softy_girl Re: Rock. Dawniej i dziś. 01.01.10, 19:09 rock b. lubię . ale ten stary , dobry rock ten nowyy hm... tak fiifty - fifty ;P sa zespoly za ktorymi jak najbardziej przepadam ;PP ale wole stary rock ;P Odpowiedz Link Zgłoś
light Hmm... 01.01.10, 19:13 Święta racja, ale bynajmniej ja nie mam zamiaru nazwać Miley Cyrus rockową piosenkarką. to aż przykre, dołujące i dobijające, że coś takiego jak ona, JB, czy też inne raczej nic nie wnoszące do muzyki zespoły, są tymi najczęściej słuchanymi wśród nastolatków -.- Co do zespołów, mamy podobne upodobania, ale słucham jeszcze paru innych - nie chce mi się wymieniać teraz, ale min. Nightmare. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaskowa Re: Rock. Dawniej i dziś. 01.01.10, 19:14 Hej, Jestem fanką Jonas Brothers, ale nie uważam ich muzyki jako rock. To jest najzwyklejszy pop z użyciem efektu gitar. Wolę rock od tych innych wydziwów natury *_*. Słucham Linkinów i Green Daya i muszę przyznać, że ich muzyka jest o dużo lepsza o podrobionej Hanuffy Montany. Nie ma ona nawet porządnej muzyki. To, że "pojęczy" trochę do mikrofonu w ogóle nie powinno nazywać się brzmieniem! Ma ona fanów tylko w wieku między 7 a 10 lat i są to zazwyczaj Dzieci Disneya, ale nie odrywam się od tematu . Krótko mówiąc dawniejszy rock jest o dużo lepszy niż teraźniejszy. Pzdr - Jonaskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:18 kocham rocka i punk rocka ;d no i lekkiego metala też lubie posłuchać xD wkurza mnie to jak mówią że sajres rocka gra : x . ja słucham : flyleaf , green day , totentanz , Nickelback , seether , evanescence , paramore , eyes set to kill , goo goo dolls , myslovitz , staind , Skillet , Breaking Benjamin , Joan Jett , nirvana , metallica . no i chyba tyle XD Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:26 Lubię Miley Cyrus, Ashley Tisdale, Selenę Gomez itp. ale nie mówię, że one grają rock ... Zgadzam się z jane_ w 100 % ten wasz dzisiejszy rock (Paramore, Muse itp.) nie jest do końca prawdziwym, ostrym rockiem . Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:21 hahaha JB i hanka posranka to rock??????????? JB to góra pop rock a ta majli to zwykły pop!!!!!! -.-" Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:25 Ja kocham rocka i słucham go jest zajebisty!!!! Najbardziej to Tokio Hotel(taki pop rock),My Chemical Romance,Green Day,30 second to mars,Fall out Boy,Paramore itp. a ta hanka to jak ją można rockiem nazwać hahahaha????? I demi sama powiedziała ze ma taki rockowy styl i że to gra-.-" Na ziemie chciałam upaść Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:31 Z rocka to słucham czasem Linkin park i Paramore Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne tokio hotel?? 02.01.10, 13:45 Tokio Hotel to jest pop zmieszany ostatnio z elektroniką. Z rockiem nie ma to nic wspólnego, szczególnie pan gitarzysta Tomasz, który ukrywa w wielkich spodniach firmy "Jan Niezbędny" swojego 45cio ponoć centymetrowego "węża" i słucha niemieckiego rapu. oczywiście ni oznacza to że nie lubie Th bo ostatnia płyta wyszła im całkiem całkiem jednak nie jest to muzyka > a ta hanka to jak ją można rockiem nazwać hahahaha????? > I demi sama powiedziała ze ma taki rockowy styl i że to gra-.-" masz rację. Disney Bulszit nie ma nic wspólnego z rockiem. Ja się boje jaka ta nasza młodzież wyrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne nie oznacza to jednak że nie są fajni :) 02.01.10, 13:46 > jednak nie jest to muzyka zapomniałam dodać rockowa sorr... bo to jest muzyka ja ich tam lubie toma da się strawić Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:28 30 Second To Mars, My Chemical Romance, Green Day, Linkin Park, AC/DC, Deer Purple, Paramore, Fall Out Boy. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:29 jeżeli już idziemy tym tropem, to czemu mówisz na tych wymienoonych wokalistów, że są żałośni? jako pop tacy beznadziejni nie są. Ja słucham rocka. 30 seconds to mars, Nirvana, linkin park, ac/dc etc,. Odpowiedz Link Zgłoś
platyna hahahahh! 02.01.10, 13:35 Myślisz, że tylko Ty jesteś taka fajowa i nie-cukierkowa [ ahah, chyba raczej jesteś] że słuchasz rocka? Ja słucham Linkin Park, Limp Bizkit, Gorillaz i inne. wymiękasz przy mnie! DEMI LOVATO Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne buhahaha :D 02.01.10, 13:48 To ty wymiękasz przy mnie! THE Rolling Stones The Beatles AC/DC Dire Straits U2 Pendragon i tak bym sobie mogła jeszcze powymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
lastrebel Re: hahahahh! 10.01.10, 19:22 'wymiękasz przy mnie'? wtf? czyli, że jeśli ktoś słucha rocka to jest super, fany i kól?!. Hahah. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaplyta Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:35 tak właśnie Linkin Park , Paramore , Nirvana ; D to są zespoły, a nie Jonas Brothers , czy Hannah Montana . Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:42 paramore, linkin park i muzyka alternatywna? jb, hannah montana, selena gomez i rock? łahahaha nikt mnie dzisiaj tak nie rozśmieszył Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Rock. Dawniej i dziś. 02.01.10, 13:45 Yhymm ja cie popieram;P Linkin Park;** Und Evanescence;** Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka1 Re: ALE...zaraz..... 02.01.10, 13:45 a od kiedy hannah montana i jonaski to jakikolwiek rock? jakoś zawsze myślałam, że to po prostu POP Piosenka Rockstar nie miała wcale przekonywać nastolatków, że oto HANNAH MONTANA jest piosenkarką rockową. skąd to zamieszanie? jakiś wymysł serialu, czy dziwna wena panny Cyrus....ale nieważne... prawdziwy ROCK nadal istnieje i tak tylko by się chcieć zainteresować ;333 Odpowiedz Link Zgłoś
lastrebel Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:19 Tak, jest zdecydowana różnica. Ja lubię słuchać 'starego' i 'współczesnego' rocka. Na przykład The Beatles i tym podobne. No czasem AC/DC, chcoiaż to hard rock; heavy metal . Jak na razie dopiero 'poznaje' starsze rockowe kawałki więc za bardzo nie mam się jak wypowiedzeć w tym temacie. A z współczesnego to Green Day no i alternatywna: Parmore, Evanescene. Lubie także zespoły indie rockowe, a najbardziej The Kooks. I proszę, nie mówcie mi, że to czego słucham to pop. Ja i tak wolę dzielić muzykę na dwie kategorie: lubię i nie lubię. A na temat Hannah, Jonas Brothers się nie wypowiadam. Chociaż zgadzam się, Demi jeszcze ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_123 Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:24 ja uwielbiam rock słucham green day linkin park paramore idt.(no i jeszcze Tokio hotel i metro station ale nie wiem czy te zespoły są do końca rockowe) i masz rację niecierpię kiedy ktos mowi że Hannah montana to gwiada rocka bo ona nie ma z tą muzyką nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
aguniak123 Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:27 Kocham Kocham Kocham Evanescence i Paramore <3333. To moje ulubione zespoły. Lubię jeszcze Simple Plan i Green Day <33 Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:44 Ja jakoś mało rockowa jestem Słucham tylko Linkin Park i Coldplay ( grają rock alternatywny i britpop- żeby nie było ). No i co mi się aktualnie podoba np. Muse- Uprising Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:46 A co do gwiazdek Disneya. Mnie też strasznie denerwuje to pieprz*nie, że oni grają rocka. To jest baaaaardzo słaby pop, którego nie da się słuchać, bo fala słodkości może cię zemdlić...Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rock_twilight Re: Rock. Dawniej i dziś 10.01.10, 19:50 Oo, tak! Z pewnością można powiedzieć, że w dzisiejszych czasach, rocka (i jego różne odmiany) grają: Evanescence, Paramore, Muse, Linkin Park, Green Day, System of a Down. [i inni.] <333. To się nazywa prawdziwa muzyka! A nie jakaś Srajli... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
esme1 Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 19:56 już to widzę jak Hannah Montana albo Jonas Brothers nagrywają rock. prędzej ja zostanę królową Anglii, niż oni nagrają coś, co rzekomo przypomina rock. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Rock. Dawniej i dziś. 10.01.10, 20:02 kocham rocka < 3 . punk rocka i rock n rolla < 3 . a montana itp. to pop jest , o . polecam zespoły takie jak : flyleaf , green day , totentanz , Nickelback , seether , evanescence , paramore , eyes set to kill , goo goo dolls , myslovitz , staind , Skillet , Breaking Benjamin , Joan Jett , nirvana , metallica . Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: Rock. Dawniej i dziś. 11.01.10, 22:29 ja słucham tylko klasyki rocka [ czyli led zeppelin , guns n roses , ac/dc , etc ] w rock'u z lat 60 , 70 i 80 , cenie przede wszystkim za solówki na gitarach [ bosz jak ja kocham solówki Slasha z guns n roses !! ] , wgl , według mnie muzyka z lat 70 i 80 nie jest taka kiepska : D , no a dzisiejsze to paamore, muse i linkin park ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ znowu marudzę o alternatywie. 12.01.10, 10:05 lastrebel napisała: >no i alternatywna: Parmore, Evanescene. dlaczego wasza alternatywa nie przystaje do alternatywy? to, że mtv tak powiedziało, że są w ich 'alternatywnych kategoriach' nagrodowych, nie znaczy, że to prawda. bo to jedna wielka bujda; to, że tam są, jest najlepszym dowodem na to, że alternatywą nie są. i odniosę się do paramore - bo oni się jeszcze z tego cieszą. a takie placebo, co bodajże też było nominowane w tym roku, c nie? o, i wygrali. i miałam okazję widzieć ich mordki, podziękowali, pośmiali się, nawet potem Alternatywne Guru Pete Wentz idąc waszym tokiem rozumowania z nimi rozmawiał, i normalnie zakochałam się w placebo. bo dla nich to wstyd, i to troszkę było widać, że najchętniej by to oddali. c: z alternatywą jest dziś taki problem, że nie zabardzo wiadomo, co to jest, bo każdy gada coś innego. podobnie jak z rockiem. i tak się upieram, że to nie jest alternatywa, lecz wcale nie chodzi mi o to, że są nią tylko jakies nieznane zespoliki z garażu, bo nie, ale zespoły alternatywne się szanują. btw, w anglii jest indie, w usa alternative. i to, i to znaczy to samo. ale teraz peszek, bo czy indie franz ferdinand nazwałabym alternatywą? albo kings of leon, gdzie ostatnio w rmf fm piotr kupicha źle wymówił ich nazwę, nazwę piosenki, i jeszcze pozwolił sobie to tragiczne use somebody zaśpiewać. bo kol od ostatniej płyty nijak się do tej alternatywy imają, choć kiedyś to było trochę inaczej, na etapie trzeciej płyty, bo pierwsze to była zżynka z the strokes. szkoda, że ostatnia z u2. 'alternatywa' brzmi dumnie, ładnie, poważnie, jestem lepszy, jestem alternatywą dla sieczki. nikt nie zdaje sobie sprawy, że kosztem stawania się sieczką właśnie. bo wiecie co? w tagu 'indie' na last.fm nieoczekiwanie na pierwszym miejscu są death cab for cutie. jakie indie? przecież poszli z piosenką do new moona. ale są popularni. i są 'taaaaaaacy indie'. kiedyś ich tam nie było, bo kojarze ich już jakoś od 2007. i może ze mną jest problem, bo ja nawet tą alternatywę lepszą od alternatywności paramore neguje, ale ja tego słucham na codzień, i dla mnie to normalne, nie alternatywne, choć gdy ktoś się pyta, czego słuchasz? mówię: rocka, electro i alternatywy. bo to daje mi taki margines, że jak coś się tu nie upchnie, to gdzie indziej napewno. ale nawet wtedy słucham linkin park, techna z vivy i jakiegoś ch...ostwa. najbardziej popularna alternatywna alternatywność dla mnie? animal collective. z tym, że przy nich nie rzuca się 'alternatywą', tylko 'experimental'. a takie parazmory to popowe piosenki z wydzierającą się laską na wokalu. nawet mama mi tego nie każe przełączać. animali już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jarelo Re: Rock. Dawniej i dziś. 12.01.10, 22:36 ja wielbie Coldplay, Muse, The Mumford and Sons, SOAD, Travis, itp. Chyba mozna to zaliczyc do rocka. Ale jak założyłam wątek o guscie muzycznym to większosz dziewczyn zarzuciła mi ze nie jest tolerancyjne, kiedy ja chciałam wiedziec czemu nastolatki sluchaja tego dzisiejszego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
littlebitjoe Re: Rock. Dawniej i dziś. 14.01.10, 19:38 Gdy słyszę, czytam albo widzę ' Jonas Brothers - rockowy zespół ...' ŻYGAM. Rock to rock a nie pop i inne popo-podobne bzdurki. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki97 Re: Rock. Dawniej i dziś. 13.09.10, 20:49 oj taa Jonas brothers rocka.? Prosze.. teraz to już wszystko gdzie gitara elektryczna i perkusja jest rockiem ;/ A jestem ciekawa kto tak na serio słucha prawdziwego rocka.. Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Śmieszna jesteś, naprawdę. 14.01.10, 19:50 Oczywiście JB to nie żaden rock, to pop z gitarą elektryczną z małym country z tyłu. Ale kobieto. Alternatywą nazwałaś Paramore? Ehehehee, uśmiałam się. Ty też słuchasz jakiejś niewiadomej muzyki bez obrazy, ale co próbujesz wcisnąć poprzez Linkin Park, System of a down... kurde, jakbym ja ci walnęła czego ja słucham, to by twoje paramorki, systemki evaneski zgniły by wraz z wszystkim dookoła. twoje pojęcie jest nikłe, urabiasz sobie zdanie na zdaniu innych, już co drugi post w tym samym stylu. JB to nie rock zgodzę się. Ale jak chcesz już porównać to do Paramore że to jest rock jak nie wiem, to uwierz mi że masz kiepskie pojęcie o muzyce, moja babka z scholy by cię wyśmiała i 1 mniej by ci wstawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 A więc tak : 11.09.10, 22:26 1. tytuł zle wybrany- miało być o starym rocku, a jest o tym, że wkurza cię, że JB albo HM nazywają wykonawcami rockowymi. 2. A wiesz co mnie wkurza ? Wielkie fanki Paramore, Linkin Parku lub czegokolwiek w tym stylu, które żyją w świętym przekonaniu, że zespoły te grają rock. A g ó w n o prawda. I nie chodzi mi o to, że skoro nie grają rocka to są gorsi. Sama ich czasami posłucham i takiego prawdziwego rocka nie preferuję ale zorientować to byście się trochę mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza ... 14.01.10, 19:58 tak, zgdzam się z Tobą... ale SOAD to nie jest rock ; p polecam stary dobry zespół KISS ... ich piosenki są naprawde ostre jak na rock. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2329 Re: ... 20.03.10, 23:41 Mnie najbardziej rozwala reklama na disney channel. Idzie to jakoś tak: "Poznaj i oglądaj losy prawdziwego rock'owego serialu J.O.N.A.S" To jest dopiero żałosne. Ja chodze do zespołu szkół (podstawówka i gimnazjum razem) aktualnie jestem w 2 klasie gim. i u mnie w szkole piątoklasistki słuchają seleny gomez czy miley cyrus w toalecie z telefonu i uważają ,że to jest rock. Jak dla mnie gwiazdki disney'a mówią ,że grają rock'a ,ale to jest rock dla małolat. Rozwala mnie kiedy zachwycają się jonas brothers czy jakimś justinem biberem czy jak mu tam. Rock w polsce umarł ,teraz zawładnął pop i "królowa doda" Odpowiedz Link Zgłoś
shock Re: Rock. Dawniej i dziś. 14.01.10, 20:30 Błagam cię, dziewczyno, nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak wielką hipokrytką jesteś. I ci niektórzy pode mną. Evanescence słucham, SoaD również, ale nigdy w życiu nie powiedziałabym, że są alternatywni. Ani Paramore, ani nawet Linkin Park, bo Linkin Park rockiem również nie jest. Jaki wy macie na myśli rock, drogie dzieci? Bo w dzisiejszych czasach to pojęcie względne, wystarczy podrzeć się troszkę do mikrofonu, pobrzdąkać na gitarze, choć muzyka w tle wyraźnie pachnie popem i mamy gotową, prawdziwie 'rockową' piosenkę. Nie rozumiem też, czy nazywając Jonas Brothers rockiem chcecie się błędnie dowartościować, mówiąc, iż słuchacie czegoś naprawdę dobrego, bo to rock? Przecież jest on na równi z innymi gatunkami muzycznymi, dlaczego uparliście się na biedny rock i ugniatacie go w ciasnej puszce z wszystkim pseudoartystami po kolei? Pytam? Bolał mnie fakt, że Muse czy Death Cab for Cutie zagrali do serii Zmierzchu, naprawdę mnie bolało, że upajają się sławą i rozgłosem wśród nastoletnich, oszalałych z miłości do Księżyca w Nowiu, fanek. Bolało, ale już nie boli. Słucham poniekąd wspomniane Evanescene i SoaD, coś też z Nirvany, Hole i Alice in Chains, CKOD, Dep Purple, Led Zeppelin, Pearl Jam, jak mam wyjątkowo dobry humorek to The Cranberries, Coma i White Lies ( aaa, koncert tak blisko!! ) nie pogardzę MCR, The Kills, MGMT, Arctic Monkeys, czy Bright Eyes, i tak dalej, i dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: Rock. Dawniej i dziś. 15.02.10, 11:17 shock, zgadzam się z tobą w 100%. a to, że muse jest teraz wielbiony przez szalone zmierzchomaniaczki po prostu skręca mi jelita czy jakieś tam inne wnętrzności. zresztą, niech tam się zachwycają tym wirtuozowskim the resistance, nie potrafię przeboleć tego albumu. co mnie rozśmieszyło w wypowiedzi założycielki wątku, przytoczę cytat: "(...)Paramore. To jest muzyka!" paramore? prawdziwy rock, prawdziwa muzyka? żartujesz? eh, poprawiłaś mi humor. Odpowiedz Link Zgłoś
other_ ; ; 14.01.10, 20:37 no , różni się ten rock alternatywny od dzisiejszego .ale lubie posłuchać tego i tego btw. to nie wiem dlaczego nagle nastały czasy, w których każdy tak kocha rocka , i myśli że wszyscy , którzy go słuchają są tacy 'kól' . taka moda ? oczywiście nie kieruję tego do osób które naprawdę oddają się tej muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
olen_cja Re: Rock. Dawniej i dziś. 26.02.10, 15:46 prawdziwego rocka to już teraz nie maa . ;/ zgadzam się z tobą cukierkowa_ .. lovato jeszcze ujdzie , bo ma inne piosenki [ np. "don`t forget" ] ale JB , Miley , GOMEZ ? , !!!!! [ no z Gomez to przesadzili , przecież to jeest pop i to pełną gębą ] . mój tata , jak usłyszał piosenkę Cyruski czy JB to się załamał ... i powiedział : " to jest rock ? " . mnie to okropnie denervuje jak w jednym odcinku HM cyrus nazvała siebie " gviazdą rockaa " śmiaać mi się zachciałoo . prawdziwego rocka ci nie puszczą ... bo to "za ciężkie" klimaty ... ; / ; / ; / ; / Odpowiedz Link Zgłoś