Gość: d.ick IP: *.acn.waw.pl 17.07.08, 17:00 AArrrrr shiver my timbers, co za glupota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Parano Latający Potwór Spaghetti i piraci IP: *.bugaj.pabianice.pl 17.07.08, 17:07 To bardzo szczytna idea! Piraci są nam potrzebni bo przecież wraz ze spadkiem ich liczby powiększa się dziura ozonowa, to przecież logiczne. Poczytajcie sobie o naszym zbawcy Jego Makaronowości Latającym Potworze Spaghetti on da Wam światło nadzieji. To jedyna religia, której kapłani noszą pirackie stroje! Niech Jego Makaronowe Macki będą waszą drogą. Chwała Pastafarianom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panyan Re: Latający Potwór Spaghetti i piraci IP: 82.177.160.* 18.07.08, 08:20 Fakt ze nie wspomniano o mej religii tak silnie zwiazanej z ruchem pirackim dziwi mnie odrobine... No ale nic to...:) Wazne ze moze dzieki temu artykulowi przybedzie odrobine piratow! vivat vivat Pastafarianizm! Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Latający Potwór Spaghetti i piraci 18.07.08, 14:35 I Ty także, o dziecię entropii, nie znasz imienia PRAWDZIWEJ dyskordii. Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Latający Potwór Spaghetti i piraci 18.07.08, 14:34 Nie znasz imienia PRAWDZIWEJ discordii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose_s. Piracki biznes kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:30 do stu diabłów morskich! pisze się DEPP a nie DEEP! a tak poza tym fajnie ze bedzie 4 czesc piratow;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rZw Re: Piracki biznes kwitnie IP: *.vc-graz.ac.at 17.07.08, 17:34 Tak, szkoda tylko ze w 2012 ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Piracki biznes kwitnie 17.07.08, 18:12 "Zarobić więc można, nie mając żadnej koncepcji, nie pisząc długich raportów i nie robiąc żadnych badań." A bzdura! Właśnie mając koncepcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awymisie Re: Wanka wstanka IP: *.pools.arcor-ip.net 17.07.08, 18:34 no co misie rubta co a nie tylko donosy na ameryke, wanke wstanke tez mozna promowac na 100000000000000000 sposobow ale wam niie pozwola przepisy eurokolhozowe zadnych prywatnych biznesow co najwyzj krolik moze kase zbijac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: captain kidd ARRRGH! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 18:57 do sty tysiecy fuRRR beczek, toz to przednia zabawa, ide po RRRum, captain moRRRgan 60 pln flaszka, to ci dopieRRRo tRRRunek, aRRRgh! Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Piracki biznes kwitnie 17.07.08, 19:57 Pirackie opaski na oko założyli stacjonujący w Iraku żołnierze z 514 Kompanii Medycznej. - Czekałem na ten dzień od miesięcy - tłumaczy sierżant Glenn Guneo. - To dało mnie i innym osobom z mojego oddziału wesoły pretekst do świętowania i rozrywki w strefie wojny, tysiące mil od domu........ Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Piracki biznes kwitnie 17.07.08, 20:50 Takie formy rozrywki mozliwe sa tyko w spoleczenstwach, ktore wykreowaly ekonomiczna nadprodukcje i nie musz martwic o chleb powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Piracki biznes kwitnie 18.07.08, 15:30 sselrats napisał: > Takie formy rozrywki mozliwe sa tyko w spoleczenstwach, ktore > wykreowaly ekonomiczna nadprodukcje i nie musz martwic o chleb > powszedni. Zgadzam się. Coś w tym jest. Ale niekoniecznie. W Polsce nie ma nadprodukcji ekonomicznej, a też bardzo popularne są zabawy w "Kto jest Bolkiem?", "Znajdź Esbeka" czy w bardzo modną od kilku lat zabawę "Komisja Śledcza i Złodzieje". Sam widzisz jak jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_fuego Re: Piracki biznes kwitnie IP: *.asystent.ds.polsl.pl 17.07.08, 22:27 Ciekawe mnie ile wspólnego ma ta "piracka mowa" z prawdziwym językiem tej historycznej grupy społecznej. Pewnie tyle samo co "ty blada twarz sprzedać mi koń za skóra niedzwiedź" z językiem rdzennych amerykanów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Piracki biznes kwitnie IP: 195.117.118.* 18.07.08, 10:59 mniej więcej tyle ma wspólnego co ty z poczuciem humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxd Piracki biznes kwitnie 17.07.08, 23:08 Ciekawy artykul... PS. Zapraszam na www.schudnij.ir.pl ciekawy portal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Nie szukajcie pracy na etacie, bo to głupota. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:15 Pracując na etacie stajesz się niewolnikiem, Twój szef mówi Ci co, jak, i kiedy masz robić. To straszne ale to prawda. wstajesz każdego dnia do pracy, by przywitać swojego szefa słowami w stylu: Dzień Dobry Szefie, co mógłbym dziś dla Ciebie zrobić? :) a zanim w ogóle pójdziesz do pracy to musisz się o nią prosić, wysyłać jakieś CV, łazić na rozmowy z jakimś pajacem w krawacie.. nie to jest upokarzające, że ktoś decyduje o Twoim życiu. Ja też tak pracowałem przez ponad 6 lat, ale w czas się opamiętałem i zacząłem powoli sam myśleć o swoim malutkim biznesie, który teraz pozwala mi żyć bez wykonywania żadnej pracy. Do swojej firmy tez nie chodzę bo jej nie mam, ale mam przychody pasywne, czyli takie które pojawiają się regularnie pomimo tego że nic nie robię (lub prawie nic). Zajmuje się wynajmem nieruchomości (kupionych na kredyty). Zmobilizowałem się po przeczytaniu pierwszej z książek Roberta Kiyosaki - Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec. Nie chcę Was na siłę namawiać żebyście je czytali, chociaż mi bardzo pomogły i tak naprawdę zmieniły one moje życie finansowe a także osobiste. Darmowe fragmenty znajdziecie na polskiej stronie Roberta Kiyosaki --> BogatyOjciec.info Aby stać się bogatym, nie musisz posiadać specjalnego wykształcenia ani wyszukanych umiejętności. Tak naprawdę wielu ludziom wykształcenie przeszkadza w dojściu do prawdziwego majątku, bo szkoła czy uczelnia wpoiła im mentalność etatowego pracownika, który ma być posłuszny i ma wykonywać zadania powierzone mu przez kogoś, a to blokuje jego samodzielność. Taki pracownik, potem nigdy nie da sobie sam rady jeśli zostanie zwolniony, i musi szukać kolejnej pracy i płaszczyć się przed kolejnym szefem.. Książka Bogaty Ojciec ( tu jest fragment - www.bogatyojciec.info/bogaty-ojciec-biedny-ojciec.htm ) nauczy Cię, jak rozwinąć skrzydła swojej niezależności i jak się wydostać z wyścigu szczurów - czyli pracy na etacie, w której bogacisz innych, zamiast siebie. życzę wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia wolności finansowej :) i jeszcze raz powtarzam NIE SZUKAJCIE PRACY – bo będziecie pracowali na czyjąś przyszłość sami dostając tylko jakieś ochłapy z tego co wypracujecie.. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Nie szukajcie pracy na etacie, bo to głupota. 18.07.08, 15:33 No pewnie. Po co szukać pracy. Niech każdy z nas położy się teraz wygodnie i zainwestuje swoje 2 miliony dolarów w nieruchomości do wynajęcia ;] Miałem styczność z tą książką i zgoda - pożyteczne rzeczy próbuje wpoić. Ale jakby NIKT nie pracował to wierz mi - za przeproszeniem ch..owo by się żyło ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1who Piracki biznes kwitnie IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 02:04 Temat z dupy wzięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dod Re: Piracki biznes kwitnie IP: 195.117.118.* 18.07.08, 11:00 to po ch*j czytasz pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awymisie Re: no prosze dod IP: *.pools.arcor-ip.net 18.07.08, 11:25 Odpowiedz intelektualisty forumkowego wysokich polotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim hawkins powrót na wyspę skarbów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 14:38 uważam że w filmografi pirackiej nie może zabraknąć serialu z 1985 Return to treasure Island, chociaz z niewiadomych przyczyn wszęzie o nim raczej cicho a to na prawdę najlepszy serial wszechczasów! Odpowiedz Link Zgłoś