panna_efron_x33 23.11.09, 20:49 Mam 14 lat. i mam już okres ... znaczy .. chodzi o to ze mi sie spóźniaa już z 20 dni .. ( nie wiem czemu czekam na odp. POMOCY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duuumi Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 20:50 poprostu masz nieregularnie : d . kazdy ma . . ; p Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 20:53 Okres może się spóźniać nawet miesiąc. Ponieważ organizm musi wypracować swój własny rytm a to trwa od 2 do 5 lat, więc nie martw się tym że ci się spóźnia okres. A jeśli bardzo się tym martwisz to porozmawiaj z mamą. Pozdrawiam kostka Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 21:53 ja mam 13 lat i ostatnio miałam "rocznice" dostania okresu no i od wakacji jeszcze nie miałam więc się ciesze też się ciesz że troche odpocząć możesz Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia100 Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 24.11.09, 13:59 spoooko ! nie przejmuj sie! a tak wgl. to jak dlugo juz masz?? bo ja czytalam ze do 2 lat moga wystepowac nieregularne miesiaczki ;D ja ma 12 lat ;D na pozatku mialam srednio co 2 miesiace.... teraz tez mam nieregularne tzn. tak od 23 do 35... ale sie nie przejmuje ;d minus tylko bo.... nie wiesz kiedy dostaniesz... i moze byc niezreczna sutuacja ale..... xD Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 tylko dla dziewczyn 23.11.09, 22:23 nie denerwuj się Początkowe się spóźniają. mi się spoźnił kiedyś 4 miesiace xD ha 20 dni to nic Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 22:12 to jest normalne, zawsze na poczatku tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 22:33 Ja mam różnie...a to okres..co mięsiąc..a to co pół roku Skoro masz 14 lat powinnaś o tym wiedziec... Niektórzy dorośli krwawią nieregularnie.! Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 22:37 to normalne póki co, ja czasem nie mam 2 miesiace.. Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 23.11.09, 22:41 to jest normalne, jak dopiero zaczęłaś....to twój organizm się przyzwyczaja..stabilizuje...ja na początku miałam 1 raz aż 13 dni...tez dziwne...bo zazwyczaj do 5 się ma... Odpowiedz Link Zgłoś
caima Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 24.11.09, 14:18 ajj nie martw się ; )) poprostu ci się spóźnia normalka, każdy taki przypadek miał Odpowiedz Link Zgłoś
sillysmile Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 24.11.09, 14:24 zależy jak długo masz okres . w twoim wieku okres może być jeszcze nieuregulowany .. nikt ci tu nie pomoże, najlepiej spytaj o to mamę, babcię, albo siostre czy coś, jak masz .. jeśli masz wątpliwości idź do ginekologa, on ci wszystko wytłumaczy .. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowa Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 24.11.09, 18:56 To normalne w tym wieku nie ma się czego bać ...czasami się zdarza ,że jest przerwa np. na pół roku ja tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś
zu.charch Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 27.11.09, 19:55 na samym początku okres jest bardzo nieregularny. po pierwszej miesiączce drugą możesz mieć np. po 6 miesiącach! ja miałam po 5 miesiącach pierwszą. później zacznie ci sie rególuje Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer66 Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 27.11.09, 20:03 Mi bez przerwy się spóźnia...To normalne w naszym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: tylko dla dziewczyn! pomocy 28.11.09, 14:19 jak to jest jeden z pierwszych to zazwyczaj jest opóźnienie, nie ma jeszcze tych regularnych odstępów czasowych Odpowiedz Link Zgłoś