zuzefina24 26.12.09, 21:40 Mam pytanie cz spotkałyście się kiedyś z książką dla młodzierzy pisaną z perspektywy chłopca. Jeśli tak to napiszcie jej tytuł i jak wam się podobała. Jeśli taki wątek już był to sory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mweezy Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 21:44 Candy piękna książka . pisana z perspektywy chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 21:49 Oprócz candy nie znam xd [ kammi jak tu wejdziesz , to wejdz na gg ] Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 21:49 kurde mweezy, no! ;p candy jest dość brutalna, mama nie chciała mi jej kupić. ;c Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 21:51 aha lol, z 'perspektywy chłopca' to jest jeszcze żulczykowe zrób mi jakąś krzywdę, ale to jest po innemu brutalniejsze. XD jednak nie wiem, czy jest to 'dla młodzieży'. zostaje jeszcze tego samego autora radio armageddon, bo tam szymon mówi, w kawałku margota waldi opowiada swą historię, niewiemniewiem, ale to nie dla młodziezy chyba. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
funnkypunnky Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 21:50 trudnoo znaleźć coś.... poszukałam chwilee i nic ;/ ale poczytałam o candy i myslee ze too swietnaa książkaa! Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 22:03 jane_ no wiesz , może nie dla dzieci , ale ja czytałam a co do Candy , nie przesadzajmy , gdzie tam brutalność ? XD no może troche Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 22:08 no na końcu. ja się potem bałam. ;q poza tym używki, całe to zamieszanie lol, 'namiętność w zoo' itp itd. XD a chętnie bym sobie jeszcze jakąś książkę z perspektywy chłopaka pisaną poczytała. hm. Odpowiedz Link Zgłoś
jd Re: Czy są takie książki? 26.12.09, 22:17 Sekretny dziennik Adriana Mole'a... Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 13:43 hehehe , ale szkoda że nie był z tą Candy , że się nie ułożyło , ale z drugiej strony to by zepsuło całą książkę tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 10:56 oskar i pani róża. podobała mi się, bardzo smutna i wzruszająca, azaliż krótka. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
emily. Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 11:09 Owszem, "Siódme wtajemniczenie" Niziurskiego, właśnie czytam - lektura ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 13:21 Sekretny dziennik Adriana Mole'a aa , zapomniałam o tym Adrian moim zdaniem był trochę dziwny , ale i tak fajna ta książka Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 15:15 candy mi się w gruncie rzeczy nie podobała jako osoba, joe też, bo był grzeczy aż za bardzo, i taki ciapowaty. ja tez o adrianie zapomniałam. ;d a oskar i pani róża jest bardzo przejmujące. świetna książka. w ogóle teraz mi się przypomniało, że wypożyczyłam z biblioteki jakąś książkę 'siedemnastolatek', i ona o ile się nie mylę to też jest pisana z jego perspektywy, ale nie jestem pewna, bo dawno to było i tylko kilka kartek przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 17:50 heh , skleroza się szerzy Joe i Candy się bardzo różnili , może i nie mieli zbyt dobrych charakterów , ale za to po tym jak się poznali , nie spodziewałam się że Joe odważy się , by poznać się lepiej z Candy i że będzie na tyle odważny żeby próbować jej pomóc. ale i tak był ciapowaty Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Czy są takie książki? 27.12.09, 17:57 ale nieskładnie to napisałam chodziło mi o to że nie sądziłam iż Joe odważy się bliżej ją poznać : > i że w ogóle ich znajomość się rozpocznie , bo Joe taki ciapowaty , bo by się nie odważył , bo może on będzie tylko o niej myślał , a może już więcej się nie spotkają a tu zaskoczenie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: Czy są takie książki? 28.12.09, 21:25 Proponuję "Eragona" i jego dalsze części. Co prawda jest to napisane z perspektywy narratora, ale opowiada o chłopaku. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Czy są takie książki? 28.12.09, 21:26 Znam opowiadania, ale książek... hmm... prędzej narrator wszechwiedzący, który opowiada o życiu chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska940 2 książki 28.12.09, 21:38 mama mi wypożyczyła w bibliotece 2 książki i są z perspektywy chłopaka jedna to "Filip szalony " a druga "szalone życie rudolfa " solarisnet.pl/theme/img/product/ksiazki/literatura_dla_dzieci_i_mlodziezy/filip_szalony/116504-1-pol-PL/filip_szalony.jpg merlin.pl/Szalone-zycie-Rudolfa_Joanna-Fabicka,images_big,12,83-88221-94-9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś