Dodaj do ulubionych

Prezes towarzystwa emerytalnego Aviva pożegnał ...

IP: 77.222.253.* 08.09.09, 00:31
cała ta firma to porażka
Obserwuj wątek
    • borru Ciułacze Comerschial -Viva - zbieram do kapelusza 08.09.09, 06:06
      dla pana Prezesa. Milionik na drogę? dwa? pięć?
      Tak, wiem że to wszystko nasza ciężko zarobiona kasa, ale kogo to obchodzi. ?
      Frajerów się skubie. Coraz częściej dochodzę do wniosku że Buzki- łobuzki
      oskubią nas do zera.
    • noam Aviva miała słabą ofertę 08.09.09, 07:05
      Zmiana nazwy nie była problemem. Problem był inny - Aviva (d. CU) uważała, że skoro jest liderem to jej wolno wszystko. Miała mało konkurencyjną ofetę, arogancką obsługę klienta i bardzo przeciętne wyniki. Ale uważała, że skoro jest liderem, to klienci i tak zostaną.

Niedawno policzyłem sobie, że Aviva daje na ubezpieczeniu na życie gorsze warunki starym klientom niż nowym, wymieniliśmy urocze listy, w których próbowałem przekonać firmę, że inne towarzystwa dopieszczają stałych klientó, podczas gdy oni ich lekceważą. Odpowiedzią była arogancka propozycja podpisania jeszcze mniej korzystnego aneksu. Odszedłem, trudno.
    • Gość: xxx Wszystkiemu jest winien pikuś... Pan Pikuś :)))) IP: 83.238.8.* 08.09.09, 08:42
      Jak się robi debilne reklamy, to się tak ma...

Emerytura to sprawa poważna, a nie żart...

Akurat jestem klientem nationale (czy jak to tam sie teraz nazywa ing?), ale
      Commercial Union miało sensowny wizerunek. Aviva kojarzy mi się wyłącznie z
      dziećmi i żartami... Gdybym był klientem CU to rozważyłbym zmianę OFE.
      • Gość: proti Re: Wszystkiemu jest winien pikuś... Pan Pikuś :) IP: *.anonymouse.org 08.09.09, 09:14
        Powaznie, to nalezy patrzec na wyniki finansowe, a nie na to ile
        wydaja na reklamy za Twoje pieniadze hehe :)
        • Gość: Foreq Re: Wszystkiemu jest winien pikuś... Pan Pikuś :) IP: 89.108.221.* 08.09.09, 13:25
          Jakoś akurat ich fundusze inwestycyjne mają całkiem niezłe wyniki, zwłaszcza te inwestujące w polskie akcje. A że wydają na reklamy? Wszystkie większe firmy wydają na reklamy, to już chyba normalka. A ten pan Pikus nie jest taki zły ;-)
    • Gość: evilon Prezes towarzystwa emerytalnego Aviva pożegnał ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.09, 09:27
      jest coś na rzeczy jeśli chodzi o pogorszenie się poziomu obsługi i
      nie tylko zmiana nazwy na to wpłynęła; klientką CU zostałam w 1997r
      i widzę zmianę na gorsze w ciągu ostatnich 2-3 lat; istnym kuriozum
      było zaginięcie mojego listu w centrali firmy z żądaniem
      przeniesienia środków do bezpieczniejszego funduszu w pażdzierniku
      ub.r.; trzeba jednak przyznać, że reakcja na moją interwencję była
      WZORCOWA - nie tylko przeprosili, ale też wyrównali stratę: w tamtym
      czasie niemałą
      • Gość: kimek Re: Prezes towarzystwa emerytalnego Aviva pożegna IP: *.lab.os3.nl 08.09.09, 15:41
        czegoś nie rozumiem - skoro dobrze załatwili sprawę to w czym problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka