Dodaj do ulubionych

T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Androidem...

IP: 78.147.147.* 19.01.09, 22:11
mam ten telefon od ponad miesiaca w anglii. jest moze i przyjazny ale i pare
razy mialem ochote nim walnac o sciane. wiele rzeczy nie dziala jak powinno i
kilka podstawowych rzeczy jest wrecz niedostepnych albo sie niedoczytalem w
instrukcji ktora ma 250 stron i jest jedynie na cd rom. nie mozna np nagrac
swojego dzwonka, tudziez sygnalu smsa, a dostepne w telefonie sa za ciche lub
po prostu niezbyt udane. bluetooth nie komunikuje sie z innymi telefonami,
poznaje je ale sie nie laczy, to porazka !! przegranie ksiazki telefonicznej z
innego telefonu jest wiec niemozliwe normalna droga. kamera w nim jest
gowniana, nie ma wielu opcji takich jak maja inne telefony dotyczacych jakosci
i obrobki zdjec. internet zzera baterie niemalze na oczach uzytkownika. ten
kompas to tez pic na wode bo po prostu ma margines bledu 45 stopni. dodatkowo
wielkim minusem jest naprawde cichutki glosnik (dzwonek), nie ma szans by go
uslyszec idac ulica a telefon majac w kieszeni spodni. owszem mapy googla sie
przydaja, software androida potrafi pomoc sciagnac rozne aplikacje (ale komu
to naprawde potrzebne w telefonie), szybko sie pisze smsy dzieki klawiaturze.
ale ten telefon odchodzi od tego czym wg mnie powinien byc telefon. glosno
dzwonic, miec dlugi czas dzialania baterii i miec proste i nieskomplikowane
menu. G1 tego nie ma i dlatego jesli chodzi o mnie oceniam go najwyzej na
dostateczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 01:16
      Dzięki za komentarz :) Z tego ci piszesz to dla mnie największym "-"
      byłby czas pracy baterii, Android to nowy system więc na pewno będzie
      rozwijał się na naszych oczach i miejmy nadzieję że naprawią błędy i
      zoptymalizują czas pracy :)
      • Gość: androidowiec Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android IP: 212.127.95.* 24.01.09, 16:28
        Też mam G1 od miesiąca i w paru kwestiach nie masz racji.

> nie mozna np nagrac
        > swojego dzwonka, tudziez sygnalu smsa

Można. Bardzo łatwo.

> bluetooth nie komunikuje sie z innymi telefonami

Prawda to, ale w USA Bluetooth jest nieużywany, bo wszyscy mają stały internet. Jeśli Cię nie stać na dostęp do netu, to nie jest smartfon dla Ciebie.

> kamera w nim jest
        > gowniana, nie ma wielu opcji takich jak maja inne telefony > dotyczacych jakosci
        > i obrobki zdjec.

Znów pudło - aplikacja SnapPhoto pozwala dobrać m.in. balans bieli, ma stabilizator dzięki żyroskopom w telefonie...

> G1 tego nie ma i dlatego jesli chodzi o mnie oceniam go najwyzej na
        > dostateczny.

Powiadam - Nokia 3310 kosztuje 100 zł i to jest telefon dla Ciebie.
        Googlowy telefon dostajesz jak goły komputer i sam go rozbudowujesz. Do Nokii nic nie wgrasz i to jest różnica.
        • rorio2 Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 24.01.09, 22:41
          Gość portalu: androidowiec napisał(a):
          > Prawda to, ale w USA Bluetooth jest nieużywany, bo wszyscy mają stały internet.
          > Jeśli Cię nie stać na dostęp do netu, to nie jest smartfon dla Ciebie.

O czym ty mówisz? Co ma internet do bluetootha?
        • tempus Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 29.01.09, 20:50
          Artykuł jest o komórce sprzedawanej w Polsce, gdzie używa się Bluetooth. Nie pisz bzdur, że na innym kontynenciec tego nie używają bo to nie ma nic wspólnego z tematem.
    • Gość: rewind T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Androidem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 11:44
      hmm, to chyba ty potrzebujesz Nokii 1208, a nie Smartfona :) w tego typu
      telefonach nacisk jest na internet, biznes, wygode i szybkośc działania. Dzownki
      czy zdjęcia nie są tu najważniejsze. Ja się cieszę , że premiera europejska
      zahaczyła o Polskę, do tego otwierają u ans Android Market
      • Gość: Jades Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:02
        A według mnie to zdecydowanie ciekawszym telefonem jest prada II dużo fajniejszy telefon, ładniejszy design lepsza klawiatura i ogólnie ciekawszy.
        • von.g Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 21.01.09, 17:04
          Android jest ciekawsza platforma nie zewzgledu na konketny telefon ale
          na fajna i otwarta platforme na ktora powstanie bardzo duzo oprogramowania.
          • furry Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 21.01.09, 17:27
            von.g napisał:

> Android jest ciekawsza platforma nie zewzgledu na konketny telefon ale
            > na fajna i otwarta platforme na ktora powstanie bardzo duzo oprogramowania.

Co ty za bzdury wypisujesz! TYLKO zamknięte, płatne oprogramowanie jest w stanie zapewnić odpowiednią jakość.
            • von.g Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 21.01.09, 17:43
              hehe ta? a to niby czemu? moze jakis argument?
            • rorio2 Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 24.01.09, 22:43
              furry napisał:

> von.g napisał:
              >
              > > Android jest ciekawsza platforma nie zewzgledu na konketny telefon ale
              > > na fajna i otwarta platforme na ktora powstanie bardzo duzo oprogramowani
              > a.
              >
              > Co ty za bzdury wypisujesz! TYLKO zamknięte, płatne oprogramowanie jest w stani
              > e zapewnić odpowiednią jakość.
              No skoro Ty tak napisałeś, w dodatku WIELKIMI LITERAMI to na pewno tak jest i
              nie ma sensu z tobą dyskutować:)
    • Gość: androidek sprostowanko IP: *.customer.teliacarrier.com 21.01.09, 16:06
      > nie mozna np nagrac
      > swojego dzwonka, tudziez sygnalu smsa, a dostepne w telefonie sa za
      > ciche lub po prostu niezbyt udane.

jak najbardziej mozna, zrob odpowednie katalogi na karcie SD, wrzuc tam swoje
      dzwonki i juz. jak ty czytales tego manuala?

BT to faktycznie zenada, dziala tylko ze sluchawka bezprzewodowa, ale to sie
      zmieni po update. dojda nowe profile BT, juz teraz w developerskiej wersji mozna
      jes sobie dograc i uzywac telefonu jako medemu czy ze sluchawkami BT stereo.

aparat zostanie poprawionym, dojdzie funkcja nagrywania filmow video.

w kwestii obrobki i usatwien obrazu mozna juz teraz sobie pomoc darmowymi
      aplikacjami.

jak ktos ma ochote i czas. moze sobie G1 rozblokowac i zaktualizowac do
      najnowszych wersji, jak ktos nei jest w stanie to dostanie update automatycznie,
      mys;e ze do premiery w polsce, nowszy soft bedzie juz dostepny i wgrany w telefony
      • Gość: dzeku Re: sprostowanko IP: 78.149.182.* 21.01.09, 22:10
        masz racje nie czytalem az tak dokladnie. 250 stron przesada
        menu powinno byc pomocne, opcje typu wgraj swoj dzwonek dostepne.
        nawet teraz nie mam ochoty szukac jak to trzeba cholera zrobic, bo moze sie da.
        to powinno byc prostsze niz szukanie bo cd romach
        przyznaj ze w menu glownym tego nie ma, czegos tak prostego jak wgraj wlasny
        dzwonek. albo chociaz pzyjmij plik jako dzwonek
        • Gość: androidek Re: sprostowanko IP: *.customer.teliacarrier.com 22.01.09, 14:41
          menu zdecydowanie wymaga dopracowania. i sporo innych rzeczy. ja mam na
          szczescie rozblokowana wersje wiec moge sobie dopomoc z konsoli i dodakowymi
          aplikacjami
    • Gość: czarli a Androidy w polsce sa juz od grudnia... IP: *.customer.teliacarrier.com 21.01.09, 16:07
      maja je pracownicy Googla w Wawie, Wrocku i Krakowie :>
      • Gość: ojciec Re: a Androidy w polsce sa juz od grudnia... IP: *.connecta.pl 21.01.09, 20:12
        Telefon jest w porządku, ale nie spodziewajcie się rewelacji. Wysuwana
        klawiatura pozwala na super wygodne wpisywanie tekstu (SMS, email, czat, net),
        ale faktycznie bateria przy wlaczonych wszystkich gadzetach (GPS, BT, WIFI, 3G,
        synchronizacja) ma problemy z dotrwaniem do 24h!Wylaczenie tego wszystkiego
        pozwala dotrwac 5 dni bez ladowania, ale zamierzenia producenta byly chyba inne
        ;-).Duzym plusem jest tez spory ekran dotykowy i naprawde wygodna
        przegladarka.To chyba pierwszy telefon, na ktorym chetnie i czesto korzystam z
        netu... Podsumowujac - to pierwsze wcielenie androida i wyszlo niezle. "Niezle"
        i nic wiecej tak, ze czekamy na G2 i nastepcow :-).
        • Gość: czarli Re: a Androidy w polsce sa juz od grudnia... IP: *.customer.teliacarrier.com 22.01.09, 14:39
          wgraj sobie cupcake jak masz Dreama - bateria znacznie zyskuje na zywotnosci,
          przez porpawiony managmenet aplikacjami
        • Gość: tempus Re: a Androidy w polsce sa juz od grudnia... IP: *.midd.cable.ntl.com 29.01.09, 19:36
          A czym to ma się różnić od innych aparatów z kategorii posiadających system operacyjny? Nazwą i niedostepnością opcjonalnego oprogramowania? Klawiatura, przeglądarka internetowa, ekran dotykowy??? Przecież to jest w innych PDA od lat, np. w moim styranym Wizardzie!!! Ludzie, poczytajcie trochę o technologii IT zanim zaczniecie wypisywać takie "rewelacje" z kraju nad Wisłą.
    • rorio2 Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android 24.01.09, 22:40
      Dzięki za recenzję!
    • Gość: dave Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android IP: 91.197.12.* 27.01.09, 09:50
      no i nie ma obslugi MMS, co jest standardem od 5 lat ...
      • Gość: piotr_55887 Re: T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Android IP: *.customer.teliacarrier.com 27.01.09, 18:08
        to ci sie z iphonem pomyliło. w G1 MMS-y dzialaja bez problemu.
    • Gość: tempus T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Androidem... IP: *.midd.cable.ntl.com 29.01.09, 19:19
      Jestem za wszystkim co jest przeciw monopolistom. Ale jeżeli chodzi o PDA to niestety trzymam się Windows Mobile bo zdecydowanie najwięcej aplikacji jest na ten system.
    • von.g 1 wrażenie 29.01.09, 22:04
      A ja własnie dzis rozpakowałem paczuszke i jestem pod mega wrazeniem. Menu
      dopracowane jak najbardziej. chodzi bardzo płynnie , szybko slicznie renderuje
      grafike. Youtube lepiej wyglada niz na kompie :) duzo ladnych bajerow i widać
      ,ze jest naprawde dopieszczony system. Co do kamerki , fakt nie ma wodotryskow ,
      ale tak naprawde to ktora kamerka w aparacie jest dobra i kto z tych funkcji
      korzystał?
    • drwlodson T-Mobile (Era) G1, pierwszy telefon z Androidem... 01.02.09, 13:17
      bEZ SIMLOCKA OCZYWIŚCIE?
    • Gość: marek Era G1, pierwszy telefon z Androidem - już w Po... IP: *.zchbl.com.pl 05.03.09, 11:42
      Zapraszam wszystkich posiadaczy telefonów ERA G1 na forum g1forum.pl w celu
      wymiany doświadczeń :)

pozdrawiam
    • Gość: kops Era G1, pierwszy telefon z Androidem - już w Po... IP: 193.59.173.* 17.03.09, 14:09
      UWAGA - nie dajcie sie nabrac! telefon jest non-stop polaczony z netem i nie
      mozna tego wylaczyc, nawet za granica. Era nie daje opcji zablokowania
      roamingu gprs. Jesli wylaczycie transmisje danych gprs telefon nie wlaczy sie.
      Włączenie tego telefonu za granicą to rachunki na grube tysiące (paczka 150kB
      to kolo 10pln, kazda mniejsza - tyle samo, nawet jak rozłączy nas po kilku
      bajtach). W kraju po przekroczeniu 0.5 GB (albo wielokrotności, jak kupicie
      kilka paczek) tez placicie za to ile czasu telefon jest włączony. Te same
      informacje poda wam konsultant w biurze obsługi. Paskudna polityka...
      dodatkowo w G1 jest tylko 60MB na instalacje programów, nie da sie ich
      programów na karcie pamięci...

• Gość: jarko24 Era G1, pierwszy telefon z Androidem - już w Po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 23:33
      miałem e61 i to był tel. pdf,zip,exel 3 programy navi wszystko ok a
      tu lipa navi porazka,pdf słabo zip w miare
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka