Gość: czesiek IP: *.centertel.pl 15.12.08, 06:43 Streżyńska w desperacji - czy to jej koniec ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x TP SA na pół IP: 217.17.35.* 15.12.08, 07:18 (...)Prezes Maciej Witucki mówił, że podział oznacza tylko kilkuletni chaos, na którym nikt nie skorzysta: - Nie powstanie w ciągu tych kilku lat ani jedna linia telekomunikacyjna, ani jedno gospodarstwo domowe nie zyska podłączenia do internetu. Po co komu linia telekomunikacyjna z abonamentem za 50 zł (w abonamencie 60min) jak można mieć telefon na kartę w dowolnej sieci sieci i 50 zł przegadać co miesiąc - na pewno jest więcej minut niż 50. Poza tym nie każdy w małej wiosce ma aż 50 zł na telefon co miesiąc. W ciągu 2 lat internet na pewno będzie bardziej dostępny niż jest teraz. Zakładają go np gminy za darmo. Poza tym można używać go przez sieć komórkową. Sieć Play mocno naciska na swoich konkurentów (przez kilka lat w tym kierunku Era, Plus i Orange) sprzedawały ludziom byle co za straszną cenę. Ostatnio się to zmienia pod wpływem Playa. Poza tym w małych miejscowościach dzialają lokalne sieci radiowe, które ceną biją TPSA na głowę... TPSA nie ma czego szukać i ludzi straszyć z takimi cenami. Nie mieszkamy na Syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: TP SA na pół 15.12.08, 07:46 szkoda ze wiekszosc tego co napisales to zwykle "mam nadzieje", "chcialbym" "wierze ze tak bedzie" Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek Najwyższy już czas :) 15.12.08, 08:25 Najwyższy już czas na podział molocha. Kilka lat za późno, ale lepiej późno niż wcale. -- Makiety kolejowe Egipt zdjęcia Bielsko Biała zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeman Whiskas tomtemat dla ciebie "puszek" lub piasek do IP: 212.160.172.* 15.12.08, 09:05 albo piasek do kuwety. Takimi sprawami możesz się zajmować i na ich temat wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Re: TP SA na pół 15.12.08, 12:36 nroht napisał: > szkoda ze wiekszosc tego co napisales to zwykle "mam nadzieje", "chcialbym" > "wierze ze tak bedzie" dlaczego? ja mam szybki niezawodny, nielagujacy bez limitow internet za 30zl/mc Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Pojedź do Garbowa pod Lublinem 15.12.08, 22:14 solarv napisał: > nroht napisał: > > > szkoda ze wiekszosc tego co napisales to zwykle "mam nadzieje", "chcialby > m" > > "wierze ze tak bedzie" > > dlaczego? ja mam szybki niezawodny, nielagujacy bez limitow internet za 30zl/mc Albo gdziekolwiek na wieś dalej od miasta. To zobaczysz tę "mobilność". Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Nie wspomnę o blokowaniu Skype przez ERĘ! 15.12.08, 22:15 solarv napisał: > nroht napisał: > > > szkoda ze wiekszosc tego co napisales to zwykle "mam nadzieje", "chcialby > m" > > "wierze ze tak bedzie" > > dlaczego? ja mam szybki niezawodny, nielagujacy bez limitow internet za 30zl/mc Tak, tak, takie praktyki ze strachu stosują operatorzy komórkowi, że utrudniają VOIP, bo boją się telefonów skype, przenośnych! Odpowiedz Link Zgłoś
lady-rentgen Re: TP SA na pół? chyba tylko na obrazku.. 15.12.08, 19:11 podzielą się formalnie (czyli organizacyjnie) a to kosztuje, żeby zwróciły im się te koszty to teoretycznie mogą nawet podnieść ceny... TPsa ma najbardziej rozbudowaną infrastrukturę, to daje jej pozycję monopolisty, który niechętnie i nie darmo udostępnia cokolwiek komukolwiek ale są na szczęście alternatywne rozwiązania.. ja wykorzystuję internet iPlus, telefon - Era (i tylko żałuję, że przeszłam na abonament w Erze - nie ma podwójnego doładowania, Bonusa a punkty Era premia są nieco żałosne) a taki internet może nie jest szybszy od standardu neostrady, jednak całkowicie wystarczający a do tego jakże mobilny! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A po to, żeby na stacjonarny je przegadać, sikucie 15.12.08, 21:42 Gość portalu: x napisał(a): > (...)Prezes Maciej Witucki mówił, że podział oznacza tylko kilkuletni chaos, na > którym nikt nie skorzysta: - Nie powstanie w ciągu tych kilku lat ani jedna > linia telekomunikacyjna, ani jedno gospodarstwo domowe nie zyska podłączenia do > internetu. > > Po co komu linia telekomunikacyjna z abonamentem za 50 zł (w abonamencie 60min) > jak można mieć telefon na kartę w dowolnej sieci sieci i 50 zł przegadać co > miesiąc - na pewno jest więcej minut niż 50. Poza tym nie każdy w małej wiosce > ma aż 50 zł na telefon co miesiąc. > > W ciągu 2 lat internet na pewno będzie bardziej dostępny niż jest teraz. > Zakładają go np gminy za darmo. Poza tym można używać go przez sieć komórkową. > Sieć Play mocno naciska na swoich konkurentów (przez kilka lat w tym kierunku > Era, Plus i Orange) sprzedawały ludziom byle co za straszną cenę. Ostatnio się > to zmienia pod wpływem Playa. Poza tym w małych miejscowościach dzialają lokaln > e > sieci radiowe, które ceną biją TPSA na głowę... > > TPSA nie ma czego szukać i ludzi straszyć z takimi cenami. Nie mieszkamy na Syb > erii. A po to linia stacjonarna, żeby, sikucie, gnoju jeden, żebyś mógł sobie te twoje zas.r.a.n.e "darmowe" 1000 minut mógł przegadać, a siecie komórkowe, baranie, właśnie dlatego robią je na stacjonarny. Chyba ciężko wewnątrz sieci typu PLAY albo HEYAH tysiąc minut przegadać. A tak wogóle to zamknij się, kmiocie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Zobaczysz, zobaczysz jeszcze pacanku 15.12.08, 22:11 Gość portalu: x napisał(a): > (...)Prezes Maciej Witucki mówił, że podział oznacza tylko kilkuletni chaos, na > którym nikt nie skorzysta: - Nie powstanie w ciągu tych kilku lat ani jedna > linia telekomunikacyjna, ani jedno gospodarstwo domowe nie zyska podłączenia do > internetu. > > Po co komu linia telekomunikacyjna z abonamentem za 50 zł (w abonamencie 60min) > jak można mieć telefon na kartę w dowolnej sieci sieci i 50 zł przegadać co > miesiąc - na pewno jest więcej minut niż 50. Poza tym nie każdy w małej wiosce > ma aż 50 zł na telefon co miesiąc. > > W ciągu 2 lat internet na pewno będzie bardziej dostępny niż jest teraz. > Zakładają go np gminy za darmo. Poza tym można używać go przez sieć komórkową. > Sieć Play mocno naciska na swoich konkurentów (przez kilka lat w tym kierunku > Era, Plus i Orange) sprzedawały ludziom byle co za straszną cenę. Ostatnio się > to zmienia pod wpływem Playa. Poza tym w małych miejscowościach dzialają lokaln > e > sieci radiowe, które ceną biją TPSA na głowę... > > TPSA nie ma czego szukać i ludzi straszyć z takimi cenami. Nie mieszkamy na Syb > erii. Jak TP zacznie żądać takich samych opłat haraczowych od komórek, jak komórki żądają od niej i skończą się darmowe albo tanie minutki na stacjonarne! I zaczniesz sobie dobierać znajomych tylko w tym twoim kretyńskim pleju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton TP SA na pół IP: *.chello.pl 15.12.08, 08:01 Dlaczego pisząc, że TP jest monopolistą autor w następnym zdaniu powołuje się na wypowiedź oficjala z Netii - firmy konkurencyjnej - co przeczy stwierdzeniu o monopolu. Zresztą co to za monopolista, który ma zaledwie 80% udziału w liniach stacjonarnych i 60% w świadczeni usług ISP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: TP SA na pół IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 09:46 > Zresztą co to za monopolista, który ma zaledwie 80% udziału > w liniach stacjonarnych i 60% w świadczeni usług ISP? Bardzo przerośnieŧy monopolista. Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem, jeśli przedsiębiorstwo ma udział w rynku większy niż 25%, podlega kontroli Urzędu Antymonopolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A dlaczego nikt do tej Netii na łączu TP nie chce? 15.12.08, 21:45 Gość portalu: Baton napisał(a): > Dlaczego pisząc, że TP jest monopolistą autor w następnym zdaniu > powołuje się na wypowiedź oficjala z Netii - firmy konkurencyjnej - > co przeczy stwierdzeniu o monopolu. Zresztą co to za monopolista, > który ma zaledwie 80% udziału w liniach stacjonarnych i 60% w > świadczeni usług ISP? Bo tacy "operatorzy" już się sprawdzili, oszukując jak się da! Minuta połączenia z TP na komórkę? 57 gr. Z Simplusa? Bagatela, 72 grosze, chyba że wykupi się jakieś z.a.s.r.a.n.e 5 "tańszych" numerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Co za głupota!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 08:06 Zwolennikiem TPSA nie jestem. Uważam, że są znacznie lepsze firmy na rynku. Ale to wcale nie oznacza, że ktoś z zewnątrz ma zmuszać firmę do jakichkolwiek podziałów. Przecież za coś takiego Polska może stracić ogromne pieniądze. Jak TPSA zacznie ich ciągać po sądach, to odszkodowanie jakie państwo będzie musiało zapłacić będą szły w miliardy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yak Michal... IP: 213.185.212.* 15.12.08, 10:04 Bradziej naiwnego i niedorzecznego komentarza nie czytalem juz dawno... Az trudno z Toba dyskutowac... (...)Ale to wcale nie oznacza, że ktoś z zewnątrz ma zmuszać firmę do jakichkolwiek podziałów(...) hahahahahahaahahahahaha, czlowieku, myslalem ze pekne ze smichu. Niech zgadne: jestes gimnazjalista? Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Po co komu stacjonarny? 15.12.08, 21:58 Gość portalu: Michał napisał(a): > Zwolennikiem TPSA nie jestem. Uważam, że są znacznie lepsze firmy na > rynku. Ale to wcale nie oznacza, że ktoś z zewnątrz ma zmuszać firmę > do jakichkolwiek podziałów. Przecież za coś takiego Polska może > stracić ogromne pieniądze. Jak TPSA zacznie ich ciągać po sądach, to > odszkodowanie jakie państwo będzie musiało zapłacić będą szły w > miliardy złotych. Po to żeby z komóreczki tanio dzwonić, bo im konkurencyjne sieci komórkowe tak robią, bo im sieci stacjonarne nie zabierają 75 procent za każdą minutę, tylko jakieś 10 procent. Bo komórka to wciąż szpan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: TP SA na pół IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.08, 08:37 Aż tak się Wam to w firmie (Centertel zdaje się jest własnością TPSA) niepodoba? Tym bardziej jestem przekonany, że dla rynku to będzie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Tak "dobre" jak teledwa 15.12.08, 22:17 Gość portalu: klient napisał(a): > Aż tak się Wam to w firmie (Centertel zdaje się jest własnością TPSA) niepodoba > ? Tym bardziej jestem przekonany, że dla rynku to będzie dobre. Hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Państwo Romaszewscy? 15.12.08, 08:53 V ce marszałek Senatu i dyrektor Telewizji Biełsat i POlonii. Zbieg okoliczności? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 super kierunek ... 15.12.08, 09:21 Nie ma co, zaorajmy najlepsze w Polsce firmy, zamknijmy stocznie i kopalnie a ludzi zatrudnijmy w hipermarketach na kasie. Ciekawe tylko kto będzie robił zakupy jak nic w tym kraju nie będzie się wytwarzać a tylko zarządzać, kierować czy analizować. Z tym gadaniem o monopolu to chyba lekka przesada. W końcu każdy może sobie wziąć telefon z Plusa lub Ery ... nikt nie zmusza do korzystania z Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak? Re: super kierunek ... IP: *.alcatel.de 15.12.08, 10:12 a zdajesz sobie sprawę, że podczas komunizmu tpsa zdobyla taki monopol ze ma wiekszosc kabli w kraju i teraz kazdy musi placic temu monopoliscie. przez co ceny sa wyzsze (rowniez u innych operatorów), a wszystko jest kontrolowane przez monopoliste - tpsa.... pomysl zanim napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: super kierunek ... IP: 62.29.160.* 15.12.08, 10:57 kolego, tych kabli z PRL jużdawno nie ma, cała infrastruktura została przez TP wymieniona na cyfrową po 89r ! A co do podziału - pewnie krok tak samo skuteczny jak hurtowa sprzedaż abonamentu - Tele2 sprzedawała go później ... 6 zł taniej, zabójcza oszczędność dla klientów! a w efekcie została przejęta przez Netię, pewnie dzieki Pani Ani za wyższa wartość niż przed tą decyzją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: super kierunek ... IP: 94.254.248.* 15.12.08, 13:38 Pieprzysz jak potluczony do mnie sa ciagniete kable miedziane nie ruszane od poczatku lat 80 wiec nie pieprz! tepsa nie inwestuje w terennie oni tylko inwestuja w najwiekszych miastach gdzie moga zedrzed kase!! Kabel ktory jest w ziemi sami wkopywalismy. Nie piernicz ze tepsa to robila!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Co wystraszyło biednych klientów Tele 2? 16.12.08, 00:24 Gość portalu: miki napisał(a): > kolego, tych kabli z PRL jużdawno nie ma, cała infrastruktura > została przez TP wymieniona na cyfrową po 89r ! A co do podziału - > pewnie krok tak samo skuteczny jak hurtowa sprzedaż abonamentu - > Tele2 sprzedawała go później ... 6 zł taniej, zabójcza oszczędność > dla klientów! a w efekcie została przejęta przez Netię, pewnie > dzieki Pani Ani za wyższa wartość niż przed tą decyzją ;) Hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: super kierunek ... 15.12.08, 11:06 mam bardzo podobne odczucia do Twoich... pracuję w grupie TP od 3 lat i jedyne co przyniosły decyzje p.Steżynskiej to zwolnienia pracowników i bałagan; ja na szczęście jestem zatrudniona przez Centertela więc nie odczuwam na swojej skórze bezpośrednich skutków - póki co, ale nastroje wśród pracowników TP są kiepskie a będzie jeszcze gorzej, nie rozumiem dlaczego nie pozwolić firmie na zarządzanie wewnętrzne, a co do konkurencji, to tak naprawdę ludzie mają wybór, tylko często nie chcą korzystać z tego czego nie znają, kto zabrania konkurencji prowadzenia kampanii reklamowych??wiadomo, do tego trzeba zatrudnić ludzi i wydać pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrzony Re: nastroje wśród pracowników TP są kiepskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:12 Jako klient mam gdzieś "nastroje pracowników" pie...onego "dominującego operatora"; może skończy się wreszcie paranoja typu "jesli życzy pan sobie internet z Netii musi mieć pan czynną linię telefoniczną TPSA"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: nastroje wśród pracowników TP są kiepskie IP: 212.160.172.* 15.12.08, 14:20 I tu masz problem, bo Netia woli być operatorem wirtualnym na sieci TP niż rozbudowywać własną sieć. Poczytaj sobie analizy z innych krajów w których od dawna wprowadzono takie zasady. O rozbudowie sieci miedzianej można w tym kraju już zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr tpsa Re: nastroje wśród pracowników TP są kiepskie IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:26 Tepsiarzu spadaj z tego forum i nie mow za internautow! Skad piszesz to wszystko wyjasnia prosze: % This is the RIPE Whois query server #1. % The objects are in RPSL format. % % Rights restricted by copyright. % See www.ripe.net/db/copyright.html % Information related to '212.160.172.0 - 212.160.172.255' inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255 netname: TPSA-DOI descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki descr: Katowice country: PL admin-c: KZ1301-RIPE tech-c: SK13590-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: TPNET changed: **********@tpnet.pl 20030717 source: RIPE Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: nastroje wśród pracowników TP są kiepskie 15.12.08, 20:26 Gość portalu: zeb napisał(a): > I tu masz problem, bo Netia woli być operatorem wirtualnym na sieci > TP niż rozbudowywać własną sieć. Poczytaj sobie analizy z innych > krajów w których od dawna wprowadzono takie zasady. O rozbudowie > sieci miedzianej można w tym kraju już zapomnieć. Sieci kablowe jak sama nazwa wskazuje ciągną kable i wszędzie gdzie jest dostęp do sieci kablowej tpsa wypada blado. Tam gdzie jako jedyna ma swoje druty, dyktuje warunki. Metody ma proste - koszty ISP przepycha się do części odpowiedzialnej za utrzymanie kabli np. przysłowiowa kawa dla konsultantów neostrady. Pani Anna akurat dobrze wie jak się zachowywał France Telekom i Vanadoo, wie jak sobie z tym poradziła komisja europejską... więc wyprzedza kroki TPsa, jest nie czuła na umizgi/szantaże/mgliste deklaracje inwestycji itd. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp TP SA na pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:42 Boże w jakim ja kraju żyję.Co za kompromitacja.Jak mozna cos takiego przeprowadzic? Chyba ktos wzial w lape.Przygotowuja kolejne stolki dla swoich znajomych.Do pana z Netii (moze przeczyta?)i bardzo dobrze ze odrzucaja zle wnioski, moze czas zrobic porzadek w swojej firmie i lepiej wypisywac owe wnioski wtedy tpsa nie bedzie mialo wyjscia i bedzie musialo je przyjac?Takie tlumaczenie to dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie TP SA na pół IP: 193.111.144.* 15.12.08, 09:47 "(...)Prezes Maciej Witucki mówił, że podział oznacza tylko kilkuletni chaos, na którym nikt nie skorzysta: - Nie powstanie w ciągu tych kilku lat ani jedna linia telekomunikacyjna, ani jedno gospodarstwo domowe nie zyska podłączenia do internetu." A przez ostatnie kilka lat w ogóle powstała jakaś linia ?!?! Telefranca zlikwidowała całe zaplecze techniczne, wszystkie naprawy wykonują podnajęte spółeczki, na zasadzie nie ważne jak, ważne żeby jak najtaniej. Niedługo stan łącz będzie taki, że rzeczywiście żadna inna firma nie będzie mogła zaoferować internetu czy innych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: TP SA na pół 15.12.08, 09:53 a Ty bys budowal nowe linie, zeby oddac je za poldarmo pasozytom w rodzaju tele2 itp? podziekuj uke. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: TP SA na pół 15.12.08, 10:08 Ja budowałem własna linie, zresztą wszyscy w mojej gminie tak robili. Rola tepsy polegała tylko na podłączeniu kilkunastu kabelków. Do tej pory nie chce im się podłączyć szybkiego netu, modem analogowy 33,6 to max. a da się jedyny użyszkodnik neostrady to były dyrektor w telekomunikacji, reszta motłochu ok 1000 czyli my zadowala się "radiówkami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenada Re: TP SA na pół IP: *.ipartners.pl 15.12.08, 10:11 To widać jaka jakość tych kabelków była - prawdopdobonie wszystkie do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV! Re: TP SA na pół IP: 89.108.243.* 15.12.08, 14:04 Spokojnie net do 10Mbitow pojdzie wiec nie taka zla kmiocie! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: TP SA na pół 15.12.08, 16:45 nroht napisał: > a Ty bys budowal nowe linie, zeby oddac je za poldarmo pasozytom w rodzaju tele > 2 > itp? podziekuj uke. Otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: TP SA na pół 15.12.08, 16:45 Gość portalu: zartie napisał(a): > ...A przez ostatnie kilka lat w ogóle powstała jakaś linia ?!?! > Telefranca zlikwidowała całe zaplecze techniczne, wszystkie naprawy > wykonują podnajęte spółeczki, na zasadzie nie ważne jak, ważne żeby > jak najtaniej. Niedługo stan łącz będzie taki, że rzeczywiście żadna > inna firma nie będzie mogła zaoferować internetu czy innych usług. Nie powstała, bo i po co? wielu klientów indywidualnych zrezygnowało z telefonów stacjonarnych, w dostawcach Internetu mozna przebierać... A co do do podnajetych spółeczek z nieograniczoną nieodpowiedzialnością, to one przejechały się na tym sromotnie. W wielu regionach spółki te, przejmując do konserwacji sieć kablową, nie zażądały odbioru technicznego i sprawdzenia stanu przejmowanych urządzeń, licząc, że jakoś to będzie, byle kasa wpływała. A teraz okazuje się, że przejęły również wszelkie zaległości w remontach i naprawach sieci. Nie stać ich na przeprowadzanie większych remontów, toteż ich działalność sprowadza się do łatania metodą "Zeflik, dzierż ta ściana, a jo leca po wypłata". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd TP SA na pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:48 Co zyskaja klienci? - kompletnie nic.To jest mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telefonista TP SA na pół IP: *.in.lublin.pl 15.12.08, 09:56 Niestey TP S.A. nie tylko jest monopolistą telefonicznym, ale również w zakresie posiadanej infrastruktury, właściwie jej jedynym posiadacze. I ta infrastrutura jest jedyną dostępną konurencji. Czy może być lepiej? Dla monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quenia TP SA na pół IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 10:04 Proponuje zakończyć farsę o nazwie TPSA. Przez 2 lata płaciłem za łącze 2 Mb a dostawałem od dostawcy (TPSA) pół do 1 Mb. Śmiech na sali lub z mojego punktu widzenia złodziejstwo usankcjonowane. Jednym słowem porażka. Nie będę płakać po TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: TP SA na pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:25 trzeba było złożyć reklamację, wtedy płaciłbyś mniej... co nie zmienia faktu, że skoro mają w ofercie to powinni dostarczać taką usługę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton USA dało przykład i rozwaliło kilku monopolistów: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:05 pierwsze dwa przypadki: - US Steel - AT&T oczywiście dyrekcje płakały jaka to rewolucja bolszewicka. ponadto TPSA wcale nie jest firmą prywatną tylko nadal państwową - tyle, że nie polskiego państwa a francuskiego. I jako taka skoro operuje na kradzionej infrastrukturze podzielona. Infrastruktura powinna pozostać własnością pod państwową kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: USA dało przykład i rozwaliło kilku monopolis 15.12.08, 10:16 kradzionej infrastrukturze??? rece opdaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenada Re: USA dało przykład i rozwaliło kilku monopolis IP: *.ipartners.pl 15.12.08, 10:18 > pierwsze dwa przypadki: > - AT&T Dlatego pod wzgledem dostępu szerokopasmowego są daleko za Europą jeśli chodzi o dostęp od Telekomów - inna sprawa to firmy swiadczace uslugi poprzez siec SATTV (monopolistów) > oczywiście dyrekcje płakały jaka to rewolucja bolszewicka. > ponadto TPSA wcale nie jest firmą prywatną tylko nadal państwową - tyle, że nie > polskiego państwa a francuskiego. Sprawdz lepiej strukture właścicielską FT > I jako taka skoro operuje na kradzionej infrastrukturze podzielona. > Infrastruktura powinna pozostać własnością pod państwową kontrolą. Ciekawe kto by spłacił kredyty wzięte na budowe tej infrastruktury - proponuje przeczytać raporty UKE z tego jak i kiedy sieć TP była budowana - zdziwiłbyś sie i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: USA dało przykład i rozwaliło kilku monopolis 15.12.08, 15:20 > Dlatego pod wzgledem dostępu szerokopasmowego są daleko za Europą jeśli chodzi > o dostęp od Telekomów Nie. Zupełnie nie dlatego. Nie rozumiesz tego rynku, nie masz pojęcia, jak wyglądały jego przekształcenia. Podczas gdy w Europie nowoczesne systemy telekomunikacyjne budowano od zera, w Ameryce leżały już sieci i nikt nie miał żadnej potrzeby w nie inwestować, bo po co? Przecież klienci i tak byli. Monopolista trzymał łapę na łączach i pilnował, żeby ktoś nie podskoczył i się nie wychylił z ciekawą ofertą. Teraz identycznie wygląda sytuacja w Polsce. Dinozaur zwany Tepsą, uwłaszczony na cudzej infrastrukturze, utrudnia rozwój rynku. I dlatego trzeba tego dinozaura pilnować, żeby nie psuł tego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: USA dało przykład i rozwaliło kilku monopolis 15.12.08, 16:49 Gość portalu: autochton napisał(a): > ...I jako taka skoro operuje na kradzionej infrastrukturze podzielona. > Infrastruktura powinna pozostać własnością pod państwową kontrolą. To już od dawna było postulowane, aby infrastruktura (np. kanalizacja kablowa, słupy, itp.) były własnością np. samorządu, a firmy telekomunikacyjne dzierżawiłyby miejsce w tej infrastrukturze. Ale znając nasze samorządy, ich działalność ograniczałaby się zapewne do kasowania należności za dzierżawę, a o rozbudowie i konserwacji można by było zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PET TP SA na pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:10 Oni tną TePse a TePsa tnie etaty i będzie zwalniać ludzi. Fajny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: TP SA na pół 15.12.08, 11:27 Bardzo mi się podoba Pani Prezes UKE. Usiłuje osłabić pozycję TP SA która jako bezwzględny monopolista czerpie nienależne zyski, lokując się poza prawem. Klient jest bez szans, jeśli nie uznają jego uwag z powodu"bo nie". Po kilku latach powróciłam do TP SA /telefon/i moje bilingi odkryły mi metody wyłudzania opłat za połączenia, włącznie z poz.-czas, 0sek netto 0,39zł, brutto 0,4578zł dodane natychmiast po zakończeniu rozmowy; nieodebranymi połączeniami, a płatnymi za "sygnał i zajmowanie linii" /komórkowe kraj.,zagr./ dzielenie jednej rozmowy na części płatne więcej, np z infolinią 801.4- godz.9.56.26 6sek netto 0,27zł/brutto0,3294zł i 9.56.40 1m46sek. 0,94zł/brutto 1,1478zł= 1,48zł za 1m52 sek.- taryfa 0,49br./1 min. Poczytajcie bilingi, odkryjecie dalsze "wynalazki" do zapłaty - nie chcę nudzić. Chciwość i wyłudzanie -nawet system elektron. TP ma "ręce do siebie". Inwestycje w kable,które u mnie na osiedlu leżą "gołe" w ziemi od 1974r.-ZERO! Inwestycje takie nie opłacają się -im gorzej tym lepiej dla TP - zysk "za friko", bo superczułe urządzenia wychwytują wszelkie drgania istnienia w mokrej ziemi starego kabla. To powszechne źródło "zysku" TP -przebicia na kablach. Analizujcie wasze bilingi z TP SA - są za darmo, ale tylko na żądanie klienta. TP nie musi wam udowadniać "na siłę" za co jest rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: TP SA na pół 15.12.08, 11:35 Dodam tylko, że byłam w TP tylko i aż 5 m-cy! R-ki były coraz wyższe, bez umiaru wprost. Mniej płaciłam w UPC- razem z pełną ofertą kablówki! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: TP SA na pół 15.12.08, 16:50 Gość portalu: PET napisał(a): > Oni tną TePse a TePsa tnie etaty i będzie zwalniać ludzi. Fajny interes. Nie wszystkich będą zwalniać. Będzie więcej prezesów, dyrektorów i innej biurokracji. Może o to właśnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr TP SA na pół 15.12.08, 10:36 Proces niszczenie polskiej gospodarki zaczął się prawie 20 lat temu od zniszczenia Pewex-u i trwa nadal! Dzielą, sprzedają, likwidują. Po prostu knują! Chodzi mi o niszczenie marek polskich firm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: TP SA na pół IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:35 Idioto tepsa jest FRANCUSKA zrozum to glabie! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba rząd handluje koncesjami - płacą klienci 15.12.08, 10:44 Rząd sprzedał francuzom monopol - monopolu nie będzie to trzeba będzie troszkę pieniążków oddać. Z tego niby podziału nic klientom nie przybędzie. Ten sam właściciel jak będzie chciał to będzie dalej konkurencję dymał. Za to wzrosną koszty (dwa zarządy) i ceny. Przy sprzedaży TP-sy trzeba było ją podzielić na 4-5 regionalnych konkurencyjnych firm - i sprzedać różnym konkurentom. Rząd ma rozdwojenie jaźni: sprzedaje bardzo drogo bardzo ograniczoną ilość KONCESJI (era, plus, centertel) za co przecież muszą zapłacić klienci a później "walczy" za pomocą jakiejś byłej pracownicy tele2 czy innej konkurncji o obniżkę cen TP-sy dla owej konkurencji. Jakby rząd nie tworzył monopoli to by nie musiał z nimi walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjb Re: rząd handluje koncesjami - płacą klienci IP: 193.138.241.* 15.12.08, 13:14 "...Przy sprzedaży TP-sy trzeba było ją podzielić na 4-5 regionalnych konkurencyjnych firm - i sprzedać różnym konkurentom..." To byłoby faktycznie najlepsze rozwiązanie, problem tylko w tym, że 4-5 konkurentów nie zapłaciłoby w sumie tyle ile zapłacił jeden właściciel a rządowi najbardziej zależało na pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota odznaka TP SA na pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:47 Przychodzi mi na myśl pewne zdarzenie brytyjskie. Do pani premier T. przychodzą przeciwnicy wielkich koncernów prosząc ją aby je podzieliła na mniejsze. Pani premier mówi,że może te koncerny jak na warunki brytyjskie są za duże ale jeśli się weźmie pod uwagę całą Wspólnotę Europejską /obecnie Unię/ to one wcale nie są takie duże. Skończyła słowami: wara mi od dzielenia brytyjskich koncernów na mniejsze. Pani Streżyńska jest sympatyczna, może nawet gdybym był kilkadziesiąt lat młodszy to bym się w niej zakochał, ale jeśli chodzi o podział TPSA na dwie mniejsze jednostki, to jednak pozostanę przy stanowisku pani premier T. dotyczącym podziału dużych koncernów na mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Re: TP SA na pół 15.12.08, 18:48 Gość portalu: Złota odznaka napisał(a): > chodzi o podział TPSA na dwie mniejsze jednostki, to jednak > pozostanę przy stanowisku pani premier T. dotyczącym podziału dużych > koncernów na mniejsze. Chyba nie zrozumiałeś istoty tego podziału. To nie jest podział na jednostki regionalne (np, TPSA północ i TPSA południe). To jest podział na linii infrastruktura-usługi. Taki podział ma jak najbardziej sens, a infrastruktura będzie nareszcie jednakowo dostępna wszystkim chcącym świadczyć usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość TP SA na pół IP: 77.245.244.* 15.12.08, 10:48 nareszcie, a miało być tak pięknie jak France Telecon kupił to , miało być bliżej klienta a w promieniu 50 km nie ma żadnego punktu sprzedaży TP a ci co są przez kogoś o niewiedzą o chodzi nie mowiąc o załatwieniu reklamacji itp.poprostu arogacja ,piszą ,piszą broniąc się nie powstanie żadna linia po podziale,już gdy została sprywatyzowana nie powstała żadna linia ,sypie nie posiadana infrastruktura telekomuniacyjna i budunki-zarosło i zamiast iść cały czas do przodu to się cofamy a białe plamy na mapie telekomunikacyjnej zamiast spadać związku z powyższym rosną .Wszystko za późno o 10 lat i TP w końcu może się dowie kto to jest klient i odpowie sobie na to pytanie w teorii i praktyce i np. skończy z tym by mieć internet muszę mieć telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instalator a gdzie inni opreatorzy. Dialog, Netia..?? IP: 212.160.172.* 15.12.08, 11:00 dlaczego od nich nikt nie wymaga inwestowania w sieci telekomunikacyjne. Liczą na BSA i LLU. he,he,he.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: a gdzie inni opreatorzy. Dialog, Netia..?? IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:23 Nie blaznij sie tepsiarzu ze swoimi wpisami na forum!! ILe ci placa za te brednie??? no pochwal sie?? taki mocny w gebie jestes cwaniaku tepsiowksi??? proszee skad piszesz: % Information related to '212.160.172.0 - 212.160.172.255' inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255 netname: TPSA-DOI descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki descr: Katowice country: PL admin-c: KZ1301-RIPE tech-c: SK13590-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: TPNET changed: **********@tpnet.pl 20030717 source: RIPE Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Ale z komóry fajnie jest na stacjonarny dzwonić? 15.12.08, 21:50 Gość portalu: SV napisał(a): > Nie blaznij sie tepsiarzu ze swoimi wpisami na forum!! ILe ci placa za te bredn > ie??? no pochwal sie?? taki mocny w gebie jestes cwaniaku tepsiowksi??? > > proszee skad piszesz: > > % Information related to '212.160.172.0 - 212.160.172.255' > > inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255 > netname: TPSA-DOI > descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki > descr: Katowice > country: PL > admin-c: KZ1301-RIPE > tech-c: SK13590-RIPE > status: ASSIGNED PA > mnt-by: TPNET > changed: **********@tpnet.pl 20030717 > source: RIPE > Fajnie się dzwoni z komórki na stacjonarny, nie? Bo Era Plejowi to nie pozwoli na coś takiego, żąda dużo większego haraczu niż TP? Za taką, hoho, przyjemność, jak godzinna rozmowa z, łaaał, komóry! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Netia kłamie bezczelnie 15.12.08, 21:52 Gość portalu: instalator napisał(a): > > dlaczego od nich nikt nie wymaga inwestowania w sieci > telekomunikacyjne. Liczą na BSA i LLU. he,he,he.... Ludzie rozsądni patrzą na stawki za rozmowy i wiedzą, że najatrakcyjniejsza jest TP. I nie oszukuje na bilingach jak pies. Sam to po moich doświadczeniach wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 TP SA na pół 15.12.08, 11:26 Nie traćmy z oczu podstawowej kwestii. Prawo po prostu nie upoważnia regulatora do podziału funkcjonalnego. Tutaj sprawa powinna być dosyć jasna. Jest art 7 Konstytucji : "Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa.", oraz art 6 Kodeksu Postępowania Administracyjnego "Organy administracji publicznej działają na podstawie przepisów prawa." Z obu wynika obowiązek działania organów administracji na podstawie wyraźnie określonego w ustawie uprawnienia/obowiązku, bez domniemywania takich uprawnień. Tutaj, ingerencja w prawo własności prywatnego (mimo wszystko) podmiotu bez podstawy prawnej naruszałaby i KPA i Konstytucję. Merytoryczna zasadność (lub brak zasadności) podziału Tepsy to oczywiście odrębna sprawa. Niemniej punktem wyjścia jest właśnie brak przepisów, które by pozwalały na takie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: TP SA na pół IP: 212.160.172.* 15.12.08, 11:47 Dokładnie! Fajna sprawa gdyby państwo mogło ingerować w strukturę firmy prywatnej. Sądzę, że bardzo by to się "spodobało" inwestorom, którzy są na polskim rynku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: TP SA na pół IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:21 Nie pier...... Tepsa ma ponad25 udzialow w rynku i Urzad Antymonopolowy moze robic z firma co chce w grnaicach prawa. MOZE JA PODZIELIC ROWNIEZ!! Zrozum to! Piszesz z tepsy wiec nie dziwi twoj nienormalny punkt widzenia. A na dowod prosze wyciag z RIPE: % Information related to '212.160.172.0 - 212.160.172.255' inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255 netname: TPSA-DOI descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki descr: Katowice country: PL admin-c: KZ1301-RIPE tech-c: SK13590-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: TPNET changed: **********@tpnet.pl 20030717 source: RIPE Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: TP SA na pół 15.12.08, 15:07 Gość portalu: SV napisał(a): > Nie pier...... > Tepsa ma ponad25 udzialow w rynku i Urzad Antymonopolowy moze robic z firma co > chce w grnaicach prawa. MOZE JA PODZIELIC ROWNIEZ!! Zrozum to! 1. Nie ma Urzędu Antymonopolowego, tylko Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów 2. Nie jest prawdą, że urząd może wedle uznania podzielić firmę mającą ponad 25 udziałów w rynku. Może podasz jakąś podstawę prawną? 3. Podziału chce dokonać nie UOKiK, tylko UKE – i jak rozumiem na podstawie prawa telekomunikacyjnego, a nie przepisów o ochronie konkurencji i konsumentów. Rzecz w tym, że nie ma do tego podstawy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: TP SA na pół IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 15:13 misku poszukaj dobrze a znajdziesz a nie siej propagandy TP na forum, te lata juz minely Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: TP SA na pół 15.12.08, 20:40 jurek7 napisał: > Gość portalu: SV napisał(a): > > > Nie pier...... > > Tepsa ma ponad25 udzialow w rynku i Urzad Antymonopolowy moze robic z fir > ma co > > chce w grnaicach prawa. MOZE JA PODZIELIC ROWNIEZ!! Zrozum to! > > 1. Nie ma Urzędu Antymonopolowego, tylko Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentó > w > 2. Nie jest prawdą, że urząd może wedle uznania podzielić firmę mającą ponad 25 > udziałów w rynku. Może podasz jakąś podstawę prawną? > 3. Podziału chce dokonać nie UOKiK, tylko UKE – i jak rozumiem na podstaw > ie > prawa telekomunikacyjnego, a nie przepisów o ochronie konkurencji i konsumentów > . > Rzecz w tym, że nie ma do tego podstawy prawnej. > wystarczy przeczytac ze zrozumieniem: "Podział potrwa co najmniej dwa lata. Najpierw UKE przygotuje wniosek o zgodę Komisji Europejskiej i zmiany w polskim prawie. Potem rozpocznie rozdzielanie struktur w spółce." Zreszta nie jest to nowa wiadomosc bo p. Anna juz komunikowala premierowi ze jesli nie dostanie nowych narzedzi prawnych to bedzie musiala ustapic. Teraz trzeba uwaznie ogladac glosowania sejmowe i bedzie wiadomo komu TPsa zafunduje kapanie wyborca. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: TP SA na pół 15.12.08, 23:18 raf-ber napisał: > jurek7 napisał: > > > Gość portalu: SV napisał(a): > > > > > Nie pier...... > > > Tepsa ma ponad25 udzialow w rynku i Urzad Antymonopolowy moze robic > z fir > > ma co > > > chce w grnaicach prawa. MOZE JA PODZIELIC ROWNIEZ!! Zrozum to! > > > > 1. Nie ma Urzędu Antymonopolowego, tylko Urząd Ochrony Konkurencji i Kons > umentó > > w > > 2. Nie jest prawdą, że urząd może wedle uznania podzielić firmę mającą po > nad 25 > > udziałów w rynku. Może podasz jakąś podstawę prawną? > > 3. Podziału chce dokonać nie UOKiK, tylko UKE – i jak rozumiem na p > odstaw > > ie > > prawa telekomunikacyjnego, a nie przepisów o ochronie konkurencji i konsu > mentów > > . > > Rzecz w tym, że nie ma do tego podstawy prawnej. > > > wystarczy przeczytac ze zrozumieniem: > "Podział potrwa co najmniej dwa lata. Najpierw UKE przygotuje wniosek o zgodę > Komisji Europejskiej i zmiany w polskim prawie. Potem rozpocznie rozdzielanie > struktur w spółce." To ja zapraszam na stronę UKE, gdzie jest informacja o "podjęciu decyzji o wszczęciu postępowań w sprawie nałożenia na Telekomunikację Polską S.A. obowiązku funkcjonalnej separacji na niektórych rynkach właściwych." Ciekawe, że nie ma podstawy prawnej do podziału, ale już wszczęto postępowanie w sprawie. Ciekawe który przepis do tego upoważnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: TP SA na pół IP: 89.108.243.* 15.12.08, 14:06 wiesz co, nie pie... Odpowiedz Link Zgłoś
apjapj TP SA na pół 15.12.08, 12:06 Nareszcie ! Zdychaj paskudny teleinformatyczny potworze ! :> Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Fajnie się dzwoni z komóry na stacjonarny? 15.12.08, 21:49 Gość portalu: second napisał(a): > jw Bo do Pleja-fluja ciężko chyba te minuty wykorzystać? I poszpanować możesz w autobusie, bo długo przez, łał, sikucie, komórę sobie pogadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Ty zgiń, debilu jeden! 15.12.08, 21:55 Gość portalu: second napisał(a): > jw Ty zgiń debilu jeden, mamusia nie zapłaciła za neta? Ty oszołomie jeden, wiesz ile kosztuje ten "tańszy" internet, podobno 20 MB (HHHAAAHHHHAHHA!) - Co najmniej 100 złotych. Wogóle konkurencja TP, oczywiście ta licząca się, dawno zrezygnowała z tanich abonamentów typu 37 złotych miesięcznie, bez zmuszania do TV SAT. Ja mam 256 KB na sekundę i płacę 35 zł miesięcznie za Neostradę i wystarcza mi, bo nie ściągam jak dziad filmów z internetu w guvnianych formatach. Nie jestem złodziejem internetowym i nie dam się nabrać na bajki o 20 MB na sekundę za 100 zł, bo to bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl TP SA na pół IP: 212.160.172.* 15.12.08, 13:46 Wielu sie cieszy że chcą podzielić tepsę. Tylko jest pytanie co nam to da ?. Będzie lepszy , szybszy i tańszy Internet? Nic z tych rzeczy, raport mowi wręcz o symbolicznych oszcędnościach dla Klientów. Tragicznym efektem tej decyzji będzie zamarcie na wiele lat inwestycji w Infrastrukturę. Za przeproszeniem jakiś Idiota z Netii wypowiada się będzie szybszy Internet, Strezyńska przy decyzji LLU tez to obiecywała 24 mb/s i jak zwykle kłamała. Nie będzie Szybkiego Internetu, jak nie będzie inwestycji tepsy a i sieci osiedlowe popadna w marazm nie czując oddechu konkurencji. Jedynie Internet bezprzewodowy bedzie sie rozwijał ( ole to dość kiepskie rozwiązanie np. do iptv). Dlaczego najlepsze uslugi telekomunikacyjne są w krajach w których nie ma Monopolu (nie tego urojonego) i brak jest Regulatora w postaci chorej z nienawiści Anny Streżyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: TP SA na pół IP: 89.108.243.* 15.12.08, 14:16 Nie pier....... szu.... z TPSA NIe podszywaj sie gnido pod zwyklych uzytkownikow internetu. a oto dowod na twoja stronniczosc ponizej. NIe wypowiadaj sie szumowino! inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255 netname: TPSA-DOI descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki descr: Katowice country: PL admin-c: KZ1301-RIPE tech-c: SK13590-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: TPNET Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp Re: TP SA na pół IP: 212.160.172.* 15.12.08, 14:22 Twoje argumenty są powalające. Nie ma to jak nie ustosunkować się do argumentów tylko zaatakować personalnie osobę która je przedstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sv Re: TP SA na pół IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:32 dzien w ktorym odzedlem z tepsy byl jednym z najpiekniejszych dni w moim zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp Re: TP SA na pół IP: 212.160.172.* 15.12.08, 15:36 Radość na pewno była wzajemna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an634 Re: TP SA na pół IP: *.mobile.playmobile.pl 15.12.08, 14:36 Nie, to wasz koniec!!! HAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Niech TPSA nie chowa się za pracowników 15.12.08, 14:53 Pracownicy TPSA boją się utraty pracy widząc głównego wroga w Streżyńskiej, ale to nie pani minister, ale darmozjady z zarządu TPSA są ich głównymi wrogami. To nie UKIE zwolnił 2000 ludzi z TPSA, żeby w ich miejsce zatrudnić kilkudziesięciu managerów darmozjadów. Sytuacja TPSA jest podobna do tej na poczcie. Pracownicy odpowiedzialni za obsługę klientów zarabiają grosze i jest i za mało, a obowiązków im przybywa, nie brakuje natomiast pieniedzy na pięcio, albo i sześciocyfrowe wypłaty dla całych tabunów managerów, dyrektorów i innych bydlaków, których należałoby wysłać za koło polarne, tam by ich przynajmniej uczciwej pracy nauczyli. Gdyby TPSA nie było monopolem, musiałaby nie tylko dbać lepiej o klienta, a jedyną możliwością byłoby poprawienie warunków pracy zwykłym pracownikom. Największe zagrożenie w podziale jest dla darmozjadów z managmentu i w najbliższym czasie możemy się spodziewać wycia "wolnych mediów" z reklamami TPSA w każdym numerze. Odpowiedz Link Zgłoś