samotnymotyl 20.09.09, 17:55 hej lubicie czytac lektury szkolne ??? ja powiem szczerze że nawet lubię xD niektóre są ciekaweee i fajne a inne blee a Jakie lektury najbardziej lubiecie?? Czytacie teraz jakąś? Ja czytam Balladynę <3 i powiem szczerze że ejst nawet fajna xD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane_ Re: Lektury szkolne 20.09.09, 18:00 lubię nieobowiązkowe, bo sama je sobie wybieram XD. taka, którą mogę czytać w kółko, to pal utcai fjuk. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
pudelko_kredek Re: Lektury szkolne 20.09.09, 18:03 super był Ten obcy i opowieśc wigilijna Odpowiedz Link Zgłoś
nygus_95 Re: Lektury szkolne 20.09.09, 18:07 za dwa tygodnie mam sprawdzian z pana tadeusza, jestem na stronie 35, mam jeszcze olimpiadę z geografii, więc generalnie nie wiem, kiedy to przeczytam. głupie jest, swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
megan_ Re: Lektury szkolne 20.09.09, 18:39 Nie lubię czytać lektur. Chyba, że czytam ją dla siebie, a nie dlatego, że trzeba, bo będziemy omawiać. Ale sama muszę przyznać, że "Ten obcy" mnie wciągną i przeczytałam całą. Teraz mam do przerobienie Krzyżaków. Jestem dopiero po szóstym rozdziale i powiem szczerze, że nic nie zrozumiałam. Czytam tylko oczami, nie używam myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Lektury szkolne 20.09.09, 20:56 Niektóre są nawet fajne. Teraz czytam Quo Vadis (miejscami jakieś dziwne, ale ogólnie źle nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Lektury szkolne 20.09.09, 20:57 nie chyba że lektura wciągnie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
shila_115 Re: Lektury szkolne 20.09.09, 21:15 O matko.. Jedyną jaką przeczytałam to "ten obcy" w podstawówce. Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Lektury szkolne 20.09.09, 21:36 nie znosze...chociaz ten obcy byl fajny... teraz czytam krzyzakow jestm na 245 stronie...wow... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Lektury szkolne 22.09.09, 18:09 Lektury były dla mnie katorgą XD. Zwłaszcza w liceum, kiedy to od drugiej klasy właściwie do tydzień- 2 miałam nową. Nie wyrabiałam się z czytaniem, oczywiście w wielu przypadkach korzystałam z opracowań. Większość w dodatku była okropnie nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Lektury szkolne 22.09.09, 18:12 Ja czytam ale tylko te które mnie wziągają już samym tytułem. Teraz miałam Antygonę, którą przeczytałam w ciągu 30 min. Trochę dziwna ale w sumie da sie czytać Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_cerk Re: Lektury szkolne 22.09.09, 18:14 lubiłam, ale po przeczytaniu 10 stron krzyżaków obraziłam się na lektury Odpowiedz Link Zgłoś