Gość: Goral IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 27.08.03, 00:35 I bardzo sie ciesz ze dolar rosnie w sile a EURO slabnie, bo zyje w USA i kiedys wroce do Polski z tym co mam, a na EURO korzystaja tylko bogaci.......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ficino Re: Euro słabnie IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 02:43 Gość portalu: Goral napisał(a): > I bardzo sie ciesz ze dolar rosnie w sile a EURO slabnie, bo > zyje w USA i kiedys wroce do Polski z tym co mam, a na EURO > korzystaja tylko bogaci.......... szejkowie arabscy zainwestowali cala cwoja kase w Europie zeby ukarac Ameryke dlatego Euro przez jakis czas bylo mocniejsze od dolara...teraz Ameryka wypompuje rope z Iraku i szejkowie straca bo cena ropy pojdzie w dol a i ropa stanieje ..taka juz jest natura araba ze chcial zrobic na zlosc komus a zrobil sobie hahahha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan jak to zwykle w zyciu bywa zlodzieje gora... IP: *.crowley.pl 27.08.03, 10:12 Gość portalu: ficino napisał(a): > szejkowie arabscy zainwestowali cala cwoja kase w Europie zeby > ukarac Ameryke dlatego Euro przez jakis czas bylo mocniejsze od > dolara...teraz Ameryka wypompuje rope z Iraku i szejkowie straca > bo cena ropy pojdzie w dol a i ropa stanieje ..taka juz jest > natura araba ze chcial zrobic na zlosc komus a zrobil sobie > hahahha:) No i co? Arab chcial zarzadzic swoja kasa tak jak mu sie podobalo i wtedy przyszedl silniejszy Amerykanin i go okradl. Rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc.... Niech dolar rosnie... byle duzo i dlugoterminowo... kto sie choc odrobine zna na ekonomii ten wie co oznacza dla kraju i jego gospodarki zbyt silna waluta hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rugi Re: jak to zwykle w zyciu bywa zlodzieje gora... IP: *.ci.uw.edu.pl 27.08.03, 12:35 A zastanawiales sie baranku, jakie to przyniesie skutki dla nas? Drozszy dolar, to drozszy surowce, bo te importujemy glownie w dolarach, a slobsze euro, to nasz eksport mniej oplacalny, bo eksportujemy glownie w euro - zajebiscie co? I nie swiruj, ze znasz cos sie na ekonomii, bo twoj poziom wiedzy z dziedziny ekonomii jest bliski naszym niedouczonym politykom - zmienic kurs i po sprawie - co? > No i co? Arab chcial zarzadzic swoja kasa tak jak mu sie podobalo > i wtedy przyszedl silniejszy Amerykanin i go okradl. > Rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc.... > Niech dolar rosnie... byle duzo i dlugoterminowo... kto sie choc > odrobine zna na ekonomii ten wie co oznacza dla kraju i jego > gospodarki zbyt silna waluta hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Klawiatura szybsza od glowy... IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.08.03, 15:29 Gość portalu: Rugi napisał(a): > A zastanawiales sie baranku, jakie to przyniesie skutki dla nas? > Drozszy dolar, to drozszy surowce, bo te importujemy glownie w > dolarach, a slobsze euro, to nasz eksport mniej oplacalny, bo > eksportujemy glownie w euro - zajebiscie co? > I nie swiruj, ze znasz cos sie na ekonomii, bo twoj poziom > wiedzy z dziedziny ekonomii jest bliski naszym niedouczonym > politykom - zmienic kurs i po sprawie - co? > Dosc latwo nazywasz barankiem kogos, kogo w ogole nie znasz... Nie masz pojecia nawet czy moja wiedza w tej dziedzinie jest wieksza od Twojej... Jesli nie umiesz czytac miedzy wierszami to Twoj poziom inteligencji jest nawet nizszy niz u naszych politykow (rowniez tych z samoobrony). Ale tu nie chodzi o licytacje czy lekkomyslne osady. Po pierwsze NIKT - ani ja ani moj przedmowca - nie wspominal o wplywie kursu dolara i euro na nasza gospodarke - czy jestes wiec pewien ze odpowiadasz na wlasciwy post? Moze to raczej chec poklocenia sie z kims niz polemika? Po drugie czy wiesz co to jest ironia? Jesli jestes w posiadaniu doktoratu lub profesury z ekonomii to bardzo chetnie sie o tym dowiem. Chetnie sie dowiem czy jestes juz w posiedaniu jakiegokolwiek wyksztalcenia (bo lekcje widze odrobiles). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Klawiatura szybsza od glowy... IP: *.216-194-3-202.nyc.ny.metconnect.net 28.08.03, 04:13 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Gość portalu: Rugi napisał(a): > > > A zastanawiales sie baranku, jakie to przyniesie skutki dla nas? > > Drozszy dolar, to drozszy surowce, bo te importujemy glownie w > > dolarach, a slobsze euro, to nasz eksport mniej oplacalny, bo > > eksportujemy glownie w euro - zajebiscie co? > > I nie swiruj, ze znasz cos sie na ekonomii, bo twoj poziom > > wiedzy z dziedziny ekonomii jest bliski naszym niedouczonym > > politykom - zmienic kurs i po sprawie - co? > > > > Dosc latwo nazywasz barankiem kogos, kogo w ogole nie znasz... > Nie masz pojecia nawet czy moja wiedza w tej dziedzinie jest > wieksza od Twojej... Jesli nie umiesz czytac miedzy wierszami to > Twoj poziom inteligencji jest nawet nizszy niz u naszych > politykow (rowniez tych z samoobrony). Ale tu nie chodzi o > licytacje czy lekkomyslne osady. Po pierwsze NIKT - ani ja ani > moj przedmowca - nie wspominal o wplywie kursu dolara i euro na > nasza gospodarke - czy jestes wiec pewien ze odpowiadasz na > wlasciwy post? Moze to raczej chec poklocenia sie z kims niz > polemika? Po drugie czy wiesz co to jest ironia? > Jesli jestes w posiadaniu doktoratu lub profesury z ekonomii to > bardzo chetnie sie o tym dowiem. > Chetnie sie dowiem czy jestes juz w posiedaniu jakiegokolwiek > wyksztalcenia (bo lekcje widze odrobiles). > Pozdrawiam. Gratuluje postu! Tak trzymac, bo tu naprawde duzo chamstwa mozna spotkac na tym forum. Nalezalo sie temu kolesiowi - przylozyles mu z "grubej rury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Klawiatura szybsza od glowy... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.08.03, 10:38 Gość portalu: EU napisał(a): > Gratuluje postu! Tak trzymac, bo tu naprawde duzo chamstwa mozna > spotkac na tym forum. > Nalezalo sie temu kolesiowi - przylozyles mu z "grubej rury". Masz niestety racje... Na chamstwo nie zawsze trzeba reagowac chamstwem. Wszystkich zdegustowanych przepraszam. Swoja droga jak traktowac wszystkich, ktorzy takie miejsca wykoszystuja do kopania innych po kostkach? Ignorowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Kara za pacyfizm Czyraka i Szrubera IP: 203.102.161.* 27.08.03, 03:09 A zloty sie umacnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zieleniak Re: Euro słabnie IP: *.proxy.aol.com 27.08.03, 08:07 Gość portalu: Goral napisał(a): > I bardzo sie ciesz ze dolar rosnie w sile a EURO slabnie, bo > zyje w USA i kiedys wroce do Polski z tym co mam, a na EURO > korzystaja tylko bogaci.......... Ja tez. Na co komu potrzebna ta urynalna waluta?!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Euro słabnie IP: 1.0.12.* 27.08.03, 09:29 Gość portalu: Goral napisał(a): > I bardzo sie ciesz ze dolar rosnie w sile a EURO slabnie, bo > zyje w USA i kiedys wroce do Polski z tym co mam, a na EURO > korzystaja tylko bogaci.......... Lepiej zamieniaj dolary na euro (albo na zł) bo dolar ma jeszcze długą drogę do dołu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Euro słabnie IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 23:40 Gość portalu: pawel-l napisał(a): > Gość portalu: Goral napisał(a): > > > I bardzo sie ciesz ze dolar rosnie w sile a EURO slabnie, bo > > zyje w USA i kiedys wroce do Polski z tym co mam, a na EURO > > korzystaja tylko bogaci.......... > > Lepiej zamieniaj dolary na euro (albo na zł) bo dolar ma jeszcze długą drogę do > > dołu... nie slyszales co mowil Stefan...im waluta tansza tym eksport bardziej oplacalny..dla amrykanow oczywiscie...plus ropa z Iraku za friko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorzanin Re: Euro słabnie IP: 217.33.215.* 27.08.03, 10:26 Ja tez sie ciesze, bo mieszkam w Irlandii. N a wakacjach juz bylem, a teraz czas zeby sie tutaj poprawila kosztem Yankesów koniunktura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficno Re: Euro słabnie IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.08.03, 23:41 Gość portalu: Pomorzanin napisał(a): > Ja tez sie ciesze, bo mieszkam w Irlandii. N a wakacjach juz > bylem, a teraz czas zeby sie tutaj poprawila kosztem Yankesów > koniunktura. to ty chyba w garbate anioly wierzysz jak sie koniunktura poprawi kosztem yankesow :)...musicie chyba skads sprowadzac surowce?...a wiadomo ze yankesi kontroluje niemalze wszytskie surowce naturalne na calym swiecie...zycze wam powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Euro słabnie IP: 1.0.12.* 28.08.03, 08:24 Gość portalu: ficino napisał(a): > nie slyszales co mowil Stefan...im waluta tansza tym eksport bardziej > oplacalny..dla amrykanow oczywiscie...plus ropa z Iraku za friko :) Tylko że dysproporcje są tak duże, że dolar musi duuuużo spaść, aby to się stało. Poza tym koszty spłaty długów wtedy rosną, a długi macie ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Re: Euro słabnie i na razie mój scenariusz pasuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 23:28 W zasadzie wygląda na to, że jestem samochwała, ale piszę to nie tyle, by pochwalić siebie za trafne prognozy ile by pochwalić TEORIĘ FAL ELLIOTTA - żadna inna teoria nie pozwoliłaby na stawianie tak odważnych i mocno wychodzacych w przyszłość prognoz. A oto moje prognozy z: Uwaga - 22.05 i 27.05.2003, zamieszczone na tym forum: 22.05 - Euro 1,18: EUR/USD WŁAŚNIE SZCZYTUJE - IDEALNA WARTOŚĆ SZCZYTU TO 1,1755, ALE DOPUSZCZAM KILKADZIESIĄT PIPSÓW DO GÓRY!!!!!!! PRZEZ NASTĘPNE CO NAJMNIEJ PÓŁ ROKU EUR/USD WEJDZIE W TREND BOCZNY I BĘDZIE SIĘ WAHAĆ MIĘDZY 1,18 A 1,0531 (WSPARCIE WG DANYCH LONDYŃSKICH - DNO FALI iv niższego rzędu wg elliottowskiego schematu - euro kończy właśnie wydłużoną falę iii - DANE Z OSAKI I NYMEX ZAPEWNE RÓŻNIĄ SIĘ O KILKA PIPSÓW OD OWEGO 1,0531). PRZY OKAZJI - 1,18 TO SILNA BARIERA PSYCHOLOGICZNA NA TYM RYNKU - PO TEJ CENIE EURO DEBIUTOWAŁO.... Jednocześnie US Dollar Index (USDX), mierzący siłe tej waluty do koszyka najważniejszych walut świata sugeruje umocnienie USD o ok. 15% w nadchodzących miesiącach - szykuje się tu ruch korekcyjny z dna na poziomie 92,83 do ok. 110 pkt, z zaporową granicą na poziomie 111 pkt dla USDX - tak więc pomimo, że USD JEST NADAL W DŁUGOTRWAŁYM TRENDZIE SPADKOWYM, ROZPOCZĘTYM W 2001 R SZCZYTEM NA USDX 120,5 PKT, NADCHODZI CZAS KOREKTY 2 LETNICH SPADKÓW!!!! Takie korekty trwają z reguły co najmniej kilka miesięcy - ja podejrzewam, ze do konca roku EUR NIE POBIJE OBECNEGO SZCZYTU ale tu mogę się mylić - czas jest najtrudniejszym elementem do prognozowania....... CO CIEKAWE, EUR BĘDZIE UMACNIAĆ SIĘ W STOSUNKU DO WIELU INNYCH WALUT... REASUMUJĄC 1,18 TO NIE JEST SZCZYT WSZECHCZASÓW NA EUR, ZOSTANIE W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE POBITY, ALE NIE TERAZ !!!! Komentator musi odłożyć w czasie swoją Argentynę - rynek mówi co innego!!!! I poprawiona prognoza z 27.05: Dobra, teraz prognoza - DZISIAJ BYŁ SZCZYT NA EURO - WYŻEJ W TYM ROKU NIE BĘDZIE, JAK OWE 1,1929 (WG DANYCH LONDYŃSKICH). Prognozę poprawiłem o tyle, ze powiększylem zasięg dna korekty do 0,92 - 0,96 USD/EUR, które osiągniemy już w przyszłym roku. Potem Euro bedzie silnie rosło do okolic 1,45 ale to melodia dalszej przyszlości. TAK MI WYCHODZI Z FAL ELLIOTTA PO POPRAWINIU OZNACZEŃ, W STOSUNKU DO MEGO PIERWSZEGO POSTU TUTAJ. PZDR Hydraulik Kto nie wierzy - może sprawdzić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=6101637&a=6218919 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=6101637&a=6142578 Jak na razie wszystko toczy się wg mojej majowej hipotezy - ciekaw jestem czy tak bedzie do końca (dno 0,92 - 0,96 ze wskazaniem na 0,96)??? Wiwat Ralph Nelson Elliott - to zbyt często działa, by to był jedynie przypadek... PZDR Hydraulik Odpowiedz Link Zgłoś