Gość: zet Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 11:44 POLACY wpadliśmy z komunistycznego deszczu pod kapitalistyczną rynnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depeche Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.domainunused.net 10.01.09, 11:47 Co roku mozna zmienić OFE, więc wiekszość ludzi tak też robi na spółe z agentami. Mam pytanie, którzy przedstawiciele najwięcej płacą za przejście? Ja od akwizytora z Generali dostałem 200zł, czy to dobra suma? Gdzie pójść w przyszłym roku? (co najlepsze na funduszu mam jakieś grosze z kilkumiesięcznej pracy tymczasowej, ale nikogo to nie interesuje, ,plany ustawione są na liczbę osób, a nie liczbę kasy którą mają uzbieraną) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Odważny jesteś. 10.01.09, 11:51 Teraz prokurator to przedczyta, i razem z tym agentem znajdziesz się na sali sądowej. A tam się dowiesz co i jak ....... Bo lokalizowanie internauty to zaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Odważny jesteś. IP: *.ipartners.pl 10.01.09, 12:37 za co chciałbyś go wsadzić? Za zmianę ofe? Przecież i tak każdy rozsądny człowiek wie, że cała ta inicjatywa z ofe to jeden wielki przekręt naszych polityków więc nikt nie traktuje tych "funduszy" poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Za co. 10.01.09, 12:57 A paragrafów jest kilka.Poczynając od łapownictwa do nieuczciwej konkurencji. Przestępca jest zarówno ten co daje jak i ten co płaci. Ale to nie moje zadanie. Ja prokuratorem nie jestem. Ale takie zjawiska na rynku uważam za wyjątkowo szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Za co. IP: *.sdl.vectranet.pl 10.01.09, 13:03 szkodliwe - nie znaczy że niezgodne z prawem, prawo dopuszcza zmianę ofe, prawo dpuszcza wynagrodzenie dla agenta za nowego petenta, prawo nie zabrania dawać przez agenta pieniędzy komu chce (zabrania to większość umów agencyjnych - ale nikt tego nigdy nie będzie egzekwował), pozostaje tylko US, że obdarowany nie płaci podatku od dochodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Oj, nie masz pojęcia o prawie. 10.01.09, 13:27 Dawanie klientowi jakichkolwiek korzyści za przystąpienie do OFE jest przestępstwem. Zapisanym w ustawie a nie regulacją wewnętrzną agencji. Ale jak już pisałem, ja nie jestem od tego aby przestepców ścigać. Ja tylko wyraziłem swój sprzeciw wobec takich praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Oj, nie masz pojęcia o prawie. IP: *.sdl.vectranet.pl 10.01.09, 23:12 podaj dokładną podstawę prawną Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Proszę bardzo. 11.01.09, 09:03 Zapisy takie znajdują się w ustawie o działalności OFE. Nie zauważyłem aby cokolwiek w tej sprawie się zmieniło. Mnie agentowi z wieloletnim stażem w głowie się nie mieści że ustawodawca pozwoliły by na kupowanie klientów. Zresztą nie wyobrażam sobie żeby takie postępowanie było prawnie dozwolone także na rynku ubezpieczeń. Dowody - za co został aresztowany mąż pewnej popularnej posłanki zwanej "Pani torebka"? A konkretny zapis? POszukaj sobie ustaw. Ja od kliku lat się tym nie zajmuję i temat mnie nie interesuje. Możecie się nawet pozabijać. Patrzę na to z boku i mam ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Proszę bardzo. IP: *.sdl.vectranet.pl 11.01.09, 09:17 czyli ne znasz takiego zapisu, skoro się na coś powołujesz a nie potrafisz wskazać odp;owiednich odnośników... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Alez znam. 11.01.09, 09:28 USTAWA z dnia 28 sierpnia 1997 r. o organizacji i funkcjonowaniu funduszy emerytalnych1) (zm. z 2008 r., Nr 228, poz. 1507; z 2008 r., Nr 180, poz. 1109; z 2007 r., Nr 17, poz. 95; z 2006 r., Nr 157, poz. 1119; z 2006 r., Nr 104, poz. 711; z 2006 r., Nr 104, poz. 708; z 2005 r., Nr 183, poz. 1538; z 2005 r., Nr 143, poz. 1202; ) Rozdział 8 Działalność akwizycyjna otwartych funduszy emerytalnych Art. 92. 1. W ramach działalności akwizycyjnej prowadzonej przez otwarte fundusze nie jest dozwolone oferowanie dodatkowych korzyści materialnych z tytułu członkostwa w otwartym funduszu, jeżeli celem takiego działania miałoby być skłonienie kogokolwiek, aby przystąpił do funduszu lub pozostawał jego członkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Alez znam. IP: *.sdl.vectranet.pl 11.01.09, 09:31 a sankcje za nieprzestrzeganie? jeśli nie ma to przepis jest martwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Sankcje tez są. 11.01.09, 09:35 Dla akwizytowa więzienie, dla PTE do 500 mln zł kary. To nie przelewki. Bo i przestępstwo wyjatkowo szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: Sankcje tez są. IP: 62.233.185.* 11.01.09, 09:45 ws21 napisał: > Dla akwizytowa więzienie, dla PTE do 500 mln zł kary. > To nie przelewki. > Bo i przestępstwo wyjatkowo szkodliwe. A w jaki sposób, chcesz ukarać OFE, jeśli akwizytor, nie jest ich pracownikiem ? Nawet jak złapią agenta, to OFE, mogą cmoknąć. -------------------------------------------------- Pobudka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Wręcz przeciwnie. 11.01.09, 09:56 PTE odpowiada za akwizytorów. Podpisuje z nimi umowę - zezwolenie z występowanie za rzecz i w imieniu PTE. Za każde przestępstwo akwizytowa, nadzór może ukarać także PTE. Machanizm prosty jak ramię cepa, stosowany także dla towarzystw ubezpieczeniowych. Posługiwanie się osobami działającymi na własny rachunek nie zwalnia od odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Alez znam. IP: *.sdl.vectranet.pl 11.01.09, 09:35 inną rzeczą jest to, że agent nie jest pracownikiem takiego towarzystwa, i de facto działa na swojój rachunek, dlatego też kto miałby mieć interes w ujawnieniu rozrachunków pomiędzy mną jako petentem a firmą X (agentem)? W tych rozliczeniach nie bierze udziału Towarzystwo, i nic mu takiego nie da się udowodnić (zresztą nikt nie jest tym zainteresowany), robi tak połowa tych co zmieniają fundusz, w rozliczeniu płacą wszyscy, to teraz mnie przekonaj, żeby do czegoś dopłacał a z tego nie skorzystał....? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Znowu błądzisz. 11.01.09, 09:40 Agent działa na rzecz PTE. PTE za jego działalność odpowiada. Wystarczy udowodnić, że agent płacił, a PTE wiedząc o tym nie zareagowało. A przypływ członków do ING jest bardzo podejrzany ....... A może taką metodę pozyskania członków podano agentom na szkoleniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys ... IP: *.sdl.vectranet.pl 11.01.09, 10:45 Jak może jedna firma (PTE), odpowiadać za "przestępstwo" innej firmy (agenta)??? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 To jest bardziej skomplikowane. 11.01.09, 11:02 Taka jest regulacja na rynku ubezpieczeń, przejęta przez OFE. Akwizytorem może być pracownik lub podmiot zewnętrzny upoważniony, ale firma i tak wydaje upoważnienie do występowania na rzecz i w imieniu. Ma ona obowiązek zadbania o to aby ten przedstawiciel znał produkt który oferuje no i postępował zgodnie z prawem. Nadzór rozliczy PTE, prokurator agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Znowu błądzisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 11:45 czyim jesteś agentem, kawa na ławę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Znowu błądzisz. IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 11.01.09, 11:55 Jeśli nawet, co z tego? Zakaz prostowania nieprawdziwych informacji wypisywanych przez osoby nie mające zielonego pojęcia o temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ..... 11.01.09, 12:02 Byłem 10 lat. Od 4 lat poza tym towarzystwem. I dziwię się zmianom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Za co. IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 10.01.09, 13:40 Nie rozumiesz. Jeśli agent za zmianę proponuje cokolwiek, albo członek OFE - uzależnia zmianę od otrzymania wynagrodzenia, to właśnie to jest karalne i zabronione. I - oznacza psucie rynku - bo jeśli agent musi odpalić 200 zł za zmianę, prędzej czy później zapłaci te 200 zł właśnie Klient - choćby w postaci wysokiej prowizji od składki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depeche Re: Za co. IP: *.domainunused.net 10.01.09, 15:47 Buehehe to wsadź mnie lokalizując uprzednio po IP ;) Co w tym złego? Takie coś jest dozwolone i połowa Polaków tak robi. I będzie tak dalej dopóki dopóty 70% ogłoszeń o pracę w Polsce to posady akwizytorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Za co. 10.01.09, 17:10 To przestępstwo, przyswój to sobie wreszcie. Okradasz zresztą sam siebie, głupolu, bo to Klient płaci w ostatecznym rachunku, OFE nie jest dobrym wujkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Odważny jesteś. IP: *.acn.waw.pl 11.01.09, 02:08 hehehe ciezko traktowac ten artykul do konca powaznie jak na gorze strony mryga baner OFE Comercial Union ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdfs Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:29 OFE można zmieniać co 2 lata nie co rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portfel Lew ryczy na emerytów IP: *.hawaii.res.rr.com 10.01.09, 20:21 depeche napisał(a): > Co roku mozna zmienić OFE, więc wiekszość ludzi tak też robi na > spółe z agentami. > Mam pytanie, którzy przedstawiciele najwięcej płacą za przejście? > Ja od akwizytora z Generali dostałem 200zł, czy to dobra suma? >Gdzie pójść w przyszłym roku? (co najlepsze na funduszu mam jakieś >grosze z kilkumiesięcznej pracy tymczasowej, ale nikogo to nie >interesuje, ,plany ustawione są na liczbę osób, a nie liczbę kasy > którą mają uzbieraną) 200 PLN? Barzdo cienko ci placa jako akwizytorowi, ofepolska.pl na prawde placi o wiele lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: Lew ryczy na emerytów IP: 62.233.185.* 11.01.09, 09:38 TYLKO, CZY NIE JEST TAK, ŻE NA TWOJE 200 I AGENTA 200, ODJĘLI, CI Z KONTA 400 ??? PEWNIE TAK JEST. A MOŻE NA TWOJE 200, ODJĘCI CI 1000, CZYLI DLA AGENTA 800 ? PEWNIE ZMIENIAJĄC FUNDUSZ CO ROK, POZBAWIASZ SIĘ CZĘŚCI EMERYTURY. ZASTANÓW SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Lew ryczy na emerytów IP: *.acn.waw.pl 10.01.09, 11:52 Bojkotować ING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehem Wszystkie bez wyjątku fundusze to złodzieje i tyle IP: *.netcorp.pl 10.01.09, 11:54 Nie wiem czemu akurat nagonka jest na ING. Ktoś zapłacił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gordo agent co za głupoty IP: *.chello.pl 10.01.09, 11:59 Panowie z GW w gospodarce przescigaja sie w nieudolnych artykulach. Widocznie siedza w Wawie i musza wyrobic norme artykulow. Dlateo pisza takie pomyje. Zadne Towarzystwo Emerytalne nie zaplaci za klienta ktory koniec koncow nie przeszedl do funduszu. To tylko jedna z wielu nie-prawd w tym tekscie. Panowie szybujecie w dol szybciej niz inwestycje OFE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech... Re: co za głupoty IP: *.chello.pl 10.01.09, 13:09 a ja jeszcze nie słyszałem o towarzystwie ubezpieczeń, które ma agentów zatrudnionych na umowę o pracę... wszyscy agenci przecież pracują na umowach agenckich. grunt to rzetelne dziennikarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: co za głupoty IP: *.static.entel.pl 10.01.09, 13:23 Artykuł-partanina. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: co za głupoty 10.01.09, 17:14 Nie tyle umowę o pracę, ale na pewnym stopniu rozwoju mają pewną część stałą, którą utrzymują, jeśli mają odpowiednie wyniki - prowizyjne, wskaźniki sprzedażowe, realiację kampanii produktowych (w stylu - wprowadzamy nowy produkt, więc sprzedajcie go 20 % swoich Klientów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 14:01 Byłem agentem ING. To prawda,że liczy się przede wszystkim ilość podpisanch umów ( presja jest niesamowita); interes klienta jest na drugim miejscu; skłania się klienta do podpisania takiej umowy, z której jest większa prowizja, a niekoniecznie takiej, która jest rzeczywiście potrzebna klientowi -> więc odszedłem. Pracują tam np. ludzie, którzy sprzedając fundusze inwestycyjne, nie potrafią odróżnić akcji od obligacji. Autentyczna PRAWDA!!! Tym niemniej produkty finansowe mają jedne z lepszych (jeśli chodzi o OFE i fundusze inwestycyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Lew ryczy na emerytów IP: *.kat.3s.pl 10.01.09, 14:08 ten tekst zawiera ukryta reklame ING - pojawia sie wytluszczony tekst reklamujacy ING zanim caly artykul sie wczyta ... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.grzybowski Największa od lat kontrola NIK wkracza do firm 10.01.09, 14:17 no własnie dlaczego tą sprawą się nie zajmą ? czyżby ręka rękę myła ? szkoda słów i nerwów na te ich sztuczki podejrzane , kabarety polityczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
miralon Re: Największa od lat kontrola NIK wkracza do fir 10.01.09, 15:27 odpowiedz jest prosta: NIK nie ma uprawnien do prowadzenia kontroli takich podmiotow/dzialan. Wystarczy zajrzec do Art. 2 ustawy z dnia 23 grudnia 1994 o Najwyższej Izbie Kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Największa od lat kontrola NIK wkracza do fir 10.01.09, 17:16 I druga odpowiedź - 99 % tego typu zjawisk jest nieformalna, nie do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli Lew ryczy na emerytów IP: 83.17.98.* 10.01.09, 14:18 Jak psy gończe jest traktowana większość pracowników banków, sprzedaż jest najważniejsza wyciągnąć od klienta tyle ile maksymalnie się da! Wtedy jesteś najlepszym sprzedwcą! Nie ważne, że ci najlepsi sprzedawcy, działają nie etycznie! Tych co mieli skrupuły, nie ma już w organizacjach. Dla pracodawcy liczą się tylko cyferki ZYSK!!! przede wszystkim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 17:08 ;) widzisz - masz trochę racji - dotąd jesteś zdaniem firmy etyczny, dokąd masz wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtf To nie wina sprzedawców IP: *.wshe.pl 10.01.09, 14:36 To nie wina sprzedawców, ale firm ich zatrudniających. Po prostu śrubują plany, żeby nie wypłacać premii i stąd patologie. Kiedyś pracowałem w kredytach - moja premia zależała od 2 współczynników. Jak odchodziłem - zależała od 9. Jak jeden był niespełniony, żegnałem się z premią. W każdej tego typu firmie na początku jest normalnie, a potem robią wszystko żeby zmieszać sprzedawców z błotem. Przeważnie zatrudnia się tu młodych ludzi bez doświadczenia, których łatwo zwolnić. Cały ten system jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 14:58 to nie całkiem jest prawda, gdyż prowizje z ofe agent otrzymuję dopiero w momencie przepływu środków z poprzedniego ofe. wiec jesli takie praktyki są stosowane to napewno agent nie otrzymuje za to prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 17:03 Nie zawsze, czasami mniejszą część otrzymuje za samą transakcję. Zresztą - w artykule sprawa dotyczyła realizacji kampanii sprzedażowych, wymaganych do segmentacji, nie - spraw prowizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Lew ryczy na emerytów IP: *.centertel.pl 10.01.09, 15:00 Witam ! Jestem w ING od 1,5 roku i powiem szczerze, ze wiele informacji o ktorych mowa wyzej to kompletnie brednie. Ten artykul jest chyba sponsorowany przez konkurencje. Porownajmy dwie prace, pierwsza na etat, gdzie efektywnej pracy jest prawie 8 h dziennie i prace w ING, gdzie zalozmy ze pracujemy efektywnie 5 h dziennie. Gwarantuje, ze przy takim zalozeniu zarobimy swietne pienadze w ING przy calkowitym luzie i samemu gospodarujac wlasnym czasem. Jak kazda firma ma swoje zalozenia i plany, nie znam firmy ktora by ich nie miala, jednak nie ma jakis ogromnych presji, panuje bardzo dobra, przyjazna atmosfera. Firma gwarantuje mase swietnych szkolen z zakresu produktu, sprzedazy i rozwoju osobistego. Jest mozliwosc awansu lub otwarcia wlasnej franszyzy. ING jest moim 5 pracodawca w 9 letniej karierze, ale nigdzie nie pracowalo mi sie tak dobrze i przy takim zadowoleniu finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabrany na OFE Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:23 Teraz juz wiecie na co idzie w wiekszosci 7% prowizji od składki i dodatkowe opłaty za zarzadzanie. Miedzy innymi na potyczki pomiędzy PTE, który zgarnie najwiecej klientów,. Nic dziwnegio, ze żaden z nich nie kwapi sie do obnizki prowizji. W koncu to ich zysk. Mam OFE w ING i zamierzam przepisać sie do OFE, w którym pobieraja najniższą prowizję. W wiekszosci krajów zmiana OFE nastepuję drogą internetowa, pisemnie, telefonicznie i opłaty sa zdecydowanie niższe,, Akwizytorzy OFE nic pozytywnego nie wnoszą, a wprost przeciwnie namawiaja i przepisuja do funduszy gdzie najwiecejpłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienki Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:44 człowieku, nawet przy tych opłatach najwięcej masz w IGN, pomyśl i policz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyofe Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:03 Człowieku Pomyślałam i nie bedę sponsorować juz MareczkaK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienki Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:30 mareczek nie będzie płakał, a ty??? wierząc w brednie pismaka?? Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville zyski w ing 10.01.09, 19:45 najwięcej w ING? - no popatrzmy jakie zyski przyniósł ING w ostatnich 3 latach - no cóż nie ma go w pierwszej trójce :) :) www.money.pl/emerytury/porownanie/por=stopy/pro=36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.rtr.bait.pl 10.01.09, 20:15 Gadasz głupoty, większość ludzi nie mam zielonego pojęcia o sysytemie emerytalnym, myślisz że kto ich edukuję?, najniższa prowizją? gdzie ? w Alianzie? co z tego że najniższa jak zarabia i tak kiepsko? wolisz płacić najmniej i zarabiać najmniej / Twój wybór, od 2014 i tak we wszystkich OFE opłata wyniesie 3,5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsz Re: Lew ryczy na emerytów IP: 81.219.42.* 09.02.09, 21:22 W takim razie pozostaje Ci się zapisać do ofe Aliznz gdyż oni pobierają 4 procent od składki a ile za zarządzanie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:36 Też jestem w ING, z wyboru, nie z manipulacji agenta,wiele razy każdy z nas spotyka kręta, nie każdy daje się oszukać, ludzie używajcie mózgu, autor artykułu chyba go "wylizyngował"-ten mózg mam na myśli, jakiemuś OFE, ale napewno nie ING Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 16:48 Popracuj jeszcze troszeczkę. jesne, że informacje z artykułu nie mają miejsca wszędzie i w stosunku do każdego, ale wiele z nich jest prawdziwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alusia Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:15 zdzisław,nazywanie kobiety fracą,swiadczy tylko o Tobie , jesteś zwyczjnie chamem i czym się tu chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot3 Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:01 Straszne - sam pracuje w korporacji finansowej gdzie presja na wynik jest duża ale to ( z ING) brzmi okropnie; Ostatnio rozmawiałem z żoną o ( jej chęci ) zmiany funduszu i cieszę się, że przekonałem ją do pozostania w Allianz - gdzie moim zdaniem etyka szacunku do klienta jest duża ( pobierają najniższą prowizję 4 %) a ich doświadczenia z rynku między innymi niemieckiego przekładają się właściwą strategię inwestycyjną w długim okresie; Bessa świetnie pokazała realną wartość tych "wirtualnych" zysków; I żeby było jasne - nie pracuje dla Allianz - ale cieszę się z wyboru jaki dokonałem 10 lat temu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:22 żal mi cię facet Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Byc może. 10.01.09, 16:04 Spisywanie umów w czasie spaceru po cmentarzu szkodzi wyłacznie PTE. Natomiast kupowanie klientów, to znaczy płacenie za podpisanie umowy to po prostu przestępstwo. Ale to tylko jeden elemet tego o czym piszę. Nagonka na efekty sprzedażowe powoduje nieetyczne zachowania agentów. Na krótką metę wszyscy są zadowoleni. Agent ma prowizje, firma klientów. Ale koniec takich praktyk jest oczywisty i smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Byc może. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:27 zejdź człowieku na ziemię, OFE placi agentowi prowizję jak Zus ją wpłaci do OFE, placi za żywych, ciekawe skąd ci przychodzą takie pomysly, pracujesz w reklamie , bo oni podobno są najbardziej kreatywni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Byc może. IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 10.01.09, 16:46 ok, czasy klientów z cmentarza to już przeszłość Ale płacenie za przejście to codzienność, niestety. A jest to przestępstwo. Kowalski natomiast - patrząc na niezwykle miarodajne analizy z takich ekonomicznych periodyków jak Fakt czy Super Express, gdzie np. Allianz jest na 1. miejscu na zmianę z Pekao wybiera gorszy fundusz. To jest naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Byc może. 10.01.09, 17:13 hehehe, a co co znaczy gorszy fundusz? Dlaczego Allianz jest gorszy od ING? Dlatego, że pobiera niższą prowizję/haracz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Byc może. 10.01.09, 17:17 Pisałem przykładowo ; dla tego typu zorganizowanych grup fundusz nie ma znaczenia, liczy się zainkasowana prowizja. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A przeczytałes o czym mowa? 10.01.09, 16:54 Czy ja mam pretensję o to że firma płaci agentowi prowizję? Sam takową przez 10 lat pobierałem. Tu opisane jest przestępstwo. Agent płaci klientowi, aby zachciał się do "jego" OFE zapisać. Jeśli nie dostrzegasz róznicy, poddaję się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: A przeczytałes o czym mowa? IP: 62.233.185.* 11.01.09, 10:01 Monotematyczny jesteś. Idź już napij się piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A to ciekawe. 11.01.09, 10:56 Czyżbyś sugerował że jestem w mniejszości, i tej "normalnej" większości psuję humor i dobre samopoczucie? Wiem że internet opanowany jest przez małolatów nie mających pojęcia o życiu. Ale stawianie spraw na nogach nikomu nie zaszkodzi. A jeśli wolisz forum porad dla przestepców, trudno, ale chyba jescze do tego etapu nie doszliśmy. Bo sedno sprawy w tym, ze opisywane praktyki agentów OFE ING to przestępstwo, a oni piszą że "wszyscy tak robią". Wszyscy z ING? A najzabawniejsze jest to, ze wielu wypowiadających się (agentów?) twierdzi że to zgodne z prawem. Sprzedają OFE nie mając pojęcia o zapisach jedynej ustawy o tym produkcie. I za to choćby ING powinna zapłacić. Bo to oni egzaminowali ...... A ja sądziłem że ING to jedno z przyzwoitszych towarzystw. Zycie weryfikuje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zycie Lew ryczy na emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:10 COz to sie nazywa:D Etyka Firmy, ja wspolpracuje w Allianz i jakos nikt namnei nadzisdziennei naciska uff planerzyfinansowi.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=78 jesli chce to podpisuje umowe ze spolka z ofe badz nie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:52 nie pij więcej Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 16:10 "Nie chcę tego robić, ale sami mnie do tego zmuszają" Naprawde nie chcesz? To zmien prace. Inaczej to tylko mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.subscribers.sferia.net 10.01.09, 19:30 Jak bedziesz miała madralo rodzine na utrzymaniu, to tez ci sie włączy "nie chcę ale muszę". A zmiana pracy w dobie kryzysu wcale nie jest taka łatwa. Innym problemem sa ci młodzi, którzy nie maja skrupółow. Japiszony ze wsi przyjechali i sie panoszą. To na nich powinnas byc oburzona. No, chyba że też jest małomiadsteczkowym japiszonem. Wolę "nie chcę ale muszę" niż "nie muszę ale chcę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew jan Lew ryczy na emerytów IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.09, 16:46 oczywiscie na calym swiecie firmy robia tak samo, tylko prowizja i kasowac klienta 30 i moze wiecej lat a na koniec bankructwo, dlatego jest potrzebny nowy lad finansowy na swiecie, i slusznie PiS proponuje w swoim programie dobrowolnosc wyboru filaru w ZUS lub innym funduszu, w ZUS skladki sa pewne i stabilne, na funduszach niestabilne i w kazdej chwili moga zniknac, a co grozi szefom funduszy nic, no moze 5 lat a potem cieple kraje i Pacyfik, a my podwyzki na gaz, prad, .........i z czego to oplacac jak nas zrobiono w konia, gdzie sa te 22,5 miliarda zlotych?, czekamy moze ktos nam odpowie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:50 wielbicielu PIS, przeczytaj ustawę ubezpieczeniową, a potem pisz, chyba ,że pracujesz w ZUS-ie to wszystko jest jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:59 zbigniwie , antoni,to wszystko chciwość amerykanów, do nich miej pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek63 Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 10.01.09, 19:34 Wiesz co? przykro mi to stwierdzić ale jesteś........,ugryzłem się w język. Może postaraj się o jakąś książkę o tej tematyce, poczytaj, coś zapamiętaj, może wtedy twoje posty będą miały jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni99 Lew ryczy na emerytów IP: *.chelm.mm.pl 10.01.09, 16:52 o ile mi wiadomo, jeszcze rok temu za przeniesienie klienta do innego OFE przynosił mu dużą kasę ! A co tam OFE do bogata instytucja i ... płaci !!!! Za kilka lat wybuchnie to największe oszustwo w historii kapitalizmu ! Tak jest w każdym kapitalistycznym kraju z tymi OFE, z wyjątkiem tych którzy obostrzyli przepisy ochronne funduszy !. My oczywiście dofinansujemy ich i ... jakoś to będzie !! oby tak było dalej ! i dłużej a 22,5 mld zł które pomniejszyły OFE to pestka ! Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 17:06 Widzisz, ogon od paru lat kręci psem - jeśli OFE zmniejszy prowizję (a próby wielokrotnie były), akwizytorzy przepisują swych Klientów do OFE, które lepiej płaci. Same OFE już parę razy apelowały o zmiany prawne, które ograniczyłyby to zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąbrówka Agenci z ING, co wy na to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 16:54 ludzie , czy to wszystko prawda, strach się bać, jak będą dzwonić z ING to nie odbiorę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Agenci z ING, co wy na to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:23 Ciekawe kto był sponsorem tego artukułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo77 Lew ryczy na emerytów IP: *.promax.media.pl 10.01.09, 16:57 Oj tak straszne to ING - pracuję dla tego funduszu więc może kilka faktów jak strasznie "oszukujemy" klientów : 1. Od początku działalności najlepiej zarabiający dla KLIENTÓW fundusz (widoczne w dziesiątkach różnych rankingów od kilku lat. W ostatnim tygodniu min. ranking dziennika Rzeczpospolita oraz Gazety Prawnej. Wielokrotnie nr 1 również w rankingach Wybiórczej :-) 2. Od początku działalności odeszło od niego najmniej klientów - pewnie ze względu na to że są bardzo niezadowoleni :-) Za to że mają dostęp do oddziałow w całej Polsce, możliwość spotkania z Przedstawicielem, infolinię, internet, serwis sms itd czyli najlepszą obsługę w Polsce i najlepiej zarabiają :-) 3. Od poczatku działalności Fundusz otrzymał wiele prestiżowych nagród min. dwa razy za najlepszy fundusz emerytalny w Europie 4. Fundusz od kilku lat jest najczęściej wybieranym funduszem wśród rozpoczynających pracę 5. Fundusz ma najlepiej zarabiających klientów - czyli wybierają go ludzie bardziej inteligentni i lepiej zarabiający od arcymądrego autora tego artykułu :-) Ilość przekłamań w artykule jest niewyobrażalna. Najbardziej uderzyła mnie premia. Ja mam premię nie 20% ale 45% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 17:07 Piszesz o OFE. Artykuł dotyczy zjawisk, które w codzinnej pracy w ING (i innych firmach wyłącznych) są na porządku dziennych - jasne, że w niektórych oddziałach mniej nasilone, innych - bardziej. ALe to fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nie odnosisz sie do sedna sprawy. 10.01.09, 17:09 I tu zachodzi pytanie. Jako osiągnięto wynik z Twojego punktu 4. Płacąc klientom aby przeszli do OFE ING? Bo jeśli tak, to kara dla PTE powinna być taka, aby już nikt nigdy na taki pomysł nie wpadł. Od kilku lat nie jestem już w branży. Za moich czasów o takich faktach nie slyszałem. Ale jeśli bym na taki przypadek trafił, na pewno sprawy bym nie odpuścił. Agent to nie sprzedawca marchewki. Oczekuję stanowiska oficjalnego ING oraz nadzoru. Cisza będzie znaczyła, że firma akceptuje ten stan rzeczy. Sprawa powinna być wyjaśniona do końca. ING najlepsze? Jakie mierniki zastosowałś? Czy takowe, obiektywne istnieją? Dla mnie, wszystkie OFE są identyczne. Wyniki inwestycyjne to przeszłość. A o przyszłośc proszę pytać wrózkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:39 można też powiedzieć, ze wszystkie samochody są takie same , też jeżdżą, tylko dlaczego każdy facet chce mieć najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. 10.01.09, 17:41 A co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ??? 10.01.09, 17:48 Jestem specjalistą. Wierz mi, że nie ma obiektywnej miary aby stwierdzić że OFE A jest lepsze od B. Mozna jedynie stwierdzić, że w roku 2008 A osiągnął lepsze wyniki inwestycyjne niż B. Ale należy to skorygować o pobierane opłataty, a te się różną. Taki Bankowy, ten od Bogdana na ten przykład, nie chce po latach wcale.... Ale jak tak przeliczyć to zbyt opłacalne dla klienta to nie jest. Nie wierzę w wiedzę z dziedziny analizy ekonomicznej u dziennikarzy. Taki juz ze mnie niedowiarek. To humaniści. Oni sie brzydzą tabliczką mnożenia. Ja nigdy klientowi nie mówiłem że mój fundusz jest lepszy od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:56 klepiesz takie bzdury,że nie masz prawa nazywać się specjalistą. Kalkulator+cena jednostki+ wszystkie opłaty( zmienne oczywiście w czasie) i wszystko da się policzyć, tego nie liczą dziennikarze tylko nadzór ubezpieczeniowy, dziennikarze przydzielają punkty( i to może być ustawione??) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Tak? 10.01.09, 18:12 I daje to pewność, klient przystępując w 2009 roku do funduszu A , który w 2008 roku osiągnął najlepsze wyniki inwestycyjne robi dobrze? Ktoś mu gwarantuje, że ten fundusz będzie zawsze liderem? Co za pustogłwie ...... A OFE to umowa nie na rok ani 5 ale z 45 ....... I może w związku z tym będzie gwarancja ze za 30 lat też bedzie najlepszy? Tylko nie dawaj klientom rady, ze mogą ten fundusz zmienić. Bo te zmiany, poza oplatą za zminę, klienta kosztują sporo więcej ..... Zarabia tylko OFE i agent. I klient, jeśli wejdzie na drogę przestępstwa. Choć ten zarobek może być pozorny. Namawiane do zmiany OFE to klasyczne działanie na szkodę klienta. Szanujący się agent tego nie robi. Czy to towarzystwo aż tak sparszywiało? Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: ??? 10.01.09, 19:48 hahaha - nie rób za propagandzistę... Co się da policzyć kolego? Masz szklaną kulę? masz konsultacje z jasnowidzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:42 udowodnione przkupstwo klienta to kra dla OFE do 500 tyś, czy myslisz, że są takie glupie i chcą płacić, wola zwolnić jednego lub grupę nieetycznych agentów niż walczyć z sądami Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. 10.01.09, 17:47 Wiadomo, że w takiej sytuacji ING nic o niczym nie wiedziało, Unit Manager przypomniał sobie, że już od jakiegoś czasu podejrzewał swego człowieka i sprawa rozejdzie się po kościach - aż do nowego, który do tego stopnia przegiął, że firma nie może już udawać, że procederu nie widzi. ZNam kilka przypadków, gdzie ING akceptowało i fałszowanie polis, i przekupywanie Klientów - do momentu, gdy specjaliści byli skuteczni i produktywni, firmę uważali za najlepszą na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 18:01 niezgloszenie przestępstwa jest przestepstwem,sam jesteś z etyką na bakier swiętoszku Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Nie odnosisz sie do sedna sprawy. 10.01.09, 18:15 Widzisz, od lat tego typu sprawy obserwuję tylko z zewnątrz i jakkolwiek Ci się wydaje, że to łatwe i proste do udowodnienia, jest inaczej. Tak samo, jak choćby sposób egzaminowania z zakresu ubezpieczeń - fikcja. Dziwię się tylko niekórym znajomym z ING, że dawno temu nie odeszli z tej firmy, skoro na bieżąco marudzą, jak to źle firma ich traktuje, jakie nowe obowiązki narzuca, jak zmienia zasady w trakcie gry itp itd.. Dziękuję za komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nie do końca. 10.01.09, 18:29 Nie mam nic wspólnego z ING, pracowałem dla innej firmy. I na przestrzeni tych 10 lat obserwowałem, jak szczytne ideały zastępowane są presją na sprzedaż. Firma nic nie wie, ale to ona tworzy mechanizm który przestępcze czyny promuje. Jeśli kierownictwo nie wie czym presja na sprzedaż, bez kontroli etyki się skończy to ręce opdają ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek63 Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 10.01.09, 19:46 Na dowód, że łatwo obalić to co piszesz. www.analizy.pl/analizy_online/index.php?strona=show_raport&id=4783&c=4695264&jezyk=pl To co piszesz to Historia. Można się na niej oprzeć pod warunkiem, że nie jest starsza niż 3 lata i, że nie zmieniły się osoby zarządzające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Lew ryczy na emerytów IP: *.chello.pl 10.01.09, 17:01 Słuchajcie mam w play za 2 minuty odebrane 1 gratis do wszystkich ile minut bylby skłonny gadać agent żeby mi jak najwięcej nabiło i jakie mu pytania zadawać aby czas leciał i on dużo nawijał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.icpnet.pl 10.01.09, 17:19 Zgłoś swój nr przez internet - jako osoba zainteresowana. Potem tylko zadawaj głupie pytania ;-))))). Na końcu, po około godzinie podziękuj i powiedz, że się zastanowisz... No i wybierz następne OFE, czytaj instrukcję od nowa i rozmowaiaj do woli za darmo. Great idea!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Lew ryczy na emerytów IP: *.icpnet.pl 10.01.09, 17:14 Pracuję w banku i pomimo dużych nacisków na sprzedaż, nie pracujemy na niekorzyść klienta. Jeżeli chodzi o OFE, powinno się coś z tym zrobić. Może jakaś większa kampania informacyjna?? Tak być nie może!! Niech artykuł będzie przestrogą dla wszystkich obecnych i potencjalnych klientów ING. Wiem, że fundusze emerytalne płacą agentom ponad tysiąc złotych za transfer klienta z jednego OFE do drugiego!! Skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.rtr.bait.pl 10.01.09, 20:11 Jestem agentem ING,i wypraszam sobie takie głupoty jakie wygadujesz,nie mam zwyczaju przepisywać klientów z OFE które osiągają podobne wyniki, a klient ma zniżkę w opłacie od składki, w takim wypadku, ok ma Pan/Pani również dobre OFE, gratuluję, czy możemy porozmawiać o innych produktach mojej firmy?.A le jak klient jest w funduszu który od lat jest w dole wszystkich rankingów mam czyste sumienie, a klient podejmuje decyzje sam czy woli się łudzić że jego świetne ofe WRESZCIE ZACZNIE ZARABIAĆ I DLA NIEGO czy jedynie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.acn.waw.pl 11.01.09, 00:36 Widzisz, ty nawet nie wiesz, ze nie jestes agentem ubezpieczeniowym. Jestes OWCA, ktora nic nie wie, nic nie moze. Widocznie za krotko pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedzialny Lew ryczy na emerytów IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.09, 18:46 Słowem agenci oszukują firmę. Firma daje się oszukiwać. I agenci i zarząd firmy bierze kasę za ciężką pracę, a wszyscy razem trzeszczą że kryzys jest. p.s kolejny kandydat do bankructwa. Szkoda tylko że państwo dało mu gwarancje. Na całe szczęście to nie moje podatki pójdą na ratowanie krętaczy oszustów i cyganów. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Lew ryczy na emerytów 10.01.09, 18:52 Agenci oszukują za wiedzą, przyzwoleniem i naciskiem firmy. Albo - firmy nie interesuje, jak agenci nakłonią Klienta, liczy się skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zobacz wynik ING z ostatnich 3 lat!!! IP: 78.8.104.* 10.01.09, 19:06 Do wszystkich, którzy uważają że ING jest najlepsze niech zobaczą ranking z wypracowanych zysków z ostatnich 3 lat!!! I niech już przestaną sugerować się przeszłością!!!Bo jeśli ktoś w ostatnich 3 latach przeszedł do ING to ma w tej chwili jeden z najgorszych wyników finansowych. ING dobrze się rozwijało jak było mniejsze a teraz nie ma szans na powtórzenie tego.Zobaczymy na którym miejscu ING bedzie za 2 , 3 lata. Ja obstawiam ze bedzie średniakiem, ponieważ od 3 lat ma jeden z najgorszych wyników finansowych i to sa fakty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan5 Re: Zobacz wynik ING z ostatnich 3 lat!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.09, 21:33 To są nasłabsze wyniki ING i ci, którzy uwierzyli reklamom bardzo się zawiodą, fundusze inwestycyjne też słabe. W rownowazonym straciłem 40%, juz nie wiem czy to kiedyś odrobią i czy zamknąć ten fundusz, czy liczyc, że uda się im nadrobić. Smutne, a tak zaufałem agentowi z Citi, który ten fundusz mi doradził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sukcesor Re: Zobacz wynik ING z ostatnich 3 lat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 12:36 Sprawdź, które OFE ma najwyższy wzrost od dołka na GPW(27X) do chwili obecnej. Oszczędzanie na emeryturę to proces długoterminowy, przywoływane 3 lata nie będą miały większego znaczenia z perspektywy 30-40 letniego odkładania na emeryturę. Bądź uczciwy i odpowiedz przede wszystkim sobie, które OFE z perspektywy 9 lat istnienia najwięcej jednostkowo zgromadziło kapitału, które ma najwyższą wartość jednostki właśnie ING. W przyszłości będą mu pomagały niska opłata za zarzadzanie(najniższą ma AIG, a potem ING), średnia prowizja od składki 6.4%(uwzgldęnione prawo do niższej składki za staż dłuższy niż 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena ING Lew ryczy na emerytów IP: 91.192.79.* 10.01.09, 18:57 Witam, jestem przedstawicielem ING i nie zgadzam się z opinią, że wszyscy agenci to "psy" na kasę. W każdej firmie znajdą się osoby, którym nie pasują warunki umowy bądź też ludzie z którymi współpracują i z pewnością istnieją również agenci nieetyczni (oszukujący swoich klientów).Nigdy nie oszukałam żadnego z moich klientów, ponieważ nie miałabym w tym żadnego interesu. Przedstawiciel, który udzielił wywiadu zapomniał wspomnieć że gdy padnie kontrakt podpisany z klientem to zostaje zabrana mu prowizja wcześniej nadana. Produkty inwestycyjne, które oferuje w ramach ING również sama posiadam, więc nie uważam je za złe.A jeżeli chodzi o warunki umowy agencyjnej to jeżeli komuś się nie podoba to niech po prostu opuści firmę-bez oczerniania!!!Podejrzewam również, że wywiad ten udzielił Agent z firmy konkurencyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 10.01.09, 19:26 Czyli srutu-tutu, a ING jest krystalicznie czyste, więc wszelkie informacje przeciw to robota konkurencji.. Nikt nie pisze, że wszyscy agenci tacy są. Artykuł jest o tym, że takie postawy się zdarzają i mają ciche przyzwolenie (a czasami i nacisk) firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik ING Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.subscribers.sferia.net 10.01.09, 19:37 W wywiadzie nie było że agenci to psy na kasę(no może poza tymi młodymi bez skrupułów). Było ze traktuje się ich jak psy goncze. Czytaj ze zrozumieniem. "Nigdy nie oszukałam żadnego z moich klientów, ponieważ nie miałabym w tym żadnego interesu." 1.Przeciez w wywiadzie jest dokładnie opisane jaki jest interes na oszukiwaniu klientów. 2. Jestes kuzynką kierownika czy kochanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek63 Re: Lew ryczy na emerytów IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 10.01.09, 20:48 www.analizy.pl/analizy_online/index.php?strona=show_raport&id=4783&c=4695264&jezyk=pl Odpowiedz Link Zgłoś