cityrunner84 04.06.08, 10:19 Bardzo mnie ciekawi co z tej sprawy wyniknie. Tzn. wiem co wyniknie bo oni w życiu nie oddaliby tych pieniędzy ale i tak mnie ciekawi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wladek Jakim prawem MOJE składki maja byc publiczne ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 23:32 skoro to sa MOJE skladki to mam prawo sobie robic z nimi co chce !!! ale w tym zlodziejskim absurdalnym kraju to wszystko jest mozliwe :/ ech... lepiej sie spakowac i spier... stad jak najdalej. Wiecej juz ANI GROSZA nie oddam ZLODZIEJOM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius 43 Emerytury na młodość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:11 Przystępującym do OFE obiecują do chwili obecnej"wakacje na Kanarach,luksusowy dom,samochód,itp."Ale rzeczywistość jest inna.Za te odkładane i ciężko zapracowane pieniądze luksus mają napędzacze.Każdy ma prawo/wg Konstytucji RP/ dysponować swoim majątkiem/m.in. pieniędzmi/wg swego uznania w myśl powiedzenia,że każdy jest kowalem swego życia.A tak na marginesie:jakie będą naprawdę "EMERYTURY"przyszłych oszukanych już teraz przez państwo pracowników?Nawet ZUS nie potrafi uporać się z bałaganem finansowym.Myślę,że Trybunał w Strasburgu tę sprawę pomyślnie ureguluje z korzyścią dla P.Mielczarka.Życzę Jemu i innym pomyślności. Już emeryt-Ryszard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Emerytury na młodość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 16:29 Pracowałam w OFE. W czasie gdy wprowadzano OFE mówiło się o tym ,że są to nasze składki które fundusze pomnożą a na stare lata bedzie to dodatek do emerytury państwowej. Miały to być moje składki a nie państwowe, miały być dziedziczone jak oszczędności a teraz się mówi, że są państwowe i nie będą dziedziczone tylko przepadną jak się zawinę. Przecież to jest dodatkowy podatek kradzieże moich ciężko zarobionych pieniedzy. tylko ci co pracuje w ofe lub beda nimi zarządzać się upasą. Nie wiem jak to nazwać ale moim zdaniem, jest to okradanie obywateli przez państwo. mafia po prostu. A tak na prawdę to się nadaje do Strasburga. moim zdaniem wyrok jest wyrokiem politycznym a nie merytorycznym. Kolejni sądziowie na usługach polityki !!!!!!!!!!!!!! "nie zawiśli" hahahah.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius 43 Re: Emerytury na młodość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:24 Polak dalej po szkodzie jest nadal GŁUPI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Emerytury na młodość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 14:22 Przedmówcy mają oczywiście rację,oczywiście wielkie G. z tego wyniknie.Taki mamy złodziejski kraj...i żadnego szacunku dla Obywatela,którego traktuje się jak debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulka Emerytury na młodość? IP: 85.232.226.* 18.08.08, 15:24 I ciekawe co wyniknęło? Oby wygrał. Bo tak naprawę to dą pieniądze prywatne. A OFE inwestuje moją kasę tak jak chce - bez pytania i traci moje pieniadze(o to co "spadło" będę miała w przyszłości niższą emeryturę). Nie zgadzam się na takie traktowanie moich pieniędzy. I nawet nie mogę powiedzieć, zeby inwestowali ostrożniej...bo ich to g...obchodzi, co mam do powiedzienia. Odpowiedz Link Zgłoś