pyska_432 06.10.09, 21:55 myślicie jaki liceum chcecie wybrać? ile punktów będzie wam potrzebne? podpowiedzcie jak najlepiej wybrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathrein Re: jak wybrać liceum 06.10.09, 22:00 Naaaajlepiej to musisz mieć przynajmniej 130 pkt z testów.. (albo tyle razem z wliczonymi przedmiotami do rekrutacji) jak masz tyle pkt to w sumie przyjmą cię do kazdego liceum jakiego tylko chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: jak wybrać liceum 06.10.09, 22:07 nie znam się . ; x jestem w 1 gim. mam jeszcze czas. : p Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_malfoy Żaden problem ;) 06.10.09, 22:13 Na szczęście wybór liceum mam już za sobą i myślę, że dobrze wybrałam. Przede wszystkim musisz wybrać profil klasy, zwracając uwagę zwłaszcza na te przedmioty, z których masz dobre oceny, bo one też wliczają się do punktacji. Potem powalcz o pasek na świadectwie (na koniec szkoły wszyscy nauczyciele są skłonni trochę podwyższyć ocenę, więc nie powinno być trudno). Następnie rozejrzyj się za szkołą, "zasięgnij języka" u starszych znajomych, wypytaj ich o atmosferę w szkole, nauczycieli, itp, itd. Nie ma sensu wybierać szkoły "na końcu świata", ja moje liceum mam tuż pod domem i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
mylipslikesugar Re: jak wybrać liceum 06.10.09, 22:18 ja też mam taki problem w tym roku .. po wakacjach idę do średniej szkoły. Do wczoraj chciałam iść do liceum ogólnokształcącego na profil hisotryczno-geograficzny , gdzie trzeba mieć 100 pkt żeby się dostać, ale wczoraj moja klasa miała lekcję z podagogiem i rozmawialiśmy o szkołach jakie są na terenie mojego miasta i jakie wybrać. Do szłam do wniosku, że na 90% idę do Technikum. Czemu taka zmiana? A no dlatego, że po Technikum mam jakiś zawód, mogę iść do pracy, ale po liceum muszę iść na studnia. A nie wiem czy będzie mi się chciało uczyć i czy będę miała na to kasę, a nawet jeśli to po technikum i tak mogę iść na studia. Więc Technikum to chyba jedyne wyjście.. tylko teraz mam problem bo nie wiem jaki profil wybrać . Odpowiedz Link Zgłoś
blah___rock ! 06.10.09, 23:08 Powinnaś wybrac liceum i profil który najbardziej cię zainteresuje i może z którym wiązesz przyszłość . I tak po technikum masz zawód ale po zdaniu testów które są bardzo cieżkie do zdania jesli nic się nie zmieniło to aby zdac trzeba mieć 70 % porawności ; ))) nie wierze w siebie na tyle i wybrałam LO rok krócej i mam mature nic wiecej od szkoły sredniej nie wymagam . Ja jestem W 1 LO. Wszystko zalezy od twoich wymagań nie kieruj się zdaniem innych tylko swoim tylko ty powinnaś o tym decydowac ; ))) .... Odpowiedz Link Zgłoś