Dodaj do ulubionych

Wampiry itp.

15.12.09, 19:07
Co o nich myślicie?? Lubicie filmy i książki z wampirami?? Uważacie, że
''wampiromania'' zaczęła się od ,,Zmierzchu''?? Znacie jakieś ciekawe książki
o Stworzeniach Nocy??

P.S. Sorry jak taki wątek już był.
Obserwuj wątek
    • fanta_ Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:15
      kocham vampiry serce
      u mnie zaczęło sie od zmierzchu , ale wcześniej było wiele filmów o wampirkach .
      niestety teraz nie znam tytułów .
    • cytrusia. Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:19
      Tak, mania na wampiry zaczęła się od Zmierzchu.
      I mam tego dosyc.
      Szczerze dosyc.
      I pomyślec, że muszę przetrwac jeszcze ten rok, góra dwa...
      Tak, bo z Tłajlajtem będzie jak z HSM i innymi produkcjami.
      Wampir tu, wampir tam... Wampiry wszędzie.
      Błagam, niech to się skończy!
      • angie_croft Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:38
        cytrusia. masz zupełną rację, z tym ,,Zmierzchem" to przegięcie. Ja tam lubię
        wampiry, ale nie te, które są całe happy, bo piją krew zwierząt.sciana Książki
        są nawet spoko, ale za dużo tych wampirów wszędzie. Jak publikowali inne książki
        ,np. ,,Pamiętniki wampirów'' to nie było takiego szumu
      • isabella_cullen Vampyy <3 15.12.09, 19:44
        Fajne są.
        Czytałam "Naznaczoną" i "Pamiętniki Wampirów" (no i oczywiście sagę "Zmierzch") i
        wszystkie były świetne.
        Ja do wampirków nic nie mam.serce
        • tayloves Re: Vampyy <3 16.12.09, 18:16
          ja uwielbiam vampyserce
          u mnie zaczeło się od chistoryjek o wampirach opowiadanych na podwórku
          potem był wywiad z wampirem
          a teraz saga zmierzchushockwinksmile
    • charme Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:20
      Zależy ... jak film o wampirach musi być jednak trochę komediowy,aby mnie zainteresował
      xD Dlatego zmierch w moim wypadku odpada ;* Czy widzieliście kiedyś aby Bella się
      naprawdę szczerze śmiała? Nie. Tylko ciągle taka poważna,smutna,zakochana...
      mogliby jakoś tak ubarwnić Bellę,bo zrobili z niej szarą myszke wink
    • lamma Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:24
      piszę parodie o wampirach, jest na forum ; D hehe
      • j.g Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:34
        moja wampiromania wcale nie zaczęła się od zmierzchu.
        Zmierzch jest... wg mnie, wcale nie jest fajny ; - //
        kolejna głupia bajeczka o miłosci między śmiertelniczką a wampirem, ktora i tak
        potem zamienia się w wampirzą laske ; x
    • rumianek_xd Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:32
      ja ogólnie nie lubię wampirów,
      ale Zmierzch tak xd .
      wampiry tam są zupełnie inne,
      właściwie to nie mają nic wspólnego
      ze sterotypami, a Dracula oraz inni
      mnie nie kręcą xD .
      • hermiona13 Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:40
        wolę wilkołaki.
    • paramorehayley_ Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:37
      Jeśli interesują cię np. wampiry z punktu "technicznego" xp to polecam film
      "Underworld". Inne filmy o wampkach xD to np. "Wywiad z wampirem" (polecam),
      "Van Helsing"(ok. wink)
      np. według mnie fajny serial "Buffy : postrach wampirów" (wg. mnie fajny),
      trylogia, czy coś tam xD "Blade : pogromca wampirów" i ta da da dam....wszędzie
      wspominany "Zmierzch"serce

TEAM ALICE ;P
      • sonia321 Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:38
        Miasto kości i popiołów
        • sonia321 Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:38
          zajrzyj jeszcze tutaj...

www.kotek.pl/forum/02,3005,104329233,,Prezent_Poleccie_jakies_ksiazki_fantasy_.html?v=2
          • angie_croft Re: Wampiry itp. 15.12.09, 19:42
            Czytałam, ale dzięki. Są super. Jakby kogoś jeszcze interesowały wampiry, to
            polecam ,,Trupią Główkę''.
            P.S. Musze obejrzeć tego ,,Van Helsinga''.
    • wand 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:48
      Meyer skrzywdziła poglądy na temat wampirów. Zrobiła z nich domowe zwierzątka,
      które wyszkolone i nauczone manier straciły na swym charakterze i podłości.
      Zacznijmy od tego, że wampir to nie człowiek - to pasożyt, który zamieszkuje
      ludzkie ciało i je wykorzystuje. Meyer całkowicie wygasiła instynkt przeżycia -
      czyli Edzio i koledzy w ogóle nie reagują na taką ilość chodzących wokół nich
      kotletów.
      "Dracula"? - To nazwisko w ogóle nieznane pośród - poniektórych... - idiotek
      zakochanych w zmierzchu.
      A Było tyle świetnych książek przed Zmierzchem.
      Nekroskop, czy wspomniany wyżej Dracula, a teraz?! To wszystko opiera się na
      miłość, och, ach - pięknie, ich, och... TRA-GE-DIA.
      Wampiry powinny być potworami, a nie misiami do przytulenia!
      • angie_croft Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:55
        Zgadzam się. Dodajmy do tego, że ci cali Cullenowie to jacyś zboczeńcy, gdyż
        według przekazów ludowych dla większości wampirów pożywianie się=sex.
        Uprawiałybyście sex ze zwierzęciem?? Bo ja nie. Pomińmy już fakt, że żaden
        (według legend wampir) nie może wychodzić na słońce. Ale czy którakolwiek z was,
        pseudo ,,fanki wampirów'' wie, kto to był Vlad Tepes albo hrabina Elżbieta
        Batory?? Nie wydaje mi się. Dla was liczy się tylko Edzio...
        • wand Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:56
          Najwidoczniej Edward był zoofilem...
          • angie_croft Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 19:59
            Nie zdziwiłabym się. Z tą gębą wygląda jak pedał xd A tak w ogóle, to jakie są
            PORZĄDNE książki o wampirach, poza ,,Draculą''?? Można tu jeszcze dodać
            ,,Miasteczko Salem'' Kinga, gdzie wampiry były maszynami do zabijania...
            • sonia321 Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 20:02
              Blade jest świetny.
            • wand Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 20:30
              Jesli lubisz wampiry, polecam Ci Nekroskop.
              Książka dosyć starej daty... 1980 - tzn. nie AŻ tak starej, ale po prostu mocna.
              Trochę drastyczna, ale jeśli lubisz Kinga, to chyba przywykłaś.
          • duuumi Re: 'zmierzch'? To kpiny. 15.12.09, 20:01
            Nie, to nie zaczęło się chyba od Zmierzchu. W miom miemaniu, nie .
            Przed zmierzchem czytałam maaase książek o Wampirach.
            M.in chyba z 7 czesci Wampirka. ; d
            Spoko, tylko, że Wampiry były przedstawione tam w zupełnie inny sposób, aniżeli w sadze
            Twillight ; ] .
            I jeszcze czytała jakiś to m gruby pt. " Szkoła Wampirków" .
            Osobiście uwielbiam Zimnych Ludzi.
            tak, możecie sobie o mnie pomyśleć, co chcecie ; x .
            • agzii14 :x 15.12.09, 20:15
              W stu procentach zgadzam się z cytrusia. Dodam do tego jeszcze tyle, że
              interesowałam się wampirami przed tą całą "modą" na nie. Teraz już nimi wymiotuje.
              Ileż można o wampirach?! sciana
              W empiku to nie ma innych książek prawie. Jak nie wampiry to wilkołaki.confused
      • blondi_girl Re: 'zmierzch'? To kpiny. 16.12.09, 18:07
        wand napisał(a):

> Meyer skrzywdziła poglądy na temat wampirów. Zrobiła z nich domowe zwierzątka,
        > które wyszkolone i nauczone manier straciły na swym charakterze i podłości.
        > Zacznijmy od tego, że wampir to nie człowiek - to pasożyt, który zamieszkuje
        > ludzkie ciało i je wykorzystuje. Meyer całkowicie wygasiła instynkt przeżycia -
        > czyli Edzio i koledzy w ogóle nie reagują na taką ilość chodzących wokół nich
        > kotletów.
        > "Dracula"? - To nazwisko w ogóle nieznane pośród - poniektórych... - idiotek
        > zakochanych w zmierzchu.
        > A Było tyle świetnych książek przed Zmierzchem.
        > Nekroskop, czy wspomniany wyżej Dracula, a teraz?! To wszystko opiera się na
        > miłość, och, ach - pięknie, ich, och... TRA-GE-DIA.
        > Wampiry powinny być potworami, a nie misiami do przytulenia!

Właśnie! Kiedyś wampir to był naprawdę wampir, taki jak Dracula. A teraz
        dziewczynki zakochane w zmierzchu przez słowo wampir rozumieją 'ten boski edward'...
    • justaga Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:10
      Ja lubię wampiry ; ]
      I myślę , że ich popularność zwiększyła się dzięki Zmierzchowi .
      No bo czy byś napisała taki wątek , gdyby "Zmierzchu" w ogóle nie było ?
      Raczej nie . . . chociaż niektórzy od już bardzo dawna lubią wampiry , ale nie
      byłoby o nich na forum kotka . Na pewno nie .
      • stay_away Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:16
        To jest takie straszneee. Zmierzch tu, zmierzch tam. Pattinson mega gwiazdą! łał.
        A ja kurczowo trzymam się książki i modle się, żeby przez to całe nagłośnienie
        mi nie zbrzydła.
    • annex Re: Wampiry itp. 15.12.09, 20:16
      NIENAWIDZĘ! tzn. zmierzchu. bo "czysta krew" mnie kręci wink
    • julka_18 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 14:40
      ja bardzo lubię wampiry. wink
      z resztą temat o wilkołakach i wampirach został jeszcze bardziej poruszony przez
      właśnie Zmierzch. wink
      którego jestem meeega fanką! big_grin kiss serce
      • angie_croft Re: Wampiry itp. 16.12.09, 17:16
        Może i wampiry stały się popularniejsze, ale jakby Bram Stoker widział
        współczesną wersję wampira, to by się chyba powiesił. Wampiry powinny być
        straszne i wzbudzać przerażenie, a nie być maskotkami. W ,,Zmierzchu'' wampir
        jest pokazany jako miś do przytulania. Teraz jak wchodzisz do księgarni to co
        widzisz?? ,,Zmierzch''!!sciana A gdzie są porządne horrory, po których
        przeczytaniu boisz się jeszcze przez tydzień?? Ostatnimi czasy jak czytam
        książki typu ,,Walhalla'' G. Mastertona to myślę, że prawdziwych horrorów już
        nie ma.<br />
        P.S. Dzięki, muszę przeczytać ten ,, Nekroskop ''.
        • angie_croft Jaką książkę wybrać?? 16.12.09, 17:39
          A tak przy okazji, czytał ktoś może ,,Świat Nocy'', ,,Naznaczoną'' albo ,,U
          Martwych w Dallas''?? Bo w sobotę jadę z rodzinką do księgarni i rodzice fundują
          mi jakąś książkę i zastanawiam się, jaką wybrać. Jak znacie jeszcze jakieś
          fajne, to jestem otwarta na propozycje;p
    • dhampir_ Re: Wampiry itp. 16.12.09, 17:55
      Ja jestem fanką Zmierzchu , ale wkurza mnie ten cały szum i to co z niego
      robią. Lalki , ciastka itp. To zaczyna przypominać tą całą disneyowską produkcję
      HM !

U mnie zaczęło się to od Zmierzchu , ale potem zaczęłam czytać drastyczniejsze
      książki o wampirach.
      • nastolatkak93 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 18:01
        the vampire diaries- ksiazka
        • cheeky Re: Wampiry itp. 16.12.09, 18:11
          cytrusia wyjęłaś mi to z ust .
    • twilight_6 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 18:24
      Ja znam mangę "Vampire Knight" naprawdę super! Oglądnij sobie na serio cię
      wciągnie, tych którzy lubią wampiry wink

Można to oglądać na www.kreskoweczki.pl wink
      • sonia321 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 20:21
        to anime ale luz kiss
        • sasetka54 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 20:31
          " Martwy aż do zmroku "
          to jest książka, na której podstawie powstał serial " Czysta krew " na HBO

i " Pamiętniki wampirów "
          świetna książka i świetny serial
    • siaka93 Re: Wampiry itp. 16.12.09, 20:28
      Lubię "Zmierzch" myślę, że wampiromania zaczęła się właśnie od tej sagi. Tak ich
      lubię że czasami się zastanawiam nad tym czy oni może faktycznie żyją ^^
    • x_alice_x < 333 16.12.09, 20:40
      ja czytam " świat nocy " Booski ! Polecam . ; D Już kończe pierwszy tom . i podoba mi
      siębardziej niz zmierzcho bo : 1. jest mniej przeraklamowany. 2. w całej książce są tak
      jakby 3 duże rozdziały , mniej więcej po 160 stron i każy jest o czym innym . o
      wampirach , ale o innych ludziach . tylko troszke się łączą . polecam te książki bo soą
      cudowne .
    • ewafarna Re: Wampiry itp. 16.12.09, 21:54
      Na 90% wampiromania zaczęła się od "Zmierzchu" . Sama od czasu teo filmu (i
      ksiązki) zaczęłam się tym czymś fascynować. A co do książek to szukam .Może w
      końcu jakieś ciekawe znajdę? big_grin
      • nasti. Re: Wampiry itp. 16.12.09, 22:28
        Od czasu zmierzchu przeczytałam już trochę
        książek o podobnej tematyce. Wampiry, wilkołaki, czarownice x]
        Zmienił mi się gust muzyczny, boję się że jakąś gotką zaraz zostanę ;p
    • bloodsucker712 Zmierzch 17.12.09, 15:56
      Prawdziwi fani wampirów chyba jednak wolą Czystą krew niż Zmierzch. W Czystej
      krwi jest po prostu więcej... krwi. A chyba to jest to co fani wampirów lubią
      najbardziej XD Przy okazji, jeśli lubicie Czystą krew, to można
      głosować na HBO jako
      najlepszy kanał filmowy smile
      • angie_croft Re: Zmierzch 17.12.09, 17:18
        ,,Martwy aż do zmroku'' to nawet fajna książka, chociaż motyw laski, która
        zakochuje się w wampirze jest już trochę wkurzający. Każda książka jest tylko o
        tym. Chociaż muszę przyznać, że TA książka akurat jest świetna =D A co do
        serialu ,,Czysta Krew'', to nie oglądałam, bo nie mam HBOangry
    • magwycz Re: Wampiry itp. 17.12.09, 17:34
      Ja kocham wampiry to są bardzo interesujące istotysmile
      Czytałam już taką jedną fajną książkę o wampirach pt. Naznaczona jest to chstora 16 latki
      która została wampirem i poszła do szoły wampirów po prosu jest super książka
      serdecznie poloecam....brawo
      • angie_croft Re: Wampiry itp. 17.12.09, 18:07
        Dzięki, chyba ją kupię.
        A tak przy okazji, jaki jest wasz ulubiony wampir?? Jak możecie, to podajcie też
        film albo książkę (jeżeli to postać fikcyjna).
        Ja lubię Selene z ,,Underworld'', hrabinę Batory i Vlada Draculę.
        • kaasia96 Re: Wampiry itp. 17.12.09, 18:36
          Ja uwielbiam WAMPIRY, a Edwarda Cullena kochamserce Przeczytałam całą sagę
          Zmierzch (Jest SUPER, moje ulubione książki)serce. Mam zamiar przeczytać: Pamiętnik
          Wampirów, Mroczny sekret, Zbuntowane Anioły, Naznaczona, Zdradzona - książki o
          Wampirach big_grin
          • truebloodclubpl Barometr bycia wampirem 18.12.09, 15:56
            Widzę że mamy tu wielu fanów wampirów.
            Pewnie każdy z Was zastawiał się kiedyś ile ma w sobie z dziecka nocysmile
            Stworzyłem fajny barometr który ocenia w ilu procentach ktoś jest wampirem.
            Przekonajcie się sami.
            bit.ly/5kG94F
            • domi17 Re: wampirek 18.12.09, 17:11
              ja uważam ze zmierzch wpłynął na to najbardziej na tą mode na wampiry ale ja lubię właśnie czytać książki o takiej tematyce wink
    • nikuchova. Re: Wampiry itp. 18.12.09, 17:24
      wolę książki niż filmy ze względu na szczegóły i wgl. w filmach zawsze jest pominięta część
      scen.
      ta wampirza mania nie zaczęła się od Zmierchu, ale wtedy się upowszechniła. a moim
      zdaniem to przesada, bo 75% z tych ludzi to pseudofani, którzy prawie się nie znają na
      tych stworzeniach, obejrzeli Zmierzch i go od razu kochają, jak ten film zostanie zastąpiony
      kolejnym hitem filmowym, to pseudofani zapomną o historii Edwarda i Belli, i będą się
      zachwycać następnym filmem. przykro mi to mówić, ale tak jest. oczywiście są wyjątki.
      mówię o tych ok. 25% prawdziwych fanów, które przeczytały książki, a nie tylko obejrzały
      filmy.. bo to pani Meyer stworzyła to arcydzieło. wielbię ją! cała saga jest świetna. filmy już
      nie takie fajne..
      hmm.. jakieś fajne książki o wampirach? ,,Pamiętniki wampirów" , ,,Wampiry z
      Morganville'', ,,Naznaczona'' itp.
      pozdro! wink i soł sori jeśli kogoś uraziłam tym postem. kiss
    • vamtherina Re: Wampiry itp. 18.12.09, 18:45
      Ja kocham , uwielbiam , ubóstwiam wampiry . Ale moja mania nie zaczęła się od
      Zmierzchu ,a od serialu Czysta Krew , który bardzo mnie zaciekawił , ponieważ w
      tym też serialu wampiry piją nie tylko ludzką krew , ale także tzw . Tru Blood .
      I od tego zaczęła się moja mania xD Zmierzch mnie nigdy nie interesował . Jako
      tako przeczytałam Zmierzch , ale ja tego nie trawię po prostu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka