Gość: 112233 IP: 90.156.118.* 20.10.08, 00:17 Panie rzeczniku, to fantastyczna wiadomosc. Tylko 10mld wystarczylo, zeby uratowac ING. A przeciez mogliscie przepuscic 40 albo i 100, Brawo! Jutro lece wplacic wam pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tommyniles Rządowe wsparcie dla ING IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.08, 00:28 Coraz bardziej jestem przekonany,ze sporo instytucji bankowo- ubezpieczeniowych bedzie dzis staralo sie pozbyc zlych kredytow,niekoniecznie bedac w zlej kondycji finansowej,liczac na ich umorzenia,a nawet zastrzyk unijnych srodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Genialne rozwiązanie-następnym razem też będą... IP: *.chello.pl 20.10.08, 00:46 chcieli dostać pomoc. Zero odpowiedzialności. Tylko zysk. Naciągnąć frajerów, a później po pomoc do rządów. Ugaszą ten kryzys na 2-5 lat, następnego już nie dadzą rady!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Kondrat masz cos do POwiedzenia? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 00:49 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Re: mlodzi funcjonariusze PiSu sie juz obudzili 20.10.08, 07:57 i realizuja dyrektywy braci K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz mlodzi funcjonariusze PO nie poszli spac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:28 > i realizuja dyrektywy braci K. wszędzie widzisz wroga POmpatyzmu?, zapisałeś się już na nowe składki do których werbuje Kondrat, przecież Pphemieł mówi, żen nie ma kryzysu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus popełnij harakiri 20.10.08, 12:54 jeśli rzeczywiście jesteś pogromcą kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: Rządowe wsparcie dla ING 20.10.08, 02:10 ING planuje przejac biznes ubezpieczeniowy AIG w Azji, gdzie posiada bardzo mocna pozycje, ale konkuruje z francuska AXA; taka pozyczka od rzadu moze sie bardzo przydac; skarzystali z nadarzajcej sie okazji www.marketwatch.com/search/?value=ING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Re: ING bankrutuje ! Uciekajcie z ING ! Forsa zni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 00:46 Facet musi zarabiać. Jak się okazuje bank niekoniecznie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krilin czytac ze zrozumieniem IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 01:44 Władze grupy przyznały, że w III kwartale spodziewają się straty sięgającej 500 mln euro, pierwszej w historii firmy. Biorąc jednak pod uwagę cały rok, ING nadal jest na dużym plusie - po trzech kwartałach ma prawie 3 mld euro zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak_donski Re: czytac ze zrozumieniem 20.10.08, 01:48 Gość portalu: krilin napisał(a): > Władze grupy przyznały, że w III kwartale spodziewają się straty sięgającej 500 > mln euro, pierwszej w historii firmy. Biorąc jednak pod uwagę cały rok, ING > nadal jest na dużym plusie - po trzech kwartałach ma prawie 3 mld euro zysku. To po co im te marne 10 mld ? Odpowiedz Link Zgłoś
robisc Re: czytac ze zrozumieniem 20.10.08, 02:01 kozak_donski napisał: > Gość portalu: krilin napisał(a): > > > Władze grupy przyznały, że w III kwartale spodziewają się straty sięgając > ej 500 > > mln euro, pierwszej w historii firmy. Biorąc jednak pod uwagę cały rok, I > NG > > nadal jest na dużym plusie - po trzech kwartałach ma prawie 3 mld euro zy > sku. > > To po co im te marne 10 mld ? zeby poprawic wskazniki; ING jest bankiem glownie depozytowym, stad musi utrzymywac wysokie wskazniki wyplacalnosci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=86074481 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: czytac ze zrozumieniem IP: *.2a.pl 20.10.08, 08:09 Skoro siedzą na depozytach to po co im dodatkowe 10 mld (drogiego) depozytu? Nigdzie nie doczytałem aby te pieniądze były przeznaczone na podwyższenie kapitału... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: czytac ze zrozumieniem 20.10.08, 22:42 Artykuł zawiera informacje które wprowadzają czytelnika w błąd albo pomijają niektóre z nich. Np. sugeruje, że rząd Holandii udzielił pożyczki podczas gdy objął on papiery wartościowe wyemitowane przez ING. Z punktu widzenia sprawozdawczości są one traktowane jako kapitał własny i tym samym poprawiają wskaźniki grupy. Nie dają one prawa głosu ale dają za to prawo do udziału w zysku w stopniu wyższym niż akcje i dywidendy z nich wynikające. Co lepsze papiery te dadzą udział w zysku tylko wtedy kiedy grupa będzie chciała wypłacić dywidendę z akcji zwykłych (na co w przyszłym roku się nie szykuje). Straty ING wynikające z przeszacowania portfela papierów dłużnych związanych z inwestycjami na rynku subprime były kilkukrotnie wyższe niż te wspominanie 500 euro i zostały rozliczone bezpośrednio przez kapitał własny. Dziwne, że pomimo iż są to informacje powszechnie dostępne nikomu w GW nie chciało się poznać i przedstawić faktów dokładniej. Za to o wiele łatwiej jest „zrobić” sensację byleby ciemny lud miał rozrywkę. Myślę, że dokapitalizowanie ING jest dobrą wiadomością dla tych którzy w jakiś sposób są związani z tą grupą. Niezależnie czy są to akcjonariusze, jego klienci, pracownicy czy inne banki. Najmniej skorzysta na tym zarząd, przynajmniej finansowo. Poza tym do rady nadzorczej wejdą przedstawiciele rządu co z punktu widzenia Tilmanta nie będzie zbyt komfortowe. Skoro banki w Stanach, Szwajcarii czy Wielkiej Brytanii też zostały kapitalizowane to trudno się spodziewać, że ING, mając możliwość otrzymania wsparcia ze strony rządu Holandii miałby pozostać w tyle. Bardziej mnie ciekawi w jaki sposób nowe fundusze zostaną wykorzystanie i czy ogłoszone w piątek ostrzeżenie o stratach nie było sposobem ING do skoku na publiczną kasę. Z jednej strony dodatkowe 10 miliardów wpłynie na lepsze postrzeganie ING wśród innych banków i pokryje straty ale czy rzeczywistym motywem nie jest, jak wspomina robisc, chęć pozyskania kapitałów na przejęcia konkurencji? Jeśli tak to zastrzyk ze strony rządu Holandii nie jest pomocą tylko raczej inwestycją z której podatnicy w tym kraju być może będą mogli wyjść z zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: ING bankrutuje ! Uciekajcie z ING ! Forsa zni IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 20.10.08, 01:22 Gościu, pierniczysz, aż szczypie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Po co ING pomoc państwa gdy jest, niby, OK ??? 20.10.08, 10:45 Po co ING pomoc państwa gdy jest, niby, OK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZLY, bardzo ZLY Rządowe wsparcie dla ING IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.08, 06:28 No Brunon, uwazaj, bo ja wam nie popuszcze, jak mi kase przezrecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as,ml;,m Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 07:22 Podejrzane juz było że wydawali ludziom przy okienku ulotki o aktywach grupy na grubo ponad trylion euro a to jest 1.000.000.000.000.000.000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Rządowe wsparcie dla ING IP: *.chello.pl 20.10.08, 07:47 ING ? To, które reklamuje Marek Konrad?! --------- www.100klatka.pl/video/view/id/394 Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Twoje podatki na prywatnych bankrutów... 20.10.08, 10:48 Twoje podatki na prywatnych bankrutów... Gość portalu: kasia napisał(a): > ING ? To, które reklamuje Marek Konrad?! > > --------- > www.100klatka.pl/video/view/id/394 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Bank Śląski!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:11 dopóki to był BANK ŚLASKI (polski) miałem w nim rachunek oraz oszczędności z chwilą przejęcia przez holendrów chyba im odbiło z opłatami oraz z coraz gorszą obsługą i podziękowałem za współpracę ponad 5 letnią. Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Rządowe wsparcie dla ING 20.10.08, 08:23 Ciekawe, gdzie ma konto Marek Kondrat? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ing Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: 193.193.181.* 20.10.08, 08:27 W JEDYNYM SŁUSZNYM BANKU ŚLĄSKIM :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Jak to jest? IP: 213.17.179.* 20.10.08, 08:40 Najpierw: "Władze grupy przyznały, że w III kwartale spodziewają się straty sięgającej 500 mln euro, pierwszej w historii firmy. Biorąc jednak pod uwagę cały rok, ING nadal jest na dużym plusie - po trzech kwartałach ma prawie 3 mld euro zysku." Potem: " Po długich negocjacjach holenderski rząd zdecydował wczoraj, że zasili ING kwotą 10 mld euro." Bank ma zysk i trzeba go jeszcze dofinansować? Przecież straty byłyby mniejsze gdyby nawet upadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: ING bankrutuje ! Uciekajcie z ING ! Forsa zni IP: *.ydp.com.pl 20.10.08, 08:49 uważaj bo za pisanie tego grozi pare latek, zaraz ci policja do chaty wpadnie Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Oni nie widza ze sa smieszni??? 20.10.08, 09:18 Nie beda musieli dzieki dofinansowaniu ograniczac warunkow kredytowych!!! Czyli beda mogli nadal udzielac kredytow na 130%, liczac pi razy drzwi zdolnosc kredytowa! To przeciez fantastyczna informacja! Ja proponuje w ogole wprowadzenie kredytow na mieszkania, ktore bedzie mozna dostac na dowod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden A moze to Ty jestes smieszny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 11:45 Gdybys staral sie o kredyt hip. w ING, to bys nie pisal takich bzdur. Jest to jeden z niewielu bankow, ktory niezmiennie wymaga 20% wkladu wlasnego (moze udzielic do 100% wartosci nieruchomosci, ale wtedy te brakujace 20% trzeba ubezpieczyc i to za wcale niemala skladke). Wiec gdzie te Twoje 130%?! Poza tym jest to jeden z niewielu bankow w Polsce, ktory mial i ma dosc zachowawcza polityke kredytowa, za co jeszcze niedawno byl krytykowany, a co okazalo sie byc dlań zbawieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ing Re: Oni nie widza ze sa smieszni??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.08, 21:02 ING nie udziela kredytów na 130% - ciężko u nich nawet na 100% dostać bo są bardzo restrykcyjni Odpowiedz Link Zgłoś
robisc ING surges 20% after getting capital boost from go 20.10.08, 09:32 www.marketwatch.com/quotes/ing?dist=hpmymw rynek zareagowal jednoznaczanie pozytywnie; ludzie - bank, ktory ma 3 mld EUR zysku po 3 kwartalach i podniosl swoje kapitaly nie jest bankrutem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeepCool Rządowe wsparcie dla ING IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.08, 09:40 Transakcja wyglada tak: panstwo holenderskie kupuje 1 Miliard akcji ING GROEP za 10 Euro za sztuke. ING ma mozliwosc wykuienia tych akcji w dowolnym momencie po 15 Euro za sztuke, nawet gdy kurs gieldowy wynosi > 15 Euro. Pieniadze sluza tylko do wzmocnienia kapitalu wlasnego banku i stabilizacji kursu akcji ktory ze wzgledu na ogolna nerwowosc sie zalamal (ING to nie Fortis !!!!!) Wydaje mi sie, ze ING jako jeden z niewielu wylozyl karty na stol i ucial tym dalsze spekulacje mogace sciagnac akcje jeszcze bardziej w dol. Dla mnie jest to dowod solidnosci tego banku, ktory jest operacyjnie dobrze ustawiony (rowniez w Polsce !) i daleki od plajty (ja niektorzy mogliby interpretowac ta wiadomosc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: 213.17.179.* 20.10.08, 09:51 Gość portalu: KeepCool napisał(a): > Transakcja wyglada tak: panstwo holenderskie kupuje 1 Miliard > akcji ING GROEP za 10 Euro za sztuke. ING ma mozliwosc wykuienia > tych akcji w dowolnym momencie po 15 Euro za sztuke, nawet > gdy kurs gieldowy wynosi > 15 Euro. Trzeba tylko zastanowić się i zapytać po co rząd to robi. Oprócz banków są inne firmy w które może topić pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Taki solidny a zdziera z klientów... Ex-klientka.. 20.10.08, 10:53 Taki solidny a zdziera z klientów... Ex-klientka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V-3 Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.cust.tele2.pl 20.10.08, 16:31 Gość portalu: KeepCool napisał(a): > Transakcja wyglada tak: panstwo holenderskie kupuje 1 Miliard > akcji ING GROEP za 10 Euro za sztuke. ING ma mozliwosc wykuienia > tych akcji w dowolnym momencie po 15 Euro za sztuke, nawet > gdy kurs gieldowy wynosi > 15 Euro. > Pieniadze sluza tylko do wzmocnienia kapitalu wlasnego banku > i stabilizacji kursu akcji ktory ze wzgledu na ogolna > nerwowosc sie zalamal (ING to nie Fortis !!!!!) > Wydaje mi sie, ze ING jako jeden z niewielu wylozyl karty > na stol i ucial tym dalsze spekulacje mogace sciagnac akcje > jeszcze bardziej w dol. > Dla mnie jest to dowod solidnosci tego banku, ktory > jest operacyjnie dobrze ustawiony (rowniez w Polsce !) > i daleki od plajty (ja niektorzy mogliby interpretowac ta > wiadomosc :)) Niestety to nie jest tak !!Strata ujawniona obecnie (500 mln Euro) to dopiero czubek góry lodowej.To dopiero zwiastun zobowiazań jaki ING ma .UniCredite (właściciel PeKao SA) ujawnił ,że do marca 2009 musi spłacić ponad 85 mld EURO zobowiazań. W podobnej sytuacji jest ING gdyż też przejmował różne instytucje .Te 10 mld Euro obecnie to tylko by zachować płynność transakcji (wiele transakcji jest odraczanych ), a przy obecnym braku zaufania między bankami najprawdopodobniej ine banki juz nie chcą udzielać overnightowych pożyczek ING .Pytanie dlaczego?W Polsce pożyczki miedzybankowe wzrosły narazie do 6,7%-->6,9 % .Dziwne więc jest ,że ING godzi się na pożyczke na 8,5 % z perspektywą jej wzrostudo 25 % .Pytanie DLACZEGO? Pewne wydaje sie ,że inne banki poprostu nie chcą pozyczać ING.Co jest pod wodą w ich górze lodowej ?I czy ich góra długów czasem nie chybocze się i nie wywróci?Więc nie ma narazie za co chwalić Zarządu ING .Muszą klarownie wątpliwosci wyjaśnić , bo to narazie tylko mydlenie oczu ! V V V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeepCool Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.08, 23:26 > musi spłacić ponad 85 mld EURO zobowiazań. W podobnej sytuacji jest > ING gdyż też przejmował różne instytucje . ABN amro > tylko by zachować płynność transakcji (wiele transakcji jest > odraczanych ), Skad ta informacja ? > najprawdopodobniej ine banki juz nie chcą udzielać overnightowych > pożyczek ING .Pytanie dlaczego?W Polsce pożyczki miedzybankowe > wzrosły narazie do 6,7%-->6,9 % . WIBOR ON wyniosl dzisiaj 5,9 > na pożyczke na 8,5 % z perspektywą jej wzrostudo 25 % Nie zgadza sie. Cytat z informacji ad-hoc: "The coupon on the core Tier-1 securities is only payable if a dividend - either interim or final - is paid on common shares over the financial year preceding the coupon date. The annual coupon per security will be the higher of EUR 0.85 or an amount equal to 110% of the dividend paid on ordinary shares for the year 2008, 120% for 2009 and 125% from 2010 and onwards." czyli minimum 8,5% a co najwyzej 125% dywidendy i tylko jesli dywidenda bedzie placona. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow jak daja - to bierz a jak bija to uciekaj 20.10.08, 09:44 Tez mi nowosc - dostal Fortis, to ING nawet jak ma dobra sytuacje zaczal symulowac aby tez dostac demoralizuja - i dziwia sie ze firmy sa zdemoralizowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cia Re: ING bankrutuje ! Uciekajcie z ING ! Forsa zni IP: *.ingbank.pl 20.10.08, 09:50 Pytam: gdzie są właściwe słuzby tego Państwa aby lokalizowac autorów tak niebezpiecznych wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyletant Re: ING bankrutuje ! Uciekajcie z ING ! Forsa zni IP: *.globalconnect.pl 20.10.08, 11:31 CIA - ty gościu malinowy - weź się do pracy i pracuj na zysk, a nie na internecie ze służbowego kompa durne opinie zamieszczasz Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Ja w kwestii formalnej... 20.10.08, 10:01 "Po długich negocjacjach holenderski rząd zdecydował wczoraj, że zasili ING kwotą 10 mld euro. Pożyczka będzie oprocentowana na 8,5 proc. Z czasem - w zależności od wyników spółki - może ono wzrosnąć do 25 proc." Czyli te 10 mld to pożyczka, czy darowizna - o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Spokój trwał krótko. 10 mld euro pomocy dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 10:08 UWAGA! Zamiast podnieść nasz rząd obniża gwarancje lokat! Poprzednia regulacja była znacznie lepsza, bo gwarantowała depozyt w każdym banku do 22,5 tys. Obecna ma tylko do 50 tys niezależnie od ilości depozytów!!! Realnie jest to znaczna obniżka gwarancji. Znów nabierają ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliq Re: Spokój trwał krótko. 10 mld euro pomocy dla I IP: 193.193.181.* 20.10.08, 10:47 kolejny ekonomiczny debil. Próg 22,5 tys. EURO też obowiązywał do wszystkich depozytów zgromadzonych nawet w kilku bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan no i to oprocentowanie na 8%i do 25% sie przelozy IP: 84.77.155.* 20.10.08, 10:58 sie przelozy na oprocentowanie dla klijentow pozniej,.....a swistak dalej siedzi i zawija w srebelko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eci-peci miliardowe nadwyzki IP: *.adsl.alicedsl.de 20.10.08, 11:12 a tracic wy zlodzieje tracie,te miliardowe nadwyzki wziely sie z okradania utrzciwych ludzi.Wolny renek rzadzony i zarzadzany przez mafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmieszek Spokój trwał krótko. 10 mld euro pomocy dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 11:19 TO ŚMIESZNE, ŻE FIRMA O WARTOŚCI 15 MILIARDÓW EURO DOSTAJE AŻ 10 MILIARDÓW, A MOŻE BY TAK OD RAZU 30? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agibru to nie pomoc tylko INWESTycja IP: 193.178.209.* 20.10.08, 11:32 kiedy wreszcie media przestana mnie denerwowac.... jak sie uczepia jednego to juz nic nie zmieni ich toku myslenia. Oczywiscie, ze lepiej jakby tej inwestycji nie bylo - szczegolnie dla obecnych akcjonariuszy ale to i tak na dobre wyjdze wszystkim! Kazde firmy zdobywaja nowy kapital emitujac akcje - co w tym tagiego zlego!? Dla KLIENTOW banku to absolutnie nie ma zadnego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.cust.tele2.pl 20.10.08, 11:54 Historia sprzed kilku lat. Miałam niegdys tam fundusze. Szło nieżle więc namówiłam ojca na takąż inwestycje. Ale zaszedł do Secutity ING w Kielcach. Akcje zaczeły spadać. Ojciec zadzwonił na infolinię aby upewnić się co do stanu wartości jednostek. Co się okazało - żadne dane ojca nie były w systemie, a tym bardziej informacji o jakichkolwiek wpłaconych pieniądzach. W Kielcach okłamywano mnie przez kilka dni, usiłując zamieść sprawę pod dywan. Pojechałam do siedziby banku w Warszawie (dwie potężne budowle) uprzednio telefonicznie umawiając się z pracownikiem. W ING-u ponownie opowiedziałam swą historię na holu przy portierni (!) przy wtórze tupotu wychodzących urzędników. Takiego upokorzenia w życiu nie przeżyłam. Kobieta pocieszała mnie jak sierotkę z zapałkami. Uparłam się i zażądałam przyjęcia przez kierownictwo ING-u. Tak poznałam tego Guru z prospektów. Jedyne co wyniosłam z tej rozmowy, po wielogodzinnym czekaniu na szefostwo i telefonicznych wyjaśnieniach sprawy to, to że Secutiry ING i Fundusze ING to zupełnie inne firmy i ING w Warszawie nie ma nic do gadania. Musieliśmy odczekać jeszcze wiele dni zanim ojciec (70 letni) dowiedział sie o odzyskaniu pieniędzy. Chwała Bogu akcje poszły w górę i odrobinę zyskał, zanim wszystko wycofał. Dla mnie to jest złodziejska i chamowata instytucja. Jacyż oni potrafią być mili jak wydzwaniają by mnie na coś namówić, albo ostatnio by odwrócić mnie od wycofania sie z ich funduszu emerytalnego (wolę Allianz przynajmniej mniejszą prowizję biorą). W Kielcach z początkiem recesji przed Realem w busie angielskim reklamowano się z funduszem emerytalnym jakoby miał byc najlepszy na rynku. Tyle że w przeciągu 3 miesięcy wówczas zleciał o 8%. A przed nim było kilku z lepszymi wynikami. Oszuści! Jeszcze nie tak dawno (1,5 miesiąca temu?) w radio ogłaszano, że w ING-u bedzie 3 miesięczna lokata na 8%. Jakoś do tej pory jej nie wprowadzono. Bodaj 2 tygodnie później jakiś guru od ING-a (patrz Wyborcza) straszył, że są niewypłacalne banki w Polsce i trzeba uważać na te wysokie lokaty. Dla mnie ING po prostu pozazdrościł darmowego wsparcia i również zażyczył sobie takowego (nie podejrzewali chyba że przy dodatkowych obarczeniach). Niech padają, im prędzej tym lepiej. Przejmą je inni. Rządy moze się obudzą i zmienią prawo. Nadzór Finansowy państwa to jedna wielka fikcja (jak większość instytucji rządowych). Nie maja sposobu by sprawdzić przepływy międzybankowe (zagraniczne) o ile bank choć odrobinę sie postara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:14 Masz racje - ING jest be, bo... kilka lat temu cos tam miedzy wami nie zagralo. Ja moge powiedziec, ze Pekao jest be, ktos inny ze Millenium, Getin czy BZ WBK. Tylko co innego miec na pienku z powodu czyjejs niekompetencji czy zwyklego chamstwa, a co innego byc oszukanym? Czytam Twoj tekst i nie bardzo widze, w czym masz sie czuc oszukana. Bo OFE mialo strate? A gdzie napisane jest, ze jej nie moze miec?! Twoj Allianz teraz tez ma do przodu?! Jak do czegos pijesz, to rob to z glowa, a nie z emocjami! P.S. Co do "zyczen" dla ING to chyba kobito nie wiesz, co piszesz... Nawet nie wyobrazasz sobie, jaki wplyw mialoby to na polska gospodarke, czyli posrednio rowniez na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.cust.tele2.pl 20.10.08, 22:44 Najwyraźniej nie chcesz albo nie możesz zrozumieć tektu pisanego. PR jest już nawet wyśmiewane przez studentów. Jeśli oszustwo chcesz przypruszyć pudrem rób tak dalej - coraz więcej instytucji kierowanych np. przez takich ludzi jak Ty będzie wyśmiewanych albo będzie padać. Czym prędzej tym lepiej. Jeżeli Tobie znikną pieniądze całego życia na 1,5 miesiąca, kolejnych kilkanaście dni będą Cię okłamywać wymyślając coraz to bardziej irracjonalne historyjki (często wzajemnie sprzeczne), uaktywnisz przeróżnych kierowników różnych szczebli i nic nie wskórasz prócz poniżenia to może zaczniesz się zastanawiać czy ktoś Cię nie oszukał. Myślę że oszustwo to bardzo delikatne podsumowanie. > nie bardzo widze, w czym masz sie czuc oszukana. Bo OFE mialo > strate? A gdzie napisane jest, ze jej nie moze miec?! Bez komentarza Twoj Allianz > teraz tez ma do przodu?! A znasz jakikolwiek fundusz emerytalny, który miałby mieć teraz "do przodu" (cokolwiek by to miało znaczyć ;) ? > Jak do czegos pijesz, to rob to z glowa, a nie z emocjami! Nie pijam > P.S. Co do "zyczen" dla ING to chyba kobito nie wiesz, co piszesz... > Nawet nie wyobrazasz sobie, jaki wplyw mialoby to na polska > gospodarke, czyli posrednio rowniez na Ciebie. Jak widać na opisanym przypadku przez małe kataklizy niektórzy już przeszli. Byłoby trochę płaczu, trochę rozliczeń, trochę głów by sie posypało, zmienili by trochę prawodastwo i pewnie sporo czasu by minęło zanim by wyszedł kolejny szwingiel. Teraz ten smród spod dywanu będzie się ciągle rozlewał i żadne perfumy zakupione kosztem społeczeństwa nie polepszą sprawy, a mogą ją jeszcze pogorszyć. Ciekawe kto na tym zyska? Ps. Kolejny bank mnie zrobił w ... Kolejni znajomi królika banku Y będą mi tłumaczyć że to moja wina że sie z nimi zadaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertOOO Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 12:57 nadal nie rozumiem tego o co Tobie tak wlasciwie chodzi, piszesz ze Security ING nie mialo nic wspolnego z ING, ze to dwie oddzielne firmy to jaki sens ma wypisywanie przez Ciebie bluzgow na ING? czy moze 3 wspolne literki Cie sklonily do tego zeby to tutaj umiescic. powinnas wiedziec ze tak jak wszystkie firmy na calym swiecie tak i polski ING jest odzielony na kilka działow i jeden do drugiego nic nie ma poza wspolna nazwa......zastanow sie dwa razy zanim cos napiszesz, acha i jeszcze jedno piszesz ze wycofalas od nich swoje pieniadze, rozumiem ze nie bylo to tydzien lub dwa tygodnie temu? jesli tak to chyba poplenilas blad, nie mylisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerker Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: *.mos.gov.pl 20.10.08, 14:41 Akurat ta lokata na 8% została wprowadzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAA Re: Rządowe wsparcie dla ING IP: 193.17.14.* 20.10.08, 23:04 'Jedyne co wyniosłam z tej rozmowy, po wielogodzinnym czekaniu na szefostwo i telefonicznych wyjaśnieniach sprawy to, to że Secutiry ING i Fundusze ING to zupełnie inne firmy i ING w Warszawie nie ma nic do gadania.' ha ha ha! no gratuluję ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Kondrat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:45 znawca win i ubezpieczeń ( sic! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo-1 Rządowe wsparcie dla ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:58 Maluczko, maluczko a pewnie już niedługo przedstawiciele banków zaczną chodzić po domach i prosić o udzielenie bankowi jakiejkolwiek pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "- Wszyscy nasi klienci są bezpieczni -" 20.10.08, 13:39 "- Wszyscy nasi klienci są bezpieczni - mówi "Gazecie" Brunon Bartkiewicz, prezes ING Banku Śląskiego." Jakie znaczenia ma to co mowi Bartkiewicz? Czy Bartkiewicz moze w ogole (nawet jesliby mieli za pol godziny oglosic bankructwo) powiedziec cokolwiek innego ? Nie bo nigdy wiecej nie znalazlby pracy w tym zlodziejskim interesie. Stad sie wziela zmowa milczenia tych wszystkich licznych w sektorze bankowym, ktorzy dobrze wiedzieli czym to sie skonczy. Niektorzy celowo wybrali samobojcza strategie liczac, jak sie okazuje slusznie, na masowa pomoc podatnikow (panstwa) w obawie o sankcje wyborcze zwiazane chaosem sektora bankowego i wynikajaca z niego recesja. Spokój trwał krótko. 10 mld euro pomocy dla ING Odpowiedz Link Zgłoś