Dodaj do ulubionych

UE wprowadzi równość w handlu internetowym

20.06.08, 18:45
GW - jakie wnioski???
Obserwuj wątek
    • Gość: info Komuna wraca IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.06.08, 18:51
      Rozpoczyna sie centralne planownie. Z Moskwy bylo mniej nakazow/zakazow jak z
      Brukselii.
      • metall A ona gdzieś wychodziła? 20.06.08, 19:35
        Kiedy?
      • Gość: Obywatel Re: Komuna wraca IP: *.chello.pl 20.06.08, 20:26
        przecież już się centralnie planuje, tylko w PRL-u były minimalne limity, a w
        ZSRE są maksymalne. ZSRE żyje tylko dlatego że pozwala na ściśle licencjonowaną
        i kontrolowaną działalność prywatną, ale pewnie z biegiem czasu i to się zmieni.
      • Gość: winIO Firmy które uprawiają takie praktyki zachowują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:13
        sie właśnie jak komuniści. Nakazy i zakazy. Skoro mam ochotę, na
        zakupy danego produktu w danym miejscu za daną walutę, to dlaczego
        jakieś bydle ma mi tego zabronić ? Czy tylko dlatego że w danym
        sektorze usług czy handlu na moim rodzimym rynku jest mniejsza
        konkurencja, to mam przepłacać.
        • Gość: Obywatel Re: Firmy które uprawiają takie praktyki zachowuj IP: *.chello.pl 20.06.08, 22:01
          Ja jestem np. zwolennikiem hinduskiej (indyjskiej?) kuchni. W mieście w którym mieszkam, mam jedynie do wyboru ze 2 restaurację które serwują takie dania, zresztą bardzo drogie. A mimo to nie wymagam od euro-sajuza żeby mi tu sprowadzili hindusów. Rynek wszystko reguluje, jeżeli pakora w cenie kebaba się nie opłaca to jej nie ma, a kebab owszem! Skoro ten co ci nie udostępnia danego produktu jest bydlakiem, bo pewnie mu się nie opłaca taniej, to biegnij do takiego co mu się opłaca po taniości sprzedać Ci usługę, a jeśli takiego nie ma, to znaczy że w danym kraju taka usługa po cenie, jak w kraju sąsiednim się nie opłaca! TYLE!
    • Gość: trocki UE wprowadzi "wolność" nakazami i zakazami IP: 89.174.33.* 20.06.08, 19:30
      i śmiesznie i strasznie zarazem.

głupi-głupszy-socjalista :-)
      • Gość: ycbo Re: UE wprowadzi "wolność" nakazami i zakazami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:15
        Gdyby mi ktoś w 50 roku powiedział że doczekam takiego goowna to bym
        popukał go w czoło. Komuniści przy tych debilach to naiwne dzieciaki.
    • Gość: Vlad UE wprowadzi równość w handlu internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:25
      Rzecz jasna ceny zostaną wyrównane w górę.
      • Gość: Obywatel Re: UE wprowadzi równość w handlu internetowym IP: *.chello.pl 20.06.08, 20:26
        a poziom usługi w dół :)
    • Gość: przeciwnik UE Równość=socjalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:57
      Socjalistyczna unia republik jewropejskich zabija wolny rynek.
      • Gość: winIO Re: Równość=socjalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:18
        > Socjalistyczna unia republik jewropejskich zabija wolny rynek.

Z praktykami monopolistycznymi, z ograniczeniami dostęppu do towarów
        i usług, z dogadywaniem się między konkurencją rynek nie jest wolny.
        Na szczęście KE pozbawiona jest wpływów naiwniaków i frajerów z UPR,
        którzy wierzą w takie utopie jak całkowicie wolny rynek.
        • Gość: y7 Re: Równość=socjalizm IP: *.chello.pl 20.06.08, 21:55
          tak, tak, bo podli kapitaliści zaraz zrobią se układ i nie będą sprzedawać taniej...

Wróć do kołchozu i tak nawracaj euro-oszołomie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka