recarep 05.03.09, 13:22 a wiecie w ogole co to sa opcje walutowe lub ogolnie jak zabezpieczac sie przed ryzykiem walutowym? dla zainteresowanych troche teorii: http://ryzyko-walutowe.eprace.edu.pl/ Pozdrawiam, recarep Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:28 a jak banki by straciły a przedsiembiorcy zarobili to też byście anulowali?pewnie to wasze pazerne udziały w tych firmach idą w diabły,co to jest komuna czy kapitalizm ,won z tymi łapami brać tych pazernych fiutów i przejmować firmy banda naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca tylko te umowy byly nieproporcjonalne IP: 94.72.100.* 05.03.09, 16:04 w dodatku banki specjalnie spekulują na rynku walutowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafiak Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn.. IP: 195.22.119.* 05.03.09, 13:37 polska = republika bananowa. Tworzy się ustawę, żeby pomóc 10 (sic!) przedsiębiorstwom. Zamiast stworzyć porządny system prawny ustawami próbuje się załatwiać bieżące potrzeby kilku przedsiębiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn... 05.03.09, 13:38 "Instytucje państwa powinny stać na straży uczciwych zasad prowadzenia biznesu. Jeśli stosowano wyzysk, podstęp, to są przesłanki prawne do tego, żeby takie umowy unieważnić" To po co zajmowac sie sejmem i jakas ustawa, skoro sa z mocy ustawy powolane instytucje panstwowe, ktore sa w stanie ocenic te umowy. Pozdpowiadam: Prokuratura, KNF, US, wszystkie insancje sadow. Ktos sie czuje oszukany niech idzie do powyzszych instytucji, ktore doskonale znaja prawo. Szary obywatel nie dostanie z mocy ustawy rozwiazanej umowy kredytowej w CHF, gdy rata go zaboli. Firmy spekulowaly i wiedzialy o tym, niech nie udaja, ze nie wiedzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesołek Czy i ja mogę wystawić opcje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 14:01 Wprawdzie nie na waluty, ale na WIG20? Mam podpisaną stosowną umowę z moim biurem maklerskim, a ofert kupna opcji na indeks nie brakuje, co można sprawdzić choćby tutaj: bossa.pl/notowania/migawki/?rk=a&gr=opc Zastrzegam z góry, że NIE JESTEM świadomy ryzyka, a znajomy makler powiadomił mnie, że inwestując w takis posób można jedynie zarobić. Przecież już na początek otrzymam zapłatę od frajera, który ode mnie te opcje kupi :-) Uprzedzam też, że jeśli mi coś nie wyjdzie, to zgłoszę się do JE Wicepremiera po pomoc. Najlepiej z żądaniem unieważnienia transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Idiotyzm Pawlaka jest ogólnie znany. 05.03.09, 14:26 Tym razem pobił jednak wszelkie rekordy skretynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Idiotyzm Pawlaka jest ogólnie znany. IP: *.cbc.ca 05.03.09, 15:26 Niekoniecznie... wedlug mnie jest to ratowanie koleszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca A raczej kretynie ratowanie polskich firm IP: 94.72.100.* 05.03.09, 16:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: A raczej kretynie ratowanie polskich firm IP: *.cbc.ca 05.03.09, 16:23 Z Ciebie to albo dupa nie przedsiebiorca, albo Twoje kredo zyciowe przjales od Kalego... Zly uczynek to ktos Kalemu ukradnie krowe, dobry uczynek to jak Kali ukradnie komus krowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca jeżeli Kali ukradnie krowę a mu 10 krów IP: 94.72.100.* 05.03.09, 16:51 to jest nieuczciwe, nie dbajmy w imię zasad o interesy zachodnich bankow tylko polskich przedsiębiorców, liberalna demagogia wodę z mózgu Ci zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Ile to chciałeś zarobić na tych opcjach?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:06 Tak ci się spieszyło, że nawet nie przeczytałeś, że straty wystawcy opcji moga być nieograniczone? Wiesz, czego ci życzy większość ty polski przedsiębiorco-niedouczony hazardzisto? Żebyś spłacał te opcje przy kursie euro 10zł. Albo i wyższym. Do końca życia, pod mostem, w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
orxor Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn.. 05.03.09, 14:53 NATYCHMIAST zabrać przedsiebiorcom noże i samochody itp - mogą w swej nieswiadomości zrobic komuś krzywdę. Kto wtedy "beknie" ?: Gerlach, Ford, Toyota ... :) Jesli gość, który odpowiadał za bezpieczeństwo finansowe firmy nie miał świadomości ryzyka to znaczy, że zarząd dokonał złego wyboru dając mu takie odpowiedzialne zadanie. Ja bym raczej pozywał takich "fachowców" o narażanie firmy na straty i sprawdził dobrze czy niektorzy z nich nie dostali "doli" z premii dilerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn.. IP: *.98.192.213.cable.satra.pl 05.03.09, 14:56 To znaczy,szukają nowego pomysłu jak wyciągnąć z tego jeszcze większy szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Z oszustami bankowymi nikt nie wygra bez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 15:08 nacisków ze strony rządu. Oszukali prezesów jak stare babcie, a teraz będą się zasłaniać prawem. Jedyny sposób to wykazanie celowego działania i manipulowania kursami, ale tylko rząd może to udowodnić i szantażować tym złodziejskie banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafkulce Re: Z oszustami bankowymi nikt nie wygra bez IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 15:18 Przeciez tych umów na opcję nie zawierał Jaś Kowalski, który ciuła grosz do grosza i nie ma pojęcia o ekonomii i inwestycjach, te umowy podpisywały osoby odpowiedzialne za finanse w firmach, może uniewaznimy zakup akcji czy jedenostek TFI osobom, które tez na tym straciły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Z oszustami bankowymi nikt nie wygra bez IP: *.cbc.ca 05.03.09, 15:32 Przypomina mi to Kaliego... Zly uczynek to jest jak ktos ukradnie krowe Kaliemu, a dobry jak Kali ukradnie. Moj serdeczny przyjaciej, wlasciciej sredniej wielkosci firmy (~100 osob) poszedl na calosc z opcjami walutowymi, byl okres ze zarabial wiecej na opcjach niz na swoim biznesie. Doskonale wiedzial co robi, teraz jest 10 mln w plecy i placze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednyj Re: Z oszustami bankowymi nikt nie wygra bez IP: 195.124.18.* 05.03.09, 15:42 Ja bym jeszcze anulowal kredyty hipoteczne przeciez tez sie je ludziom wciskalo gdy franciszek byl po 2 zlocisze. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Chlebowski: powstanie wspólny projekt koalicyjn.. 05.03.09, 15:55 Najlepiej uniewaznic zlotowke. To by rozwiazalo wiele problemow, jak np. dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiebiorca Pawlak ma rację a PO niechprzestanie dbac o intere IP: 94.72.100.* 05.03.09, 16:03 zachodnich banków a zacznie myśleć o polskich firmach, przecież osłabienie zł bylo tylko po to aby wykorzystać polskie firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala PO ma dać im forsę na dalszą spekulację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:11 ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat a co chlopki roztropki z indywidualnami kredytobor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 16:41 tam juz nie macie kolesi ktorzy dali d.. banko na opcajch?????tak berdzo martwicie sie o spekulantow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Za a nawet przeciw IP: *.zeneris.pl 05.03.09, 17:33 Jestem ZA - ale nie unieważnianiu z mocy prawa. Natomiast można i nalezy zaangażować na poważnie instytucje Państwa. Banki nie dość że nie informowały to jeszcze wystepowały w podójnej roli. Z jednej strony namawiały do zawierania umów a nastepnie grały na zniżkę załotówki na czym ewidentnie zarabiały. Niestety Pan Nieomylny vel Wetujący nie podpisał stosownej ustawy czym walkę przedsiębiorstw z bankami utrudnił. Jestem PRZECIW - umów nie mozna po fakcie rozwiązywać ustawą. Przedsiębiorcy też nie są bez winy - normalnie się hazardowali (wielu z nich) - a to jest też "nieczyste". Pewnie jest wiele innych za i przeciw jest wiele. Ale nie mozna prawa nadużywać - trzeba je egzekwować. W ramach tego które jest Odpowiedz Link Zgłoś