paulina1221 16.09.09, 17:01 mam pytanko pomogł by mi ktos napisac artykuł o wycieczce ja wam podam szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina1221 Re: polski 16.09.09, 17:28 no to tak wczoraj bylismy w lublinie myjechalismy o 8 rano a wrocilismy okoł 10 bylismy na poczatku w obrodzie botanicznym potem w muzeum wsi lubelskiej potem na 50 pokazach fizycznych pokazywali nam rozne doswiadczenia jak działa dzwiek szum i inne organizowanych przez Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Fizycznego, Instytut Fizyki Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej. Tematyka tegorocznych pokazów poświęcona była: elektromagnetyzmowi, promieniotwórczości, źródłom światła, optyce oraz formom energii. Jak co roku organizatorzy: mgr Krzysztof Kiszczak (elektromagnetyzm), dr J. Sarzyński, dr J. Wawrzyszczuk. dr R. Zaleski (promieniotwórczość), mgr A. Gruszecka, mgr M. Szymańska-Chorgot, dr S. Pruncozal, dr A. Wójtowicz (źródła światła i optyka), mgr A. Drożdarel, mgr K. Pyszniak (formy energii) przygotowali wiele doświadczeń, które w przystępny sposób przybliżały nam wiedzę z wymienionych wyżej dziedzin wiedzy. Prowadzący wykazali się poczuciem humoru, ogromną wiedzą i pomysłowością. Pokazy łączyły naukę z zabawą. Dwugodzinny cykl pokazów z całą pewnością wzbudził w uczestnikach duże zainteresowanie. Sądzę, że jeśli w przyszłym roku takie pokazy będą organizowane, to nasza szkoła kolejny raz się na nie wybierze. opiekunowie to m.gajda a.kusiak b.zukowskA M.MACIĄG no to na tej wsi było pokazane jak ludzie zyli dawniej były pokazane domy z przeszł 200 lat i bardzo biedne umeblowania tych domow.... ( nie wiem co napisac jeszcze jak bedziesz miala pytanko to pisac) Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: polski 16.09.09, 17:31 zacznij od początku najlepiej jakbyś ty to sama napisała, bo ty byłaś na tej wycieczce. nikt sobie tego tak dokładnie nie wyobrazi xD Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1221 Re: polski 16.09.09, 20:46 po to jest ta stronka zebyinni pomagali a nie do szukania wafli Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: polski 16.09.09, 20:52 Pisząc ten cały wywód na czym wycieczka polegała straciłaś pewnie tyle czasu, ile straciłabyś na pisanie artykułu. Ja ci pisać nie będę, przykro mi. Mam inne rzeczy na głowie, a takie coś każdy sam może sobie napisać. Co innego, jesli chodzi o przedmiot ścisły, bo jego można nie rozumieć, ale jak napsiać artykuł? Przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
stoooo Re: polski 19.09.09, 08:20 bezPrzesady sama nie mozesz ..ta strona nie jest po to zeby robic za ciebie artykuły tylko zeby pogadac.... ewentualnie zeby pomoc komus kto nie umie... a nie odwalanie pracy za LENIWCÓW SAMA MOZESZ TO ZRONIC BYŁAS NA TEJ WYCIECZCE WIEC WIESZ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: polski 17.09.09, 16:40 kochanie, ta strona jest jak sama mądrze zauważyłaś do POMOCY, a nie odwalania za kogoś pracy domowej. Odpowiedz Link Zgłoś
thedulcemonisia Re: polski 19.09.09, 09:28 Dołączam się do poprzedników te forum nie jest po to, aby pisać za kogoś pracę z polskiego XD Odpowiedz Link Zgłoś