duuumi 13.12.09, 17:20 Hueh, tak, jak w temacie. Osobiście uwialbiam pacyfki. Mam pelno wisiorów, kolczyków, spinek i opasek z pacyfką : p . Nie pamietam, kiedy to sie zaczeło, ale juz b. dawno temu. a wy, co na ten temat sądzicie? ; > XD . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola16 Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:28 jak założyć taki temat??? Sorki,że nie na temat,ale dzisiaj nie mam humoru Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa # 07.03.10, 20:24 Wiesz, że hipisi noszą pacyfę.? : > A podałaś tu przykład pacyfy dzieci kwiatów. O których nawet rozmawialiśmy z Panem od historii. A ja pacyfek nie lubiłam, nie lubie i nigdy lubić nie będe. Lubię się wyróżniać a ten znak mi w tym nie pomoże. Jest to znak szatana, dla ciebie nie. Ale to znakiem będzie. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilith Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:33 wkurza mnie to, że wszyscy ją noszą, a nikt nie wie, co ona oznacza nie noszę jej NIGDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:40 wiem co oznacza. ale musze sie przyznać, że na poczatku nie wiedziałam. pomimo, że niektórzy twierdzą, że 'reprezentuje' tym szatana, nie przeszkadza mi zbytnio ich zdanie ; d . Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzycaa Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:42 Lilith! Zaczynasz świrować jak moja pani od reli???!!! Opowiem Wam historyjke: Początek lekcji. Religia. Po modlitwie wszyscy siadają.A Katechetka mówi: - Nie jestem wasza wych., ale musze powiedziec co oznacza pewien znak i poprosić K. o zdjęcie tych kolczyków. Te znaki oznaczją złamany krzyż. Czyli, że Jezus nie istnieje .(Czy coś takiego.) Moim zdaniem nie są szkodliwe. Przecież to, że je noszą nie znaczy, że beda tak uważać, co nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkaa Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 06.03.10, 21:46 też tak myślałam, że jak ją noszę to nie znaczy że tak sądze. ale to jest złudne. pacyfka oznacza upadek chrześcijaństwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:50 lubie pacyfki ;d ale bez przesad :3 Odpowiedz Link Zgłoś
velocitygirl Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:51 przejsciowa moda. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
honey__ Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:07 w sumie to już nie wiem kogo mam słuchać w znaczeniu pacyfki. u mnie w szkole jakoś katechetka nie zwraca uwagi na moje trampki, tak, kocham cię mamo za trampki z pacyfką. chciałam czarne, nie było calych, to wzieła z pacyfą. ale w innych szkołach się czepiają. że to niby przełamany krzyż, znak braku wiary. inni, że oznacza tylko i wyłącznie `pis end lof, takie hippisowskie.` jak to ktoś powiedział. jeżeli byłby to znak przełamanego krzyża to myślę, że by na koszlukach np. w h&m nie drukowali, ktoś mógłby obrazić się. wiecie, że chrześcijan ta kolekcja obraża. każdy nosi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 17:58 lubię, lubię. Pacyfka ma dwa znaczenia. Według satanistów i części kościoła jest uważana za złamany krzyż, więc i znak szatana. Zależy jak dla kogo, ale dla wielu jest to znak peace&love, czyli znak pokoju. Ja przyjmuję to drugie znaczenie: sprzeciwiam sie wszelkim wojnom i agresji : > Odpowiedz Link Zgłoś
pauluskaaa Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:01 Eee...jakoś to mnie szczególnie nie pociąga;/ Odpowiedz Link Zgłoś
brian_molko_fan Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:06 Ja mam pacyfkę na kilku rzeczach, gdyż podoba mi się idea pacyfistów. Mam też anarchistyczne kolczyki, uwielbiam je. Anarchia jest wg. mnie lepsza od dzisiejszej demokracji. Ksiądz też się wkurza na moje pacyfkowe i anarchistyczne kolczyki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
losers Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:05 ładny masz avek. ;d ja nie widzę w tym nic złego. w końcu o ile się nie mylę, to znak pokoju? całkiem ciekawe.. sama mam chyba ze trzy wisiorki z pacyfką i dwie bluzki z C&A. XD Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:12 peace & love lubię pacyfki , aczkolwiek rzadko noszę rzeczy z tym symbolem Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:08 wszyscy je noszą, bo są modne, połowa nie rozumie, co one oznaczają -.- nie mam żadnej pacyfki, nie jarają mnie Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:08 Kościół uważa że to jest złamany krzyż czy coś takiego.. Ja to uważam za znak pokoju, bo tak gdzies słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
demi.jb.love. Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:11 mam takie znaczki na butach, chodze do kosciola i nie ma zadnego halo ani nic. znaczek fajny nic nie mam. ej ludzie, nawet jak nie jestescie fanami JB zaglosujcie na Polske! moze chociaz w jednym wygramy! mozna glosowac co 20 minut. kazdy glos sie liczy! tweeter.faxo.com/Top_Jonas_Brothers_Country_December Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:18 W sumie jest mi obojętny. Ogólnie podoba mi się, może sobie kupię coś z nią. Ale jakoś nie mam na jej punkcie hopla. Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:15 Lubię ten wzór. Mam kilka rzeczy w tym wzorze,ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:20 dla mnie to jest bez znaczenia ,nie noszę ,wiem co to znaczy.. ale chciałabym popisać trochę o tym co się dzieje w wielu szkołach. Nauczyciele nie są po to żeby nam mówić co mamy nosić ,ale po to żeby nas uczyć. My im nie wypominamy wszystkiego ,chociaż czasami naprawdę niektórzy nauczyciele ubierają się wyzywająco (chodzi o panie nauczycielki) niektóre wyglądają jakby za przeproszeniem chodziły dorabiać w burdelu. I jeszcze się takie czepiają nastolatków ,że mają naszyjnik z znaczkiem playboya czy choćby tą pacyfką. Chodzimy w czym chcemy - nie są to nasi rodzice więc nie mogą nam zabronić chodzić w tej bluzce czy w tamtych kolczykach. Nie rozumiem też czemu ten cholerny strój na wf musi być w określonych kolorach.? co za różnica ,że koszulka będzie blado niebieska ,szara czy czarna.? To jest po prostu śmieszne.! rozumiem ,że zdjąć kolczyki na czas ćwiczeń można ,ale po co wprowadzać jakieś śmieszne zasady.? -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
brian_molko_fan Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:11 kitkat483 napisał(a): > też lubię. i noszę. Kocham Cię, jeżeli uwielbiasz Placebo xD Sorki, że nie do tematu^^ Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:28 peace & love! ; * xdd fajowa Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:43 To trochę dziwne że pacyfka ma dwa zupełnie przeciwstawne znaczenia Ja przyjmuję Peace nad love. Nie mam niczego z tym znakiem, ale traasznie mi się takie wisiory podobają Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:44 Bardzo lubię pacyfkę , ładna XD . Fajny kształt XD . A w mojej szkole jej nosić nie mozna. Czysta głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliee. Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:47 lubie pacyfki ;d ; > ale bez przesadyyy :3 Odpowiedz Link Zgłoś
smiley. Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:49 kammi, czemu nie można nosic w Twojej szkole ? dziwne. myślę, ze nie powinni ograniczać stylu. Szczególnie, jeżeli dla Ciebie to tylko peace & love. uwielbiam pacyfki! jest śliczna i w ogóle. ;d. bardzo bym chciała sobie kupić . <3 Odpowiedz Link Zgłoś
nightlullaby Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 18:52 Pacyfa jest symbolem pacyfistów-ludzi,którzy sprzeciwiają się wojnom. Myślę,że ludzie,którzy nie utożsamiają się z tym ruchem społecznym lub (o zgrozo!) nie wiedzą nawet na czym polega nie powinni obwieszać się od stóp do głów pacyfkami bo po prostu ten symbol im się podoba. To tak jakby ateista nosił krzyżyk "bo fajnie wygląda" Takie jest moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać ale każdy powinien się chociaż zastanowić.... Peace Odpowiedz Link Zgłoś
deluxe Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 19:30 mam z nią kolczyki . ; D sa spoko Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 19:45 Szczerze to średnio przepadam xd źle mi się kojarzy ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:47 Hueh, ale jednak większość z Was za nią przepada. Tak, dla mnie też to ma znaczenie pokojowe ;] . I zgodzę się z jedną z Was : dlaczego pacyfka ma dwa zupełnie inne znaczenia ? Jest to dość ciekawe xd . Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:50 Lubię ) mam łańcuszek i torbę. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:51 Tak jak u kammi u nas nie można - chodzimy do tej samej klasy ;d Ehh mamy katolicką szkołę , wszystko zaczęło się ode mnie , że zaczęłam nosić jakiś ' pierścień atlanty ' i wywiesili 5 kartek jakich znaków nie można nosić w szkole , błagam -.- ` Odpowiedz Link Zgłoś
olive Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:52 Ja uważam , iż pacyfka jest oznakiem osoby , która jest pacyfistką , logiczne . Jeśli nie jesteś pacyfistką i tylko ten ' znaczek ' Ci się podoba , nie widzę potrzeby manifestacji . ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 13.12.09, 20:57 Ja uważam, że większość, która to nosi nawet nie wie co pacyfa oznacza. Pacyfka to symbol pokoju, ale takie anarchistycznego. I teraz większość dzieci myśli: "co? Jaka anarchia? Przecież anarchia to zupełnie co innego". Nie będę tłumaczyć dokładnie, poczytajcie wikipedię. A jako ozdoba to nic specjalnego. Ale już mnie wnerwia - gdzie nie spojrzę jakiś pokemon chodzi z wisiorem, na którym to dynda, wrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 30.12.09, 21:07 słyszałam o tym . ale osobiście tego nie mam . Odpowiedz Link Zgłoś
sol Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 10.01.10, 20:28 Pacyfki są super! Ja również jestem ich fanką. W ogóle cała jestem zafascynowana ideologią hippisów i wcale nie uważam że to jakiś znak diabła, czy coś. Tylko Peace and Love. Moim zdaniem jedyną wadą hippisów był narkotyki, a tak popieram wszystko co za sobą głosili, pacyfki i muzykę. Peace! Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 10.01.10, 21:25 mi sie tez podobaja i mam zamiar sobie zrobic tatuaz z tym znakiem;d Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkaa Re: Co sądzicie o pacyfce ? upadek kościoła ; > 06.03.10, 21:44 też lubiłam pacyfki, ale pacyfka oznacza złamany krzyż. czyli upadek chrześcijaństwa.. kiedyś nosiłam ale teraz już nie. Szatan to najmądrzejsza bestia!!! wyrzućcie wszystkie wasze pacyfki !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka18 Re: . 06.03.10, 22:14 Anton Szandor LaVey, twórca współczesnego Kościoła Szatana, uważa ten symbol za znak od wieków wykorzystywany przez satanistów, którzy widzą w nim odwrócony do góry nogami i złamany krzyż, mający być symbolem klęski chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malaria yyy upadek? 01.05.10, 18:47 nawet gdyby pacyfka oznaczała zlamany krzyż to nie znaczy wcale że kościół upadł. i nigdy nie upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb Re: Co sądzicie o pacyfce ? ; > 06.03.10, 22:20 pacyfka sobie jest i już. xd nie mam z nią nicc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: 666 07.03.10, 00:20 Denerwuje mnie tylko to, że wiele nastolatek nosi pacyfki na czym tylko się da(buty, torby, paski, staniki) nie wiedząc nawet co oznacza. Co to samego symbolu to jestem raczej sceptyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zigii : ]] 07.03.10, 00:27 ten znaczek oznacza przecież pokój - peace. o czym wy mówicie? jaki szatan? xDD to suodkie. : D Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: : ]] 07.03.10, 00:34 Oznacza również upadek chrześcijaństwa. To nie tylko symbol pokoju, ale też szatana moja droga ;] Odpowiedz Link Zgłoś
nie_taka_slodka Re: : ]] 07.03.10, 16:22 ja noszę czasem różne dodatki z pacyfkami symbol szatana? ja uznaje je za symbol pokoju a poza tym ładnie wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
medley_ pacyfa. 07.03.10, 16:29 mnie ten znaczek nie rusza, nie mam żadnej bluzki/naszyjnika/kolczyków z nim. totalna obojętność. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: : ]] 01.05.10, 18:37 Podoba mi się, a skoro oznacza pokój to czemu nie nosić... Odpowiedz Link Zgłoś