Gość: bez bejsbola IP: *.dyn.one.at 13.03.08, 09:49 Tja ,GPW kasuje opłaty stałe i zmienne od obrotu.Kto za mało zmiennych płaci dostaje propozycje... PS.Panie Sobolewski ,a UniCredit ?.!.!. ile płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqazz Skandal 13.03.08, 11:27 P. Sobolewskiemu chyba sie zdaje że inwestorzy giełdowi to małe nieodpowiedzialne dzieci i trzeba im mówić w co maja inwestować a w co nie, pewnie mu sie maży codzienne robienie list za spółkami którymi w danym dniu mozna obracać i administracyjne ustalanie kursów. To jest po prostu żałosne jeszcze dwa miesiące temu p. Sobolewski krytykował analityków za ich pesymistyczne komentarze które wpływaja na sytuację giełdową a teraz sam posuwa sie o wiele dalej kreujac sztuczną rzeczywistosc i wpływając swoimi infantylnymi decyzjami na kursy wielu spółek i portfele wielu inwestorów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 11:50 A mnie się wydaje, że działacie obaj panowie na zasadzie nożyc, które odzywają się po uderzeniu w stół w znanym przysłowiu. Pewnie wystraszyliście się, że ktoś wam zabierze możliwość robienia innych w wała na tak wspaniałych fundamentalnych spółkach jak PCG, FON i MST, ot tak z brzegu sypiąc przykładami. Ja osobiście uważam, że taka lista jest potrzebna i konieczna. Inaczej GPW stanie się jeszcze większym pośmiewiskiem niż teraz. Wielu prezesów spółeczek giełdowych odkryło żyłę złota w operacjach typu nowa emisja, split itp. Przypadkiem patologicznym do kwadratu jest tu PCGuard z cwaniaczkiem Grześkowiakiem na czele, który protestuje oburzony przed kwestionowaniem silnych fundamentów tej kilkunastoosobowej zdaje się firmy a wartość akcji doprowadził kolejnymi trikami do 6-7 groszy. Takim zachowaniom trzeba położyć kres, choć wielu - zdaje się wam też - się to nie spodoba, bo nasza giełda przestanie choć trochę przypominać cyrk i mafijne poletko do przekrętów w białych rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: Skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:56 A ja uważam za słuszny postulat utworzenia tego typu listy, gdyż takie cechy niektórych walorów jak groszowa cena, wysoka zmienność, czy tez niski obrót są czynnikami, które w sposób znaczący podnoszą ryzyko inwestycyjne, dlatego zgrupowanie tego typu papierów na jakiejś liście pozwoli osobom mniej obeznanym z rynakmi finansowymi na większą ostrożność. Argumenty typu:"mam silne fundamenty więc jestem bezpieczny" uważam za nietrafione, gdyż jaśli to prawda, to doświadczeniu inwestorzy wyłowią taką "perełkę" nawet z listy zatytułowanej "ŚMIECI". Natomiast masa żółtodziobów, niezdających sobie sprawy z rzeczywistego ryzyka może zostać uchroniona przed utratą swoich środków. Tak chociaż bedzie śwaidoma ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Skandal IP: *.dyn.one.at 14.03.08, 07:57 inwestuj wg.listy WGPW ,a do piaseczku zabierz gorsze ubranko bo pobrudzisz. A gdy SPRZEDASZ !!! strąconą "perełkę" doświadczonym inwestorom to straty/utracone zyski/ MAMA wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś