daniel.jed 24.12.08, 00:38 Czy jeśli kupiłem używane auto "ciężarowe" z kratką w 2007r., i mam wpisane w dowodzie również ciężarowe, należy mi się zwrot Vat? Pierwszy właściciel kupił auto 29.04.2004r. Ciekawe jak będzie z odsetkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel.jed Fiskus w kratki ubrany 24.12.08, 00:46 Przecztałem jeszcze raz uważniej i dotyczy to również obecnych nabywców. Kolejny dobry prezent od Mikołaja po obniżkach stóp. Wesołych Świąt wszystkim forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyro Re: Fiskus w kratki ubrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 01:22 odsetki po kursie bankowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Czy osoba proponująca likwidację odliczania podat IP: *.186.13.020.vip-net.pl 24.12.08, 08:14 Czy osoba proponująca likwidację odliczania podatku VAT od samochodów ciężarowych poniesie konsekwencje finasowe . Przecież to przygotowywała konkretna grupa osób i powinna ponieść konsekwencje finansowe . Konsekwencje finasowe z majątku prywatnego powinni ponieść ci posłowie co głosowali za wprowadzeniem tej ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
imw Re: Czy osoba proponująca likwidację odliczania 24.12.08, 08:22 tak powinno być ale w Polsce urzędnicy i politycy rzadko odpowiadają za swoje działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \m/ Fiskus w kratki ubrany IP: *.stk.vectranet.pl 24.12.08, 08:56 przepraszam, czy ten artykulł dotyczy ciężarowych leksusów z minikratką za zagłówkami? Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Będą pracować nads ustawą...idioci 24.12.08, 10:15 Problem polega tylko na tym, ze ograniczacie swobodę przedsiębiorców jak tylko się da!!! I co najgorsze - tych małych ciułaczy, bo każdy bogatszy kupi sobie navare, albo hiluxa z podwójną kabiną i się wam bedzie smiał w twarz. Uprościcie przepisy, tak by każde auto kupowane na firmę i w niej używane było zwolnione z vat'u. w końcu te pieniądze pójdą na nowe inwestycje, zatrudnianie nowych pracowników lub na konsumpcję i większości i tak wpadną do systemu podatkowego. Zauważcie ustawodawcy, że przydałoy się teraz zwolnienie z vat - branża samochodowa ledwie zipie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Dobry temat dla dociekliwych dziennikarzy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 10:48 Czekamy na listę konkretnych urzędników i posłów, którzy przygotowywali i opiniowali ten zły ale kosztowny przepis. A jeszcze ciekawsze, co teraz ci geniusze robią. Może np. tworzą kolejne buble prawne? Wszystko można znaleźć - kto był wiceministrem odpowidzialnym za podatki, kto dyr. odpowiedniego departametu, kto w komisji sejmowej, czy jakaś kancelaria prawna nie była w to wmotana itd. Nie sztuka stwierdzić, że po prostu 460 posłów i 100 senatorów, bo nie muszą się znać na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Fiskus w kratki ubrany IP: *.gprs.plus.pl 26.12.08, 12:29 Czy działa to już od dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Fiskus w kratki ubrany 13.01.09, 00:26 Księgowa mi sugeruje że muszę zarejestrować auto w US i wykonać badania tech., a poza tym to jeszcze nie ma szczegółów na temat zwrotu. Czy zmienić księgową, czy ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pI Zmień księgową IP: *.jg.vectranet.pl 20.01.09, 21:55 albo wyślij ją na badania homologacyjne Odpowiedz Link Zgłoś