Dodaj do ulubionych

Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje??

30.11.09, 19:26
szczerze to ja sądze ze nie nauczyłąm sie tego na własnych "koleżankach".
a jak wy myślicie ?
Obserwuj wątek
    • lorente Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 19:33
      Niewiem.. Sero nie mam pojęcia.. Miałam jedną to mnie "zostawiła" .. A teraz
      mam 2.. Ale nie wiem jak to będzie.. ;/
      • czekoladka Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 19:53
        Ja myślę, że istnieje. smile Z moją najlepszą przyjaciółka poznałam sie w wieku
        3-4 lat, a teraz mam 12 lat i nadal bardzo sie lubimy. Mogę jej powiedzieć o
        wszystkim. Zawsze mnie toleruje, słucha i jest godna zaufania. Mogę naprawdę na
        niej polegac. Jak raz mialyśmy malutki kryzys (to nie była kłótnia, raczej
        troche sie od siebie oddalilysmy) to od razu wszystko się ułożyło. smile Jak
        trafi sie na odpowiednia osobę to na pewno będzie ona wierną przyjaciołką. wink
        • incredible Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 20:49
          szczerze - to nie wiem ; |
          znaczy mam najlepszą przyjaciółkę - co do tego nie mam wątpliwości ; D
          ale ona mieszka w Hamburgu od 2 lat ; /
          a tak z klasy to mam kilka 'przyjaciółek' ale nie za bardzo mogę na nich polegać
          . . .
          jedyne co to Gośka ,ale moja matka jej nie toleruje ,bo uważa że się przez nią
          zgarszam ; o
      • allexz Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:23
        hm, moja mama ma przyjaciółkę od szkoły średniej ;] więc raczej istnieje, ale
        trzeba taką przyjaźń znaleźć

ja na razie się nie zawiodłam na mojej przyjaciółce ani razu a przyjaźnimy się
        już 3 rok i oby tak dalej ;]
        więc jakoś na razie wierzę w prawdziwą przyjaźń.
        miałam w podstawówce "przyjaciółkę" to chyba zależy od osób wink
        • demi_10 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:36
          Ja myśle że istnieje !smile
        • mileczka19 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:08
          Myślę że to zależy od osób.
          miałam w podstawówce przyjaciółke , jak na rezie sie nie zawiodłam tylko w gimnazjum
          klasy nas rzdzieliły . Nie kolegujemy sie jak dawniej , ale na przerwach czasem sobie
          pogadamy .

Teraz mam inne koleżanki ,ale za nimi nie rzepadam . Jednej nie cierpie a z drugą tak sobie
          . Tyle ze ta druga albo sie ze mną koleguje , albo ze stą drugą . Więc nie wiem czy to
          można nazwać przyjażnią
      • roxy49 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:07
        niee choinka
      • andziaa. ;] 02.12.09, 07:09
        ja mam taką przyjaciółkę,
        z którą się koleguje od 3 roku życia.
        i z jeszcze jedną się koleguję już 2 lata.
        myślę, że takie
        coś może istnieć (:
    • miss_mimi094 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 20:39
      moim zdaniem istnieje, ja mam super przyjaciółkę kisstongue_out
    • kolorowo Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:16
      niee wiem.
      • sysiek4444 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:20
        Można .
        Ja poznałam w necie .
        W realu takiej nie znalazłam .
        Jest cudowna .
        Dzisiaj się z nią pokłuciłam ,
        ale potem pogodziłąm .
        nie dałam rady , poryczałam się .
        Jest prawdziwa przyjaźń , ale najpierw ,
        trzeba tego kogoś pożadnie poznać ,
        i kochać . < 3
        A z nią jestem jak siostra . kochamy sie ,
        chociasz to net .
        tak , możecie se myśleć co chcecie ,
        ale wiem co mówie , < 3
        • limelight Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:23
          oczywiście, że istnieje : )
          i nie można być jakimś tam schowanym na uboczu ^^
          jak mi coś nie gra to 'tylko w twarz i po imieniu' xd
          wygadana jestem na maksa, także chyba ludzie to cenią : )
    • olcia2826 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:24
      wydaje mi się że tak ale bardzo rzadkosad
      • nikt. Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:32
        wierzę, tylko mnie narazie nie spotkała.
        a może i spotkała, tylko o tym nie wiem ?
    • poconacokomuto Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:51
      Istnieje. Trzeba o nią dbać i ją pielęgnować, jeśli się ją posiada. Jednak często staje się to, co się staje... ''więdnie'' ;P Twoja kolezanka cię wystawi... znam to. to jest najgorsze... w końcu z nią spędza się większosc życia (szkoła ;p). Ale teraz jest lepiej ;DD `pielegnuje` i posiadam swoją najlepszą przyjaciółkę, taką od serca, mogę z nią o wszystkim pogadać, wiadomo czasem się sprzeczamy, ale to mija wink))surprised
    • miley112 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 21:58
      ` nie ma. i tyle
      • majson Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 30.11.09, 23:08
        JEST ale trzeba troche dużo czekać i nie każdy jej doświatcza ja jeszcze nie
        spotkałam takiej naprawde znakomitej przyjaciółki na śmierc i życie znaczy mam
        jedną znamy się od przeczkola aż do teraz(gimnazjum) no ale w przeczkolu się
        nienawidziłyśmy później od zerówki się przyjaźniłyśmy do 4 klasy a później w 6
        znów się przyjaźniłyśmy tak że troche było rozstań i to takich długich
        • trzynascie. przyjaźń . 01.12.09, 13:41
          tak .
          np. między mną i moją kumpelą .
          jak wyjeżdżałam na wycieczkę bez niej to prawie ryczałam . : P
          najlepiej znaleźć ją poprzez wspólne zainteresowania .
          ja z moją naj robiłyśmy grafikę, blogi .
          i tak jakoś zostało .

teraz tylko najgorsze .
          bo idziemy do innych szkół .
          nie przeżyję : (
          • werr.bieber Re: przyjaźń . 01.12.09, 14:26
            moim zdaniem tak .
            cóż . mam dwie najlepsze przyjaciółki ,
            tylko że jedna się ze mną strasznie kłóci [ choć się za moment godzimy] ale mnie
            w wielu sprawach nie rozumie .
            natomiast ta druga to prawdziwa przyjaciółka , potrafi pocieszyć itd.
            problem w tym że mieszka w tym samym bloku a niedługo chce się wyprowadzić ; (crying
    • sonia27 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:46
      Ja myśle że istnieje, od urodzenia mieszkalyśmy z moją przyjaciółką obok siebie
      więc "zaprzyjazniłyśmy się" jak umialysmy mówić.chodzimy do tej samej klasy i
      się przyjaznimysmile
      • papcia18 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:50
        Myślę, że istnieje taka przyjaźń big_grin ja mam taką przyjaciółkę której mogę wszystko
        powiedzieć i nie muszę się przejmować, że rozgada to wzystkim osobom z klasy lub ze
        szkoły smile
    • seneka4 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:54
      Istnieje mam trzy prawdziwe przyjaciółki ,wiem ,że nigdy mnie nie zawiodą. wink
    • good_thing Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 13:56
      Szczerze? Moim zdaniem prawdziwa przyjaźń może istnieć głównie między facetami.
      Dziewczyny za bardzo lubią plotkować, zdradzać sekrety itp. Rzadko taka
      prawdziwa przyjaźń zdarza się między dziewczynami.
      Za to przyjaźń między dziewczyną i facetem bardzo często przeobraża się w miłość.

Więc prawdziwa przyjaźń to dosyć rzadka rzecz wink
      • nicusiaaa... Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:08
        kissPrzeczytałam kilka opinii i rzeczywiście uważam że przyjaźnie żeńskie nie są szczere i
        nawet udawane ale to może zdarzyc się nawet facetom więc trochę mam inną teorię...
        Ja się na dużej liście osób zawiodłam i sądze że prawdziwa przyjaźń to coś co powinna
        każda osoba przeżyc i miec kogoś tak zaufanego...smilesmile
    • be_my_dream_xde Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:05
      moze nie ma idealnej ale ja np przyklad przyjaznie sie i jestesmy w bardzo dobrych
      kontaktach z mongołką..
      ona jest naprawde faajna i jeste fajniejsza niz duzo polskich dzidewczyn..xd
    • inna__ Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:07
      nie za bardzo. uncertain
    • jeeina128 eeeeeeeeeeeeee............ 01.12.09, 14:11
      nie moim zdaniem nie !!!
      MOŻE KIEDYŚ spotkam kogoś z kim sie naprawde zaprzyjeźnie i zmienie wtedy zdanie
      ale ja w przyjaźń nie wierze....niby miałam przyjaciółki dwie ale....szkoda
      gadać nawet ;///
      żal po prostu. To przez te moje kumpele wiem że przyjaźń to tylko wymysł
      reżyserów, pisarzy itd .
      A jeśli chodzi o chłopaka i dziewczyne to też nic przecież zaraz takie coś
      zmienia sie w uczucie
      ;///
      serce
      • stokroteczka11 Re: eeeeeeeeeeeeee............ 01.12.09, 14:19
        No niby mam przyjaciółkę od zerówki, ale nie jesteśmy takimi prawdziwymi
        przyjaciółkami. Bo jej zdarza się mnie obgadywać,no i przyznam, że mi też. I
        jeszcze jedna kwestia: kłótnia. No ale może kiedyś znajdę kogoś naprawdę tak od
        serca... wink
        • lady_paja Moja historia... 01.12.09, 14:37
          Moja historia...
          Była moją najlepszą przyjaciółką , wszędzie razem chodziłyśmy i wgl. cały czas byłam jej
          pieskiem na posyłki.. I co za to miałam ? Za każdym razem mnie obgadywała a później
          zganiała to na moją drugą kumpelę ;// straszne . Gdy ją zawołałyśmy nie umiała się
          przyznać , że to mówiła , że to moja kumpela a mówiła !!!! No to sorry , jak kłamie teraz
          to będzie cały czas.. , ale niedawno zrobiła coś strasznego.. Czego jej nie wybaczę ,
          dopóki się nie zmieni , jutro napiszę jej na kartce co mnie gryzie mój kumpel obiecał , że jej
          to przeczyta... Lubię ją strasznie , razem tańczymy i wgl. jesteśmy nierozłączne , trudno
          mi bez niej.. Nie mogę sobie bez niej poradzić ;cc Płakałam wczoraj , bo ją kocham jak
          siostrę , ja już 3 dni się do niej nie odzywam nie mogę , korci mnie , żeby zagadać sciana
          nie mogę ... Niech zrozumie co robi źle.. A z neta to mam kochane kumpelee x3333
          sysiek4444, iamstrong znana również jako fabiankowa, anja_ , shadowa , sophie ,
          tokio_hotel_483 idt. ; ] (wszystkie poznałam na kotku) Razem stworzyłyśmy k.z.d [klub
          zdałnionych dałnów xdd] Koocham Vaas x333333. piwo serce kiss
    • ilovxblackberry e e ... 01.12.09, 14:30
      niee. przekonałam się o tym ;/
    • olkajot Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:35
      Ja mialam kiedyś dwie przyjaciółki Kinge i Marte .
      Kinge znam całe życie, a Marte poznałyśmy w 1 klasie. Na początku było fajnie, a
      potem Marta chciała rozbić przyjaźń między mną ,a Kingą. W pore się
      zorientowałyśmy i ją zosatwiyśmy. Ja i Kinga jesteśmy najlepszymi
      przyjaciółkami. Marta nas przeprosiła znów jest naszą przyjaciółką. Teraz
      zachowuje sie normalnie. Myśle,że prawdziwa przyjaźń istnieje, ale
      jeszcze się przekonam
      • batmaanek. Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:41
        mam swoją kochaną przyjaciółkę <3
        znamy się od maluchów { przedszkola xd }
        kooooocham ją.
        prawdziwa przyjaźń istnieje choć... dzisiaj dostałam przez Paulinę 3 z niemca . ;c
        xd
    • truuu Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:40
      moim zdaniem istnieje.
      Ja mam taką przyjaciółkę.
      I ona jest zupełnie inna ode mnie smile
      ale jak widać przeciwieństwa się przyciągają big_grin
      • marmolada_ Moim zdaniem... 01.12.09, 14:52
        ...istnieje. Moja najlepsza i najukochansza przyjaciolka jest moja kuzynka. Jest o rok mlodsza. Moge pogadac z nia o wszystkim i wiem ze nikomu nie powie. Ufamy sobie nawzajem. Kazda chwile spedzamy razem [o ile to tylko mozliwe wink]. Tak bylo od zawsze :].
    • usmiech_slonca Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje?? 01.12.09, 14:56
      Istnieje, oczywiście.
      Tylko ja jeszcze na taką nie trafiłam, miałam przyjaciółkę może nie od serca
      ale miałam.Teraz się wszystko posypało i się do siebie nie odzywamy. Zobaczę
      co będzie dalej, ale przez nią przestałam tak ufać ludziom sad
    • aab Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 14:57
      Myślę, że istnieje...
      Osobiście przyjaźnię się od dokładnie 11 lat z moją kumpelą, poznałyśmy się w
      przedszkolu mając 5 latek..serceserce
      • minaslia Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:03
        No to masz jakiegoś pecha, bo ja mam prawdziwe przyjaciółki >.<
      • akira Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:12
        Nie wiem... Ja już dawno w nią nie wierze.
        Z pewną dziewczyną koleżankowałam się od kołyski. Nasze mamy odwiedzały się
        codziennie, chodziłyśmy do tej samej klasy... Szesnaście lat przyjaźni runęło w
        jeden, krótki tydzień.
        Ja kompletnie się załamałam, ale mój chłopak pomógł mi przetrwać, dał sens życia.
        Natomiast moja przyjaciółka nawet nie zatęskniła. Znalazła sobie inną
        ,,przyjaciółkę", a mnie kompletnie olała. Po czymś takim nie będę w stanie
        nikomu zaufać...
    • misia19978 .... 01.12.09, 15:12
      pewnie tak ale szybko przemija bo ludzie sobą się nudzą i odkrywają więcej wad
      swojego przyjaciela i tak już jest że z dnia na dzień on ona nie chce z tobą
      gadać i cię olewa
    • selenka1999 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:26
      Ja mam przyjaciółkę która mnie nie lubiła w przeczkolu... a teraz nie może
      bezemnie żyć.Nie wiem czy ona nie ściemnia że jestem jej najlepszą przyjaciółką
      i nikogo nie będzie tak lubić jak mnie.Jednak 2 kl. poctawuwki (to było dawno)
      wydała mój sekret całej klasie jescze przemieniając słowa.Potem miała wypadek i
      teraz jest przyjaciółką ''księżniczki'' która się wszystkim żądzi .Gdy miałam do
      niej przyjść to spytała się na ile bo o 16 idie ze swoją nową przyjacółką na
      basen.Nie wiem co mam zrobić.A co do twojego pytania to myślę że raczej taka
      dosłowwnie prawdziwa przyjaźń nie istnieje.Pewnie masz podobny problem co ja.crying
      • storczyk Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:28
        ja twierdze że nie
    • kitty_black Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 15:39
      Ja myśle, że istnieje ; ]
      chociaż też parę razy przekonałam się po moich ,,przyjaciółkach''
      ale co tam!
      teraz mam przyjaciółkę od września i baaardzo ją lubię ; *
    • miracleofliving Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:01
      Istnieje... Ja moją znam od zerówki... Cała podstawówka razem... Potem
      gimnazjum, ona inna szkoła ja inna... Jednak spotykamy się średnio 4 razy w
      tygodniu, przeważnie częściej... Chyba, że coś się stanie... Np. wyjedziemy bądź
      jesteśmy chore... smile
    • paulinusia4 Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:05
      oczywiście, że tak.. my z przyjaciółką przyjaźnimy się 7 lat i mam nadzieję, że
      będziemy jeszcze następne 7 i więcej xd
    • justaga Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:10
      Nie wiem, u mnie się to nie zdarzyło ; ]
      Może gdzieś tam daleko...
    • kicaj Re: Jak myślicie czy prawdziwa przyjaźń istnieje 01.12.09, 16:12
      ja mam jedna najlepsza wierna niezastapiona prawdziwą przyjaciolke wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka