rogata 21.11.09, 17:07 Tak, właśnie mam czas na oglądanie jakiegoś ciekawego anime... tylko co? Macie jakieś sprawdzone, DOBRE, ambitne? Jestem właśnie po death note - to chyba dosyć ambitne, więc fajne byłoby coś podobnego xd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xis Ooooo 21.11.09, 17:42 OmójświętyJashinie. Ledwo napisałam posta na forum o tym, że nie mogę tu znaleźć żadnego innego otaku, a tu się trafia fanka DN. *o* Jestem zaszczycona móc Cię poznać. Ale chyba nie polecę Ci niczego ambitnego, bo gustuję raczej w produkcjach nieambitnych. ^^""" Chociaż nie wiem, pewnie niektóre z anime które oglądałam można zaliczyć do ambitnych, tylko ja nie wiem które. Chyba najbliżej są "Kuroshitsuji" czy "Fullmetal Alchemist"... chociaż dla Ciebie może to nie być ambitne... Dobra, po prostu zignoruj drugą część tego posta, bo zauważyłam, że bredzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Ooooo 21.11.09, 18:02 Ale fajnie^^. Mi Ciebie również i zobaczę to-to drugie, ciekawa nazwa, heh. A co do dn, nadal nie mogę przeboleć końca... Odpowiedz Link Zgłoś
xis Re: Ooooo 21.11.09, 18:25 Ja nie mogłam przeboleć śmierci L'a, płakałam przez trzy dni. O.O Najbardziej jestem zła na to, że Lightowi nie udało się wpisać do końca imienia i nazwiska Neara na ten kawałek notesu, który miał w zegarku. Near mnie wybitnie wkurzał. >< Gdyby umarł byłaby jakaś sprawiedliwość. Light dednął, L dednął, nawet Mello dednął, a Near przeżył i ma się dobrze, to po prostu nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata . 21.11.09, 18:31 Near to od początku była taka tania podróbka L., jak sam Light zauważył -.- Mnie trochę przestraszyło zachowanie Light'a, jak go oskarżyli... ten śmiech. oO. No i oczywiście L. jak usłyszałam bum-bum - zawał, to się wkurzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
xis Re: . 21.11.09, 19:35 Śmiech Lighta miałam przez długi czas jako budzik. xD Świetnie się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 21.11.09, 19:38 To jest coś takiego: Mwhahahahahhahahaa! i mina pt: "Jestem taki fajny, ach". xd Ogólnie, to właśnie najbardziej lubię go. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 21.11.09, 20:32 Tak i dosłownie. xd A odcinek 37 - to Light'owi chyba już całkiem odwaliło, śmiał się jak psychol, ale cóż, pod presją ludzie różnie się zachowują... I powiedzcie mi, co ten T. sobie z ręką zrobił!? Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 23.11.09, 18:55 Nie! To było coś takiego: "Hi... hi, hi, hi... hih. Hahahaha! MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHH!" xd Ach, uwielbiam jego śmiech ;3 Ogólnie uwielbiam animo-obsesyjnych kolesi, pragnących zapanować nad całym światem ^^. Light rządzi, chociaż L też może być. Ale jak go pierwszy raz zobaczyłam, to tak: "Eee? Co to ma być, ta małpa?" ;x Kijaa, obydwaj są boscy! XDD Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 19:49 A co Do e'L'a... Ymmm... Nigdy go nie lubiłam! xD Polował na Kirę/Light'a, ale sam w sobie jest całkiem zabawny... "Jeśli nikomu nie powiecie, dostaniecie... Tę truskawkę!" hah, nie mogłam xD. "Och, dlaczego tak na mnie patrzysz? Też chcesz ciasto?"^^. I w dodatku miał chyba jakieś homo-zapędy... Ale co tam, był nawet ciekawą postacią! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 19:56 Ta, zwłaszcza w 25 odcinku oO Masował mu nogi i jeszcze t... tak... mruczał oO To było masakryyyczne ;x Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:06 A powiedz, powiedz. Nie było ci go żal jak umarł? ;c Bo ja strasznie ryczałam, nawet jeść mi się odechciało (lol) xd Nie przepadałam za nim, ale jak umarł to... tak jakoś... (kij, ja mam tak z każdym ;x) No i znienawidziłam Lighta automatycznie, ale potem znowu go polubiłam <DD No bo jak można go nie lubić, no jak? ;3 Jest taki faajny i zuy! Grr, zazdroszczę Misie xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:13 On jej nawet nie kochał [śmiech Kiry nr. 2 xD] . I bardzo dobrze, nie lubiłam jej! Jakiś niedorobiony króliczek playboy'a... Tak, bardzo mi było go szkoda... I aż mnie to tak zabolało w serduchu, jak on umierał, a Light się do niego W TEN sposób uśmiechnął... No wiesz: wygrałem, xd. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:14 To znaczy: L było mi szkoda, nie Misy, nie nie xD. A jak Light umirał na schodach... to miałam ostrego wnerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:20 To było smutne ;c A jak potem pokazali jeszcze L to do końca się poryczałam xd To chyba pierwsze anime na którym tak ryczałam ;3 haha. Najbardziej nie mogłam jak zdechł L. I jeszcze słyszał te dzwony. Maatko, myślałam że zabije Rajto. Ale on też zdechł. I na końcu jeszcze było mi żal Misy. Ona wbrew pozorom była spoko xD Jak to było w którymś odcinku: Misa cmok Ryuzakiego, a on: -uważaj bo się w tobie zakocham... -ee, lepiej nie XDD Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:24 Mnie osobiście rozbroił taniec w kółeczko! Hahah... O, właśnie, motyw dzwonów! To było dobijające... Albo jak stali w tym deszczu i rozmawiali o dzwonach, to nagle do mnie doszło: O Boże, on chyba umrze... Massakra, niby go nie lubiłam, ale przecież każdy się przywiązuje do bohaterów! A siostra Light'a - to mnie denerwowało najbardziej xDD - krzyczała do niego: Rajiitoooooooo...! xD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:29 Oj, chyba link nie działa już ;c Pechu. A mnie najbardziej wkurzyło zakończenie. Jak Near (g ó w n i a r z, no ile on mógł mieć lat, z 14-15? xd) zabił Lighta. To było żałosneee. I jeszcze przy tym Mello i Matt zginęli ;c Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:31 A wiesz co, to ciekawe. Bo jesteś pierwszą osobą jaką znam która woli Lighta od L ;3 Ja osobiście lubię obydwu, jednakowo ^^ Tak samo moja kumpela nienawidziła Rajto od początku, też nie wiem jak to się mogło stać xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:32 Już bym wolała, żeby Mello go zabił... Racja, to była przesada. Przyszedł jakiś blond-loczek i układa ludziki lego... Raito miał wszystkich wybić, o! No, link jakoś nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:35 www.youtube.com/watch?v=DY8SaeihlFo O ;D Leżę przy tym xdd No ale w ostatnim odcinku to Rajto był już taki... eee xd Jak się śmiał to ja razem z nim, mwhahahaha <DDD Aż się starzy dziwowali i musiałam im to puścić, to powiedzieli że jestem psychiczna xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:39 No, to było upokarzające dla niego... Ale co tam, każdy może mieć lekki odpał paniki i wnerwu xD. Ja to słuchałam przez słuchawki, bo moja maamula się już denerwowała, jak słyszała Raita xD. Mwhah... Ej, ej! Ale Riuk to był dopiero udany!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:46 Taa xD On mnie przerażał. Jakbym go zobaczyła to zawał na miejscu XD Dziwie się że Raito z takim spokojem: "W rzeczywistości czekałem na ciebie, Ryuk". To mnie rozwaliło ;D. A ty musisz koniecznie obejrzeć Code Geass xd Jeszcze nikogo tym nie zarażałam, więc pewnie będziesz pierwsza, o ile się zdecydujesz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: . 26.11.09, 20:56 Ryuuk mnie niszczy xDD "Masz taki zwinne palce, Raito, pewnie jesteś bardzo popularny wśród dziewczyn..." łahah xD. A NAJsmutniejszy moment: Light idzie taki zakrwawiony, a znad przeciwka idzie jego o jakieś 6 lat młodsza kopia... chlip... Hm, na pewno obczaję to anime, ale nie dziś, muszę kończyć. No to, do napisania xD ;* Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:56 www.youtube.com/watch?v=t0-pnsrZf9A&feature=related O nie, honor Lulu właśnie na tym ucierpiał xdd On miał lepszy śmiech! ;x www.youtube.com/watch?v=74IiVqzyiNQ O, tu xD Nie no, trza stworzyć listę top szatańskich śmiechów <DD 1. Light 2. Lelouch 3. ... jakieś propozycje? xD Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Na dobranoc xDD 26.11.09, 21:01 www.youtube.com/watch?v=C65oaIHsdYM&feature=fvw Mwhahaha! Te szatańskie tęczówki xd. Dobranoc...hihihah xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Filmik xDDDD 27.11.09, 16:34 Oczywiście chodzi mi o ten z "L nie lubi dziewczyny Raito" <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Filmik xDDDD 27.11.09, 20:34 Hahaha, dobry jest ;D Miśka rządzi xd Ostatnio oglądałam sobie 14 odcinek iLi tam było coś takiego: -... Light? -już mówisz do mnie po imieniu? -mogę mówić do ciebie Knight, bo jesteś moim rycerzem w lśniącej zbroi. mwahahahah, leżałam xd A jeszcze miałam włączone na głos i moja mamuśka się ze mnie śmiała XD Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Filmik xDDDD 27.11.09, 23:37 Hah xDD! To ja właśnie jestem na 27... Light przytula konającego L. U, kwas... No, ale i tak smutawe... Ech, za drugim razem DN nie jest takie samo... Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Filmik xDDDD 28.11.09, 21:52 Pozostają tylko AMVki na YT ^^ Ja też za szybko skończyłam Code Geass i bez sensu się poryczałam, bo doszłam do wniosku, że mój ulubiony bohater jednak żyje ;x No ale w Death Note jak L zginął to cały czas oglądałam smutne filmiki z nim ;dd Siedziałam z poduszką, żarłam lody i takie tam xd Masakraa. A, ja w ogóle jestem jakaś taka... przewrażliwiona. Nawet na Vampire Knight ryczałam (omfg xd). I to zawsze tak jest na anime, bo na np. Titanicu to choćby i mnie torturowali, za nic w świecie nie uronię żadnej łezki ;x Trochę to dziwne oO Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Filmik xDDDD 28.11.09, 21:58 A co do openingów i endingów... Miałam fazę przez jakiś czas na "Zetsubou Billy", potem przerzuciłam się na "What's up, people?!", a teraz lubię "Aluminę" xdd W ogóle muza z DN jest tsugoi ;33 Kocham "L theme" i "Near theme" xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Filmik xDDDD 29.11.09, 10:57 www.youtube.com/watch?v=Itn94PwyqIU Posłuchaj sobie tego, kochana, boskie! xdd To ja śmierci Raito nie mogłam przeboleć, ech... Ale wiesz, jak się ktoś przywiąże do bohatera anime, to już jest masakra xDD! Odpowiedz Link Zgłoś
rogata lol2 29.11.09, 11:02 Co prawda Ivona mnie denerwuje, ale co tam, to jest ostre xDD: www.youtube.com/watch?v=FAT32-8CERE&feature=related łahah xd Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: lol2 29.11.09, 14:43 Widziałam to XDD To jest mocne ;D "nie wiem o co chodzi, ale umówmy się że ślimak raz ciągnął a raz nie" xdd buahahahah. Ale dobre jest jeszcze to: www.youtube.com/watch? v=FpG_qMyMdXk&feature=related - ja też chciałbym wpie.p.rzać cukier na kilogramy, jak ty. - jestem tym stwierdzeniem zdegustowany. przecież ja jem cukru jak ptaszek! ^^ - no właśnie, tyle ile ważysz. - [no przecież ja mu przywalę!] mwahahahahhah xdd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: lol2 29.11.09, 16:27 Hahahah xdd. ps: ale mamy hobby xDD. A to: - Bożym robi wesoły mix, bierze wszystko co ma i podpala. - To jest specjał xDD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: . 26.11.09, 20:26 www.youtube.com/videos?ytsession=0_KaKVBDYx3JwKCEGbUGRV06xB-3HnZ5hW56HZz52ujLMLOaViOhPLfnrlyyB6rhCLfhysnxqPXB_VDeeRBJeREW3DGF_9wC VuASpbh9B164Ddy4m67qPFrjJ_FbM2uuBM5XKL9mh5HMPtRvbqrfKKN_1ouLVHxTNgZzN ywD_fNWXd8vxPSOVOh8fKhzJCrEuplXy8i1ZxZ3J7ygWBmv55l0w8QQOL-rUeOd- AwMWaIs_HRP6a9h3- mooqCtZEJuguAvymECqNvfTdd7rofAmkUsqhcL9SnnGG6UnO0dirwCNdL3ol288mOx0a9 lcUHj6HN4O1Phz6bfPWPi7ifkUA Mwahahahahah, leżę xd Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Dobre anime? 21.11.09, 20:07 rogata napisał(a): > A ja pierogi^^ Ja też ,ale anime bardziej. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 22.11.09, 06:08 lol2^^ A ja naaajbardziej DN, ojoj, jak ja to kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 23.11.09, 19:04 Znam ten ból, siostro xd Choleraa, czemuuuu tak jeeest! Jak oglądam 2 raz to nie jest już takie fajneee -.- Bu, bu, bu. Trzeba szukać następnego anime! ^^ Jak koleżanka wyżej polecała Kuroshitsuji i Fullmetal Alchemist, to ja polecam Kuroshitsuji wraz z nią ;3 Co do tego drugiego to... zajeżdża starymi piernikami i religią ;x Podobało mi się przez kilka pierwszych odcinków, a potem... nuuda. Chociaż, czy ja wiem, to w sumie kwestia gustu ^^. Ale, z tego co widzę, jesteś świeżo po Death Nocie, więc raczej ci się nie spodoba. Kuroshitsuji pewnie też nie, ale ostatecznie idzie znieść ;3 Sebaaaas-chan! ^^ Kya! xd (ostrzegam - to anime dla sadystów i metali, i to takich którzy jedzą koty ;3) Odpowiedz Link Zgłoś
ai_no_ryoushu Re: Dobre anime? 21.11.09, 19:08 Umineko no Naku Koro ni jest fajne (z ambinych). Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 21.11.09, 19:16 Właśnie coś o tym czytałam i mam się zamiar jutro za to zabrać, tak myślę. Bardzo lubię anime: kryminał z domieszką since-fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
xis Re: Dobre anime? 21.11.09, 19:35 O tak, zapomniałam o "Umineko", a przecież jest świetne. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 22.11.09, 19:34 W takim razie polecam Code Geass ^^ (rawrrr) Nie ma co, Lelouch rządzi ;3 Tak bardzo przypomina mi Lighta (też chciał zapanować nad całym światem, tylko mu nie wyszło ;x) Ano, i zarówno gatunek, jak i klimat bardzo zbliżony do Death Note. Ogólnie anime samo w sobie jest strasznie podobne do DN. No i jeszcze fajowe jest Vampire Knight (melodramaty rządzą ;3), ale to jest bardziej dla ludzi cierpliwych (mam na myśli ostatni odcinek, zajebioszcze Modo-na- sukcesowe zakończenie) ^-^ Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Dobre anime? 21.11.09, 20:06 Ooo ,death note. Moje ukochane anime. ;D Polecam Ci slayers ,Neon Genesis evangelion ,Dragon Ball ... te są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
josie120 Re: Dobre anime? 23.11.09, 19:17 Polecę ci nieambitne anime: Vampire Knight. Uwielbiam je. Odpowiedz Link Zgłoś
holly. pytanie ! ( : 26.11.09, 20:31 wiem, że death note leciało na jakimś kanale, nie wiem jakim, moglibyście powiedzieć ? ( ps : ostatnio koleżanka mi o tym mówiła, lecz stacji nie pamiętam ) jeśli macie jakąś stronkę, gdzie są odcinki death note to podajcie, bardzo bym prosiła, bo jak szukałam to albo mi strona nie działała, albo przerywało po 5 min oglądania, a na YT nie ma całości. z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: pytanie ! ( : 26.11.09, 20:33 wrzuta. pl , kreskowka.pl [albo kreskowki, teraz nie pamiętam] I, o ile wiem, to AXN SCI-FI, ale już dawno to puszczali. [tak to się chyba pisze... jak nie, to koleżanka z góry mnie poprawi xD] Odpowiedz Link Zgłoś
holly. Re: pytanie ! ( : 26.11.09, 20:39 ysz . czyli już nie leci : c a miałam nadzieję, że nie będę musiała się męczyć z wrednym internetem . XD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: pytanie ! ( : 26.11.09, 20:51 Ale warto, uwierz XD Ja na Death Nocie ryczałam parę razy... ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
ponytka Re: pytanie ! ( : 27.11.09, 16:51 Ja niedawno oglądałam anime "Wolf's Rain" i uważam, iż jest to najlepsze anime pod słońcem. Chociaż jest to także jedyne anime, które obejrzałam w całości, wzruszyłam się totalnie, gdy je oglądnęłam. Naprawdę piękne, wzruszające, i jeszcze raz piękne! Serdecznie polecam. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: pytanie ! ( : 28.11.09, 21:54 O, dzięki. Na pewno obejrzę bo nie mam co do roboty, a czasy "dobrych anime" skończyły się u mnie zaraz po obejrzeniu Death Note i Code Geass (2 naj) ;3 A to będzie taka nowość, o ^^ Słyszałam coś o tym, ale jakoś nie mogłam się przełamać. A teraz jak widzę że ktoś konkretny mi je poleca, to z pewnością obejrzę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Wolf's Rain. 28.11.09, 22:19 Świetne, naprawdę piękne... Miałam ochotę płakać na samym początku. I oczywiście nie uszło mojej uwadze, że Głos tego białego wilka, to ten sam, którym mówił Raito xD. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Wolf's Rain. 29.11.09, 14:46 Haha! Ten sam kolo podkładał też głos Zerusiowi w Vampire Knight! ^^ No i ten kolo co podkładał głos Lelouchowi podkładał głos Aidou ;33 (jakoś tak mam pamięć do czyichś głosów oO) Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Wolf's Rain. 29.11.09, 16:29 A ten-ten od Raito/Kiba/ect, to jest piosenkarzem, aktorem, daje głosy xDD Te japońce są wszechstronnie uzdolnione, jak się złapią sławy to już wszystkiego. lol Odpowiedz Link Zgłoś
sharpay_evans Ja nie pomogę ci , bo nie lubię :) 29.11.09, 11:09 Cześć ! Wiesz , co ja znie znam , żadnej mangii , ponieważ nie lubie ich ani nie oglądam.. jakie są rodzaje mang ? xP Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Ja nie pomogę ci , bo nie lubię :) 29.11.09, 11:14 Tzn: ja się tam na mandze nie znam, bo to chyba są komiks na podstawie, których robi się seriale anime ;P A one są już hardkorowe xDD Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Dobre anime? 29.11.09, 12:44 Naruto. Może na pierwszy rzut oka wydaje się kiepskie, ale ma w sobie to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Dobre anime? 29.11.09, 16:46 Narutoo ,no właśnie .xd Rogata, a oglądałaś Death Note the movie ;3 ? Albo L Change The world ?? Jest tam nawet wytłumaczenie czemu near się zachowywał podobnie do L'a ;D Ogółem świetny . ^^" Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 16:52 Death Note the movie ponoć spartaczył całe anime, ale gdzie mogę to zdobyć?^^ Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 29.11.09, 17:55 A, na kreskówce.pl ^^ I racja, film nawet do pięt anime nie dorasta ;x A Raito jest brzydki! xd No ale Ryuzaki nawet ;D (tylko zrobili z L takiego dziwaka do kwadratu, w anime ani w mandze w ogóle taki nie był ;x) Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 19:42 Łahah, rzeczywiście szpetny ten Raito xd. Ok, będę oglądać! Szzza xDD. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 29.11.09, 20:19 Powodzenia ;D. Ja na te filmy straciłam 6 godzin z życia xd Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 20:23 Ugh, nie, nie, nie... Jakoś mnie odpycha ta różnica między anime, a tym filmem . Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 20:24 www.youtube.com/watch?v=mBH45tG9_4o&feature=related Ten koleś jest niemożliwy... xD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:26 Mwahahah, jakie miny wali XD Ale kocham go za Raito i Zero ;DD I jak se tak pomyślę, że mój Zeruś kochany ma taki zajebiaszczy demoniczny śmiech, to tak... śmiać mi się chce xdd Ale nie ma co, gościu ma boski głosik ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:30 No ba^^. Muszę pooglądać Vampire's Knight [tak się pisze?] bo czuję się opóźniona xd. Taaak, głos ma boski, ale piosenki spedalone xd. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:35 Vampire Knight ;D Wbrew pozorom jest fajne, i nawet jak oglądasz za 5 razem (tak jak ja ^^) to jest tak samo świetne, jak za pierwszym ;33 No a kreska jest taka kawaii, że jak zobaczyłam Zercio (a jak jeszcze się dowiedziałam, że to mój Light ^^) to od razu się zakochałam xd No i Aidou i jego głos! Ten sam kolo podkładał głos Lulu! ^^ Mwahah, ten śmiech xdd Kyaa, kya, kya! ;D Nie jest to może za ambitne anime, ale zawsze coś xd Kumpela mnie namówiła i nie żałuję xd Tylko jak już oglądasz to pamiętaj: Zeruś rządzi. Kaname do piachu ;x Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:38 Jeśli Zeruś ma głos Light'a to musi rządzić^^. [pieprzona obsesja...] Łaaa, idę spać, coś dzisiaj słaba jestem xd... Dobranoc ;* Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_sunshine Re: Dobre anime? 29.11.09, 17:12 Naruto, Death Note, Chobits, One Piece, X Clamp, Tokyo Mew Mew (troche dziecinne, ale fajne xd), Neon Genesis Evangelion , D.N.Angel, Akira...to są moje ulubione. Może i tobie sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:34 Kiedyś oglądałam Naruto Ale przeszło.xd Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:11 No i dobrze że przeszło xd Naruto ssie ;x Odpowiedz Link Zgłoś
decode. Re: Dobre anime? 29.11.09, 21:43 oh, ja kocham death note ;D jakby istniał taki L. to bym ze szczęścia umarła ;D ja tam jeszcze jak byłam młodsza oglądałam Króla Szamanów - ale to ambitne nie jest xD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:10 Moja pierwsza reakcja jak zobaczyłam L: "Eee, co to ma być?" Spodziewałam się kogoś starszego i mniej... takiego... emo xd Ale potem go polubiłam. Nie mogłam jak Misa ciągle nazywała go zboczeńcem ;x Buahah. Albo Light nad czymś rozmyśla i patrzy na ciastko L, a on na to: "Co, zazdrościsz że ja mam ciacho, a ty nie?" xdd Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:17 Kocham DN! Ogólnie to ja gustuję w shonenach, ale do DN od początku strasznie mnie ciągnęło. Genialne anime! (a raczej manga) Ogroooooooooomne brawa dla twórcy mangi. Żeby wymyślić coś tak skomplikowanego...ech! Ambitne anime? Jak mówiłam, ja uwielbiam shoneny, więc raczej nie pomogę PS. cieszę się, że na tym forum są jacyś otaku! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:20 Ja z sh-ai (nie ma to jak skróty xd) widziałam tylko Gravitation, to nawet mi się podobało ^^ Ale ogólnie wolę zwykłe anime ;x Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:36 L fajny... Ale Light jest bezkonkurencyjny xD. Chociaż, nie powiem, w pewnych momentach mnie po prostu przeraża... Jego zachowanie na pogrzebie L. mnie rozbroiło. Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 15:43 Naruto albo Shaman King;D Najlepsze;PP Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 16:06 Buhahahahah ;x "I co teraz powiesz L?! (no przecież on nie żyje, to nic nie powie -.-) Wygrałem! Mwahahhahah!" xd A potem ta mina pt. "czekam na odpowiedź", ale najwyraźniej jej nie uzyskał, bo uśmieszek zaczął mu powoli stygnąć xd Boskie to było ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 16:19 Taa, szkoda, że makareny na tym grobie nie zatańczył, podły drań... ale jaki seksowny... No żeż kuuurde, jak można podniecać się na widok narysowanego kolesia... coś ze mną nie halo xD. Podsumowując: Death Note to najlepsze anime psychologiczne, jakie kiedykolwiek widziałam. Wielki szacun za fabułę.! Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 16:29 Ja też się podniecałam przez pierwsze 5 odcinków ;x Potem mi przeszło na L, potem na Zero, potem na Ichiru, a potem na Lulu i na tym zostało <DD A jeśli chodzi o najlepsze anime psychologiczne, to mogłabym się z tobą kłócić ;x Ale to już kwestia gustu ;3 Tak czy siak, mnie Death Note'owa obsesja przeszła po mniej więcej 2 miesiącach, więc mniej więcej rozumiem twój ból xd Trzeba to z siebie wydusić, tak jak ja - gadałam o tym dosłownie każdemu ;D Już mnie mieli dość XD No ale jak widać - nadal coś zostało ^^ Dzisiaj babka od francuskiego np. doczepiła się do mnie że czytam satanistyczne mangi (w sensie że zabijanie itp. ^^), a ja na to: "Proszę pani, ale ten kolo dobrze robił. Zabijał tylko przestępców! W dodatku tych najbardziej zuych. No... pomijając 12 agentów FBI i L, no ale musiał to zrobić, bo oni go przecież ścigali", facetka: "Jaki kolo, o czym ty mówisz?", a ja: "No Rajtoo" XDD Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 16:40 Łah, dobre, dobre xD. O, jak dobrze, że mnie rozumiesz! Udało mi się zarazić przyjaciółkę, co też potem tylko DN i DN, ale jak zobaczyła śmierć L. to strzeliła focha i nie ogląda - bynajmniej tak mi mówi. xd Wiesz, nie mam argumentów na to, że jest najlepszym psychologicznym anime, bo to jedyne jakie zobaczyłam do końca xDD. Dobra, jak mi spadną emocje związane z DN, to przestanę gadać od rzeczy...^^. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:05 Ale mnie to nie przeszkadza XD Mnie też udało się zarazić kumpelę, ale ona od początku nienawidziła Lighta, za to jak umarł L to musiałam ją przekonywać żeby obejrzała do końca bo warto <DD L był jej numerem 1, a ja mam problem, który lepszy xd Dziwna jestem ;x Bu. A moja top 3 anime wygląda tak: 1. Code Geass - najbardziej szokujące zakończenie, na jakie było stać Japońców ;x i fabuła cud, miód. A jakby tak wszystko połączyć to jeszcze orzeszki ;D 2. Death Note - najlepsza fabuła na świecie ;3 Brak słów - po prostu strzał w 10. 3. Vampire Knight - zdecydowanie najbardziej wzruszające i przesłodzone xd (tym razem w tym pozytywnym znaczeniu ;3) anime, jakie udało mi się obejrzeć ^^ Pierw mnie odrzucił tytuł, bo... wampiry... eee, nie za bardzo ;x Ale kumpela mnie namówiła i jestem jej wdzięczna <DD lol, mam obsesję. Nawijam i nawijam xd Nie ma końca, nawet starsi się już plują, że powinnam zostać adwokatem, bo gadam za dużo i w dodatku od rzeczy ;D A zapytałam się ojca czy obejrzy ze mną Death Note, zaczęłam mu opowiadać "... no i tego Lighta zaczęła ścigać policja i wtedy... mam mówić dalej? Dopiero się rozkręcam xd", a on: "Wystarczy" XD Buahah, lol. Co za psychol ;x Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:15 Szczyt streszczeń: Napisać plan szczegółowy Death Note xD. Nie znoszę filmów o wampirach, a do Zmierzchu mam szczególną niechęć, ale będę musiała się przełamać dla tego Vampire Knight.^^ Ja to nawet nie próbuje namawiać starszych, bo oni chyba mają jakiś głęboki uraz do wszystkiego, co japońskie... A ja właśnie kocham Tokio!^. A tak swoją drogą, to zależy kogo Twoja kumpela bardziej nie lubi : Kirę czy Raito, bo to już jest różnica. Facet miał rozdwojenie jaźni i tyle xd. Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:22 - Bang... - Aaa, do mnie też strzel! Hahahah, xdd Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:31 O, widzę że oglądasz VK ;D Mwahah, Aidou rządzi XD A, moja kumpela nienawidzi i Raito i Kiry xd Ale podziwia styl Miśki (czyt. gothic lolita <DD) Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:34 Styl ma fajny, ale ja nie odważyłabym się tak ubrać w życiu!^^ Nom ,oglądam i właśnie nauczyciel mówi: - Zostajecie po lekcjach! - Achjoo... [ona serio powiedziała coś w tym stylu xDD] No i te VK jest takie trochę jajcarskie, jak się na to nie spojrzy xD. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:43 No co ty, to chamski melodramat, zobaczysz później ;3 Ja wiem, Yuuki jest dziwna xD A jak tam Zero, podoba ci się, hmm? ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:47 Nie lubię złotowłosych... ale srebrnowłosych jak najbardziej^^. Jest zimny i przystojny. W dodatku ma głos Light'a, lepiej nie mogłam trafić. Ło nie, on jest wampirem! Ale chyba to przeboleję... Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 17:55 Pechozol ;x I tak jest kawaii ^^ A słowo "wampir" przy Zero nabiera nowego, zajefajnego znaczenia, ha. ;33 Gorzej z Kaname, wkurza mnie niesamowicie xd Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 30.11.09, 18:02 W ogóle szybko do tego doszłaś, ja sobie jechałam po procentach (tak jak L xdd) To było coś takiego: "O nie, bierze jakieś tablety, odchudza się? Przecież dobrze wygląda! 5 %" <DD Zyskałam 99 % pewności dopiero w 3 odcinku ;33 Haha, niedługo dobijemy do 100 postów ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cassie. Re: Dobre anime? 30.11.09, 18:15 od razu jak przeczytałam temat postu chciałam Ci death note'a proponować, ale widziałaś, więc teraz to już sama nie wiem co jest takie mądre i ambitne ^^ btw. a czytałaś mangę DN? jak nie to polecam ^-^ Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 01.12.09, 07:17 Więc mówisz, że użyłaś metody L xdd To ja chyba pojechałam po Light'cie [świetnie, tylko czy to się odmienia? xd] , więc wystarczyło mi, że koleś wybiegł z łazienki i oblizał własną krew^^. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 01.12.09, 15:05 Czyli wychodzi na to że Light jest bystrzejszy xD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 01.12.09, 16:01 L był pesymistą, więc musiał być rozsądny, a Light był niepoprawnym optymistą i dlatego tak skończył ;x A ile już obejrzałaś odcinków? ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 03.12.09, 19:54 Ha, wiedziałam że ci się spodoba ;3 A ja nie wiem, może jestem jakaś zboczona, właśnie zaczęłam oglądać Junjou Romantica, yaoi oO Ale ciekawe nawet, nie ma co ;x Odpowiedz Link Zgłoś
rogata Re: Dobre anime? 04.12.09, 08:00 Jeśli mam być szczera, to ostatnio mam zajawkę na yaoi z LxLight xdd. Ale noostress, już mi przechodzi xdd. A to ja muszę najpierw zobaczyć do końca VN zanim wezmę się za coś innego^^ Zero to seks xdd. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise_ Re: Dobre anime? 04.12.09, 09:20 Poczekaj na Ichiru xd Zbuntowani bracia bliźniacy rządzą! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
xis Dużo postów przybyło 14.02.10, 12:26 O wow, ile postów przybyło w tym temacie. Muszę sobie poczytać. A tymczasem ktoś ma pomysł na rozpoczęcie nowej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś