miley__xd Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 17:52 Ja polecam Ci kasiążkę Ann Brashares " Trzy wierzby ". Opowiada o 3 przyjaciółkach, z których każda z nich wyjeżdża w inne miejsce na wakacje i każda przeżywa różne przygody. Może opis Ciebie nie zachęci, bo jestem dopiero w 8' rozdziale, ale naprawdę Ci ją polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
sezamkowa_xd. Ciekawe książki ;) 10.12.09, 17:57 Gorąco polecam : -"dziewiątego Maga" "Trylogie dziedzictwa: Eragon , Najstraszy, Brisingr" "GONE"-, faza pierwsza: niepokój!! "Narrentum", "Bozy wojownicy" , "lux perpetua" Trylogię czarnego maga: "Gildia magów" ," Nowicjuszka", "Wielki Mistrz" "Zwiadowcy" "Nostalgia anioła" "TUNELE", :"Otchłań" "Głębia" "Kroniki Wardstone" "Jeżycjada" To moje ulubione dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:01 "ten obcy" ciekawa lektura , a jeszcze ciekawsza jest "inna?". kontynuacja tego obcego ireny jurgielewiczowej. ciekawe są też książki Meg Cabot , ale nie mówię o pamiętniku księżniczki. dobrę są jeszcze książki ewy nowak , Lucy Maud Montgomery , krystyny siesickiej , nie wiem co jeszcze mogę ci polecić. dużo jest ciekawych książek , ale każdy ma inny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:09 'ten obcy', 'inna' czytałam.. Meg Cabot uwielbiam.. Nowak też jest niezła.. potrzebuję takie książki, które nie są zbyt znane, a równocześnie wywierają wrażenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zulka Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:18 Niektóre biografie są ciekawe... Może znajdziesz biografie osoby którą lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinblack Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:33 Nie wiem jakie książki lubisz,ale ... ja gustuje w fantasy i science-fiction . Może któryś tytuł Cię zaciekawi ; P. No więc tak : #1 Bezsprzecznie i bezapelacyjnie - Trylogia Czarnego Maga - Trudi Canavan #2 Intruz - Stephenie Meyer, niektórzy widząc nazwisko autorki od razu myślą że to coś na pewno w stylu "Zmierzchu" , ale to nie prawda ! Wszystkim to powtarzam. Naprawdę fajna książka . #3 Wiedźmin - Andrzej Sapkowski #4 Malowany człowiek - Peter V. Brett #5 Miecz Prawdy - Terry Goodkind , Chyba 11 tomów , dokładnie nie pamiętam bo już jakiś czas temu to czytałam . Odpowiedz Link Zgłoś
kicia3 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:20 kroniki wardstone pierwsza z nich to zemsta czarownicy Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:23 Opium w rosole Miasto Kości Klasa pani czajki Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:24 Ja polecam "Nostalgię anioła". Bajeranckie są też książki z serii "Gildia magów" i ogólnie książki Trudi Conovan. Odpowiedz Link Zgłoś
k.a.s.i.a. Super książki 10.12.09, 18:28 Ja polecam te 3 książki są o wampirach (mam fazę na wampiry) Miasto kości <3 Miasto popiołów Pamiętniki wampirów i coś innego Peggy Sue i duchy Chcę żyć ( boska książka, taka...taka.....) Stowarzyszenie wędrujących dzinsów Atramentowa trylogia (Atramentowe serce, Atramentowa krew i Atramentowa śmierć) Odpowiedz Link Zgłoś
iza90290 Re: Super książki 10.12.09, 18:37 polecam Naznaczoną.! Zajebista książka Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia7 ruper książka;) 10.12.09, 18:49 Ja obecnie czytam MARINA carlosa ruiza zafona, jestem dopiero na 20 stronie ale jest strasznie wciągająca, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
miley222 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:47 Meg Cabot każda książka jest boska Odpowiedz Link Zgłoś
malaga Prawdobodobnie znajdziesz ją w bibliotece... 10.12.09, 18:52 "Dobty Omen" autorstwa Neil'a Geiman'a i Terry'ego Pratchett'a Pośmiejesz się, popłaczesz (no może nie) i wciągniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kristen19 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 18:57 może Pamiętniki wampirów i Miecz prawdy super są Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:03 "Pamiętnik wampirów" czytałam.. Nad tym "mieczem prawdy" się zastanowię.. Odpowiedz Link Zgłoś
demi_ Książka 10.12.09, 19:04 polecam " Oskar i Pani Róża" naprawdę fajnyy , " Wrota czasu " Ulysessa Moora też fajnee . Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:02 nie polecam Plotkary. Ciągle tylko o robieniu TEGO. Natomiast zakochana jestem w książce "Pamiętnik Księżniczki". Z tego co pamiętam, to bardzo dobrze wspominam "Szepty Czarownic". Nie jest to książka o jakichś tam demonach i tak dalej, tylko o zgromadzeniu kilku czarownic i śmiertelniku, który przypadkowo je odkrywa. Fajna, przygodowa książka. Nie spodziewaj się gęsiej skórki, bo to jest książka napisana tak, żeby 12-latek mógł ją przeczytać. Jednak możesz liczyć na trzymanie czytelnika w napięciu, cudowny język pisania i genialny plan wydarzeń. Widać, że autorka ma talent, bo wszystko z czegoś wynikało. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mileyanddemi Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:06 Plotkara Elita Trzynastka na karku / Po co mi Chłopak / Katarzyna Majgier Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:08 "Igrzyska śmierci" - świetna, jeśli zależy Ci na oryginalności i przygodzie w jednym. Nekroskop - przyznaję, że książka szokuje, opowiada o wampirach - jednak nie tak banalnych jak opisała je Meyerka, tutaj nie są przesłodzonymi stworzonkami, tutaj są WAMPIRAMI. Książka nie dla dzieci przez drastyczne sceny, ale mnie wciągnęło. Century - fajny pomysł, autor nie zbyt się wykazał, ale i tak mi się podoba. No i to tyle z książek jakie gorąco ci polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
silly_girl Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:14 ,, Dom Nocy '' - właśnie skończyłam czytać , bardzo ciekawa . Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:10 haha.. nie zamierzam się bać xd Lubię takie kryminały, książki podchodzące lekko pod horrory etc. Chyba przeczytam tą "szepty czarownic".. "Pamiętnik księżniczki" czytałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
spoofiaszcza Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:16 Candy Roulettes (Genialne) Czysta Krew Without my world Vampire Romance Te książki kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
kewpiedoll Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:17 Polecam: "Pozerki" "Plotkara" "Zamek i klucz" "Klub niewiniątek" "mój zwariowany świat" i całą serię "Tylko dla wybranych" "Impreza zamknięta" "Poza zasięgiem" "Kto się przyzna" Najlepsze chyba ta cała seria i mój zwariowany świat Odpowiedz Link Zgłoś
boring Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:24 moje ulubione to: "weronika postanawia umrzeć" "pamiętnik" "jesienna miłość" "ewangelia według piłata" Odpowiedz Link Zgłoś
natuska412 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:24 jeżeli lubisz coś romantycznego polecam Ci Pierścień i róża ona jest ciekawa . i nawet powiem Ci , że gdbymym chciała ci ją opisać to nie za bardzo pamiętam co tam się działo . w tym momencie zastanawiam się czy ona była romantyczna . ale wiem , że jest naprawdę ciekawa . bo jak słyszę o niej to , po prostu wymiękam . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_princess. Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:25 mikołajek jest fajny . Odpowiedz Link Zgłoś
likemaja Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:37 hmm... ja mialam ostatnio kilka ekstra lektur z 5 klasy "nawiedzony dom" - jest ekstra z 1 gimnazjum - "oskar i pani róża" (o chłopcu z nowotworem)oraz "pan ibrachim i kwiat koranu" ta druga zaczyna sie tak: "kiedy mialem 10 lat rozbiłem skarbonkę i poszedłem na dziwki" moze to was troche zrazi ale te 2 ksiazki dają sporo do myślenia ostatnio na dodatkową lekture mieliśmy "tam gdzie spadają anioły" jest genialna a te typu ten obcy czy ania z zielonego wzgorza wydają mi sie takie dziecinne -bez obrazy Odpowiedz Link Zgłoś
sweetxrabbit Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:34 Ja polecam Stowarzyszenie wędrujących dżinsówSpoko książka.ale mówię ci przeczytaj zmierzch nawet od tego jest 10000 razy lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.s Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:36 *Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów * Na psa Urok *Marley i Ja *Trzy Wierzby *Century (Tyle pamiętam ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziagusiaa Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:49 Polecam tomy z serii 'Artemis Fowl' To książki o młodym geniuszu, występują tam też wróżki i inne stworzenia nie z tego świata... Te książki są ciekawe i naprawdę wciągają! Ja przeczytałam wszystkie tomy, które do tej pory wyszły. Przeczytaj chociaż pierwszy tom, a na pewno będziesz zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
arisa Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 10.12.09, 19:57 Lubisz horrory? Ale takie prawdziwe, mocne? To polecam książki S. Kinga, nieźle wciągają, tylko nie wiem czy Ci się spodobają, nie znam twojego gustu, więc te książki mogą się dla ciebie okazać za trudne. Książki są grube, tak, że będziesz miała co czytać przez kilka wieczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaswan Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 11.12.09, 17:58 To może coś z tych: Maureen Johnson "13 małych błękitnych kopert" Barbara Rosiek "Pamiętnik narkomanki" , "Kokaina" Anna Onichimowska "Hera moja miłość" , "Lot Komety" Jana Frey "Odlot na samo dno" , "Bez odwrotu" Lurlene McDaniel "Najpiękniejszy dar" , "Pozwól mi odejść" "My, dzieci z dworca ZOO" Christiane F. Katarzyna Majgier "Marzycielki" , "Trzynastka na karku" Paulo Coelho "Weronika postanawia umrzeć" , "Jedenaście minut" Cornelia Funke "Atramentowe serca" Kate Le Vann "Wszystko co wiem o miłości" Kate Brian "Szkoła dla blondynek" , "Idealny chłopak" Marliese Arold "Angel dziecko ulicy" Jane Austen "Duma i uprzedzenie" , "Rozważna i romantyczna" Margit Sandemo "Saga o Ludziach Lodu" Lise McMann "Sen" Robert Bloch "Psychoza" Jodi Picoult "Bez mojej zgody" Mam nadzieję, że jakaś przypadnie ci do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 11.12.09, 20:00 "Saga o ludziach lodu" już ktoś mi to polecał, więc chyba to przeczytam.. Jak mi się wydaje jest to cała seria.. [?] Do tego wydaje się takie tajemnicze xd Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 12.12.09, 13:08 Nie wiem jakie książki czytasz. Ja raczek kryminały, to mogę ci polecić np. Cobena, Grishama, Palmera. Lepiej bym ci doradziła, gdybyś powiedziała co czytujesz Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaw Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 29.12.09, 17:08 Polecam Atramentową trylogię czyli : - Atramentowe serce - Atramentowa krew - Atramentowa śmierć Lub serię Laury, pierwsza część to : 'Laura i tajemnica Aventerry' Odpowiedz Link Zgłoś
shantai Re: Ciekawe Książki. Polećcie plis :D 29.12.09, 18:58 Polecam Ci książkę Zanim Umrę. Jest to kilka miesięcy z życia dziewczyny chorej niewyleczalnie która sporządziła liste 10 rzeczy które chce zrobić przed śmiercią. Bardzo fajna i wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś