myszaczek 30.11.09, 19:26 szczerze to ja sądze ze nie nauczyłąm sie tego na własnych "koleżankach". a jak wy myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lorente Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 19:33 Niewiem.. Sero nie mam pojęcia.. Miałam jedną to mnie "zostawiła" .. A teraz mam 2.. Ale nie wiem jak to będzie.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 19:53 Ja myślę, że istnieje. Z moją najlepszą przyjaciółka poznałam sie w wieku 3-4 lat, a teraz mam 12 lat i nadal bardzo sie lubimy. Mogę jej powiedzieć o wszystkim. Zawsze mnie toleruje, słucha i jest godna zaufania. Mogę naprawdę na niej polegac. Jak raz mialyśmy malutki kryzys (to nie była kłótnia, raczej troche sie od siebie oddalilysmy) to od razu wszystko się ułożyło. Jak trafi sie na odpowiednia osobę to na pewno będzie ona wierną przyjaciołką. Odpowiedz Link Zgłoś
incredible Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 20:49 szczerze - to nie wiem ; | znaczy mam najlepszą przyjaciółkę - co do tego nie mam wątpliwości ; D ale ona mieszka w Hamburgu od 2 lat ; / a tak z klasy to mam kilka 'przyjaciółek' ale nie za bardzo mogę na nich polegać . . . jedyne co to Gośka ,ale moja matka jej nie toleruje ,bo uważa że się przez nią zgarszam ; o Odpowiedz Link Zgłoś
allexz Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:23 hm, moja mama ma przyjaciółkę od szkoły średniej ;] więc raczej istnieje, ale trzeba taką przyjaźń znaleźć ja na razie się nie zawiodłam na mojej przyjaciółce ani razu a przyjaźnimy się już 3 rok i oby tak dalej ;] więc jakoś na razie wierzę w prawdziwą przyjaźń. miałam w podstawówce "przyjaciółkę" to chyba zależy od osób Odpowiedz Link Zgłoś
demi_10 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:36 Ja myśle że istnieje ! Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka19 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:08 Myślę że to zależy od osób. miałam w podstawówce przyjaciółke , jak na rezie sie nie zawiodłam tylko w gimnazjum klasy nas rzdzieliły . Nie kolegujemy sie jak dawniej , ale na przerwach czasem sobie pogadamy . Teraz mam inne koleżanki ,ale za nimi nie rzepadam . Jednej nie cierpie a z drugą tak sobie . Tyle ze ta druga albo sie ze mną koleguje , albo ze stą drugą . Więc nie wiem czy to można nazwać przyjażnią Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa. ;] 02.12.09, 07:09 ja mam taką przyjaciółkę, z którą się koleguje od 3 roku życia. i z jeszcze jedną się koleguję już 2 lata. myślę, że takie coś może istnieć (: Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 20:39 moim zdaniem istnieje, ja mam super przyjaciółkę Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:16 niee wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:20 Można . Ja poznałam w necie . W realu takiej nie znalazłam . Jest cudowna . Dzisiaj się z nią pokłuciłam , ale potem pogodziłąm . nie dałam rady , poryczałam się . Jest prawdziwa przyjaźń , ale najpierw , trzeba tego kogoś pożadnie poznać , i kochać . < 3 A z nią jestem jak siostra . kochamy sie , chociasz to net . tak , możecie se myśleć co chcecie , ale wiem co mówie , < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
limelight Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:23 oczywiście, że istnieje : ) i nie można być jakimś tam schowanym na uboczu ^^ jak mi coś nie gra to 'tylko w twarz i po imieniu' xd wygadana jestem na maksa, także chyba ludzie to cenią : ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2826 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:24 wydaje mi się że tak ale bardzo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:32 wierzę, tylko mnie narazie nie spotkała. a może i spotkała, tylko o tym nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
poconacokomuto Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:51 Istnieje. Trzeba o nią dbać i ją pielęgnować, jeśli się ją posiada. Jednak często staje się to, co się staje... ''więdnie'' ;P Twoja kolezanka cię wystawi... znam to. to jest najgorsze... w końcu z nią spędza się większosc życia (szkoła ;p). Ale teraz jest lepiej ;DD `pielegnuje` i posiadam swoją najlepszą przyjaciółkę, taką od serca, mogę z nią o wszystkim pogadać, wiadomo czasem się sprzeczamy, ale to mija )) Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:58 ` nie ma. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 23:08 JEST ale trzeba troche dużo czekać i nie każdy jej doświatcza ja jeszcze nie spotkałam takiej naprawde znakomitej przyjaciółki na śmierc i życie znaczy mam jedną znamy się od przeczkola aż do teraz(gimnazjum) no ale w przeczkolu się nienawidziłyśmy później od zerówki się przyjaźniłyśmy do 4 klasy a później w 6 znów się przyjaźniłyśmy tak że troche było rozstań i to takich długich Odpowiedz Link Zgłoś
trzynascie. przyjaźń . 01.12.09, 13:41 tak . np. między mną i moją kumpelą . jak wyjeżdżałam na wycieczkę bez niej to prawie ryczałam . : P najlepiej znaleźć ją poprzez wspólne zainteresowania . ja z moją naj robiłyśmy grafikę, blogi . i tak jakoś zostało . teraz tylko najgorsze . bo idziemy do innych szkół . nie przeżyję : ( Odpowiedz Link Zgłoś
werr.bieber Re: przyjaźń . 01.12.09, 14:26 moim zdaniem tak . cóż . mam dwie najlepsze przyjaciółki , tylko że jedna się ze mną strasznie kłóci [ choć się za moment godzimy] ale mnie w wielu sprawach nie rozumie . natomiast ta druga to prawdziwa przyjaciółka , potrafi pocieszyć itd. problem w tym że mieszka w tym samym bloku a niedługo chce się wyprowadzić ; ( Odpowiedz Link Zgłoś
sonia27 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:46 Ja myśle że istnieje, od urodzenia mieszkalyśmy z moją przyjaciółką obok siebie więc "zaprzyjazniłyśmy się" jak umialysmy mówić.chodzimy do tej samej klasy i się przyjaznimy Odpowiedz Link Zgłoś
papcia18 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:50 Myślę, że istnieje taka przyjaźń ja mam taką przyjaciółkę której mogę wszystko powiedzieć i nie muszę się przejmować, że rozgada to wzystkim osobom z klasy lub ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:54 Istnieje mam trzy prawdziwe przyjaciółki ,wiem ,że nigdy mnie nie zawiodą. Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:56 Szczerze? Moim zdaniem prawdziwa przyjaźń może istnieć głównie między facetami. Dziewczyny za bardzo lubią plotkować, zdradzać sekrety itp. Rzadko taka prawdziwa przyjaźń zdarza się między dziewczynami. Za to przyjaźń między dziewczyną i facetem bardzo często przeobraża się w miłość. Więc prawdziwa przyjaźń to dosyć rzadka rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
nicusiaaa... Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:08 Przeczytałam kilka opinii i rzeczywiście uważam że przyjaźnie żeńskie nie są szczere i nawet udawane ale to może zdarzyc się nawet facetom więc trochę mam inną teorię... Ja się na dużej liście osób zawiodłam i sądze że prawdziwa przyjaźń to coś co powinna każda osoba przeżyc i miec kogoś tak zaufanego... Odpowiedz Link Zgłoś
be_my_dream_xde Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:05 moze nie ma idealnej ale ja np przyklad przyjaznie sie i jestesmy w bardzo dobrych kontaktach z mongołką.. ona jest naprawde faajna i jeste fajniejsza niz duzo polskich dzidewczyn..xd Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:07 nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jeeina128 eeeeeeeeeeeeee............ 01.12.09, 14:11 nie moim zdaniem nie !!! MOŻE KIEDYŚ spotkam kogoś z kim sie naprawde zaprzyjeźnie i zmienie wtedy zdanie ale ja w przyjaźń nie wierze....niby miałam przyjaciółki dwie ale....szkoda gadać nawet ;/// żal po prostu. To przez te moje kumpele wiem że przyjaźń to tylko wymysł reżyserów, pisarzy itd . A jeśli chodzi o chłopaka i dziewczyne to też nic przecież zaraz takie coś zmienia sie w uczucie ;/// Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: eeeeeeeeeeeeee............ 01.12.09, 14:19 No niby mam przyjaciółkę od zerówki, ale nie jesteśmy takimi prawdziwymi przyjaciółkami. Bo jej zdarza się mnie obgadywać,no i przyznam, że mi też. I jeszcze jedna kwestia: kłótnia. No ale może kiedyś znajdę kogoś naprawdę tak od serca... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_paja Moja historia... 01.12.09, 14:37 Moja historia... Była moją najlepszą przyjaciółką , wszędzie razem chodziłyśmy i wgl. cały czas byłam jej pieskiem na posyłki.. I co za to miałam ? Za każdym razem mnie obgadywała a później zganiała to na moją drugą kumpelę ;// straszne . Gdy ją zawołałyśmy nie umiała się przyznać , że to mówiła , że to moja kumpela a mówiła !!!! No to sorry , jak kłamie teraz to będzie cały czas.. , ale niedawno zrobiła coś strasznego.. Czego jej nie wybaczę , dopóki się nie zmieni , jutro napiszę jej na kartce co mnie gryzie mój kumpel obiecał , że jej to przeczyta... Lubię ją strasznie , razem tańczymy i wgl. jesteśmy nierozłączne , trudno mi bez niej.. Nie mogę sobie bez niej poradzić ;cc Płakałam wczoraj , bo ją kocham jak siostrę , ja już 3 dni się do niej nie odzywam nie mogę , korci mnie , żeby zagadać nie mogę ... Niech zrozumie co robi źle.. A z neta to mam kochane kumpelee x3333 sysiek4444, iamstrong znana również jako fabiankowa, anja_ , shadowa , sophie , tokio_hotel_483 idt. ; ] (wszystkie poznałam na kotku) Razem stworzyłyśmy k.z.d [klub zdałnionych dałnów xdd] Koocham Vaas x333333. Odpowiedz Link Zgłoś
olkajot Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:35 Ja mialam kiedyś dwie przyjaciółki Kinge i Marte . Kinge znam całe życie, a Marte poznałyśmy w 1 klasie. Na początku było fajnie, a potem Marta chciała rozbić przyjaźń między mną ,a Kingą. W pore się zorientowałyśmy i ją zosatwiyśmy. Ja i Kinga jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami. Marta nas przeprosiła znów jest naszą przyjaciółką. Teraz zachowuje sie normalnie. Myśle,że prawdziwa przyjaźń istnieje, ale jeszcze się przekonam Odpowiedz Link Zgłoś
batmaanek. Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:41 mam swoją kochaną przyjaciółkę <3 znamy się od maluchów { przedszkola xd } kooooocham ją. prawdziwa przyjaźń istnieje choć... dzisiaj dostałam przez Paulinę 3 z niemca . ;c xd Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:40 moim zdaniem istnieje. Ja mam taką przyjaciółkę. I ona jest zupełnie inna ode mnie ale jak widać przeciwieństwa się przyciągają Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada_ Moim zdaniem... 01.12.09, 14:52 ...istnieje. Moja najlepsza i najukochansza przyjaciolka jest moja kuzynka. Jest o rok mlodsza. Moge pogadac z nia o wszystkim i wiem ze nikomu nie powie. Ufamy sobie nawzajem. Kazda chwile spedzamy razem [o ile to tylko mozliwe ]. Tak bylo od zawsze :]. Odpowiedz Link Zgłoś
usmiech_slonca Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje?? 01.12.09, 14:56 Istnieje, oczywiście. Tylko ja jeszcze na taką nie trafiłam, miałam przyjaciółkę może nie od serca ale miałam.Teraz się wszystko posypało i się do siebie nie odzywamy. Zobaczę co będzie dalej, ale przez nią przestałam tak ufać ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
aab Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:57 Myślę, że istnieje... Osobiście przyjaźnię się od dokładnie 11 lat z moją kumpelą, poznałyśmy się w przedszkolu mając 5 latek.. Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:03 No to masz jakiegoś pecha, bo ja mam prawdziwe przyjaciółki >.< Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:12 Nie wiem... Ja już dawno w nią nie wierze. Z pewną dziewczyną koleżankowałam się od kołyski. Nasze mamy odwiedzały się codziennie, chodziłyśmy do tej samej klasy... Szesnaście lat przyjaźni runęło w jeden, krótki tydzień. Ja kompletnie się załamałam, ale mój chłopak pomógł mi przetrwać, dał sens życia. Natomiast moja przyjaciółka nawet nie zatęskniła. Znalazła sobie inną ,,przyjaciółkę", a mnie kompletnie olała. Po czymś takim nie będę w stanie nikomu zaufać... Odpowiedz Link Zgłoś
misia19978 .... 01.12.09, 15:12 pewnie tak ale szybko przemija bo ludzie sobą się nudzą i odkrywają więcej wad swojego przyjaciela i tak już jest że z dnia na dzień on ona nie chce z tobą gadać i cię olewa Odpowiedz Link Zgłoś
selenka1999 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:26 Ja mam przyjaciółkę która mnie nie lubiła w przeczkolu... a teraz nie może bezemnie żyć.Nie wiem czy ona nie ściemnia że jestem jej najlepszą przyjaciółką i nikogo nie będzie tak lubić jak mnie.Jednak 2 kl. poctawuwki (to było dawno) wydała mój sekret całej klasie jescze przemieniając słowa.Potem miała wypadek i teraz jest przyjaciółką ''księżniczki'' która się wszystkim żądzi .Gdy miałam do niej przyjść to spytała się na ile bo o 16 idie ze swoją nową przyjacółką na basen.Nie wiem co mam zrobić.A co do twojego pytania to myślę że raczej taka dosłowwnie prawdziwa przyjaźń nie istnieje.Pewnie masz podobny problem co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:28 ja twierdze że nie Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_black Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:39 Ja myśle, że istnieje ; ] chociaż też parę razy przekonałam się po moich ,,przyjaciółkach'' ale co tam! teraz mam przyjaciółkę od września i baaardzo ją lubię ; * Odpowiedz Link Zgłoś
miracleofliving Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:01 Istnieje... Ja moją znam od zerówki... Cała podstawówka razem... Potem gimnazjum, ona inna szkoła ja inna... Jednak spotykamy się średnio 4 razy w tygodniu, przeważnie częściej... Chyba, że coś się stanie... Np. wyjedziemy bądź jesteśmy chore... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:05 oczywiście, że tak.. my z przyjaciółką przyjaźnimy się 7 lat i mam nadzieję, że będziemy jeszcze następne 7 i więcej xd Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:10 Nie wiem, u mnie się to nie zdarzyło ; ] Może gdzieś tam daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
kicaj Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:12 ja mam jedna najlepsza wierna niezastapiona prawdziwą przyjaciolke )) Odpowiedz Link Zgłoś