Dodaj do ulubionych

Prośba doktoranta

20.11.03, 16:19
Będę niezmiernie wdzięczny każdemu, kto zechce mi pomóc i wypełni ankietę,
którą umieściłem pod poniższym adresem:
republika.pl/wrew/ankieta.htm
Wystarczy kliknąć, a otworzy się okno z formularzem.

Ankieta dotyczy postaw wobec korupcji w służbie zdrowia i zawiera pytania,
które pracownicy medyczni postawili sobie samym w ich specjalistycznych
portalach. Robię badania nt. sposobów finansowania służby zdrowia i dla
porównania potrzebuję opinii szerszej publiczności.

Wypełnienie ankiety zajmie nie więcej niż 3-4 minuty. Z góry dziękuję
wszystkim respondentom!

Wiesław Rewerski
Obserwuj wątek
    • wieslaw.rewerski Re: Prośba doktoranta 21.11.03, 17:17
      Bardzo dziękuję wszystkim osobom, które do tej pory zechciały wysłać do mnie
      swoje odpowiedzi. Mam już 41 ankiet. Będę zobowiązany za kolejne.

Wiesław Rewerski
    • Gość: ania Re: Prośba doktoranta IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 22.11.03, 00:21
      Zeby wyslac Panu ankiete trzeba uzywac outlooka? Przynajmniej tak chcialo
      wyslac, kiedy ja uzupelnilam ankiete - a akurat outlooka nie uzywam. Lepiej od
      razu poinformowac o takich drobiazgach technicznych. Zycze powodzenia w
      zbieraniu materialow!
      • wieslaw.rewerski Re: Prośba doktoranta 22.11.03, 11:57
        Gość portalu: ania napisał(a):

> Zeby wyslac Panu ankiete trzeba uzywac outlooka? Przynajmniej tak chcialo
        > wyslac, kiedy ja uzupelnilam ankiete - a akurat outlooka nie uzywam. Lepiej
        > od razu poinformowac o takich drobiazgach technicznych.

W pełni zgadzam się z Panią, że należałoby z góry o tym poinformować. Niestety,
        było to i nadal jest dla mnie niemożliwe, z powodów ode mnie niezależnych. To,
        jak działa oprogramowanie obsługujące ankietę, zależy od jego kodu źródłowego.
        Tego zaś Onet nie ujawnia ani bezpośrednio, ani w instrukcjach dotyczących
        sposobów umieszczania ankiet na serwerze. Ileś rzeczy można ustalić, testując
        ankietę przed ujawnieniem jej szerszej publiczności. Nie mogłem jednak
        dowiedzieć się, jak wygląda wysyłanie wypełnionych ankiet przez programy
        pocztowe inne niż mój (tzn. Outlook Express). Podczas testów dowiedziałem się
        praktycznie jednego: że Onet wykorzystuje jedynie część rozszerzeń do
        FrontPage'a, które umożliwiają zrobienie tej ankiety. Tę mianowicie część,
        która odpowiada za wysyłanie ankiet programem pocztowym respondenta, ale już
        bez zapisywania odpowiedzi w pliku tekstowym przechowywanym na serwerze.
        Nawiasem mówiąc, to drugie byłoby wygodniejsze dla mnie, a także eliminowałoby
        obawy niektórych respondentów związane z ujawnianiem ich adresu mailowego w
        nagłówku przesyłki. Dla ich rozwiania informuję, że maile usuwam ze swojego
        dysku, zachowując jedynie załączone do nich pliki tekstowe z udzielonymi
        odpowiedziami.

> Zycze powodzenia w zbieraniu materialow!

Dziękuję bardzo - mam już 45 ankiet! :)

Wiesław Rewerski
        • Gość: piecyk gazowy Re: Prośba doktoranta IP: *.visp.energis.pl 22.11.03, 23:29
          wieslaw.rewerski napisał:

> W pełni zgadzam się z Panią, że należałoby z góry o tym poinformować.
          Niestety,
          >
          > było to i nadal jest dla mnie niemożliwe, z powodów ode mnie niezależnych.
          To,
          > jak działa oprogramowanie obsługujące ankietę, zależy od jego kodu
          źródłowego.
          > Tego zaś Onet nie ujawnia ani bezpośrednio, ani w instrukcjach dotyczących
          > sposobów umieszczania ankiet na serwerze.

Można pod to podpiąć jakiś z ogólnodostępnych skryptów przetwarzających dane i
          przesyłające na skrzynkę bezpośrednio z formularza, np. proszę zajrzeć tu:
          webmaster.helion.pl/kurshtml/romatic/romatic.htm
          • wieslaw.rewerski Re: piecyk gazowy 23.11.03, 17:49
            Dziękuję za link! Nie znałem tej strony, a zawiera informacje mające dla mnie
            znaczenie. Oczywiście wykorzystam je do usprawnienia przesyłania ankiet.

Wiesław Rewerski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka