Dodaj do ulubionych

Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc.

IP: *.chello.pl 05.05.09, 18:01
Tia... Należy to czytać inaczej - jako jedyni zdążyli zareagować na tyle
szybko, by nie stracić hurtowo dużej ilości dojonych klientów, gdy weszła
oferta Play.
Regulacje UKE są solą w oku Polkomtela, którego oferta nigdy nie była naprawdę
konkurencyjna i nigdy nie powodowała żadnego ruchu wśród konkurencji
(przykładem takiej akcji może być Heyah, która po raz pierwszy w Polsce
wywołała obniżkę cen).
Obserwuj wątek
    • krepelx Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. 05.05.09, 18:20
      Następny będzie ORANGE
      • Gość: Przemek Kolejna "dziura Bauca" ??? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 18:57
        Kolejna "dziura Bauca" ??? :)
        • Gość: romek Re: Kolejna "dziura Bauca" ??? :) IP: *.t-mobile.co.uk 05.05.09, 22:29
          Jak Ci lekarz powie, że masz raka, to jest to rak lekarza czy Twój? :->
          • Gość: aptekarz Re: Kolejna "dziura Bauca" ??? :) IP: *.chello.pl 06.05.09, 07:14
            to rak lekarza i jego problem bo ja to mam raka w d.
            • krycha_z_gazowni Re: Kolejna "dziura Bauca" ??? :) 06.05.09, 09:04
              >> Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc.
              Ha, ha, jak bardzo mi ich szkoda.
              Na mojej liście "omijaj z daleka, wszelkim kosztem" to
              złodziej i krętacz numer jeden. Jak fajnie się czyta
              takie rzeczy.

ps. ciekawe, czy tych złapanych na abonament ciągle mają w poważaniu...
          • Gość: gość Re: Kolejna "dziura Bauca" ??? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:20
            Bauc to prezes Plusa
    • Gość: zaq Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.finemedia.pl 05.05.09, 18:23
      UKE ordynarnie chroni Play. Kupiłem Play fresh (na kartę).
      doładowałem konto i otrzymałem 500 smsów. Skorzystałem z nich żeby
      poinformować znajomych o zmianie numeru. w pół godz. wysłałem 170
      smsów. Po godzinie miałem zablokowane konto - to stała praktyka Play
      - słyszałem o kilku identycznych przypadkach. Zgłosiłem reklamację
      ale po 4 dniach (!!) odmówiono jej rozpatrzenia, bo w regulaminie
      stoi że rozpatrują tylko zarejestrowanym klientom. Udałem się z
      dowodem i kodem puk do salonu play i zarejestrowałem, zgłaszając
      ponownie reklamację. rozpatrzono ją pozytywnie po kolejnych 4 (!!!)
      dniach. przez ten czas miałem zablokowane połączenia wychodzące.
      podejrzewam że jest to metoda play na pozyskanie zarejestrowanych
      klientów i ograniczenie ruchu w sieci, tylko po co mi te darmowe smsy
      jak nie mogę z nich korzystać.
      Jeszcze przed złożeniem reklamacji poskarżyłem się do UKE na praktykę
      blokowania połączeń, bez ostrzeżenia. informacja o blokadzie jest
      dopiero w momencie próby inicjacji połączenia głosowego!!!
      Sugerowałem zajęcie się tą praktyką jako taką a nie tylko moim
      przypadkiem. UKE oddaliło skargę, bo nie rozpocząłem wtedy jeszcze
      procedury reklamacyjnej! ale nie o to kurde chodziło tylko o zagrywki
      PLAY.
      A najlepsze są tłumaczenia PLAY. Blokada nastąpiła, bo było
      podejrzenie nielegalnego korzystania z telefonu - np. skradzionego.
      No ok. powiedzmy że to łykam. Pytam co zrobić, żeby tego uniknąć w
      przyszłości. i tu zdziwko. Pani mówi, że ponieważ ja wyjaśniłem skąd
      tyle smsów, to w przyszłości już mi raczej nie zablokują. Tak jakbym
      musiał coś wyjaśniać! Może jeszcze powinienem przeprosić! Bo ja
      przepraszam nie usłyszałem, a straciłem 330 darmowych smsów, półtora
      tygodnia nie miałem możliwości korzystania z telefonu, który uważam
      że bezprawnie mi wyłączono i musiałem się zarejestrować, chociaż nie
      miałem takiej ochoty!
      A UKE zamiast zainteresować się (chyba) bezprawnym wyłączaniem poł.
      wychodzących udaje, że wszystko jest OK. Jakby to była TPSA, to już
      by im milionik kary dowalili, ale Play (choć wali w człona) jest
      cacy.
      Pozdro
      • Gość: z Olewanie klienta to standard w polskich telekomach IP: 217.98.20.* 05.05.09, 18:51
        Jestem klientem "abonamentowym" Plusa od 12 lat, a praktycznie nie
        zaproponowano mi żadnego przywileju lojalnościowego. Nawet przy
        wymianie telefonu trzeba się wykłócać o swoje. A jeszcze 5-6 lat
        temu było nieco lepiej - przynajmniej był dodatkowy
        pakiet "darmowych" minut, teraz liczy się tylko nowy klient, a
        taki "stary" jak ja to tzw. "frajer". Za to wciskali mi jakiegoś
        cholernie drogiego notebooka Della albo kolejny numer - po co?! Moda
        na obwieszanie się komórkami przeminęła dawno temu ;P
        • Gość: Rober Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: *.ztpnet.pl 05.05.09, 19:53
          mam taka samą opinie i właśnie mocno się zastanawiam czy nie
          zostawić Plusa - jestem ich klijentem od wielu lat i co .. i nic )
          zachęt ) ciekawych propozycji jeden jedyny program 5 Plus o którym
          tylko w firmowym salonie coś nicoś wiedzą a jak coś chcesz to nie
          oni to osobny program - poprstu tragedia więc chyba wybiore Pleya
          • Gość: Gad Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: *.nitka.net.pl 05.05.09, 20:36
            Po 2 latach w simplusie i 2 latach w abonamencie plusa przeszedłem dziś do
            playa. Powodem nie były stawki lecz brak pakietu lojalnościowego i manie przez
            plusa swoich stałych klientów głęboko w d.... Proponowano mi stare telefony
            (premiera w plusie 1,5 roku temu) za ....279 zł, oferty gorsze niż w salonie
            (sprawdzałem zaraz po telefonie uroczej Pani z BOK która uważała że jestem
            wybrańcem, tak jak i gość od laptopa della który parametrami był z archaiku a
            chcieli za niego 4000 zł). Więc kupiłem sobie telefon w internecie, drugi
            wziąłem w pleyu dla swojej pani i nagle mam abonament niższy, 126 darmowych min
            do wszystkich więcej niż w plusie i stawkę za min. tanszą.Czekam tylko na
            przeniesienie numeru ("podziwiam" gościa co wysłał 170 smsów do znajomych z
            powiadomieniem, idiotyzm) i mam plusa z głowy :)
            • Gość: zz Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: *.cdma.centertel.pl 05.05.09, 22:00
              Czy nie powinniscie podpisać sie jako pracownicy marketingu Playa?
              • Gość: toja Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: 217.8.188.* 06.05.09, 09:20
                Gość portalu: zz napisał(a):
                > Czy nie powinniscie podpisać sie jako pracownicy marketingu Playa?

mysle ze nie powinni.
                zona ma abonament w plusie od chyba 7 lat ?
                pamietam ostatnie wyklocanie sie o mozliwosc skorzystania z promocji (!!!) przy kolejnym przedluzeniu umowy.
                za pol roku zmyka do playa !
                ja juz tez zmienilem !
                • Gość: herm Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: 81.210.16.* 06.05.09, 09:50
                  Dokładnie .. swego czasu miałem mały abonament dla żony
                  (30 zł) w plusie to bezczelne gnojki po 2 latach odmówili
                  W OGÓLE wymiany telefonu (a stray się zepsuł)
                  - bo niby mają za małe przychody z tego abonamentu.

Tego samego dnia rozwiązałem umowę i podpisałem z Erą

A jak mi po dwóch tygodniach zadzwonili z plusa
                  ze się namyslili to usłyszeli taka wiązankę jak
                  rzadko mi się zdarza ...
            • Gość: nigel_mansell Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: *.chello.pl 05.05.09, 22:21
              ja zrobiłem podobnie, po 8 latach abonamentu w plusie zaproponowali mi telefon
              trochę tańszy niż na allegro i oczywiście z umową na 24 miesiące, podziękowałem
              bez żalu, kupiłem fona na allegro, wziąłęm kartę prepaid w playu i moje
              rachunki zmalały o połowę
          • Gość: diakon Re: Olewanie klienta to standard w Polkomtelu IP: *.chello.pl 05.05.09, 23:35
            W telefonach mają duże parcie, co 2 dni dzwoni przedstawiciel
            jakiejś sieci, aby zaproponować zakup super telefonu, laptopa itd.
            Widać ze mocno potrzebują polepszenia sprzedaży.
      • Gość: Psychiatra Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 20:34
        Gość portalu: zaq napisał(a):

> UKE ordynarnie chroni Play. Kupiłem Play fresh (na kartę).
        > doładowałem konto i otrzymałem 500 smsów. Skorzystałem z nich żeby
        > poinformować znajomych o zmianie numeru. w pół godz. wysłałem 170
        > smsów. Po godzinie miałem zablokowane konto

> Pani mówi, że ponieważ ja wyjaśniłem skąd tyle smsów, to w
        > przyszłości już mi raczej nie zablokują.

Na miejscu tej Pani zablokowałbym Ciebie dożywotnio.
        Ty natomiast, powinieneś niezwłocznie udać się do jednego z moich kolegów.
        Pozdrawiam
        • Gość: zaq Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 08:44
          Twój nick kolego powinien brzmieć "psychiatryk", a nie "psychiatra". Masz jakieś
          kompleksy, że obrażasz mnie bez powodu?
      • Gość: sickie Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.karolin.pl 06.05.09, 00:11
        a ja mam simplusa... od wieeeeeeelu lat... mimo, że pokłóciłem się z plusem na
        abonament to nadal jestem w ich sieci... mnie niskie ceny nie interesują, tylko
        rozsądne... ktoś kto ciągle gacie ściąga promocjami nigdy klientów nie utrzyma,
        bo uciekną do kolejnego co już dupe pokaże bo nic innego nie ma... jakość sieci
        dobra, rozmowy się nie tną... a nie tak jak to w Oranżadzie z IDEAlnym brakiem
        zasięgu...
      • Gość: onkolog Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.chello.pl 06.05.09, 07:18
        człowieku jeżeli w pół godziny wysyłasz 170 smsów to jesteś spamer nie abonent i
        powinni ci wogle wyłączyć telefon i doiebać jakąś wysoką karę.
        • Gość: zaq Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 08:55
          :-)
          dostałem 500 darmowych smsów, ważnych przez 5 dni. powód do hurtowej wysyłki
          miałem (patrz mój pierwszy post) więc szybko z nich skorzystałem. normalnie nie
          generuję takiego ruchu (maks 5 dziennie). jeśli ktoś daje coś "za darmo" i nie
          pozwala z tego korzystać, bezprawnie (chyba - bo nie chce mi się grzebać w
          regulaminach) blokując połączenia wychodzące, za które zapłaciłem (prepaid), to
          chyba coś jest nie tak i Wielki Regulator powinien się tym zająć. Problem
          dotknął nie tylko mnie - to istotne, bo wskazuje, że ta praktyka może być
          stosowana nagminnie.

Problem w mojej skali wydaje się błahy (stąd infantylne docinki niektórych i
          zlewka ze strony innych), ale popatrzmy z innej strony: duży (Play) dyma małego
          (abonent) bezkarnie. Niech tylko mały spróbuje dymnąć dużego...

Pozdrawiam :-)
        • Gość: RAV Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 193.59.95.* 06.05.09, 11:24
          Nie rozumiem tych "wątów" w kierunku Zaq-a. Przecież to jego sprawa ile sms-ów na godzinę wysyła - zapłacił za to!!
          Nie rozumiem też regulaminu, który przewiduje blokowanie "nadaktywnych" kart SIM (o ile to prawda, zaraz poszukam). Przecież, do jasnej cholery, sms to nie e-mail, każdy jest płatny!!
          Jeżeli sieć nie radzi sobie z generowanym ruchem, to niech reglamentuje pewne usługi, ale jasno o tym pisze w umowie.
          Zobaczymy ilu klientów przy niej pozostanie.
      • Gość: Soze74 Do Zag'a IP: *.galileusz.3s.pl 06.05.09, 09:59
        Człowieku jesteś dziwolągiem, kto "normalny" (czytaj przeciętny)wysyła 170sms'ów w 0,5h? Ludzie w sylwestra wysyłają 20 do znajomych/rodziny a z klientami to max 50. Nie dziwie się że system Cię zablokował. Wyobraź sobie że sprzedajesz np. buty i przychodzi klient i chce kupić 170! Oceń obiektywnie - dobry to klient czy dziwak? Zadwonisz do hurtowni zamawiać te buty czy też olejsz gościa bo pomyślisz że ma nierówny sufit? Operatorzy mają systemy komputerowe które blokują tak skrajne przypadki - również w celu obrony samych klientów przed kradzieżami. Masz prawo robić z twoimi sms'ami co Ci się podoba lecz nie dziw się że kupując zdrapkę za parę zł system informatyczny operatora będzie traktował Cię standartowo!
        • Gość: trevor Re: Do Zag'a IP: *.lab.os3.nl 06.05.09, 12:15
          ty za to jesteś człowiekiem niskiej kultury - już w pierwszym zdaniu lżysz
          bezpodstawnie człowieka.
          czy wysyłanie smsów do znajomych o zmianie numeru jest dziwne? że w pół godziny?
          - a co miał na tydzień sobie rozłożyć?
          że 170? a czy to taka straszna ilość kontaktów w książce. wystarczy większa
          firma i książka sama się zapełnia.
          Nawet jeśli dla Play było to dziwne, to można było sytuację zweryfikować np.
          poprzez telefon z BOK z prośbą o podanie numeru PUK.
          poza tym play daje dużo darmowych smsów ważnych kilka dni, więc powinno się
          liczyć z dużym ich ruchem, zwłaszcza po zakupie karty - np. info do znajomych o
          nowym numerze.
          sposób rozwiązania tej sytuacji przez Play jest skandaliczny - totalna
          amatorszczyzna. warto się zastanowić czy jest sens przesiadać się na ciut
          ntańszą taryfę ryzykując takie kłopoty.
    • kolodziejo Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. 05.05.09, 18:44
      "Spodziewając się osłabienia dynamiki wzrostu branży telekomunikacyjnej w wyniku
      pogarszającej się sytuacji makroekonomicznej, dojrzałości rynku i
      asymetrii w traktowaniu graczy rynkowych przez regulatora
      , odpowiednio
      wcześnie podjęliśmy stosowne kroki i dzięki temu zmniejszyliśmy negatywne skutki
      dla spółki" - skomentował prezes Jarosław Bauc, cytowany w komunikacie."

Wszyscy jawnie o tym mówią, a nikt nic z tym nie robi...
      • krokodyl_2 Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. 05.05.09, 22:04
        Obecny poziom asymetrii w stawkach MTR to przekręt w majestacie prawa.
        Streżyńska traktowana jest w Polsce jak Święta Krowa której wszystko wolno i
        która nie musi się tłumaczyć przed nikim z prowadzonych regulacji, robionych
        oczywiście pod hasłami zwiększenia konkurencji na rynku a tak naprawdę służących
        nabijaniu kasy "zaprzyjaźnionym" firmom.
    • Gość: terry Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 18:53
      zaq a moze bys laskawie przeczytal regulamin.Kazda siec ma podobny i kazda z
      sieci moglaby ci zablokowac telefon.Bronia sie przed spamem itd.Po prostu ich
      system odnotowal nienaturalna ilosc rozsylanych smsow i zgodnie z regulaminem
      cie przyblokowal.Przykre to,ale niestety prawdziwe.Ale kazda siec ma tak samo
      • Gość: trevor Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.tor-proxy.org 06.05.09, 13:07
        ja w regulaminie takiego zapisu (dającego możliwość blokady za zwiększony ruch)
        nie widzę. Jest zapis o kradzieży - co było pretekstem operatora do zawieszenia
        połączeń wych.
        Jeśli widziałeś taki zapis (dot. blokowania w przypadku spamu - choć wg mnie to
        nie był spam tylko korzystanie z pakietu darmowych smsów - co trochę podważa
        argument operatora o podejrzeniu kradzieży) to wskaż "łaskawie" gdzie tak stoi
        w regulaminie.
    • Gość: gosiuk Re: i teraz dealerom zabierzemy troszkę prowizji i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:23
      i teraz dealerom zabierzemy troszkę prowizji i wyjdziemy na swoje
    • Gość: jarosław Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:45
      Mniejsze obroty i zyski - mniejsze podatki. Proponuję obniżyć
      wynagrodzenie Streżyńkiej, a nie zwiększać deficytu budżetowego.
      • Gość: gośc ktoś nie umie liczyć IP: *.187.249.75.ip.airbites.pl 05.05.09, 22:22
        Przychody Polkomtela wyniosły 2.020,6 mln zł w I kw. 2009 r. wobec 2.027,1 mln
        zł w analogicznym okresie ubiegłego roku. Wynik EBITDA wyniósł odpowiednio 678,8
        mln zł wobec 738,2 mln zł przed rokiem.

Gdzie te 40% spadku:hhhh skąd te dane??
        • jkredman trochę wyżej - wytłuszczony tekst 06.05.09, 12:59
    • solardragon Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. 05.05.09, 22:25
      biorąc pod uwagę poziom, jakość obsługi w salonach, nie mam pojęcia
      jakim cudem to jeszcze się kręci ...

-----------------------------------------
      www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla
      CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW
    • Gość: Wacek i tak zyski za duze IP: *.net 05.05.09, 22:29
      i tak zyski za duze.Dowalic wyzsze podatki i przeznaczyc na pomoc dla
      biednych.Jak widac w kapitalizmie egoizm i wieczna chciwosc, ciagle malo.
      • Gość: UFO Define "biedny". IP: *.centertel.pl 05.05.09, 23:18
        Mam Jaga X-type 3.0 high. 236 koni. Stiwerdzam, że to ciasny wół (na
        płycie Mondeo), ale chwilowo trochę mi nie styka na Maserati (2003
        rok za 190 kawałków). No bo nie wsiądę do niczego poniżej 300 koni.
        Wiesz co? Mam z tym problem... Popadam w depresję...
        • Gość: ua zdefiniuj "define" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 07:03
          .
          • Gość: UFO Oto tłumaczenie "define": IP: *.centertel.pl 06.05.09, 09:55
            "zdefiniuj"
    • Gość: Art Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 22:44
      Co prawda z Plusa, uzywam iPlusa, oby do konca umowy. Przedluzalem umowe przez
      konsultanta, wszystko fajnie do czasu az modem przestal dzialac, poszedlem do
      salony Plusa i powiedzieli mi ze nie jestem ich klientem wiec nie przysluguje mi
      pomoc techniczna, wszelka pomoc powinienem zalatwiac przez telefon, tyle ze tam
      nie potrafili mi pomoc. Aragancka i chamska obsluga gdzie czekalem w kolejce
      ponad 2h zeby uslyszec ze maja mnie gdzies bo niby place za iPlusa ale kupowalem
      u nich wiec zebym spadal. Syf total z taka obsluga. Niech padna na ryj. Nie
      bedzie mi ich wcale zal, skoro nie potrafia dbac o klienta. Pod koniec umowy to
      ja bede panem i to oni beda skomlec o to zebym przedluzyl na kolejne 2 lata. A
      tu figa.
    • Gość: qść Tylko 200 baniek zysku. IP: *.centertel.pl 05.05.09, 23:08
      Ja bym się pochlastał kawałkiem starej wykładziny. A wy jaką śmierć
      przewidujecie w obliczu takiej katastrofy???
    • Gość: gumis Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 212.160.172.* 06.05.09, 08:42
      change.menelgame.pl/change_please/3547244/
    • 88i88 Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. 06.05.09, 08:45
      Nic dziwnego. Od czterech lat proponują tą samą ofertę utrzymaniową. PO
      wykonaniu kilku rozmów z Działem Utrzymania Klienta w tym roku jestem
      mądrzejszy. Miło podziękowałem , i zabieram swój numer z tej sieci. Przenoszę
      do innej. Tańszej.
    • Gość: max332 Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 83.2.32.* 06.05.09, 09:03
      Właśnie skończyła mi się umowa abonamentowa . Podziękowałem , przeszedłem do
      PLAY FRESH . Koniec płacenia haraczu :) .
    • Gość: Fan Obniżcie ceny, a spadek się zakończy. IP: *.denko.com.pl 06.05.09, 10:27
      .
    • Gość: reginaldo74 Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 06.05.09, 10:50
      Ja bylem w Plusie przez 7 lat(od 2 jestem w Play) i nie dziwie sie
      ze tak spadly im zyski.Klijent ktory przez 7 lat placil abonament
      (nie maly 150zł) byl tak samo traktowany jak pierwszy lepszy klijent
      z ulicy (chodzi mi o promocje gdy konczyla sie umowa).
    • Gość: xx Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 87.205.149.* 06.05.09, 11:04
      Jedyne dobre co mogę powiedzieć o Plusie, to że działa. Dla porównania Era nie
      działała 20km od Wawy.
    • Gość: olek Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 212.160.172.* 06.05.09, 11:23
      Bauc to potrafi skakać z kwiatka na kwiatek ...
    • Gość: mimi Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.range86-155.btcentralplus.com 06.05.09, 11:36
      Miałam Plusa przez 4lata, sporo na mnie zarabiali a po 4latach nie potrafili
      nawet zaproponowac nic sensownego. Od 3 lat orange na karte, okazało sie,ze
      mozna taniej :)

Teraz juz co prawda nie w PL jestem i dochodze do wniosku,ze w PL sa drogie
      telefony:)

Pozdrawiam!
    • jkredman to jaka to rentowność 06.05.09, 12:58
      z roku na rok te zyski będą mniejsze, bo dzięki opatrzności przybywa konkurencji
      i będzie się trzeba na nie więcej napracować - w recesji już tak ochoczo
      telefonów dla każdego kierownika firmy kupować nie będą
    • Gość: ww Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:58
      Dawniej Plus byl bardziej atrakcyjna siecia, teraz nic ciekawego nie widze w
      ofercie. Widac syndrom "lidera"
    • Gość: soliera Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:06
      Co może mnie spotkać nieprzyjemnego w PLAYu?

Jesienią konczy mi się umowa z Erą i zamierzam nr do PLAY przenieść.
      Czego się spodziwać?
      • Gość: ukson Re: Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:21
        jak Ty dzwonisz do kogoś to nic złego nie może się stać, 29 gr za minutę,
        darmowe smsy. dopiero jak ktoś dzwoni do Ciebie to może na rachunku zobaczyć że
        minuta do Play to 50-70 gr więc albo będzie mniej dzwonił albo prosił Ciebie
        żebyś dzwonił do niej/niego:)
    • Gość: ziemniaczarek Zysk netto Plus GSM spadł o ponad 40 proc. IP: 213.155.191.* 06.05.09, 14:01
      Jak rok temu Szczecin miał awarię prądu i całe miasto zaliczyło blackout to
      tylko nadajniki Plusa działały. Wszystko inne padło. Więc nigdy Plusa nie
      zmienię, bo w razie katastrofy czy innej naprawdę poważnej sytuacji tel. MUSI
      DZIAŁAĆ. Bez niego nawet byśmy wtedy nie wiedzieli co się dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka