dakota_ 16.09.09, 18:58 ja tak . i dlatego wyjeżdżam z przyjaciołkami na halloween . będziemy same w domu w środku lasu , horrory , kostiumy , dekoracje itp. a wy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuaona Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:02 ja po prostu oglądam horrory i świętuję urodziny Franka Iero . x DD Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:06 obchodzę , ochodzę . ;DD to wiadome . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:07 obchodze tylko za cukirkami nie chodze Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:13 ja będę chodzić . hahaha , już to widzę ; DD Odpowiedz Link Zgłoś
alex_pysia Yhy 17.10.09, 15:53 Ja obchodzę...to tradycja dla mnie xDD i cukierki też zbieram ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:15 nie obchodzę. nie jesteśmy w ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:19 dakota_ - to będzie mega. ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:19 ale to nie oznacza , że nie możemy obchodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 wy poganie :P 16.09.09, 19:20 podobno halloween obchodzili dawniej poganie i to ich kultura,, ze chrzescijanie nie powinni obchodzic pogańskich swiat xD ale to tylko teorie..... choc ja i tak nie obchodze halloween xD moze gdybym byla mlodsza, ale majac te 14 lat to tak sobie ...... a i co do autorki- gratuluje, za to ze sie nie bedziecie baly byc same w lesie przy horrorach wrrr. jeszcze pewnie burza do tego xD Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: wy poganie :P 16.09.09, 19:22 wiem , ale nie uważam , że to złe święto . że ma coś do naszej religii . ja zawsze jeżdżę na groby , zapalać świeczki i się pomodlić . noo będziemym iały stracha , hahaha . Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:21 nie ale raz z kumplami poi domach chodziliśmy i o cukierki zebraliśmy 0 22 ; 00 , tak jakoś w hallowen , bo na angliku to braliśmy . Fajnie było raz nawet użyliśmy papiera toaletowego Tylko ludzie sie na nas jak na debili gapili ( ciekawe dlaczego ) Przebrań nie mieliśmy ( a szkoda ) x3 madziia Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:23 Jest dyskoteka.....konkursy w trakcie i pyyyyszneeee ciasto z dyni <mniam> polecam na serio ! pychota ! Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:25 a ja myślę że mimo wszystko to święto można ochodzić , bo nikomu nic się przez to nie dzieje. ;xx a z dakotą będziemy się zajebiście bawić. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:26 masz rację . też tak uważam . ehe , już to widzę ; * Odpowiedz Link Zgłoś
volki Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:29 independent_ napisał(a): > nie obchodzę. > nie jesteśmy w ameryce. tak samo wkurza mnie to, że dzieciaki[bo głównie dzieci się w to bawią] naoglądają się pełno filmów amerykańskich i chcą się upodabniać w Polsce NIE MA takiego święta. Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:30 a kto chce się upodobnić ? my chemy się dobrze bawić ! i nikomu nic się nie dzieje od naszej zabawy . ;x Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:32 Nie chcemy się upodabniać ! Nie ma nic złego w tym święcie . Bo niby co ? Nie sądze , że to ignorowanie naszego święta , które obchodzę ! nikomu się krzywda nie dzieje , to tylko zabawa . Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 19:35 dokładnie . ;d już bawić się nie można ? bo zaraz jest że się upodabniamy . a tak nie jest . nam chodzi o zabawę . oglądanie filmów i spędzeniu czasu z przyjaciółkami świetnie się bawiąc . ;x i uważam że mimo iż obchodzę to święto, nie postępuję wbrew mojej wierze . ;x Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 22:14 nie obchodzę jakoś specjalnie. jedyne, co raczej toleruję, to przebieranie się i konkurs dyń w szkole. może oglądanie horrorów, jak ktoś lubi, mi to osobiście psycha siada. żebranie o cukierki u sąsiadów jest dzikie. nie jestem do halloween jakoś totalnie sceptycznie nastawiona, ale to trochę idiotyczne- zaraz będziemy mieć w polsce jakąś głupią podróbkę usa, czy coś. mamy swoje tradycje, starsze i ciekawsze moim zdaniem, więc ich się trzymajmy. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 14:14 nie chodzi o to , że mam gdzieś polskie tradycje ! nie można obejrzeć horroru , czy się przebrać ? czy to musi być amerykańskie odrazu . to tylko zabawa . !!! Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ -,- 17.09.09, 15:27 O Boże, nie plujcie się tak. To, że powiedziałam że nie obchodzę bo nie jesteśmy w Ameryce nie znaczy że wam tego zakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Halloween - obchodzicie ?? 16.09.09, 22:21 nie. nie. nie. ja podobnie jak nygus. dziękuję. btw. czy w polskim istnieje coś takiego jak '??' ? hm? bo nie wiem, ostatnio wszyscy używają takich znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 13:57 Nie raczej nie... chyba ze w tym roku sie cos zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_cerk Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 17:02 nie obchodze, ogólnie to nie lubie takich "świąt" coś się planuje i planuje przygotowuje i przygotowuje a później nie jest tak super jak by się chciało, wole spontaniczne, nie planowane zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 17:23 a czy ja wam zabraniam obchodzić halloween? NIE. mówię tylko, że ja nie obchodzę. wy sobie róbcie co chcecie, wasza sprawa, jakie macie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 17:37 Ja obchodzę!Jakieś stare babki mówią że toświęto szatana.haha Chcę żeby było u nas bardzo popularne! Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 17:44 tak , fajnieby było gdyby było bardziej popularne, co nie onzacza że mam gdzieś POSLSKIE tradycje . żeby potem nie było . Odpowiedz Link Zgłoś
miley31 Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 17:44 czasami z kumpelkami ^^ no i obchodzę też swoje urodzinki ^^ (tak, urodziłam się 31.10 ) Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 18:03 Ja lubię Halloween pomimo tego, że nie jest to polskie święto i u nas (niestety) mało kto je obchodzi. U nas zbiega się z resztą ze świętem zmarłych, które jest świętem zadumy nad ludzkim istnieniem. Kiedyś zbierałam cukierki, ale teraz zauważyłam, że mało kto to robi. Z resztą jestem też na to za stara ;] W Halloween spotykam się z koleżankami, wróżymy sobie, idziemy na dwór, bierzemy dynię i wkładamy do niej latarkę/ świecę. Oczywiście domy ustrajamy fajnymi, halloweenowym gadżetami. I jest w porządku . Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 18:20 no , racja . ja nic nie mam do tego święta ; DD Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Halloween - obchodzicie ?? 17.09.09, 20:26 Nie. To komercha sprowadzona na siłę z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota_ Re: Halloween - obchodzicie ?? 18.09.09, 14:43 nie . zastanów się . gdyby nie lubili halloween , by tego nie było u nas . a nie ma tak hucznego halloween co w ameryce . Odpowiedz Link Zgłoś
sweetashley ;] 18.10.09, 16:51 Ja powiem tak wkurzaja mnie wypowiedzi osob ktore mowia ze chemy upodabniac swie ameryki to nie dlatego poprsotu teza chemy sie dobrze bawic ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: ;] 18.10.09, 17:03 W tamtym roku siedziałam w domu, obejrzałam sobie z siostrą horror, który bardziej przypominał komedię ale dobra ^^ zjadłyśmy przekąski i tyle... ;D ale w tym roku urządzamy z przyjaciółkami imprezę. horrory, przekąski, różne zabawy, dekoracje i może o północy się gdzieś przejdziemy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
manual. Re: ;] 27.10.09, 15:23 Ja przebieram się i wychodzę z kuzynką. Mamy dekoracje itp. Opowiadamy sobie jakieś historie. Odpowiedz Link Zgłoś
princess14 Halloween :D 28.10.09, 18:52 sweetashley ma rację to że chcemy się dobrze bawić to nie oznacza zaraz że chcemy z polski zrobić amerykę . ja mam zamiar spędzić halloween z kumpelkami u mnie w domu XD co roku robimy halloween u kogoś opowiadamy straszne historie , idziemy na podwórko , oglądamy horrory , straszymy się XD ale nie łazimy po domach , bo to takie głupie jest - dziecinne według mnie ( ale jak ktoś chodzi to mi to nie przeszkadza ) można obchodzić halloween . przecież tu nikt nikomu nic nie robi , a poza tym POLSKIE tradycje każdy na pewno szanuje . a to że ktoś chce się zabawić w halloween to nic złego Odpowiedz Link Zgłoś