Gość: Majcher Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.lubzel.com.pl 27.08.03, 07:02 Domagam się znormalizowania wielkości mózgu parlamentarzystów, członków rządu i urzędników państwowych, a co najmniej określenia min. IQ. Aby nie być zbyt radykalnym proponuję poziom min. 50. Może ktoś się utrzyma na stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garuda1@gazeta.pl Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.mpgm / 172.17.17.* 27.08.03, 07:07 I na tym pewnie nie koniec "wspaniałych" pomysłów... Proponuję specom od skrzynek, żeby w ogóle były pootwierane. Niech w ramach integracji międzysąsiedzkiej codziennie odbywają się odczyty korespondencji - publiczne oczywiście. Oj, władzo nasza kochana, zacznij dbać o swój autorytet... Chociaż trudno dbać o to, czego już właściwie się nie ma... Jeszcze w kwestii opłat - Poczta już generalnie pozbywa się wszelkiej odpowiedzialności. Może niedługo adresat będzie płacił za to, że łaskawie Poczta dostarczyła list, proponuję 10 złotych... Czas na konkurencję, bo chyba gdzieś tam w świecie prywatne firmy też oferują usługi pocztowe (mam nadzieję...). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ro Cwaniaczku Abramowiczu-Twoim zdaniem licznik ..... IP: hpcache:* 27.08.03, 07:13 Cwaniaczku Abramowiczu-Twoim zdaniem licznik energii też powinien być integralną częścią nieruchomości, a jednak to zakłądy energetyczne montują je na swój znacznie większy koszt wszędzie i w bloku i w domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Cicho, bo się wyda! IP: *.chemd.amu.edu.pl 27.08.03, 07:44 Gość portalu: M@ro napisał(a): > Cwaniaczku Abramowiczu-Twoim zdaniem licznik energii też > powinien być integralną częścią nieruchomości, a jednak to > zakłądy energetyczne montują je na swój znacznie większy koszt > wszędzie i w bloku i w domu !!! Nie zdziwiłbym się, gdyby energetyka potraktowała to jako donos i sugestię, co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Cicho, bo się wyda! IP: *.lubzel.com.pl 27.08.03, 09:50 Energetyka ma w nosie tego typu pomysły, a zakładanie licznika traktuje jako koszty działalności służące w URE uzasadnieniu podwyżek za energię ;-}}}}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Ustawa na zamówienie? IP: 213.76.130.* 27.08.03, 07:18 po raz kolejny to samo ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.obr.pl / 192.168.1.* 27.08.03, 07:22 Panie Pol Ministrze do spraw zbędnych, pozorowanych lub nieistotnych, Niech Pan spowoduje aby w ramach istniejącego systemu skrzynek listonosz nie ładował mi kupy reklamowych śmieci lub co gorsza nie udostępniano klucza uniwersalnego do mojej skrzynki różnego rodzaju roznosicielom reklam. I co Pan Pol pieprzy głupoty o wykorzystaniu skrzynki pocztowej do komunkacji z wyjściem na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.daewoo.lublin.pl 27.08.03, 07:23 może lepiej poczte zlikwidować będzie taniej pieprz... monopolista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erni Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.uksgda.gov.pl / 192.168.111.* 27.08.03, 07:32 To jest już chamstwo, chcą wymieniać skrzynki OK ale ja za to nie dam im ani grosza, według mnie zapłacić powinien pomysłodawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.dmpbk.com.pl 27.08.03, 07:55 Nie bardzo rozumiem dlaczego Poczta Polska ma płacić za skrzynki dla lokatorów. Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i skrzynkę musiałem kupić sam, Poczta tego nie finansowała. Jeśli Poczta zapłaci za kilka milionów skrzynek dla lokatorów mieszkań to niewątpliwie przerzuci te koszty na ceny listów i przesyłek. Reasumując za listy wszyscy zapłacą więcej, w tym również Ci którzy nie skorzystali z dofinansowania zakupu skrzynki (np. mieszkańcy domów jednorodzinnych). Może ktoś wyjaśni dlaczego jedni mają dostać dofinansowanie a inni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:43 Nie ma pan obowiązku instalować skrzynki, zrobił pan to dla własnej wygody. Listonosz ma panu doręczyć przesyłkę pod wskazany adres. Skrzynki lokatorskie są tak naprawdę dla wygody poczty i jej pracowników listonoszy, by ci nie biegali na 10 pietro. Prosze pamiętać, że moim adresem w bloku jest np. Ul. Głupoty 7 m. 143. Jeśli zaadresuje pan inaczej poczta najczęściej nie doręczy korespondencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Ludzie, ci poslowie sa debilami! IP: *.com / 10.10.233.* 27.08.03, 08:05 Dlaczego wciaz tolerujemy takie ustawy? Dlaczego spoleczenstwo jak stado baranow milczaco akceptuje takie prawo? Wydajemy na bezsensowny abonament TV lub na taka bzdurna wymiane skrzynek a pozniej brakuje na szpitale lub na gornikow! A jesli ja nie chce takiej skrzynki? Lub chce dostawac przesylki tylko od Poczty Polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Ludzie, ci poslowie sa debilami! IP: *.lubzel.com.pl 27.08.03, 09:54 Panie X. Pana post jest trochę niewłaściwy. Pozwolę sobie skorygować. Po pierwsze to ma to być zdaje się rozporządzenie a nie ustawa więc odpowiada za to rząd a nie sejm a po drugie to proszę nie obrażać bogu ducha winnych debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek Rezygnuje ze skrzynki IP: *.crowley.pl 27.08.03, 08:06 Ok, to ja rezygnuje ze skrzynki pocztowej- bede korzystal tylko z emaili i listow poleconych, firm kurierskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: 195.94.213.* 27.08.03, 08:10 Znowu ktoś chce zarobić...Okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! NIEWŁAŚCIWE PARAMETRY MÓZGU IP: 212.160.98.* 27.08.03, 08:20 Niektórych ludzi trzeba wymienić ze względu na niewłaściwe parametry mózgu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: 80.51.240.* 27.08.03, 08:28 Na kilometr pachnie to szwindlem i łapówką. Kto będzie na tym zarabiał? Firma krewnych czyjego posła? Za takie rzecyz powinno sie wypieprzać (p)osłów na ulicę i kazać sprzątać przez co najmniej rok. By zobaczyli, jak się żyje za 800 zł. Brutto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 27.08.03, 08:37 Zaraz może się okazać, że pod płaszczykiem UE mamy niewłaściwe miski kłozetowe, dość tego kretyństwa i nabijania kasy nierobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotka Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 08:44 gnojki z sld! glosowalam na was pierwszy i ostatni raz! na nastepne wybory pójdę tylko po to zeby oddać nieważny głos z odpowiednim komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: 217.8.186.* 27.08.03, 08:53 Przetartg na produkcje skrzynek na pewno "wygra" firma Prokom albo Computerland, ewentualnie jakaś spółeczka-krzak, która da odpowiednią łapówkę. Będzie to wyglądało tak: Ministerstwo ogłasza przetarg. Zgłaszają się z ofertą różne firmy, w śród nich zakłady Pocztowe, które składają najtańszą ofertę powiedzmy 500tys zł za całość. Odpowiednie papiery lądują na biurku ministra. Po tygodniu do ministra dzwoni Kulczyk albo Krauze i nawiązuje się rozmowa: Kulczyk/Krauze: - cześć stary jak główka po wczorajszym ochlaju? Naprawiłeś już służbowego merca którym wjebałaś się w tedy na drzewo? Minister: - Merc poszedł do kasacji, przecież ja za to nie płacę więć mnie to wisi. Mam teraz nowe słuzbowe BMW. - Wiesz co, doszły mnie słuchy że organizujesz przetarg na skrzynki pocztowe. Jakie masz oferty? - To tajemnica i nie moge na razie tego ujawniać - Oj nie pierdol bo zakręcę ci kurek z przyszłymi funduszami wyborczymi! - OK,OK, nie denerwuj się. Poczta złożyła ofertę na 500tys zł. - Stary, ja wam to zrobię za 2mln. 500tys zł - Ponad dwa miliony ? Na głowę upadłeś? To 3 razy więcej niż Poczta. - Nie upadłem na głowę. Jeden milion będzie dla ciebie a drugi dla mnie. - A co z pozostałymi 500tys? - Jak to co. Przecież ktoś musi zrobic te skrzynki. Poczta bedzie moim podwykonawcą i zapłacimy jej tyle ile chciała. No i tak będzie wyglądała organizacja przetargu na skrzynki. Tak jak komputeryzacja ZUS'u, NBP, PKO BP, Śląskich Kas Chorych, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti listonoszom nie wolno zostawiać ich na wycieraczce IP: *.krakow.pl 27.08.03, 08:54 buhahhahahahaha! A mój zostawia wsunięte w drzwi i jest OK. A po co zmieniać skrzynki, można sobie zamontować na drzwiach i proszę bardzo, niech Pan Doręczyciel się pofatyguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: listonoszom nie wolno zostawiać ich na wycier IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 09:21 Halo fani Millera. Gdzie chcecie te skrzynki montowac?W mojej klatce mieszka 52 rodziny.Jedna skrzynka w uni ma okolo 35 x 45cm wielkosci.Poniewaz klatka jest waszej,socjalistycznej budowy,skrzynki mozna budowac obok siebie i jedna nad druga.Jedna potrzebuje okolo 0,15m²x52 wychodzi prawie 8m².Moze w wyszym komitecie macie dosc miejsca.My w gierkowych jaskiniach raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.08.03, 09:07 A ja mam kluczyk do mojej skrzynki i TYLKO listonosz moze mi cos wrzucic i nikt mi nie zostawia listow po wycieraczka,jak twierdzil Dyr. Abramowicz ("bo w Polsce, w przeciwieństwie do np. Kanady").Pisze wlasnie z Kanady i zastanawiam sie czy ten postkomucha(Dyr. Abramowicz )wie,gdzie lezy CANADA ? ...Jak to dobrze,ze mieszkam w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snycerz Skrzynki pocztowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:10 Kogoś chyba porąbało, albo redaktora albo pocztę, albo administratorów budynków, jeśli skrzynka ma być ich własnością (administratorów, lokatorów)to dlaczego ma decydowac prawo pocztowe? A w przypadku inywidualnych mieszkanców-decyduje? Może tak być tylko w jednym przypadku, gdy Poczta jest właścicielem skrzynek lokatorskich, jeśli tak to nich wymienia na własny koszt, a korzystanie przez innych operatorów to jej Poczty zmartwienie, nie administratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.com.pl 27.08.03, 09:11 W ubiegłym roku wymieniono w moim bloku skrzynki na listy, z tych skosnych w których było widać czy coś jest, na poziome w których trzeba grzebać i podważać listy aby je wyjąć. U mojego kolegi w Niemczech skrzynki są podobne do naszych i wcale nie umożliwiają indywidualnego wkładania. Marszałku Piłsudski! Wstań z grobu i zrób nową Berezę! Czas powywieszać część tych złodziei, a resztę zagonić do ucziwej pracy w kamieniołomach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Wielka łapówka za przetarg na produkcję skrzynek!!! IP: 217.8.186.* 27.08.03, 09:41 Przetartg na produkcje skrzynek na pewno "wygra" firma Prokom albo Computerland, ewentualnie jakaś spółeczka-krzak, która da odpowiednią łapówkę. Będzie to wyglądało tak: Ministerstwo ogłasza przetarg. Zgłaszają się z ofertą różne firmy, w śród nich zakłady Pocztowe, które składają najtańszą ofertę powiedzmy 500tys zł za całość. Odpowiednie papiery lądują na biurku ministra. Po tygodniu do ministra dzwoni Kulczyk albo Krauze i nawiązuje się rozmowa: Kulczyk/Krauze: - cześć stary jak główka po wczorajszym ochlaju? Naprawiłeś już służbowego merca którym wjebałaś się w tedy na drzewo? Minister: - Merc poszedł do kasacji, przecież ja za to nie płacę więć mnie to wisi. Mam teraz nowe słuzbowe BMW. - Wiesz co, doszły mnie słuchy że organizujesz przetarg na skrzynki pocztowe. Jakie masz oferty? - To tajemnica i nie moge na razie tego ujawniać - Oj nie pierdol bo zakręcę ci kurek z przyszłymi funduszami wyborczymi! - OK,OK, nie denerwuj się. Poczta złożyła ofertę na 500tys zł. - Stary, ja wam to zrobię za 2mln. 500tys zł - Ponad dwa miliony ? Na głowę upadłeś? To 3 razy więcej niż Poczta. - Nie upadłem na głowę. Jeden milion będzie dla ciebie a drugi dla mnie. - A co z pozostałymi 500tys? - Jak to co. Przecież ktoś musi zrobic te skrzynki. Poczta bedzie moim podwykonawcą i zapłacimy jej tyle ile chciała. No i tak będzie wyglądała organizacja przetargu na skrzynki. Tak jak komputeryzacja ZUS'u, NBP, PKO BP, Śląskich Kas Chorych, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:42 Mozna sie domyslac,ze szwagier jednego z pomyslodawcow jest juz gotowy do produkcji nowych skrzynek pocztowych! Ponadto, jakim prawem bedzie mial prawo wrzucac do niej cokolwiek chce kazda osoba z ulicy? To - ewentualnie - bedzie moja skrzynka i nie zycze sobie znajdowac w niej nic poza przesylkami pocztowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andii Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: *.localdomain / 192.168.1.* 27.08.03, 09:46 Zyjemy w dziwnym kraju, który nie ma innych problemow tylko wymiane skrzynek pocztowych... no ale coz, a swoja droga od kiedy listonosz nie moze zostawiac listu na wycieraczce? znam osobiscie przypadki, ze robi to notorycznie i skargi nie pomagaja... dziwny kraj naprawde dziwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz A dyr Abramowicz jest idiotą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:55 jśli naprawdę twierdzi że poczta przestanie z tego powodu doręczać przesyłki, listonosz i tak będzie zmuszony zawiadamiać, awizować je, ciekawe gdzie je będą np, w Warszawie przechowywać bym mógł odebrać. Kupując znaczek zawieram z pocztą umowę o przewiezienie i doręczenie, doręczenie !!!!! p. Abramowicz. No cóż typowy to przykład aroganckiego urzedasa, któremu ciągle się wydaje, że jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lokatorów czeka nowy wydatek! IP: 157.158.38.* 27.08.03, 09:57 Rząd zajął się projektowaniem skrzynek pocztowych. Brawo panowie !!! Ale do tego też potrzebny jest rozum !!! Odpowiedz Link Zgłoś