angie_croft 15.12.09, 19:07 Co o nich myślicie?? Lubicie filmy i książki z wampirami?? Uważacie, że ''wampiromania'' zaczęła się od ,,Zmierzchu''?? Znacie jakieś ciekawe książki o Stworzeniach Nocy?? P.S. Sorry jak taki wątek już był. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanta_ Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:15 kocham vampiry u mnie zaczęło sie od zmierzchu , ale wcześniej było wiele filmów o wampirkach . niestety teraz nie znam tytułów . Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:19 Tak, mania na wampiry zaczęła się od Zmierzchu. I mam tego dosyc. Szczerze dosyc. I pomyślec, że muszę przetrwac jeszcze ten rok, góra dwa... Tak, bo z Tłajlajtem będzie jak z HSM i innymi produkcjami. Wampir tu, wampir tam... Wampiry wszędzie. Błagam, niech to się skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:38 cytrusia. masz zupełną rację, z tym ,,Zmierzchem" to przegięcie. Ja tam lubię wampiry, ale nie te, które są całe happy, bo piją krew zwierząt. Książki są nawet spoko, ale za dużo tych wampirów wszędzie. Jak publikowali inne książki ,np. ,,Pamiętniki wampirów'' to nie było takiego szumu Odpowiedz Link Zgłoś
isabella_cullen Vampyy <3 15.12.09, 19:44 Fajne są. Czytałam "Naznaczoną" i "Pamiętniki Wampirów" (no i oczywiście sagę "Zmierzch") i wszystkie były świetne. Ja do wampirków nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
tayloves Re: Vampyy <3 16.12.09, 18:16 ja uwielbiam vampy u mnie zaczeło się od chistoryjek o wampirach opowiadanych na podwórku potem był wywiad z wampirem a teraz saga zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
charme Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:20 Zależy ... jak film o wampirach musi być jednak trochę komediowy,aby mnie zainteresował xD Dlatego zmierch w moim wypadku odpada ;* Czy widzieliście kiedyś aby Bella się naprawdę szczerze śmiała? Nie. Tylko ciągle taka poważna,smutna,zakochana... mogliby jakoś tak ubarwnić Bellę,bo zrobili z niej szarą myszke Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:24 piszę parodie o wampirach, jest na forum ; D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
j.g Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:34 moja wampiromania wcale nie zaczęła się od zmierzchu. Zmierzch jest... wg mnie, wcale nie jest fajny ; - // kolejna głupia bajeczka o miłosci między śmiertelniczką a wampirem, ktora i tak potem zamienia się w wampirzą laske ; x Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek_xd Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:32 ja ogólnie nie lubię wampirów, ale Zmierzch tak xd . wampiry tam są zupełnie inne, właściwie to nie mają nic wspólnego ze sterotypami, a Dracula oraz inni mnie nie kręcą xD . Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:37 Jeśli interesują cię np. wampiry z punktu "technicznego" xp to polecam film "Underworld". Inne filmy o wampkach xD to np. "Wywiad z wampirem" (polecam), "Van Helsing"(ok. ) np. według mnie fajny serial "Buffy : postrach wampirów" (wg. mnie fajny), trylogia, czy coś tam xD "Blade : pogromca wampirów" i ta da da dam....wszędzie wspominany "Zmierzch" TEAM ALICE ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:38 zajrzyj jeszcze tutaj... www.kotek.pl/forum/02,3005,104329233,,Prezent_Poleccie_jakies_ksiazki_fantasy_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:42 Czytałam, ale dzięki. Są super. Jakby kogoś jeszcze interesowały wampiry, to polecam ,,Trupią Główkę''. P.S. Musze obejrzeć tego ,,Van Helsinga''. Odpowiedz Link Zgłoś
wand 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:48 Meyer skrzywdziła poglądy na temat wampirów. Zrobiła z nich domowe zwierzątka, które wyszkolone i nauczone manier straciły na swym charakterze i podłości. Zacznijmy od tego, że wampir to nie człowiek - to pasożyt, który zamieszkuje ludzkie ciało i je wykorzystuje. Meyer całkowicie wygasiła instynkt przeżycia - czyli Edzio i koledzy w ogóle nie reagują na taką ilość chodzących wokół nich kotletów. "Dracula"? - To nazwisko w ogóle nieznane pośród - poniektórych... - idiotek zakochanych w zmierzchu. A Było tyle świetnych książek przed Zmierzchem. Nekroskop, czy wspomniany wyżej Dracula, a teraz?! To wszystko opiera się na miłość, och, ach - pięknie, ich, och... TRA-GE-DIA. Wampiry powinny być potworami, a nie misiami do przytulenia! Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:55 Zgadzam się. Dodajmy do tego, że ci cali Cullenowie to jacyś zboczeńcy, gdyż według przekazów ludowych dla większości wampirów pożywianie się=sex. Uprawiałybyście sex ze zwierzęciem?? Bo ja nie. Pomińmy już fakt, że żaden (według legend wampir) nie może wychodzić na słońce. Ale czy którakolwiek z was, pseudo ,,fanki wampirów'' wie, kto to był Vlad Tepes albo hrabina Elżbieta Batory?? Nie wydaje mi się. Dla was liczy się tylko Edzio... Odpowiedz Link Zgłoś
wand Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:56 Najwidoczniej Edward był zoofilem... Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:59 Nie zdziwiłabym się. Z tą gębą wygląda jak pedał xd A tak w ogóle, to jakie są PORZĄDNE książki o wampirach, poza ,,Draculą''?? Można tu jeszcze dodać ,,Miasteczko Salem'' Kinga, gdzie wampiry były maszynami do zabijania... Odpowiedz Link Zgłoś
wand Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 20:30 Jesli lubisz wampiry, polecam Ci Nekroskop. Książka dosyć starej daty... 1980 - tzn. nie AŻ tak starej, ale po prostu mocna. Trochę drastyczna, ale jeśli lubisz Kinga, to chyba przywykłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 20:01 Nie, to nie zaczęło się chyba od Zmierzchu. W miom miemaniu, nie . Przed zmierzchem czytałam maaase książek o Wampirach. M.in chyba z 7 czesci Wampirka. ; d Spoko, tylko, że Wampiry były przedstawione tam w zupełnie inny sposób, aniżeli w sadze Twillight ; ] . I jeszcze czytała jakiś to m gruby pt. " Szkoła Wampirków" . Osobiście uwielbiam Zimnych Ludzi. tak, możecie sobie o mnie pomyśleć, co chcecie ; x . Odpowiedz Link Zgłoś
agzii14 :x 15.12.09, 20:15 W stu procentach zgadzam się z cytrusia. Dodam do tego jeszcze tyle, że interesowałam się wampirami przed tą całą "modą" na nie. Teraz już nimi wymiotuje. Ileż można o wampirach?! W empiku to nie ma innych książek prawie. Jak nie wampiry to wilkołaki. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: 'zmierzch'? To kpiny. 16.12.09, 18:07 wand napisał(a): > Meyer skrzywdziła poglądy na temat wampirów. Zrobiła z nich domowe zwierzątka, > które wyszkolone i nauczone manier straciły na swym charakterze i podłości. > Zacznijmy od tego, że wampir to nie człowiek - to pasożyt, który zamieszkuje > ludzkie ciało i je wykorzystuje. Meyer całkowicie wygasiła instynkt przeżycia - > czyli Edzio i koledzy w ogóle nie reagują na taką ilość chodzących wokół nich > kotletów. > "Dracula"? - To nazwisko w ogóle nieznane pośród - poniektórych... - idiotek > zakochanych w zmierzchu. > A Było tyle świetnych książek przed Zmierzchem. > Nekroskop, czy wspomniany wyżej Dracula, a teraz?! To wszystko opiera się na > miłość, och, ach - pięknie, ich, och... TRA-GE-DIA. > Wampiry powinny być potworami, a nie misiami do przytulenia! Właśnie! Kiedyś wampir to był naprawdę wampir, taki jak Dracula. A teraz dziewczynki zakochane w zmierzchu przez słowo wampir rozumieją 'ten boski edward'... Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:10 Ja lubię wampiry ; ] I myślę , że ich popularność zwiększyła się dzięki Zmierzchowi . No bo czy byś napisała taki wątek , gdyby "Zmierzchu" w ogóle nie było ? Raczej nie . . . chociaż niektórzy od już bardzo dawna lubią wampiry , ale nie byłoby o nich na forum kotka . Na pewno nie . Odpowiedz Link Zgłoś
stay_away Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:16 To jest takie straszneee. Zmierzch tu, zmierzch tam. Pattinson mega gwiazdą! łał. A ja kurczowo trzymam się książki i modle się, żeby przez to całe nagłośnienie mi nie zbrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
annex Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:16 NIENAWIDZĘ! tzn. zmierzchu. bo "czysta krew" mnie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 14:40 ja bardzo lubię wampiry. z resztą temat o wilkołakach i wampirach został jeszcze bardziej poruszony przez właśnie Zmierzch. którego jestem meeega fanką! Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: Wampiry itp. 16.12.09, 17:16 Może i wampiry stały się popularniejsze, ale jakby Bram Stoker widział współczesną wersję wampira, to by się chyba powiesił. Wampiry powinny być straszne i wzbudzać przerażenie, a nie być maskotkami. W ,,Zmierzchu'' wampir jest pokazany jako miś do przytulania. Teraz jak wchodzisz do księgarni to co widzisz?? ,,Zmierzch''!! A gdzie są porządne horrory, po których przeczytaniu boisz się jeszcze przez tydzień?? Ostatnimi czasy jak czytam książki typu ,,Walhalla'' G. Mastertona to myślę, że prawdziwych horrorów już nie ma.<br /> P.S. Dzięki, muszę przeczytać ten ,, Nekroskop ''. Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Jaką książkę wybrać?? 16.12.09, 17:39 A tak przy okazji, czytał ktoś może ,,Świat Nocy'', ,,Naznaczoną'' albo ,,U Martwych w Dallas''?? Bo w sobotę jadę z rodzinką do księgarni i rodzice fundują mi jakąś książkę i zastanawiam się, jaką wybrać. Jak znacie jeszcze jakieś fajne, to jestem otwarta na propozycje;p Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: Wampiry itp. 16.12.09, 17:55 Ja jestem fanką Zmierzchu , ale wkurza mnie ten cały szum i to co z niego robią. Lalki , ciastka itp. To zaczyna przypominać tą całą disneyowską produkcję HM ! U mnie zaczęło się to od Zmierzchu , ale potem zaczęłam czytać drastyczniejsze książki o wampirach. Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 18:24 Ja znam mangę "Vampire Knight" naprawdę super! Oglądnij sobie na serio cię wciągnie, tych którzy lubią wampiry Można to oglądać na www.kreskoweczki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sasetka54 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 20:31 " Martwy aż do zmroku " to jest książka, na której podstawie powstał serial " Czysta krew " na HBO i " Pamiętniki wampirów " świetna książka i świetny serial Odpowiedz Link Zgłoś
siaka93 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 20:28 Lubię "Zmierzch" myślę, że wampiromania zaczęła się właśnie od tej sagi. Tak ich lubię że czasami się zastanawiam nad tym czy oni może faktycznie żyją ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
x_alice_x < 333 16.12.09, 20:40 ja czytam " świat nocy " Booski ! Polecam . ; D Już kończe pierwszy tom . i podoba mi siębardziej niz zmierzcho bo : 1. jest mniej przeraklamowany. 2. w całej książce są tak jakby 3 duże rozdziały , mniej więcej po 160 stron i każy jest o czym innym . o wampirach , ale o innych ludziach . tylko troszke się łączą . polecam te książki bo soą cudowne . Odpowiedz Link Zgłoś
ewafarna Re: Wampiry itp. 16.12.09, 21:54 Na 90% wampiromania zaczęła się od "Zmierzchu" . Sama od czasu teo filmu (i ksiązki) zaczęłam się tym czymś fascynować. A co do książek to szukam .Może w końcu jakieś ciekawe znajdę? Odpowiedz Link Zgłoś
nasti. Re: Wampiry itp. 16.12.09, 22:28 Od czasu zmierzchu przeczytałam już trochę książek o podobnej tematyce. Wampiry, wilkołaki, czarownice x] Zmienił mi się gust muzyczny, boję się że jakąś gotką zaraz zostanę ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bloodsucker712 Zmierzch 17.12.09, 15:56 Prawdziwi fani wampirów chyba jednak wolą Czystą krew niż Zmierzch. W Czystej krwi jest po prostu więcej... krwi. A chyba to jest to co fani wampirów lubią najbardziej XD Przy okazji, jeśli lubicie Czystą krew, to można głosować na HBO jako najlepszy kanał filmowy Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: Zmierzch 17.12.09, 17:18 ,,Martwy aż do zmroku'' to nawet fajna książka, chociaż motyw laski, która zakochuje się w wampirze jest już trochę wkurzający. Każda książka jest tylko o tym. Chociaż muszę przyznać, że TA książka akurat jest świetna =D A co do serialu ,,Czysta Krew'', to nie oglądałam, bo nie mam HBO Odpowiedz Link Zgłoś
magwycz Re: Wampiry itp. 17.12.09, 17:34 Ja kocham wampiry to są bardzo interesujące istoty Czytałam już taką jedną fajną książkę o wampirach pt. Naznaczona jest to chstora 16 latki która została wampirem i poszła do szoły wampirów po prosu jest super książka serdecznie poloecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
angie_croft Re: Wampiry itp. 17.12.09, 18:07 Dzięki, chyba ją kupię. A tak przy okazji, jaki jest wasz ulubiony wampir?? Jak możecie, to podajcie też film albo książkę (jeżeli to postać fikcyjna). Ja lubię Selene z ,,Underworld'', hrabinę Batory i Vlada Draculę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Wampiry itp. 17.12.09, 18:36 Ja uwielbiam WAMPIRY, a Edwarda Cullena kocham Przeczytałam całą sagę Zmierzch (Jest SUPER, moje ulubione książki). Mam zamiar przeczytać: Pamiętnik Wampirów, Mroczny sekret, Zbuntowane Anioły, Naznaczona, Zdradzona - książki o Wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
truebloodclubpl Barometr bycia wampirem 18.12.09, 15:56 Widzę że mamy tu wielu fanów wampirów. Pewnie każdy z Was zastawiał się kiedyś ile ma w sobie z dziecka nocy Stworzyłem fajny barometr który ocenia w ilu procentach ktoś jest wampirem. Przekonajcie się sami. bit.ly/5kG94F Odpowiedz Link Zgłoś
domi17 Re: wampirek 18.12.09, 17:11 ja uważam ze zmierzch wpłynął na to najbardziej na tą mode na wampiry ale ja lubię właśnie czytać książki o takiej tematyce Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Wampiry itp. 18.12.09, 17:24 wolę książki niż filmy ze względu na szczegóły i wgl. w filmach zawsze jest pominięta część scen. ta wampirza mania nie zaczęła się od Zmierchu, ale wtedy się upowszechniła. a moim zdaniem to przesada, bo 75% z tych ludzi to pseudofani, którzy prawie się nie znają na tych stworzeniach, obejrzeli Zmierzch i go od razu kochają, jak ten film zostanie zastąpiony kolejnym hitem filmowym, to pseudofani zapomną o historii Edwarda i Belli, i będą się zachwycać następnym filmem. przykro mi to mówić, ale tak jest. oczywiście są wyjątki. mówię o tych ok. 25% prawdziwych fanów, które przeczytały książki, a nie tylko obejrzały filmy.. bo to pani Meyer stworzyła to arcydzieło. wielbię ją! cała saga jest świetna. filmy już nie takie fajne.. hmm.. jakieś fajne książki o wampirach? ,,Pamiętniki wampirów" , ,,Wampiry z Morganville'', ,,Naznaczona'' itp. pozdro! i soł sori jeśli kogoś uraziłam tym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Wampiry itp. 18.12.09, 18:45 Ja kocham , uwielbiam , ubóstwiam wampiry . Ale moja mania nie zaczęła się od Zmierzchu ,a od serialu Czysta Krew , który bardzo mnie zaciekawił , ponieważ w tym też serialu wampiry piją nie tylko ludzką krew , ale także tzw . Tru Blood . I od tego zaczęła się moja mania xD Zmierzch mnie nigdy nie interesował . Jako tako przeczytałam Zmierzch , ale ja tego nie trawię po prostu . Odpowiedz Link Zgłoś