Gość: Maniek IP: *.sds.uw.edu.pl 10.06.08, 21:03 Do dna to jeszcze kawałek.. Wystarczy uwzględnić jeszcze wzmocnienie złotówki do dolara i euro... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gracz od 1993 Nowe dno bessy IP: *.chello.pl 11.06.08, 09:10 Na dno musimy poczekać jeszcze ze dwa lata i na spadek WIG-20 do 1500 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Polscy pseudoeksperci finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 09:26 Przecież 5 dni temu pisaliście o początku hossy i o tym że "najlepsi" polscy menedżerowie zaczynają skupywać akcje !? Powiem wam coś - wiecie tyle samo co Basia po liceum ekoniomicznym. Dobrze że nigdy Wam nie ufałem. Szkoda tylko wprowadzonych w błąd przez "płatnych zaganiaczy" GW biednych szarych ludzi którzy utopili w waszych psudofunduszach ostanie grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Polscy pseudoeksperci finansowi IP: 82.177.197.* 11.06.08, 09:37 Ekonomiści de facto nie są specami od przewidywania przyszłości. Robi się z nich wróżbitów, ale widać wyraźnie z jakim skutkiem. Ich rolą jest opisywanie zjawisk gospodarczych w celu zrozumienia mechanizmów rynku, jednak wyciąganie z tego wniosków na przyszłość z założenia jest obarczone solidnym błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Polscy pseudoeksperci finansowi 11.06.08, 10:19 Niech zgadnę - za kilka dni "ekonomiści" napiszą o drugim/trzecim/czwartym dnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia ....i inflacja wzrośnie do 10%!! IP: *.bredband.comhem.se 11.06.08, 11:11 jeżeli nie podwyższy się stopy procentowe.Za 2 tygodnie okaże się , że inflacja spada trochę. Ekonomia to dobry cyrk a nie nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Polscy pseudoeksperci finansowi 11.06.08, 09:39 Nie rozumiem twojego żalu do GW, chyba jakis ostatni kretyn słuchałby ich naganiania. Jedno co ci moge powiedzieć, to poczekaj aż zaczną płynąć ze Stanów dobre wieści - wtedy cokolwiek kupuj. A ekspertów z GW traktuj jako ciekawostkę przyrodniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ha ha."eksperci" z GW.MożePatrycja"gosp.pędzi"? IP: *.bredband.comhem.se 11.06.08, 10:14 Szanowny Panie. Ekonomia nie jest nauką.To zwykłe wróżenie z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sracz Kupiłem na górce IP: 78.133.192.* 11.06.08, 09:49 A sprzedałem w dołku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Kupiłem na górce 11.06.08, 09:50 A ja kupiłem na górce i przetrzymam dołek. Nerwy sobie już wyćwiczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySracz Re: Kupiłem na górce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.08, 10:19 Gość portalu: Sracz napisał(a): > A sprzedałem w dołku :/ Boś słuchał "analityków"-naganiaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Nowe dno bessy 11.06.08, 09:49 Jasne - nowe dno, którego nikt się nie spodziewał. To nie jest żadne nowe dno, to po prostu kolejny schodek. I wszyscy się go spodziewali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Filutek Nowe dno bessy IP: 209.60.200.* 11.06.08, 12:27 Przestancie z tym debilnym okresleniem "druga co do wielkosci gospodarka swiata" mowiac o USA. Ze niby co? EU to pierwsza? Kraje EU nie sa w 1/10 tak polaczone gospodarczo, monetarnie, politycznie i legislacyjnie jak stany w USA. Nie nakrecajcie wiec rozdetego mniemania o naszej unijnej wspolnocie. Pozostaje faktem, ze Stany pozostaja najwieksza gospodarka swiata, czy nam sie to podoba czy nie. Przy okazji, jestem akurat w Stanach sluzbowo juz drugi miesiac. Duzo sie tu mowi o gospodarce, rosnacych cenach, drogim paliwie, ale generalnie... USA maja sie nienajgorzej. I to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Na warszawskiej giełdzie mamy nowe dno ? 11.06.08, 12:45 gieldy nie maja dna! sa bezdenne przekona sie o tym wielu w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wir2008 Jest źle a będzie ... 12.06.08, 09:35 WIG 20 spadnie do 2500. Radzę teraz wszystkim, którzy mają pieniądze włożone w akcje do ich sprzedaży i poczekania na lepsze czasy. Jest źle w USA i w Europie-Wielka Brytania do nas też dotrze kryzys (u nas jest wszystko z opóźnieniem i trzeba o tym pamiętać). W banku już trudniej otrzymać kredyt - podwyższyli poprzeczki, a to jeden z sygnałów, co się będzie działo po wakacjach w Polsce. Musimy też pamiętać, iż giełda z półrocznym wyprzedzeniem pokazuje, co się będzie działo w Polsce - a to drugi znak, który mówi, że końcówka tego roku i początek następnego nie będzie różowy. Odpowiedz Link Zgłoś