truskawki?

Rozumiem, że daje w takim razie 0,50 zł za smak truskawki oraz 29,50
                          za to, że to jest zmrożone/zimne?

;) :D
                          pzdr
                          zobacz.glt.pl
                          • Gość: Lulas Re: Gdzie logika? Np: lody truskawkowe ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 22:02
                            spróbuj tych lodów, a potem się wypowiedz na ich temat. jak dla mnie - 50 zł za
                            dwie gałki to nic w porównaniu z genialnym smakiem. Osobiście preferuję Cookies
                            & Cream Flavour :)
                            • Gość: Mugambo Re: Gdzie logika? Np: lody truskawkowe ..... IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 18:42
                              Amerykanskie truskawki wKaliforni sa zbierane przez samych
                              Meksykanow z willowej dzielnicy Polana, w ktorej trzeb aplacic za
                              galke 9-12 zedli ... co za czasy!
                    • Gość: Semafor Re: Nazywanie tego luksusem to chyba jakiś żart IP: *.aster.pl 21.11.07, 08:09
                      Ja jadłem te lody - mój Boże, lody jak lody - smaczne i wcale nie
                      były tak szaleńczo drogie (kilka funtów). Ale to było w Anglii,
                      gdzie dochody są inne. Gdyby mi je zaproponowano w Polsce za
                      kilkadziesiąt złotych ze względu na rzekomą superekskluzywność,
                      puknąłbym się w głowę. Te lody (jak wyjaśnia Wikipedia) są "super-
                      premium" wyłącznie w tym sensie, że są bardzo gęste i tłuste.

Najlepsze w życiu lody jadłem w legendarnej lodziarni w San
                      Giminiano
                      • Gość: fernandas jadlem lody haagen dazs IP: *.chello.pl 13.12.07, 13:33
                        i uwazam, ze ceny sa uwlaczajace. 2 razy taniej, 2 razy lepiej i 2
                        razy ekskluzywniej zjesz w "Malinovej" w Warszawie przy Al.
                        Niepodleglosci. Tam lody robione sa recznie, sa fantastyczne, a
                        kulka kosztuje 2 zlote. To jedne z lepszych lodow jakie jadlem.
                        Owszem, zaraz po nich jest Haagen Dazs, ale jednak to drugie
                        miejsce. Wiec cena za kulke zupelnie z kosmosu. Kolejni Amerykanie
                        mysla, ze wystarczy zaswiecic swoja amerykanskoscia, aby zdobyc
                        rynek. Troche matematyki i troche pokory, drodzy panstwo haagen i
                        panstwo dazs ;)
                        • Gość: Mugambo Ale nikt tak nie lirze jak DODA !!! IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 18:45
                          Zeby nawet jakies amerykanskie byly ... -)
                        • Gość: pio Re: jadlem lody haagen dazs IP: *.200.106.210.kompex.pl 02.06.13, 16:08
                          mógłbyś gościu poczytać kto założył tą firmę bo jesteś zielony jak te lody co jesz gdzieś tam
                • Gość: Cudotworca Re: każdy bisnes ma nutkę "żydowską" IP: 194.149.246.* 20.11.07, 13:18
                  A moze po prostu oni sa inowacyjni, dlatego sa bogaci i majac pieniadze
                  wprowadzaja inowacje co daje im bogactwo i nic poza tym. Moze popatrz na to od
                  tej strony.
                • Gość: oj Re: każdy bisnes ma nutkę "żydowską" IP: *.aster.pl 11.05.08, 15:19
                  kazdy idiota ma cos antysemickiego do powiedzenia
                • Gość: reks troszkę świeżych info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.09, 23:31
                  takie sprostowanie dla was wszystkich:) lody są produkowane na
                  naturalnych produktach dlatego są takie gęste, cena jest adekwatna
                  to ok.8zł. za kulkę kt jest podwójną kulka Grycana, zreszta irytuje
                  mnie fakt ze Grycan jest taki skąpy,gdyby mogli to łyzke do lodów
                  napełniali by tylko do połowy(koszmar jakiś). mozecie je dostac w
                  galerii mokotów w warszawie wkrótce na nowym świecie, i we wrocławiu
                  z tego co pamietam.a wogóle to szukaja pracowników na nowy świat
                  gdyby ktoś miał ochote:)trzeba by tylko spisać kontakt z plakatu. a
                  lody są rewelacyjne Grycan leży na łopatkach!!!!
                  • Gość: Mugambo Lista skladnikow na lodach mejd in Ju-es-ej IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 21:56
                    Tak, Jankesi to narod produjoncy naprawdem bardzo "naturalne"
                    rzarcie!
              • Gość: STEFA,MOCZYMIRDA Re: Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego IP: *.centertel.pl 20.11.07, 14:30
                za tyle ASY TO MżNA SPBIE POPRAWIć CHUMOR lodami U ZBUNTOWANYCH GIMNAZJALISTEK :p
              • Gość: lodziarz Re: Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego IP: *.aster.pl 21.11.07, 16:05
                to chyba nie jadles haegen dazs!
                • Gość: pete Re: Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego IP: 149.226.255.* 07.12.07, 15:14
                  Grycan to totalne dno, ktory stara sie byc marka z wyokiej polki.
                  lody bez smaku,
                  Haagen dazs to calkiem co innego. produkt totalnie naturalny bez
                  sladu chemii. A smak...
                  Wiem wszystko. Przez 7 lat pracowalem dla tej firmy w USA jako
                  district sales manager
                  pete
              • Gość: grr Re: Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego IP: *.kgu.de 21.11.07, 19:15
                dobry komentarz, podpisuje sie pod nim :-)
                • Gość: Mugambo Re: Produkt na poziomie Grycana lub Bliklego IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:09
                  Jezeli sie podpisujesz, to by oznaczalo, ze jest Twojego autorstwa?
          • jamtoja Re: Haagen Dazs ma dobry produkt 20.11.07, 12:38
            własnie chcialem zapytac, jak w porownaniu z Grycanem :-)
            wydaje mi się, że ciężko go przebić.... ale nie jadłem, pewnie z raz spróbuję
            jak będą w pudełkach :)
          • Gość: brtk Re: Haagen Dazs ma dobry produkt IP: *.lanet.net.pl 20.11.07, 13:01
            Się opłaci i klientów się na to znajdzie. Dla wielu ludzi
            (bogatych) nie ma znaczenia smak i jakość, ale cena.
            W ten sposób się dowartościowywują, podnoszą swój "prestiż",
            lansują. Ważne jest, aby taka lodziarnia miała dobrze
            wyeksponowaną "jadalnię", co by "motłoch", którego nie
            stać na to, widział klientów luksusowej lodziarni. Wówczas
            klient jest w pełni usatysfakcjonowany. To takie typowe
            zachowanie dla nowobogackich, zakompleksionych, mentalnych
            prostaków.

Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> ale jest porownywalny z Grycanem wiec nie wiem czy uda im sie go
            > sprzedac za wyzsza cene.
            • Gość: as jezus maria ale frustrat IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 14:59
              Się opłaci i klientów się na to znajdzie. Dla wielu ludzi
              > (bogatych) nie ma znaczenia smak i jakość, ale cena.
              > W ten sposób się dowartościowywują, podnoszą swój "prestiż",
              > lansują. Ważne jest, aby taka lodziarnia miała dobrze
              > wyeksponowaną "jadalnię", co by "motłoch", którego nie
              > stać na to, widział klientów luksusowej lodziarni. Wówczas
              > klient jest w pełni usatysfakcjonowany. To takie typowe
              > zachowanie dla nowobogackich, zakompleksionych, mentalnych
              > prostaków.
            • Gość: kasia ale masz kompleksy IP: *.aster.pl 22.04.08, 18:47
              Smak tych lodów nie miał znaczenia, a kupują je ludzie bogaci "dla
              prestiżu"??????????? hahahahahaha! ktoś ma chyba kompleksy. Co za
              pomysł! Nie jestem bogata, dlatego rzadko pozwalam sobie na Hagen
              Dazs, ale uwierzcie - WARTE SĄ KAŻDEJ CENY!
              • Gość: Mugambo Wszyscy Jankesi som bogaci IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:00
                Podobno wszyscy Jankesi som bogaci, nawetci bardzo grubi?
        • Gość: tomek moim zdaniem nie masz racji IP: 217.153.242.* 20.11.07, 14:09
          znakomite lody. moim zdaniem duzo lepsze od grycana. przede
          wszystkim bez sztucznych dodatków. poczytaj sobie na grycanie co w
          nich jest.
          chyba najlepsze z lodów jakie jadłem. porównywalnie smakowały mi
          tylko lody z budki we włoszech w pesaro. no ale to były lody lokalne
          a nie przemysłowe.
          czy to są lody luksusowe. w usa napewno nie, no ale w PL moga mieć
          inną politykę marketingową odnośnie ich sprzedaży.
          • Gość: mephistopheles Smieszne Tomku IP: *.hsd1.pa.comcast.net 20.11.07, 14:43
            Jak mozez wypowiadac sie obiektywnie skoro pracujesz dla firmy Salesman kora to
            wprowadza te lody na polski rynek.
          • blue911 Re: moim zdaniem nie masz racji 20.11.07, 14:51
            Gość portalu: tomek napisał(a):

> znakomite lody.
            > czy to są lody luksusowe. w usa napewno nie, no ale w PL moga mieć
            > inną politykę marketingową odnośnie ich sprzedaży.

Zyje w USA i lepszych lodow nie jadlem: nienajlepsze? a,jakie sa
            najlepsze? Carvel czy Ben & Jerry? sam cukier. Nie osmieszaj sie!
            A wiecie,co ta nazwa (chwytliwa zreszta) znaczy?
            • ready4freddy Re: moim zdaniem nie masz racji 20.11.07, 15:08
              wybacz, ale zyjac w USA masz mniej wiecej tyle do powiedzenia w sprawach tego,
              co dobre, co przecietny Chinczyk o wolnosci slowa :PPP pozyj we Wloszech,
              pogadamy. rowniez o lodach, albo i zwlaszcza :)
              a tak bardziej serio - tutaj mamy H-D w wypozyczalniahc blockbuster, ale nigdy
              sie nie skusilem. zawsze podejrzewalem, ze placi sie wylacznie za marke, jak w
              samochodach Mini, nie za jakosc czy "tresc". pzdr
            • Gość: Kaczo i Boso Re: W USA to nie jest zaden "luksusowy" produkt! IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 20.11.07, 15:19
              Ja takze mieszkam w USA i moge stwierdzic, ze te lody to nie jest
              zaden "luksusowy" produkt - sa dostepne w wiekszosci duzych sklepow
              z zywnoscia, czy nawet sklepikow na stacjach benzynowych typu
              "7-Eleven" i... wcale nie sa najdrozsze (spotykalem drozsze
              lody z innych firm). A cena w Polsce to baaardzo gruba
              przesada!
              • Gość: anonim Re: W Polsce wszystko jest drozsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:39
                W Polsce wszystko jest drozsze niz w USA nie tylko lody. Alkohol-drozszy,Kitchen
                Aid-mixer w USA ok.$200 w Polsce odpowiednik $850 dolcow. Sprzet agd drozszy,
                ciuchy brand name -zawrot glowy jakie drogie.Nie wspomne juz o samochodach.
                Ostatnio nawet mieszkania i domy sa drozsze niz np. na Florydzie czy w
                Vermont.Polska stala sie drogim krajem
                • Gość: Mugambo Modyfikowan skrobia kukrydziana tez! IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 21:51
                  Nagminne dodawanie tego swinstwa do jankeskiego zarcia powoduje, ze
                  sa grubi jak ichnie swinie!
          • Gość: klaus Re: moim zdaniem nie masz racji IP: *.acn.waw.pl 25.11.07, 13:34
            W Polsce niemal luksusowe są amerykańskie "kawiarnie" z "kawą" w papierowych kubkach.

Ważne żeby było w galerii mokotów ;) Najlepiej jak w lokalu nie ma jednej ściany, wtedy ci na zewnątrz mogą oglądać tych wewnątrz. A jeśli nie w GM to przynajmniej musi być tak żeby się dało siedzieć przed wielką szybą od strony chodnika.
            • Gość: kasia Re: moim zdaniem nie masz racji IP: *.aster.pl 22.04.08, 18:51
              Idź wylecz kompleksy :P
              • Gość: Mugambo Re: moim zdaniem nie masz racji IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:05
                Kawa w papierowych kubkach, hehe ... to prawie jakby byc w Stanach!
                • Gość: placek58 Re: moim zdaniem nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:10
                  Postaraj się , choć trochę , potrenować polszczyznę.... pliiiizzz !
        • Gość: lilo Re: Chłam w porównaniu do Grycana IP: 194.6.79.* 20.11.07, 15:05
          Jasne... jak sie cale zycie tylko schabowszczaki wcinlao to i Grycan
          to nie wiadomo co...
        • Gość: strawberry Re: Chłam w porównaniu do Grycana IP: 217.67.202.* 20.11.07, 15:32
          bluźnisz
        • mdzj Grycan, Grycan i dłuuugo dłuuugo nic.... 20.11.07, 16:38
          Czym amerykanie zamierzają te lody uszlachetniać? Samorodkami złota?

Grycana i tak nie przebiją :)
      • Gość: FCKOFF Kolejne amerykańskie gów*o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 12:39
        Kolejne amerykańskie gó.. które trzeba omijać szerokim łukiem jak McDonalds,
        KFC i kilka innych niezdrowych syfów - amerykanie nie potrafią zrobić dobrego
        jedzenia.
        • blue911 Re: Kolejne amerykańskie gów*o 20.11.07, 14:52
          Gość portalu: FCKOFF napisał(a):

> Kolejne amerykańskie gó.. które trzeba omijać szerokim łukiem jak
          McDonalds,
          > KFC i kilka innych niezdrowych syfów - amerykanie nie potrafią
          zrobić dobrego
          > jedzenia.

Przeceiz pisali,ze nie: to zalozyli polscy zydzi. Uprzedzenia na
          bok: znakomite lody!
      • Gość: smakosz Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.07, 13:27
        Grzes napisał(a):

> Sa dobre, ale nie na tyle zeby zadac takich kwot. Uwazam ze
        >waniliowe zlidla sa super.

Häagen-Dazs bez wątpienia to są jedne z dwóch najlepszych marek lodów na świecie!

W USA można je kupić po 2.89 pint!

Grycany czy inne lody do nich sie nawet nie zbliżają!

Najlepsze są ich frozen yogurt, i sherbet!

Smaków od groma.

Lubię Rum and raisins, i inne owocowe!

• Gość: tomek Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: 217.153.242.* 20.11.07, 14:13
          a gelato cappucino jeszcze mają??? takie tłuste...świetne były.
          własnie tego mi brakowało po powrocie ze usa. Znakomite lody. Masz
          rację ...grycan i inne takie nawet sie nie umywają. ale oczywiście
          malkontenci co ich nie próbowali napiszą amerykanskie gó...
          • Gość: Mugambo Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:12
            Spoko! No to teraz mozesz sie poczuc jak w bys znowu byl w Ameryce!
    • Gość: twister Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.belf.cable.ntl.com 19.11.07, 22:43
      jadłem od nich shake'a bo w mcdonaldzie obok akurat nie było i żałowałem, że tam
      kupiłem - zapłaciłem drożej a w smaku gorsze
    • Gość: copp Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 19.11.07, 22:59
      ciekawe po ile będą w tanim kraju, bo w drogim Londynie są po ok Ł4/500ml, a jak
      się trafi promocja to 2x 500ml/ Ł5.
    • Gość: haagen-bzdura Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 00:06
      bzdura. artykul reklama. To nie sa az tak dobre lody - nawet raczej przecietne. Nic w porownaniu z prawdziwym gelato :) Pozycjonowanie towaru po cenie, a nie koniecznie jakosci...

jest to marka wymyslona od podstaw - nic nie znaczy, tylko brzmiala odpowiednio na "towar z gornej polki". Jedna z pierwszych lekcji marketingu. Ale ludzie i tak kupia, byle byla reklama.
      • matrek Lody luksusowe? jakis zart. 20.11.07, 05:42
        Zgoda ze z nie z najnizszej polki, ale to takie same lody hipermakretowe jak
        kazde inne. W USA sa w kazdym hipermarkecie i sklepiku na rogu.

Kilkadziesiat zlotych? Ale jazda.... Jak USA dlugie i szerokie, te lody nie sa
        tu drozsze niz maksymalnie dwa dolary za polgalonowe opakowanie.

No ale co w Polsce jest tansze niz w USA - nieruchomosci i nic wiecej. Wszytsko
        inne to drozyzna, zarowno relatywnie, jak i w kwotach bezwzglednych i to bez
        wzgledu na kurs dolara.
        • Gość: lcc nieruchomości? buahahaha... IP: 193.109.212.* 20.11.07, 09:00
          350,000 usd za 100m mieszkanka we wrocławiu - masz to w
          stanach???:))) polska to kraj chorych cen! nie ma niczego co byłoby
          tańsze niż w usa.. no może tylko praca:(
          • matrek Re: nieruchomości? buahahaha... 20.11.07, 23:14
            Gość portalu: lcc napisał(a):

> 350,000 usd za 100m mieszkanka we wrocławiu - masz to w
            > stanach???:))) polska to kraj chorych cen! nie ma niczego co byłoby
            > tańsze niż w usa.. no może tylko praca:(

$500.000 i w gore za pokoj z kuchnia w kondominium w czterdziestotysiecznym Key
            West.

Owszem, Polska to kraj chorych cen - wozek dzieciecy ktory tu kupilem za 200
            dolarow, w Polsce w tym samym modelu tej samej marki - 2000 zl. Nie ma sensu
            mnozyc przykladow - niemal wszystko jest przykladem.
            • Gość: Warszawiak Re: nieruchomości? buahahaha... IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 01:36
              key west. to nie porownywaj wroclawia, tylko dzialke na helu :)
              • matrek Re: nieruchomości? buahahaha... 21.11.07, 08:20
                Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> key west. to nie porownywaj wroclawia, tylko dzialke na helu :)

Mozesz to rozwinac?
                • Gość: Warszawiak Re: nieruchomości? buahahaha... IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 23:31
                  chyba sie nie interesujesz ostatnio polityka?...
                  • matrek Re: nieruchomości? buahahaha... 23.11.07, 16:47
                    Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> chyba sie nie interesujesz ostatnio polityka?...

Owszem, od polskiej polityki wewnetrznej staram sie byc ostatnio jak najdalej.
                    Ale co to ma wspolnego z Key West?

Nieruchomosci w USA sa horrendalnie drogie, nie do porownania z Polska.
                    • Gość: Mugambo Re: nieruchomości? buahahaha... IP: *.dsl.bell.ca 19.06.09, 22:38
                      Niektore domki sa tak drogie, ze ludki nie wyrabiajom ze splatami -)
        • Gość: tomek bzdura IP: 217.153.242.* 20.11.07, 14:04
          akurat te lody byly moim przysmakiem kiedy mieszkalem kilka lat w
          NYC. kosztowaly 2-3 dolce, ale za 1/4 galona. chyba, ze ostatnio
          potaniały. są to naprawde znakomite lody, bez sztucznych dodatków.
          zgadza się, że mozna je kupić wszedzie w usa.
          • Gość: mephistopheles Bzdura to ty IP: *.hsd1.pa.comcast.net 20.11.07, 14:48
            naganiaczu jeden. Twoja firma wprowadza je na rynek w PL to siedzisz i naganiasz
            pod swoim sponsorowanym artykulem.

Mieszkam w Stanach od wielu lat. HD to PRZECIETNOSC. Niczym nie odroznisz ich od
            zwyczajnych lodow. Inne lody z tej samej polki to Ben & Jerry's czy lody robione
            przez Starbucks. Wszystkie przecietne w porownaniu do lodow polskich. Po prostu
            mamy lepsze skladniki niz oni.
            • Gość: anonim Re: W Polsce to nawet g... jest lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:43
              ć portalu: mephistopheles napisał(a):

> naganiaczu jeden. Twoja firma wprowadza je na rynek w PL to siedzisz i naganias
              > z
              > pod swoim sponsorowanym artykulem.
              >
              > Mieszkam w Stanach od wielu lat. HD to PRZECIETNOSC. Niczym nie odroznisz ich o
              > d
              > zwyczajnych lodow. Inne lody z tej samej polki to Ben & Jerry's czy lody robion
              > e
              > przez Starbucks. Wszystkie przecietne w porownaniu do lodow polskich. \

Dla takiego smakosza to nawet maslanka ma lepszy niz lody HagenDaz
            • Gość: tomek Re: Bzdura to ty IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 21:38
              do polskich lodow???? smiechu warte. chyba dawno nie byles w polsce. ja mieszkam
              tu od 3 lat i twierdze ze nie ma w Polsce lodow nawet zblizonych do HD. zielona
              budka po tym jak ja grycan sprzedal to poprostu katastrofa. grycan w tej chwili
              najlepszy.
              nie wiem skad sadzisz ze pracuje dla dystrybutora??? Pracuje w kompletnie innej
              branzy, ale do HD mam straszny sentyment, bo to po prostu wspaniale lody. jesli
              beda smakowac tak jak w USA to jestem pewien, ze wiekszosc niedowiarkow sie
              również przekona.
            • matrek Dokladnie, to odpowiednik Ben & Jerry's 20.11.07, 23:18
              Gość portalu: mephistopheles napisał(a):

> naganiaczu jeden. Twoja firma wprowadza je na rynek w PL to siedzisz i naganias
              > z
              > pod swoim sponsorowanym artykulem.
              >
              > Mieszkam w Stanach od wielu lat. HD to PRZECIETNOSC. Niczym nie odroznisz ich o
              > d
              > zwyczajnych lodow. Inne lody z tej samej polki to Ben & Jerry's czy lody robion
              > e
              > przez Starbucks. Wszystkie przecietne w porownaniu do lodow polskich. Po prostu
              > mamy lepsze skladniki niz oni.

Lody z tej samej polki cenowej i nie ma w nich nic lepszego od lodow Edy'sa na
              przyklad, po $5.40 za 1,6 litra
            • Gość: bolek zazdrość zjada Cię od środka IP: *.aster.pl 22.04.08, 18:58
              Odezwał się kolejny "znawca". Te lody kosztują tyle, bo na całym
              świecie uznawane są za najlepsze. Obiektywnie. A Ty mały polaczku
              siedzisz i Cię zazdrość zrzera, że nie są twoje. Nasze polskie sa z
              wieloma sztucznymi dodatkami i nie smakuja nawet w połowie tak
              znakomicie jak Hagen Dazs
              • Gość: Mugambo Kosztowaly 2-3 dolce, ale za 1/4 galona! IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:16
                Kosztowaly 2-3 dolce, ale za 1/4 galona.

Cytat tygodnia!
      • Gość: strawberry Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: 217.67.202.* 20.11.07, 15:36
        reklama, marketing i promocja, tworzenie wizerunki marki premium ma tu moze
        jakies znaczenie dla tych, ktorzy tego nie znaja.
        Ja kupilam te lody w anglii zupelnie przypadkiem i nie poradze nic na to, ze
        zadne lody mi tak nie smakuja jak strawberry chesecake i zabic sie dam za nie:)
        nie mialam pojecia o istnieniu marki h-d i to dla mnie nei ma znaczenia, smak i
        owszem.
      • Gość: jola Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.aster.pl 22.04.08, 18:54
        Tak może napisać tylko ten, kto nie jadł. I zazdrosci bo nigdy
        pewnie nie będzie mógł pozwolić sobie na gałeczkę. A są
        pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne !!!! :-)
    • ogabignac Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim 20.11.07, 01:04
      najlepsze lody sprzedają w Biskupcu Reszelskim na rynku u prywaciarza co je sam robi
      • Gość: sand Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:19
        eee z tego biskupca reszelskiego wcale nie sa takie dobre.. mozna
        zjesc.. a reszta to po prostu marketing ;)

Grycan, w szczegolnosci truskawkowy .. to jest to... ;)
        ale zielona budka - np czekoladowe - tez bardzo dobre ;)
    • Gość: wojtas Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.pogodanet.pl 20.11.07, 08:59
      Nareszcie uwielbiam je. Byleby tylko w markecie były orzechowe i karmelowe:)
    • Gość: lcc a wogóle dlaczego Häagen-Dazs a nie Reuben i Rose? IP: 193.109.212.* 20.11.07, 09:05
      Reuben&Rose Mattus rozumiałbym a jakieś Häagen-Dazs to
      pretensjonalizm...zresztą, nie ma na swiecie lodów wartych
      kilkadziesiąt złotych za porcję:) oczywiście jestem pewien, że w tak
      zakompleksionym kraju jak polska znajdzie się spore grono pszenno-
      buraczanych niedzielnych milionerów gotowych uraczyc swe tłuste żony
      tymi top lodami :)
      • Gość: AZAZEL Re: a wogóle dlaczego Häagen-Dazs a nie Reuben i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 09:19
        CO?

Te normalne supermarketowe lody w takiej cenie?

Chyba ktos musi sobie takie lody do glowy przylozyc.

Zycze szybkiej plajty.
        • Gość: Tomek Lody dobre ale cena nieadekwatna IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 20.11.07, 09:21
          • blue911 Re: Lody dobre ale cena nieadekwatna 20.11.07, 14:58
            Mozecie sobie wszyscy gdakac,ale lody sie beda sprzedawac i tu w USA
            sa uznawane za jedne z najlepszych. To,ze sa w supermarketach nie
            umniejsza ich wartosci.
            Przeciez mozna nie kupowac ,jak sie nie podoba? Inni kupia - bez
            obawy.
            Nie mam zadnego interesu w tym co pisze. Jestem normalnym
            konsumentem.
      • Gość: majkel Re: a wogóle dlaczego Häagen-Dazs a nie Reuben i IP: 195.188.191.* 20.11.07, 15:57
        Reuben&Rose Mattus rozumiałbym a jakieś Häagen-Dazs to
        pretensjonalizm...zresztą, nie ma na swiecie lodów wartych
        kilkadziesiąt złotych za porcję:)

to malo wiesz w NYC chyba, napewno w stanach robia desery lodowe z
        jadalnym zlotem i masa najdrozszych najzadszych skladnikow
        za 20k USD czy jakos tak ;)
    • Gość: me Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... IP: *.om.om.cox.net 20.11.07, 09:30
      tak na poczatek...polacy sa narpawde dziwni, zawsze im cos nie pasuje i wszystko
      wiedza najlepiej - jedni zycza plajty, drudzy pisza ze mozna je dostac za paczke
      frytek...

a zatem tak sie sklada ze akurat studiuje w stanach wiec chyba wiem niz
      niektorzy tutaj (tak mi sie tylko wydaje).

produkty sa naprawde dobre, bardzo dobre. lody wysmienite, obojetnie czy z
      marketu czy w galkach. i jeszcze jedno - nei porownuj shake MC do shake z
      haagen-dazs.
      fakt ze marka jest dobrze wypromowana jako luxury product, to tak jakby
      powiedziec ze mercedes albo lexus to tylko marka a samochody sa badzienwe...

co do ceny, to nie dostanie sie w stanach pudelka 1/2 gal za 2 dol...wczoraj
      kupowalem za 5...wielkosci kubelka nie pamietam ale przypuszczam ze to bylo
      okolo 1/3 gal, czyli okolo 1 litra..

no i w polsce jak ustawia takei czeny to tez pewnie nie skorzystam, jedank to
      jest prawdopodobnie ustawiane przed posrednika a nie producenta...

to tyle na temat.
      • Gość: The_quick Re: Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... IP: *.segfl.ifl.net 20.11.07, 09:56
        Cena jest rzeczywiscia duza, w GB kosztuja wlasnie kolo 4 funtow, za 500ml,
        wczoraj znowu je jadlem. Jak ktos poronwuje je do lodow supermarketow to niech
        sobie takie je. Grycana jadlem, wszyscy tak sie zachwycaja a jakoscia sa podobne
        do movenpicka. Haagen Danz sa inne, sa bardziej zbite, az ciezko czasem nalozyc
        jak sa dobrze zmrozone. W smaku sa wysmienite, zwlaszcza sernik truskawkowy,
        praliny i karmel tez super.Mimo ze kosztuja duzo, to jakos sie sprzedaja. Firma
        jest na rynku b. dlugo i watpie zeby grozila im plajta :D
        • Gość: sharoon Re: Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... IP: *.spray.net.pl 20.11.07, 11:48
          Lody Häagen-Dazs o smaku sernika z sosem truskawkowym to najlepsze lody, jakie
          jadłam w życiu (w Atenach). Mam nadzieję, ze w Polsce będą.
      • Gość: prunilla Re: Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... IP: 193.190.134.* 20.11.07, 10:08
        Pierwszy zachwyt HG mi juz dawno minal.
        Sa ciezkie ( wielkie mi halo napchac ciasteczek do lodow),
        przeslodzone, a ich sorbety maja podejrzanie agresywne kolory.
        Nie sa warte swojej ceny- galkowe w belgii sa drogie, a z biegiem
        czasu galki zmieniaja sie w ...galeczki.

Dzisiaj w HG widze glownie turystow, za to koneserzy :-) w Bruskeli
        udaja sie do Comus&Gasterea na pl StCatherine, gdzie mrukliwy pan
        naklada ogromne porcje o oryginalnych smakach ( imbirowo -jasminowe,
        slony karamel, 3 pieprze, wanilia burbonska ) - za polowe ceny co
        lodzarniach HG....W niedziele sa nawet parwdziwie kolejki :-)
        • xiv Re: Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... 20.11.07, 11:12

> przeslodzone,

no wlasnie! one sa tak cholernie slodkie, ze az jezyk skreca w
          spiralke
        • Gość: monika Re: Häagen-Dazs jest naprawde dobry.... IP: *.n4u.krakow.pl 20.11.07, 12:01
          Gość portalu: prunilla napisał(a):

> Dzisiaj w HG widze glownie turystow, za to koneserzy :-) w
          Bruskeli
          > udaja sie do Comus&Gasterea na pl StCatherine, gdzie mrukliwy pan
          > naklada ogromne porcje o oryginalnych smakach ( imbirowo -
          jasminowe,
          > slony karamel, 3 pieprze, wanilia burbonska ) - za polowe ceny co
          > lodzarniach HG....W niedziele sa nawet parwdziwie kolejki :-)

W Krakowie na Strowiślnej (prawie przy Wiśle) jest stara lodziarnia,
          gdzie w sezonie letnim zawsze, o kazdej porze dnia jest kolejka
          kilkunasto- kilkudziesięcio osobowa.
          Lody tam są pyszne.
        • Gość: Kaczo i Boso Re: Häagen-Dazs jest naprawde... IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 20.11.07, 15:44
          To fakt, lody "H-D" zawieraja wieksze niz przecietne ilosci cukru i
          tluszczu ale... moze niektorym to odpowiada.

P.S.
          "Häagen-Dazs was sold to The Pillsbury Company, now owned by General
          Mills, in 1983. In the USA and Canada, the brand is used under
          license by Nestlé."

• Gość: Bufetowy Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 09:31

1 pint to ok. 0,5 l.

tnij.org/straszniedrogielody
      • Gość: XXXXXXX Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 09:58
        Za taką cenę kupię sobie koszerne.
    • Gość: zen w Dublinie pudelko kosztuje 5,5 euro IP: *.toya.net.pl 20.11.07, 10:09
      I nie zauwazlem zeby okryte byly nimbem luksusu-po prostu dobre
      lody,ale oczywiscie w Polsce amerykanie zrobia z nich najdrozsze
      lody w Europie tylko dla najbogatszych ha ha ha.
      • Gość: Kasia Re: w Dublinie pudelko kosztuje 5,5 euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 10:15
        Haagen Dazs nie są złe ale lody amerykańskie Ben&Jerry sa przepyszne!!!! mozna
        je dostać w sklepach w Europie.
    • Gość: x Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 10:12
      co to jest "porcja"? kulka?
      • Gość: Hagen Dasz Loda! IP: 67.159.45.* 20.11.07, 10:21

Ja tam wole cieple lody w ruchomym waflu!
    • Gość: Tadeusz Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.77.classcom.pl 20.11.07, 10:21
      Niestety w Polsce wszystko jest droższe niż w USA taka np. Barilla
      kosztuje dolara za 0,5 kg a w Polsca 6,5.
      widziałem w sieci STOP&SHOP lody HAAGEN DAZS NIE SĄ WIELE DROŻSZE OD
      POZOSTAŁYCH.
    • Gość: daag dwa slowa nt lodow... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.11.07, 11:02
      droga firmo salesmen, uwaga z mojej strony (do uzupelnienia badan
      rykowych, ktore - zakladam - przeprowadziliscie). ja jako zwykly
      konsument wiem tyle, ze jesli faktycznie cena tych lodow wyjedzie w
      obszary powyzej cen jakie placi sie w londynie czy innych miastach
      europejskich to ja dziekuje. raczej omine wasza lodoweczke.

i jeszcze krotka refleksja lodowa: tego lata cos mnie podkusilo i
      zdecydowalem sie kupic dwie galki lodow serwowanych przez
      sprzedawcow we wroclawskim zoo - dzien byl goracy, czekalismy na
      znajomych wiec dla zabicia czasu pozwolilem sobie na lody (zdaje
      sie, ze to byla algida). w szok wprawila mnie pani, ktora te lody
      nakladala. ten przyrzad do nakladania galek byl podejrzanie maly a
      gdy sie okazalo, ze przed kazdym nalozeniem do wafelka pani
      pieczolowicie "wyciera" przyrzad o brzeg pojemnika coby zbyt duzo
      nie nalozyc, autentycznie zaczalem sie smiac. dwie mikro-polgalki
      lodow kosztowaly mnie 4 zlocisze. kto wie czy jesliby probowac
      wycenic jedna galke sprzedawana w zoo wg rozmiarow galek
      sprzedawanych np. w lodziarni "kiwi" (korcula, chorwacja - na
      marginesie rewelacyjne lody) i cen wroclawskich nie zebraloby sie
      tego ze 20 PLN za galke...? to pewnie poziom cenowy HD? ;oP
    • zdr1 Ja tam tych lodow kupowal nie bede. 20.11.07, 11:05
      Kilkadziesiat zlotych za lody?! Chyba sie z choinki urwali.
      • Gość: breslauer ale lux! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 11:26
        ale szpan! Ostatnio te lody jadłem na dworcu kolejowym w Brukseli,
        wokół jak to na wielkim dworcu, syfek, smrodek, bezdomni, jakieś
        podejrzane typki i tłumy podróżnych. Nie ma co, baaardzo ekskluzywne
        miejsce. I miejsce "narodzin" tej marki: nowojorski Bronx (sic!),
        zapewne ten skrawek żydowskiego Bronxu, ale nie ma się czym chwalić,
        kto zna NYC wie o czym mówię.
      • Gość: majkel Re: Ja tam tych lodow kupowal nie bede. IP: 195.188.191.* 20.11.07, 11:29
        ktos tu chyba oh..al
        moze i sa troche drozsze niz inne ale bez przesady
        cenowo rownaja sie ze wspomnianymi tutaj ben&jerry
        ale zeby odrazu luxus za kilkadziesiat zloty
      • Gość: maniak Re: Ja tam tych lodow kupowal nie bede. IP: *.chello.pl 28.05.09, 22:02
        Jakbyś je posmakował np. karmelowe ,to byś uznał że są tyle warte jakiś tam
        grycan czy algida to gó... w porównaniu do Häagen-Dazs
    • Gość: XXXL To się nazywa "krecić lody"? IP: *.magma-net.pl 20.11.07, 11:36
      GW reklamuje pobratymców.
      • matrek Oczywiscie - to kryptoreklama 23.11.07, 16:50
        Gość portalu: XXXL napisał(a):

> GW reklamuje pobratymców.
    • Gość: Janek z Lomianek Ciekawostka biograficzna... :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 12:12

en.wikipedia.org/wiki/Reuben_and_Rose_Mattus

Ciekawostka: zalozyciel firmy H-D to Zyd urodzony w Polsce... ;)
      • Gość: Moszi-moszi Re: Ciekawostka biograficzna... :] IP: *.dsl.bell.ca 18.06.09, 22:17
        A ja myslalem, ze to Niemcy z Hesji ... co za czasy!
    • Gość: Italia Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.chello.pl 20.11.07, 12:23
      jakoś nikt nie pisze o prawdziwych włoskich mistrzach - we Włoszech
      są dopiero pyszne lody...
    • Gość: lodołamacz Jest tez na Wegrzech i Slowacji, jak zwykle niekom IP: *.78-98-224.t-com.sk 20.11.07, 12:44
      jak zwykle niekompetentne wiadomosci w GW
    • Gość: ckm123 Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.mpp.pl 20.11.07, 12:50
      To najlepsze lody jakie jadłem. Grycan? Śmiechu warte.
    • color.one najlepsze w wawie lody... 20.11.07, 13:07
      i tak sa w 'malinovej' na al.niepodleglosci - zadne grycany, fragola, czy
      calypso sie nie umywaja... jest to licencjonowany wyrob wloski.
      • Gość: kinia Re: najlepsze w wawie lody... IP: *.pools.arcor-ip.net 16.07.10, 11:10
        niestety ale glupolku to nie sa wloskie lody tylko przyszly do nas z usa... ach
        te niedouki
    • Gość: Cudotworca Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: 194.149.246.* 20.11.07, 13:57
      Lody Häagen-Dazs nie sa zle, ale tylko te kupowane w lodziarni, te z
      supermarketu na litry sa przecietne. Natomiast lody Gelato - wloskie sa bardzo
      dobre. Gdy na dreptaku mam do wyboru Häagen-Dazs za 2.30€ kulka, albo Gelato
      0.70 € kulka moj wybor jest podobny do wyboru kazdego innego obywatela Polski.
      Smacznego.
      • Gość: ta Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 20.11.07, 14:09
        warszawa a tam 3a sie pokazac- ludzi juz pojeb__o.
      • Gość: majkel Re: Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogim IP: 195.188.191.* 20.11.07, 16:03
        Gdy na dreptaku mam do wyboru Häagen-Dazs za 2.30€ kulka, albo
        Gelato
        0.70 € kulka

no oczywiste ze oczywisty wybor
        tak samo jak oczywistym wyborem jest lidl hehe
        zaczynam rozumiec to podniecenie lodami gelato poprostu sa tansze
        a dla kazdego polaczka co tansze to lepsze
    • olias Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. 20.11.07, 14:20
      czyli od stycznia warszawskie elyty będą kraść więcej.
    • Gość: tomek ile super smaków IP: 217.153.242.* 20.11.07, 14:25
      en.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4agen-Dazs
      • Gość: mephistopheles Pracujesz dla firmy Salesman IP: *.hsd1.pa.comcast.net 20.11.07, 14:52
        wiec twoja wiarygodnosc jest zerowa.
        • Gość: tomek Weź już się uspokuj z tym Salseman IP: 217.153.242.* 21.11.07, 10:12
    • Gość: mephistopheles Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi .. IP: *.hsd1.pa.comcast.net 20.11.07, 14:36
      Fajny sponsorowany artykul.

Mialem okazje zjesc te "drogie lody" z "najwyzszej polki". Zwyczajne lody.
      Nastepny amerykanski "shit".
      Polskie lody sa o wiele lepsze. Grycan czy zielona budka nie sa tak przerazliwie
      slodkie jak te od HD.

Smieszna sprawa jest to ze firma HD wymyslila swa nazwe by brzmiala bardziej
      europejsko w oczach amarykanow. Teraz chca nam to samo sprzedac nam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka